-
Ο χρήστης agpr έγραψε:
Συγγνώμη για το εντελώς εκτός θέματος μήνυμα, αλλά λόγω επαγγελματικής διαστροφής δε μπόρεσα να κρατηθώ.
Το οψόμεθα είναι οριστική μέλλοντα του ορω και χρησιμοποιείται αντί της πλήρους φράσης: οψόμεθα εις Φιλίππους. Είναι το αντίστοιχο της φράσης: θα λογαριαστούμε.
Το 'ίδωμεν' είναι υποτακτική αορίστου β΄ του ορω. Μόνο η οριστική αποκτά το χρονικό ποιόν του χρόνου στον οποίο ανήκει. Οι υπόλοιπες εγκλίσεις δεν έχουν το χρονικό ποιόν του χρόνου στον οποίο ανήκουν, αλλά δηλώνουν περίσσοτερο χρονική σχέση. Ολοκληρώνοντας, το 'ίδωμεν' ως υποτακτική αναφέρεται στο μέλλον και δηλώνει ήπια προτροπή αντίθετα με την οριστική μέλλοντα (οψόμεθα) που δηλώνει απόλυτη βεβαιότητα.
*Ναι, φιλόλογος είμαι *Σωστός ο συνάδερφος συμφορουμίτης (μηχανικός είμαι)
-
Γεια χαρα σε όλους.Είμαι καινούργιο μέλος και επειδή είμαι κατοχος ενός Yaris 1.300 με 16.000 χλμ θα ήθελα να σας πω την γνώμη μου.
Στα συν-
παρόλο που είναι μικρό σε μήκος έχει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες.
2)σταθερότητα σε μεγάλες ταχύτητες και στροφές.
3)καλή κατανάλωση μέχρι τα 140 χιλιόμετρα/ώρα.
4)φοβερά σε απόδοση φρένα.
5)πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα.Στα πλην
1)μικρό πορτ-παγκάζ αν και τα πίσω καθίσματα πάνε μπροστά και μεγαλώνει.
2)σκληρά πλαστικά αλλά όχι ψεύτικα.
3)απότομα σε αίσθηση φρένα.Οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε εδώ είμαι.Έκδοση 1.3 Luna kai teliki timi 14.500 euro.Χρώμα κοκκινο οπότε όχι μεταλλικό.Ακριβό αλλά οτι πληρώνεις παίρνεις.
-
-
Ο χρήστης nikospva έγραψε:
Γεια χαρα σε όλους.Είμαι καινούργιο μέλος και επειδή είμαι κατοχος ενός Yaris 1.300 με 16.000 χλμ θα ήθελα να σας πω την γνώμη μου.
Στα συν-
παρόλο που είναι μικρό σε μήκος έχει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες.
2)σταθερότητα σε μεγάλες ταχύτητες και στροφές.
3)καλή κατανάλωση μέχρι τα 140 χιλιόμετρα/ώρα.
4)φοβερά σε απόδοση φρένα.
5)πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα.Στα πλην
1)μικρό πορτ-παγκάζ αν και τα πίσω καθίσματα πάνε μπροστά και μεγαλώνει.
2)σκληρά πλαστικά αλλά όχι ψεύτικα.
3)απότομα σε αίσθηση φρένα.Οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε εδώ είμαι.Έκδοση 1.3 Luna kai teliki timi 14.500 euro.Χρώμα κοκκινο οπότε όχι μεταλλικό.Ακριβό αλλά οτι πληρώνεις παίρνεις.
Τι καναλωση εχεiς με το toyta yaris?
-
-
Εγώ πάντως, και με νέα μέτρηση σήμερα, έχω 7,2 κατανάλωση με όλο πόλη + AC. Μιλάω για 1.3 του 2002
tommaso σου βρίσκει εύκολα κάτω η μπροστινή ποδιά;
-
θα σου πώ μεικτό κύκλο.με 20 ευρώ και το air condition αναμμένο βγάζω 250 με 300 χιλιόμετρα.Εξαρτάται και πώς το πηγαίνεις.Ας πούμε αν το πηγαίνεις με 90 χλμ/ώρα καίει κάτω απο 5 λίτρα ανά 100 χλμ.
-
Ο χρήστης nikospva έγραψε:
θα σου πώ μεικτό κύκλο.με 20 ευρώ και το air condition αναμμένο βγάζω 250 με 300 χιλιόμετρα.Εξαρτάται και πώς το πηγαίνεις.Ας πούμε αν το πηγαίνεις με 90 χλμ/ώρα καίει κάτω απο 5 λίτρα ανά 100 χλμ.Αρε αθανατη Ιαπωνια..
Εγω με 20 ευρω αμολυβδη κανω μονο 230-240 χιλιομετρα max
tsi ομως..
