-
Καλησπερα στο forum παιδια
εχω ενα Golf V 1.6 FSI Sportline εδω και 2,5 χρονια (40.000 χλμ) το οποιο για να ειμαι ειλικρινης εχει αρχισει να με εκνευριζει..
ειχα αντιμετωπισει προβληματα στο παρελθον (πχ καταναλωση λαδιου) τα οποια λυθηκαν αλλα λιγο το οτι αν δεν του βαλω 100αρα πηγαινει σαν 1000αρι, λιγο η αισθηση οτι σε ενα δυο χρονια απο τωρα θα αρχισει να βγαζει προβληματα και γενικα η ιδεα οτι τελικα δεν αξιζει και τοσο οσο το πηρα (21 χιλιαρικα) με εχουν βαλει σε σκεψεις να το αλλαξω με ενα καινουριο Yaris 1.0 Sol.
Ειναι 5αστερο και σε αυτη την εκδοση εχει 7 αεροσακους οποτε δεν θα χασω και πολλα σε θεμα ασφαλειας.
Θα κερδισω σε αξιοπιστια και οικονομια καυσιμου, σερβις και γενικοτερα συντηρησης.
Λεφτα δεν θα κερδισω γιατι το Yaris κανει 13500 συν τα εξοδα χρωματος κτλ θα παει 14000, ενω το Golf πανω απο 14-15 χιλιαρικα δεν νομιζω να πιασει.Τι λετε?
-
εχω ενα Golf V 1.6 FSI Sportline εδω και 2,5 χρονια (40.000 χλμ) το οποιο για να ειμαι ειλικρινης εχει αρχισει να με εκνευριζει..
ειχα αντιμετωπισει προβληματα στο παρελθον (πχ καταναλωση λαδιου) τα οποια λυθηκαν αλλα λιγο το οτι αν δεν του βαλω 100αρα πηγαινει σαν 1000αρι, λιγο η αισθηση οτι σε ενα δυο χρονια απο τωρα θα αρχισει να βγαζει προβληματα και γενικα η ιδεα οτι τελικα δεν αξιζει και τοσο οσο το πηρα (21 χιλιαρικα) με εχουν βαλει σε σκεψεις να το αλλαξω με ενα καινουριο Yaris 1.0 Sol.
Ειναι 5αστερο και σε αυτη την εκδοση εχει 7 αεροσακους οποτε δεν θα χασω και πολλα σε θεμα ασφαλειας.
Θα κερδισω σε αξιοπιστια και οικονομια καυσιμου, σερβις και γενικοτερα συντηρησης.
Λεφτα δεν θα κερδισω γιατι το Yaris κανει 13500 συν τα εξοδα χρωματος κτλ θα παει 14000, ενω το Golf πανω απο 14-15 χιλιαρικα δεν νομιζω να πιασει.Τι λετε?
-
-
πολυ καλο το yariw αλλα αν ειναι να να το παρεις παρε το 1300 ειναι αρκετα βαρη για 1000αρι,
αλλωστε σε αυτη την κατηγορια εχεις πολλες επιλογες,
εγω παντως που ψαχνω για καινουργιο αμαξι εχω μπερδευτει,
δεν ξερω τι να παρω. -
επειδη ειμαι πολυπαθος με την αξιοπιστια προτιμω το επομενο να ειναι ιαπωνικο και επειδη το yaris εχει 5 αστερια και 7 αεροσακους, μου φαινεται ο ιδανικος συνδυασμος.
τωρα για τον κινητηρα δεν ξερω - καθε γνωμη δεκτη!
αν ειναι να κατεβω ομως κατηγορια θελω να δω σημαντικα οφελη σε οικονομια οποτε ενα 1000αρι θα ηταν βολικοτερο.θα σου προτεινα παντως για το καινουριο αμαξι να μην κοιταξεις vw. ακριβα και αναξιοπιστα.
και γενικα απο οτι εχω καταλαβει για μικρα και μικρομεσαια αυτοκινητα δεν αξιζουν πολλα εξοδα. ενα καλο value for money, αξιοπιστια και ασφαλεια. τα αλλα δεν χρειαζονται. -
Που θα χρησιμοποιειται το αμαξι?
