-
Vasgti
κάποιος του πρότεινε να πάρει το Getz. Θεωρείς ότι από το Golf V που έχει τώρα είναι καλύτερο; Απλά πράγματα λέω. Το i30 τώρα βγήκε. Ας περάσουν λίγο τα χρόνια και θα δούμε κ αυτό πόσα απίδια πιάνει. Ετσι πρέπει να γίνεται και έτσι γίνεται για όλα.
Στα υπόλοιπα ... σου μοιάζω για κομπλεξικός...δεν έχω Golf για να το υποστηρίζω αλλά C4 πράγμα που ειρωνικά τόνισες. Βέβαια εάν δεν το είχα σαν αβατάρ ούτε που θα ξερες...αλλά τέσπα.
Καλό είναι να διαβάζουμε προσεκτικά κ μετά να ειρωνευόμαστε.
-
Ναι αλλά όταν γράφεις
...θα πάθει **πολιτισμικό-ποιοτικό σοκ **πηγαίνωντας από VW σε Hyundai. Μιλώ μόνο για ποιότητα όχι αξιοπιστία.
Αυτό τι δείχνει? Αν το διαβάσεις σαν τρίτος αυτό σου χτυπάει καλά στο μάτι? Για το C4 το έγραψα για να καταλάβεις και εσύ πως ακούγεται όταν σου γράφει κάποιος κάτι ειρωνικά που ξέρεις ότι δεν είναι ούτε η πλήρης αλήθεια αλλά ούτε και εντελώς ψέματα. Για αυτό και έβαλα και το emoticon στο τέλος.
Επίσης η ποιότητα δεν αξιολογείται μόνο από το τι φαίνεται στο μάτι (εμφάνιση), αλλά από το σύνολο της κατασκευής (συναρμολόγηση,δέσιμο, υλικά κτλ) και της αντοχής της στο χρόνο. Συμφωνείς?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ναι αλλά όταν γράφεις...θα πάθει **πολιτισμικό-ποιοτικό σοκ **πηγαίνωντας από VW σε Hyundai. Μιλώ μόνο για ποιότητα όχι αξιοπιστία.
σου έγραψα πιο πάνω αλλά δεν με διαβάζεις...κοίτα λοιπόν :
μίλησα για το Getz...το i30 είναι νεοφερμένο...έκρινα με τα μέχρι τώρα δείγματα της Hyundai.
Αυτό τι δείχνει? Αν το διαβάσεις σαν τρίτος αυτό σου χτυπάει καλά στο μάτι? Για το C4 το έγραψα για να καταλάβεις και εσύ πως ακούγεται όταν σου γράφει κάποιος κάτι ειρωνικά που ξέρεις ότι δεν είναι ούτε η πλήρης αλήθεια αλλά ούτε και εντελώς ψέματα. Για αυτό και έβαλα και το emoticon στο τέλος.
Μα δεν είπα ότι το C4 είναι σημείο αναφοράς και ούτε το έβαλα στην κουβέντα γιατί δεν το πρότεινε κανείς. Το Getz όμως αναφέρθη.
Επίσης η ποιότητα δεν αξιολογείται μόνο από το τι φαίνεται στο μάτι (εμφάνιση), αλλά από το σύνολο της κατασκευής (συναρμολόγηση,δέσιμο, υλικά κτλ) και της αντοχής της στο χρόνο. Συμφωνείς?
Οχι. Το τι λες εσύ κι εγώ δεν μετρά. Τόσοι τρίτοι ειδικοί έγραψαν και γράφουν ότι τα VW Golf (και άλλα μοντέλα ίσως) έχουν απτή ποιότητα και άριστη συναρμογή. Εεπιδή ακριβώς έχω δει πώς είναι 3ετίας Golf και Accent (θα μου πεις άλλο κοστος το ένα άλλο το άλλο αλλά μιλάμε για VW-Hyundai) για αυτό κ σχολιάζω.
