-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Ναι Αθηνα-Πατρα ομως με 100 χιλιομετρα την ωρα να τρεχω
πετυχα καταναλωση 7.2. Οχι παραπανω..Στο Πάτρα Αθήνα έαν δώ πάνω από 6λ ... τότε θα αρχιζα να ανησυχώ...
Συνιθως είμαι στο 5.5... με σουπέρ οικονομικη οδήγηση εχω δει 4.5... με Punto 1.2 80ΗP πάντα...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Στην πολη δεν ξερω..Υπαρχει καποιος τροπος με ρυθμιση στον εγκεφαλο του αυτοκινητου (στην αντιπροσωπεια) να ανεβαζει πιο ηρεμα στροφες? Ιδιαιτερα πρωτη και δευτερα ωστε να χω χαμηλοτερη καταναλωση?
Απαντησε μου πριν με δουλεψεις αν θελεις.Πρώτα απ' όλα δε σε δούλεψα
Το γέλιο πήγαινε στο κείμενο που διάβασες και όχι στο ότι μας το μετέφερες.Από κει και πέρα αν θες να ανεβάζεις πιο ήρεμα στροφές πρέπει να 'εκπαιδεύσεις' το πόδι σου να πατάει πιο ομαλά το γκάζι.
Πιθανόν αν το πατάς στο 1/5 να καις λιγότερο απ' ότι αν το πατάς στο 1/4 ή αντίστοιχα αν αυξάνεις την πίεση με ρυθμό Χ/2 αντί για Χ επίσης να καις λιγότερο. Δε νομίζω ότι μπορεί ή θα έπρεπε κάποιος να μπορεί να στο πειράξει.Τα 140 (ή 157) άλογα υπάρχουν, αντίστοιχα και η ροπή, είναι καθαρά δικό σου ζήτημα πόσα/πόση θα αξιοποιείς ανά πάσα στιγμή.
Ax oχι παλι αυτα τα χ/2 χ ρυθμος επι 2, 1/5 κλπ
Τωρα περασα τα εφαρμοσμενα μαθηματικα και πηρα πτυχιο επιτελους
Τωρα μονο εφημεριδα και forum 4 troxoi θα διαβαζω.Μπορω να ζητησω απο την αντιπροσωπεια να κανει το γκαζι λιγο πιο σκληρο ωστε να μην βυθιζεται τοσο ευκολα οταν το παταω ?
Γελασε και πες μου.Εχω μπει σε αμαξια με σκληροτερο συμπλεκτη και σε αλλα που δεν ειναι
Δεν νομιζω να ισχυει το ιδιο με το γκαζι..η οχι? -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Στο Πάτρα Αθήνα έαν δώ πάνω από 6λ ... τότε θα αρχιζα να ανησυχώ...Συνιθως είμαι στο 5.5... με σουπέρ οικονομικη οδήγηση εχω δει 4.5... με Punto 1.2 80ΗP πάντα...
Εσύ είσαι εκτός συναγωνισμού...
Μιλάμε για εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας αυτοκίνητο
Ax oχι παλι αυτα τα χ/2 χ ρυθμος επι 2, 1/5 κλπ
Τωρα περασα τα εφαρμοσμενα μαθηματικα και πηρα πτυχιο επιτελους
Τωρα μονο εφημεριδα και forum 4 troxoi θα διαβαζω.Μπορω να ζητησω απο την αντιπροσωπεια να κανει το γκαζι λιγο πιο σκληρο ωστε να μην βυθιζεται τοσο ευκολα οταν το παταω ?
Γελασε και πες μου.Εχω μπει σε αμαξια με σκληροτερο συμπλεκτη και σε αλλα που δεν ειναι
Δεν νομιζω να ισχυει το ιδιο με το γκαζι..η οχι?Μάιστα...
Ως προς τα x/2, x, 1/5, κτλ απλά είπα ότι όσο πιο λίγο και όσο πιο ομαλά πατάς το γκάζι τόσο πιο λίγο θα καις. Μην το παρακάνεις απλά προσπαθώντας να επιταχύνεις με 3η και 20 χλμ/ώρα απλά χαϊδεύοντας το γκάζι γιατί τότε ναι ίσως κάψεις παραπάνω.
Δε νομίζω ότι μπορείς να ζητήσεις να σου κάνουν το γκάζι πιο σκληρό. Απλά προσπάθησε να συνηθίσεις να ελέγχεις καλύτερα το πόδι σου.
-
Ναι Μοntecarlo ok εχεις χαμηλη καταναλωση,στεναχωριεμαι βεβαια,
αλλα εχω golf tsi 140 αλογων.και εσυ 80 αλογων
Απλα θα θελα να χω και 7 -8 λτ/100κμ και στην πολη,με καποιον τροπο.Θα βρω ενα τροπο να μειωσω μερικους ιππους στο συνεργειο
Ρε παιδια ψηφιστε το golf ,to yaris τσιμπησε μια ψηφο παραπανω!
-
Μακριά απο Golf!
-
Δαγκωνουν?
-
χαλανε...
-
Ο χρήστης montzo έγραψε:
Μακριά απο Golf!Αρχίσαμε πάλι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μακριά απο Golf!