Θα κανεις ταξιδια πχ, ή μονο για την πολη το θες?
Αν ταξιδευεις συχνα, εννοειται πως δεν μπορεις να το κανεις με ενα 1000αρι!!
-
Στο Yaris να βάζεις AvGas και θα πηγαίνει σαν το Golf
-
Οδήγησε πρώτα το 1000άρι Yaris και μετά δες αν όντως το Golf σου με 95άρα πάει σαν χιλιάρι...
Οχι πως συμπαθώ το Golf 1.6 FSI, αλλά 1000άρι ; Για να μην σου πω, ότι σ' αυτά τα λεφτά παίρνεις άνετα 1.3 σε άλλη μάρκα... Αξιόπιστοι είναι κι άλλοι, αν και όχι σαν την Toyota...
Δεν παίρνεις καλύτερα ένα Getz 1.4 που και φθηνότερο θα είναι και καλύτερο εξοπλισμό θα έχει και έχει αποδείξει πως είναι αξιόπιστο; Αφού σε ενδιαφέρει η οικονομία και η αξιοπιστία, είναι καλή περίπτωση... -
παντως το yaris εχει πολυ καλους χωρους μεσα απλα καντο ενα test drive γιατι εσυ θα το οδηγας.
15500 εχει το 1300 με φουλ εξτρα παντως.
εγω απο οτι εχω δει σε θεμα χωρου ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα στην κατηγορια του -
Ο χρήστης JHON_STARLET έγραψε:
παντως το yaris εχει πολυ καλους χωρους μεσα απλα καντο ενα test drive γιατι εσυ θα το οδηγας.
15500 εχει το 1300 με φουλ εξτρα παντως.
εγω απο οτι εχω δει σε θεμα χωρου ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα στην κατηγορια τουΓια την ακρίβεια, το 1.3 έχει 1100€ παραπάνω από το 1.0 με τον ίδιο εξοπλισμό. Με μεταλλικά, πινακίδες κλπ, θα βγει τιμή μετρητοίς κάπου στα 15Κ. Το Sport πάει παραπάνω.
Πάντως σε χώρους είναι μια χαρά, αλλά όχι το πιο ευρύχωρο... Είναι όμως ίσως το μικρότερο σε εξωτερικές διαστάσεις, μεγάλο πλεονέκτημα. -
εμενα μουτ εκανε εντυπωση σε θεμα χωρου γιατι σε μικρο αυτοκινητο δεν εχει κατσει κανενας πισω μου και σε αυτο χωραγε ανετα. ο πατερας μου και δεν ειναι ουτε κοντος ουτε λεπτος.
-
Διαφορετικής φιλοσοφίας αυτοκίνητα...καμία σχέση μεταξύ τους και καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.
Πάντως αν πας για το yaris, κοίτα το 1.3...
Το αμάξι θα πηγαίνει πολύ καλύτερα για το βάρος του
-
Γιατί δεν κοιτάς κανένα i30 ή Ceed να μην στερηθείς χώρους και άνεση (σε σχέση με το Golf), να έχεις αξιοπιστία (+πολυετή εγγύηση) και καλή κατανάλωση?
-
οχι το γιαρις σε 1000
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΟΣ
εχουμε το 1300 το καινουριο ,και απο επιδοσεις δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος
λιγο το ηλεκτρικο γκαζι,λιγο το αυξημενο βαρος,λιγο ο φιμωμενος κινητηρας σε σχεση με το προηγουμενο γιαρις,λογω προδιαγραφων ρυπων το καθιστουν πολυ νωχελικοΚατα τα αλλα πολυ ανετο μεσα στην πολη αλλα και στο ταξιδι,μεγαλοι χωροι,καλουτσικη ποιοτητα στο εσωτερικο,πολλες θηκες,καλη εργονομια και μεχρι τωρα με 14.000 χιλιομετρα στο κοντερ δεν εχει ζητησει κατι,περα απο το ετησιο σερβις που του εκανα στα 10.000 χιλ που κοστισε 107 Ε,με λαδια,φιλτρο,καθαρισμο ταμπουρων
-
Υaris 1.0 Sol 5door -> 14,2 κιλά/ίππο
VW Golf 1.6 FSi 5door -> 10,95 κιλά/ίπποόπως καταλαβαίνεις πας σε τάφο...εάν επιλέξεις το 1.0
κοίτα το 1.3 ...η διαφορά στην Sol έκδοση είναι μόλις 1100 ευρώ.