Εν πάσει περιπτώσει δεν αμφιβάλλω ότι το i30 είναι ένα βήμα εμπρός όπως και της ταπεινής Citroen από το Xsara στο C4...αλλά έχουν ακόμα δρόμο.
Οχι ότι με νοιάζουν οι ποιότητες...αλλά κουβέντα να γίνεται.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι αλλά όταν γράφεις
...θα πάθει **πολιτισμικό-ποιοτικό σοκ **πηγαίνωντας από VW σε Hyundai. Μιλώ μόνο για ποιότητα όχι αξιοπιστία.
σου έγραψα πιο πάνω αλλά δεν με διαβάζεις...κοίτα λοιπόν :
μίλησα για το Getz...το i30 είναι νεοφερμένο...έκρινα με τα μέχρι τώρα δείγματα της Hyundai.
Μα δεν είπα ότι το C4 είναι σημείο αναφοράς και ούτε το έβαλα στην κουβέντα γιατί δεν το πρότεινε κανείς. Το Getz όμως αναφέρθη.
Οχι. Το τι λες εσύ κι εγώ δεν μετρά. Τόσοι τρίτοι ειδικοί έγραψαν και γράφουν ότι τα VW Golf (και άλλα μοντέλα ίσως) έχουν απτή ποιότητα και άριστη συναρμογή. Εεπιδή ακριβώς έχω δει πώς είναι 3ετίας Golf και Accent (θα μου πεις άλλο κοστος το ένα άλλο το άλλο αλλά μιλάμε για VW-Hyundai) για αυτό κ σχολιάζω.
Εν πάσει περιπτώσει δεν αμφιβάλλω ότι το i30 είναι ένα βήμα εμπρός όπως και της ταπεινής Citroen από το Xsara στο C4...αλλά έχουν ακόμα δρόμο.
Οχι ότι με νοιάζουν οι ποιότητες...αλλά κουβέντα να γίνεται.
Σύμφωνοι σε αυτά αλλά να συγκρίνουμε και όμοια πράγματα. Πχ. Getz με Polo και όχι με Golf. Και μην μου πει κανείς ότι σε polo δεν είναι πιθανό να δει τριγμούς ή άλλα ωραία από την 'ποιότητα' του εσωτερικού...
Απλά εκείνο που θέλω να πω, είναι πως η γερμανική ποιότητα που κάποτε εκθειαζόταν, στις μέρες μας συζητιέται για πολλούς και διάφορους λόγους. Και γιατί ο ανταγωνισμός άρχισε να κλείνει σημαντικά τη ψαλίδα στο θέμα αυτό, αλλά και γιατί οι ίδιοι οι Γερμανοί τελευταία μας τα μασάνε...
Έχω δει και Golf 7ετίας φίλου, που τον έχει ταράξει στα προβλήματα (παρότι το πρόσεχε!) και το εσωτερικό τρίζει, λάστιχα στα πλαίσια των θυρών να κρέμονται, αρκετές ζημιές και άλλα ωραία και αντίστοιχα πολύ προσεγμένο Accent ίδιας ηλικίας που ούτε στο εσωτερικό ακούγεται τίποτα, ούτε καμιά βλάβη έχει εμφανίσει ούτε σε λειτουργικό εξοπλισμό ούτε σε μηχανολογικό. Άρα και η ποιότητα που λέμε (και σωστά ανέφερες, στο τέλος είναι απλά κουβέντα και μόνο να γίνεται...) στην ουσία και σε βάθος χρόνου είναι μια πολύ αμφισβητίσιμη έννοια...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σύμφωνοι σε αυτά αλλά να συγκρίνουμε και όμοια πράγματα. Πχ. Getz με Polo και όχι με Golf. Και μην μου πει κανείς ότι σε polo δεν είναι πιθανό να δει τριγμούς ή άλλα ωραία από την 'ποιότητα' του εσωτερικού...