Ti να κανουμε ,πεινανε τα αλογα.. -
Γιατί την κατανάλωση την αναφέρετε σε Χ
-
20 ευρώ βάζαμε, 20 βάζουμε και τώρα. Είπαμε, πάει και τελείωσε.-
-
Παιδιά γεια.
Μόλις σήμερα παρέλαβα το καινούριο Yaris και πρόλαβα να του κάνω γύρω στα 50 Km. Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές. Δείχνει καλοφτιαγμένο.
Κάποιες ερωτήσεις για τους γνωρίζοντες:
Κατ αρχήν μακάρι να κάνω λάθος, αλλά έχω την αίσθηση πως κάτι γίνεται με το σύστημα μετάδοσης. Δείχνει να έχει τζόγο. Στις αλλαγές ταχυτήτων ακούγεται κάτι σαν από μπιλιοφόρο και στο άφημα-πάτημα του γκαζιού δείχνει μια 'χαλαρότητα'. Δηλ αν αφήσεις το συμπλέκτη είτε για να ξεκινήσει, είτε στις χαλαρές αλλαγές ταχυτήτων ακούγεται ένα 'κλαπ'. Επίσης παρατήρησα πως σταματημένο, με τον κινητήρα σε λειτουργία χωρίς ταχύτητα, με το πάτημα και άφημα του συμπλέκτη ακούγεται ένα μικρό κτήπημα. Είναι η εμπλοκή του δίσκου στο πλατώ; Είναι φυσιολογικό; Τη δευτέρα θα το πάω στην αντιπροσωπεία να δω τι γίνεται.
Στο manul αναφέρει πως για τα πρώτα 2000 Km θέλει προσεκτική οδήγηση. Δηλ ροντάρισμα.
Μέχρι πόσα χιλιόμετρα θέλει στρώσιμο;
Πάντως είμαι υπέρ του ρονταρίσματος κι ας λένε πως είναι στρωμένα.
Μ αρέσει σαν αυτ/το, αλλά αυτό το κτύπημα μ έχει κάνει ν ανησυχώ. Και να πω πως το προτίμησα κυρίως για τις δάφνες αξιοπιστίας της TOYOTA, καθότι κάτοχος Renault (clio και Megane).
Αν υποψιαστώ πως η παλιά Clio μου είναι πιο αξιόπιστη του Yaris τότε θα έχουν καταριφθεί όλοι οι μύθοι. Δεν το νομίζω, αλλά δε μ αρέσουν καθόλου όλ αυτά που ανέφερα παραπάνω.
Περιμένω τα φώτα σας. -
Ο χρήστης stevelo έγραψε:
Πάντως είμαι υπέρ του ρονταρίσματος κι ας λένε πως είναι στρωμένα.
Μην σ'ακούσει ο krus
Καλορίζικο καλά και ασφαλή χλμ. να έχεις!
-
[quote='aserf']Γιατί την κατανάλωση την αναφέρετε σε Χ
-
Επισκέφτηκα την αντιπροσωπία για τους τζόγους που ανέφερα παραπάνω στο Yaris. Το συνεργείο ήταν κλειστό αλλά είχα τη δυνατότητα να το συγκρίνω με το αυτ/το του test drive. Προς ανακούφισή μου κι αυτό είχε την ίδια συμπεριφορά με το δικό μου.
Πάντως σε σύγκριση με τ αυτ/τα που έχω οδηγήσρι μέχρι τώρα, το Yaris έχει αυτές τις 'ανοχές' ή 'τζόγους' ή δεν ξέρω πως να το πω.
Ίσως έτσι πρέπει να είναι απ τη μάννα του. Δεν ξέρω.
Κατά τ άλλα είναι ένα πολύ ωραίο αμαξι. Μ αρέσει πολύ, αν και τ οδηγώ πολύ χαλαρά και προσεκτικά προς το παρόν.
Μια ένσταση μου είναι στη μη ύπαρξη δείκτη θερμοκρασίας. Έχει μόνο προειδοποιητική λυχνία.
Η κατανάλωση που μου βγάζει το 'κομπιούτερ' είναι 7,4L/100Km έχοντας διανύσει 80 Km πολύ χαλαρά κι όχι πάνω απ τις 3000 rpm/min και χωρίς aircondition.
Μάλλον λόγω άστρωτου.
Όσο για το στρώσιμο έχω άποψη και επιμένω. Θα το στρώσω όπως έχω κάνει μέχρι τώρα σ΄όλα τα οχήματα που έχω αποκτήσει καινούρια. Και το έχω βρει μπροστά μου.
Ενδεικτικά: Clio του 1992,. Τ αγόρασα μαζί μ ένα φίλο. 2 ίδια αυτ/τα. Το δικό μου στρώθηκε μέχρι τα 7000 Km ανεβάζοντας προοδευτικά τις στροφές ανα 1000-1500 Κm, και ο φίλος δεν το έστρωσε. αποτέλεσμα.