οι προτάσεις περι Getz ...θα πάθει πολιτισμικό-ποιοτικό σοκ πηγαίνωντας από VW σε Hyundai. Μιλώ μόνο για ποιότητα όχι αξιοπιστία.
-
Ναι, με κλειστά μάτια το 1.3, είναι λίγο βαρύ για 100αράκι εκτός και αν θές μόνο πόλη. Και κοίτα όχι την πολύ απλή έκδοση , έχει διαφορές πολλές και στο σχεδιασμό της κονσόλας και στην ποιότητα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
οι προτάσεις περι Getz ...θα πάθει πολιτισμικό-ποιοτικό σοκ πηγαίνωντας από VW σε Hyundai. Μιλώ μόνο για ποιότητα όχι αξιοπιστία.
Σε αυτά τα χρήματα παίζει το i30
Του οποίου το εσωτερικό μάλλον πρέπει να το τσεκάρεις και μετά να κρίνεις ποιο δείχνει σαν φτωχός συγγενής (του i30, του yaris ή του ...C4?)
-
Αν παει σε yaris να κοιταξει καλυτερα το swift...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Του οποίου το εσωτερικό μάλλον πρέπει να το τσεκάρεις και μετά να κρίνεις ποιο δείχνει σαν φτωχός συγγενής (του i30, του yaris ή του ...C4?)
έχεις κόμπλεξ ε; ...
μίλησα για το Getz...το i30 είναι νεοφερμένο...έκρινα με τα μέχρι τώρα δείγματα της Hyundai.
ΥΓ. 1 ...έλεος με το i30 ειδικώς κ γενικώς!
ΥΓ. 2 ...το C4 είναι μοντέλο 2004. Θες να το συγκρίνουμε με το Αccent 2004;
ΥΓ. 3 ...ότι και να λέμε άλλο Golf άλλο i30...και δεν μιλάω για αξιοπιστία. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχεις κόμπλεξ ε; ...
μίλησα για το Getz...το i30 είναι νεοφερμένο...έκρινα με τα μέχρι τώρα δείγματα της Hyundai.
ΥΓ. 1 ...έλεος με το i30 ειδικώς κ γενικώς!
ΥΓ. 2 ...το C4 είναι μοντέλο 2004. Θες να συγκρίνουμε και με το Xsara;
ΥΓ. 3 ...ότι και να λέμε άλλο Golf άλλο i30...και δεν μιλάω για αξιοπιστία.Έχουν περάσει πολλά αυτοκίνητα από τα χέρια μου και πάντα έκανα όσο το δυνατό πιο αντικειμενικές αξιολογήσεις τους. Και Xsara και Accent και Yaris και Golf και φθηνά και ακριβά. Αλλά ΕΛΕΟΣ με κάτι κολλημένες οπισθοδρομικές και προκατειλημμένες απόψεις που κατά διαστήματα διαβάζουμε όλοι εδώ μέσα.
Είναι σαν να λέτε ότι επειδή ΚΑΠΟΤΕ τα Skoda ήταν ερείπια είναι και σήμερα. Δηλαδή επειδή ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ τα Hyundai δεν είχαν τόσο ποιοτική εικόνα, πρέπει να ισχύει και σήμερα αυτό. Ποιος τσουβαλιάζει και ποιος έχει το κόμπλεξ?
Δεν έχω πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου elteo αλλά δεν μπορώ να διαβάζω απόψεις που δείχνουν προκατάλειψη και ειδικά όταν κάποιος το πετάει αυτό απλά για να το πει χωρίς να μπορεί να τεκμηριώσει αυτό που ισχυρίζεται.
Yaris vs Golf