- ξαναλέω δόθηκε ως πρόταση το Getz εδώ μέσα.
- εδώ το παιδί θέλει από Golf V να πάει σε Yaris..εσύ κολλάς στις κατηγορίες;
τέλος από μένα κ σόρι για το οφτόπικ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
- ξαναλέω δόθηκε ως πρόταση το Getz εδώ μέσα.
- εδώ το παιδί θέλει από Golf V να πάει σε Yaris..εσύ κολλάς στις κατηγορίες;
τέλος από μένα κ σόρι για το οφτόπικ.
Καμία αντίρρηση αλλά αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Ότι από τη στιγμή που συνειδητά επιλέγει κανείς να κατέβει κατηγορία, πρέπει να θεωρεί δεδομένο ότι θα είναι ένα κλικ κάτω και σε ποιότητα και θα πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό. Ακόμα και το Yaris πχ δεν φτάνει σε ποιότητα το Auris/Golf κτλ.
-
στο μονο αυτοκινητο που εχω ανεβει και εξακολουθει να φαινεται ολοκαινουριο και να μην τριζει ειναι μια Ε46 ,4 χρονων πλεον και 60.000 στο κοντερ ,το εσωτερικο της οποιας ειναι αψογο,με τα δερματα σαν καινουρια,τα υλικα οπως στην αρχη και καθολου τριγμοι
Σε ολα τα αλλα τριγμους εχω δει,επενδυσεις ξεθωριασμενες
Γκολφ του θειου το 4 ,7 ετων να τριζει σαν κουδουνιστρα,να εχουν χαλασει οι χειρολαβες,το Κορσα μου τριζει απο παντου,Πουντο τρανταζεται ολοκληρο,Αυρις να τριζουν παραθυρα και οι επενδυσεις στις πορτες να ειναι πολυ κακης ποιοτητας ,Α4 με πολλους τριγμουςΟλα τριζουν και χαλανε
-
Παιδιά να βοηθήσω λίγο μιάς και τυχαίνει αυτή τη στιγμή να είμαι ιδιοκτήτης και των δύο!
Εχω ένα Golf 1.6 105 άλογα και ένα yaris 1.3 87 άλογα.
(και εγώ την ψάχνω για να αντικαταστήσω και τα 2 και έχω φάει το μπέρδεμα... Ο λόγος απλός: Είναι και τα 2 πολύ καλά αυτοκίνητα και ότι δοκιμάζω μου φαίνεται χειρότερο!)Λοιπόν όσον αφορά την μεταξύ τους σύγκριση: Πράγματι είναι αυτοκίνητα για διαφορετική χρήση το καθένα. Το golf στις εθνικές είναι τραίνο αλλά στην πόλη δράμα σε σχέση με το yaris που είναι ακριβώς το αντίθετο!
Πολύ πιο ευχάριστο και εύχρηστο το yaris στην πόλη. Αν όμως ήταν να πάρω 1 μόνο αυτοκίνητο, δεν νομίζω να το επέλεγα. Καλά σε 1000ρι δεν το συζητάω! Σίγουρα μιλάμε για το 1300 ή ακόμα και το 1800.
Ζημιές απολύτως τίποτα. Και ούτε για λάδια δεν το πάω το καημένο το γιαρακι... Όσο για την ποιότητα τουλάχιστων των υλικών στο εσωτερικό (το yaris είναι το προηγούμενο του 2002 με σιελ εσωτερικό) ΔΕΝ κατεβαίνεις κατηγορία από το Golf που μαδάνε όλα τα πλαστικά του!Πες μας πάντως τις ανάγκες σου. Χρειάζεσαι 4 πόρτες;
Μάλλον στη θέση σου θα πήγαινα σε 207 με 150 ίππους, opel gtc με 180 (με επιφύλαξη για πιθανά προβλήματα), μινι κουπερ αν δεν σε νοιάζει το μικρό πορτ παγκαζ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Υaris 1.0 Sol 5door -> 14,2 κιλά/ίππο
VW Golf 1.6 FSi 5door -> 10,95 κιλά/ίπποόπως καταλαβαίνεις πας σε τάφο...εάν επιλέξεις το 1.0
κοίτα το 1.3 ...η διαφορά στην Sol έκδοση είναι μόλις 1100 ευρώ.