Το δικό μου μετά από 194.800 Km ελάχιστα έως μηδενικά προβλήματα.
Το άλλο μετά τα 100.000 km ο καλύτερος πελάτης του συνεργείου.
Οκ ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει. Εγώ όμως έχω προσωπική εμπειρία και άποψη και θα το στρώσω. Ας μου σπάσει τα νεύρα για λίγο καιρό. -
Φίλε stevelo καλορίζικο!
Τι χρώμα το πήρες; -
Ευχαριστώ fonzareli. Τι κάνεις;
Το χρώμα το επέλεξε η Σύζυγος. Ασημί της πλατίνας το πήραμε. Του πάει νομίζω. -
[quote='tommaso'][quote='aserf']Γιατί την κατανάλωση την αναφέρετε σε Χ
-
[quote='aserf'][quote='tommaso'][quote='aserf']Γιατί την κατανάλωση την αναφέρετε σε Χ
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Eκανα αυτο που μου ειπες χθες για λιγο.Τρομαξα οταν ειδα τον δεικτη βενζινης.Δεν εννοούσα ότι θα πετύχεις χαμηλή κατανάλωση λιώνοντας το αμάξι. Είπα ότι ίσως πρέπει να ανοίξεις κάπως τον κινητήρα και έτσι πιθανόν να καίει λιγότερο μετά αν δεν τον πιέζεις.
Εχω διαβασει για εξατμιση που μειωνει την καταναλωση 30%,αλλα μαλλον
θαναι ραδιο-αρβιλα.Πες μου πού το διάβασες να το διαβάζω όταν είμαι στενοχωρημένος να ψοφάω στο γέλιο.
Αυτά τα πράγματα ΔΕΝ γίνονται!!!!Το προβλημα ειναι στην πολη ,δεν μπορω να ξεφυγω απο το 9,5.(κλειστο το air-condition)
Στο ταξιδι μονο χθες Πατρα-Αθηνα πετυχα και 7.2 καταναλωση.
Αρα κατι αλλο φταιει..Καλά είσαι τότε... αν μπορείς να καις 7,2 στην εθνική, τότε πολύ απλά οδηγείς πολύ στην κίνηση και απλά είναι αναπόφευκτη η υψηλή κατανάλωση.
-
Ναι Αθηνα-Πατρα ομως με 100 χιλιομετρα την ωρα να τρεχω
πετυχα καταναλωση 7.2. Οχι παραπανω..Παντως την καλυτερη αποδοση καταναλωση την εχει
στα 110 χιλιομετρα /ωρα ακριβως μεταξυ 2700-2900 στροφες.
Με εκτη εννοειται..Στην πολη δεν ξερω..Υπαρχει καποιος τροπος με ρυθμιση στον εγκεφαλο
του αυτοκινητου (στην αντιπροσωπεια) να ανεβαζει πιο ηρεμα στροφες?
Ιδιαιτερα πρωτη και δευτερα ωστε να χω χαμηλοτερη καταναλωση?
Απαντησε μου πριν με δουλεψεις αν θελεις. -
Όχι δεν υπάρχει αυτό που λες. Απλά πατάς λιγότερο γκάζι για να ανεβάζεις με μικρότερο ρυθμό στροφές.
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Στην πολη δεν ξερω..Υπαρχει καποιος τροπος με ρυθμιση στον εγκεφαλο του αυτοκινητου (στην αντιπροσωπεια) να ανεβαζει πιο ηρεμα στροφες? Ιδιαιτερα πρωτη και δευτερα ωστε να χω χαμηλοτερη καταναλωση?
Απαντησε μου πριν με δουλεψεις αν θελεις.Πρώτα απ' όλα δε σε δούλεψα
Το γέλιο πήγαινε στο κείμενο που διάβασες και όχι στο ότι μας το μετέφερες.Από κει και πέρα αν θες να ανεβάζεις πιο ήρεμα στροφές πρέπει να 'εκπαιδεύσεις' το πόδι σου να πατάει πιο ομαλά το γκάζι.
Πιθανόν αν το πατάς στο 1/5 να καις λιγότερο απ' ότι αν το πατάς στο 1/4 ή αντίστοιχα αν αυξάνεις την πίεση με ρυθμό Χ/2 αντί για Χ επίσης να καις λιγότερο. Δε νομίζω ότι μπορεί ή θα έπρεπε κάποιος να μπορεί να στο πειράξει.
Τα 140 (ή 157) άλογα υπάρχουν, αντίστοιχα και η ροπή, είναι καθαρά δικό σου ζήτημα πόσα/πόση θα αξιοποιείς ανά πάσα στιγμή.
Yaris vs Golf