οι προτάσεις περι Getz ...θα πάθει πολιτισμικό-ποιοτικό σοκ πηγαίνωντας από VW σε Hyundai. Μιλώ μόνο για ποιότητα όχι αξιοπιστία.
Βρε Σάββα, έκανα μια πρόταση που θεωρώ είναι μέσα σ' αυτά που ζητάει, όχι σ' αυτά που...ζητάω εγώ! Προφανώς ξέρεις πως ούτε Yaris (πόσο μάλλον 1000άρι...), ούτε Getz θα έπαιρνα, αλλά εγώ ζητάω διαφορετικά πράγματα από το φίλο μας, προφανώς ούτε που θα σκεφτόμουν ν' αλλάξω το Golf με 1000άρι Yaris (ξανά... ).
Πρότεινα το Getz σαν εναλλακτική φτηνού και αξιόπιστου αυτοκινήτου, όπως καταλαβαίνεις...
Συμφωνώ πως το εσωτερικό του δεν είναι στα επίπεδα του Golf, αλλά δεν το έθεσε σαν προτεραιότητα... Και το Yaris δεν έχει και κάτι φοβερό, τα κλασικά ανθεκτικά πλαστικά της Toyota θα δεις... Δεν νομίζω του Getz να είναι δραματικά χειρότερα...
Ο ...καημένος έκανα και την...υπέρβαση και πρότεινα...κορεάτικο (άντε, κάποια στιγμή θα προτείνω και Skoda, θα το δείτε... ) και έγινε χαμός!Τέσπα, πολλά αυτοκίνητα αγοράζει κανείς μ' αυτά τα λεφτά και δεν νομίζω πως ένα χιλιαράκι είναι ό,τι καλύτερο, όσους αερόσακους και εγγυήσεις κι αν έχει, γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστούν τ' άλογα και η ροπή που του λείπουν...
Αυτά από μένα! -
Λοιπον παιδια καταρχην σας ευχαριστω για τις πολλες απαντησεις και προτασεις μεσα σε μια μονο μερα
σημερα πηγα και εκανα τεστ ντραιβ το yaris 1300 και μου φανηκε παρα πολυ καλο αυτοκινητο.
βεβαια ο κινητηρας δικιο εχετε ηταν οριακα γρηγορος οποτε το 1000αρι θα ειναι αρκετα αργο..
αυτο που δεν μου αρεσε ειναι τα κρατηματα του στις στροφες που δεν εμπνεουν την εμπιστοσυνη που εμπνεει το γκολφ.
επιπλεον το πηγα σημερα το γκολφ για γενικο καθαρισμο μεσα εξω και... μου αρεσε το ατιμο..
οποτε μαλλον λογικευτηκα και θα κρατησω την γκολφωσας ευχαριστω και παλι για τις πολλες και γρηγορες απαντησεις παιδια!
-
Ο χρήστης Koala έγραψε:
Λοιπον παιδια καταρχην σας ευχαριστω για τις πολλες απαντησεις και προτασεις μεσα σε μια μονο μερασημερα πηγα και εκανα τεστ ντραιβ το yaris 1300 και μου φανηκε παρα πολυ καλο αυτοκινητο.
βεβαια ο κινητηρας δικιο εχετε ηταν οριακα γρηγορος οποτε το 1000αρι θα ειναι αρκετα αργο..
αυτο που δεν μου αρεσε ειναι τα κρατηματα του στις στροφες που δεν εμπνεουν την εμπιστοσυνη που εμπνεει το γκολφ.
επιπλεον το πηγα σημερα το γκολφ για γενικο καθαρισμο μεσα εξω και... μου αρεσε το ατιμο..
οποτε μαλλον λογικευτηκα και θα κρατησω την γκολφωσας ευχαριστω και παλι για τις πολλες και γρηγορες απαντησεις παιδια!
Συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή σου. Δεν θα άλλαζα το γκολφ με yaris όπως δεν θα άλλαζα και το corolla με πόλο ή φοχ. Είναι άλλη κατηγορία αυτοκινήτων και δεν μιλάω μόνο για χώρους. Καμία σχέση δεν έχουν τα μικρά με τα μικρομεσαία σε ποιότητα-ασφάλεια-οδική συμπεριφορά-στιβαρότητα-πλαίσιο κλπ. Είναι άλλη κλάση. Αν είχες πόλο θα μπορούσες να πας σε yaris. Από γκόλφ με τίποτα.
-
eleos pleon me auto to i30 piga kai to eida !!!! an ekane 12000-13000 tha itan ok alla me full extra!!!!xalia aytokinito!!!!
-
Ο χρήστης Koala έγραψε:
οποτε μαλλον λογικευτηκα και θα κρατησω την γκολφωToσο βρωμικο ηταν που δεν ηξερες αν διαφερει απ το γιαρις;
-
Kαι...πού ακριβώς κολλάει αυτό;
-
Oλογω ηταν κακο σχολιο, δεν εχω ξυπνησει πληρως ακομα.
-
Δεν πήγαινε σε σένα, σε αυτό πήγαινε.
Ο χρήστης dem έγραψε:
eleos pleon me auto to i30 piga kai to eida !!!! an ekane 12000-13000 tha itan ok alla me full extra!!!!xalia aytokinito!!!! -
με τον κινητήρα του yaris 1,3 και ελαφρώς μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, υπάρχει και το ξαδερφάκι, Daihatsu Sirion με 13Κ
-
Yaris θα πρότεινα. Αν και λίγο τσιμπημένο στην τιμή, αξίζει τα χρήματά του. Είναι και καινούργιο, ανανεωμένο, αξιόπιστο. Πρακτικό μέσα με πολλές θήκες για μικροαντικείμενα. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι το καντράν στο κέντρο. Αλλά είναι θέμα συνήθειας. Βάλε και 6 χρόνια εγγύησης. Μεταπωλιτική αξία πολύ καλή. Πολύ καλή επιλογή το βλέπω.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Yaris θα πρότεινα. Αν και λίγο τσιμπημένο στην τιμή, αξίζει τα χρήματά του. Είναι και καινούργιο, ανανεωμένο, αξιόπιστο. Πρακτικό μέσα με πολλές θήκες για μικροαντικείμενα. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι το καντράν στο κέντρο. Αλλά είναι θέμα συνήθειας. Βάλε και 6 χρόνια εγγύησης. Μεταπωλιτική αξία πολύ καλή. Πολύ καλή επιλογή το βλέπω.διάβασε το θέμα για να δεις πόσο άκυρη είναι η απάντησή σου...αυτή την στιγμή.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Yaris θα πρότεινα. Αν και λίγο τσιμπημένο στην τιμή, αξίζει τα χρήματά του. Είναι και καινούργιο, ανανεωμένο, αξιόπιστο. Πρακτικό μέσα με πολλές θήκες για μικροαντικείμενα. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι το καντράν στο κέντρο. Αλλά είναι θέμα συνήθειας. Βάλε και 6 χρόνια εγγύησης. Μεταπωλιτική αξία πολύ καλή. Πολύ καλή επιλογή το βλέπω.
διάβασε το θέμα για να δεις πόσο άκυρη είναι η απάντησή σου...αυτή την στιγμή.
Ειλικρινά elteo δεν κατάλαβα που είναι άκυρη η απάντησή μου Για το Golf και το Yaris λέει το θέμα και για το Yaris έγραψα....
Yaris vs Golf