Αρχίσαμε πάλι;
Ναι, αρχίσαμε μάλλον. Και σταματάμε εδώ και τώρα.-
-
Yaris vs Golf!!! Σύγκριση ανόμοιων (στα Μαθηματικά απαγορεύεται δια ροπάλου).
Επειδή έχω Yaris κι επειδή εχω οδηγήσει Golf TSi 1.4 και GTi 2.0, θα ψήφιζα:- Yaris, γιατί είναι κορυφαίο στην κατηγορία του, έχει ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, φτηνά ανταλλακτικά (για την κακιά στιγμή) σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δεν χαλάει με τίποτα, και το 1.3 vvt-i που έχω καίει ελάχιστα. Άσε που αν πω πως το πουλάω, θα το δώσω αμέσως και σε καλή τιμή.
- Golf, μόνο το GTi, γιατί είναι πολύ καλοστημένο και έχει γκάζι. Το TSi δε μου λέει τίποτα. Προσωπικά δεν θα το αγόραζα ποτέ. Από την άλλη θα ήμουν υποχρεωμένος να τους φέρομαι με στοργή και προδέρμ. Αστο να ζεσταθεί πριν ξεκινήσεις, μην το σβήνεις αμέσώς και έχε μαζί σου και κανένα δοχείο λάδι να συμπληρώνεις. Που και που πήγαινε και στην αντιπροσωπεία να δεις γιατί ο γρύλος του παραθύρου δεν δουλεύει και λοιπά χαζοπροβλήματα έτσι να χάνεις την ώρα σου. Αν βέβαια είσαι τυχερός και δεν προκύψει κάτι σοβαρότερο.
Η αξιοπιστία και η ποιότηα συναρμολόγησης των Golf είναι πια μύθος και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Το GTi το έχει συγγενής μου, είναι 2 χρονων με 30.000 Κm καλοδουλεμένο, και τρίζει σαν κατσαρόλα.
Δε λέω, όλα χαλάνε κι όλα τρίζουν. Αλλά τα Golf είναι πολύ ακριβότερα από τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών, και δεν δικαιούνται να χαλάνε. Αλλιώς τι πληρώνεις;
-
Ο χρήστης stevelo έγραψε:
Golf, μόνο το GTi, γιατί είναι πολύ καλοστημένο και έχει γκάζι. Το TSi δε μου λέει τίποτα. Προσωπικά δεν θα το αγόραζα ποτέ.Δε σου λέει τίποτα σε σχέση με... (αναφέρομαι στον κινητήρα, όχι στο αυτοκίνητο)
Από την άλλη θα ήμουν υποχρεωμένος να τους φέρομαι με στοργή και προδέρμ. Αστο να ζεσταθεί πριν ξεκινήσεις, μην το σβήνεις αμέσώς και έχε μαζί σου και κανένα δοχείο λάδι να συμπληρώνεις.
Όχι να ζεσταθεί πριν ξεκινήσεις ...παρά... να ζεσταθεί πριν το σκίσεις, κάτι που δεν ωφελεί μόνο τα υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ...
Μην το σβήνεις αμέσως ...όταν... είναι πολύ ζεστό (μετά κυρίως από σκίσιμο ή αυτοκινητόδρομο), κάτι που επίσης δεν ωφελεί μόνο τα υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ...
Η κατανάλωση λαδιού δεν απασχολεί μόνο τους κατόχους TSi της VW αν θυμάμαι καλά...
Και δεν είναι για όλους η ίδια...Που και που πήγαινε και στην αντιπροσωπεία να δεις γιατί ο γρύλος του παραθύρου δεν δουλεύει και λοιπά χαζοπροβλήματα έτσι να χάνεις την ώρα σου. Αν βέβαια είσαι τυχερός και δεν προκύψει κάτι σοβαρότερο.
Το θέμα με τους γρύλους αφορούσε το Golf ΙV και όχι το V...
Η αξιοπιστία και η ποιότηα συναρμολόγησης των Golf είναι πια μύθος και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Το GTi το έχει συγγενής μου, είναι 2 χρονων με 30.000 Κm καλοδουλεμένο, και τρίζει σαν κατσαρόλα.
Δε λέω, όλα χαλάνε κι όλα τρίζουν. Αλλά τα Golf είναι πολύ ακριβότερα από τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών, και δεν δικαιούνται να χαλάνε. Αλλιώς τι πληρώνεις;Είναι και θέμα χρήσης, μπαίνω σε GTi με 50.000 και δεν έχει παρόμοιο πρόβλημα...
Δε λέω ότι δε θα αντιμετωπιστεί ποτέ κανένα πρόβλημα, γιατί υπάρχουν και κάτοχοι TSi που είχαν κάποια θέματα για τον Α/Β λόγο...
Αν όμως σκεφτούμε τον αριθμό των TSi που κυκλοφορούν, μάλλον περιέχονται στο ποσοστό για το οποίο έχει καθιερωθεί η εγγύηση...
_
-
Οι κινητήρες 1.4 TSi κυκλοφόρησαν πρόσφατα και η αξιοπιστία τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ας περιμένουμε μερικά χρονάκια να τα δούμε. Όσο για τα λάδια, για το GTi που γνωρίζω από πρώτο χέρι, χρειάζεται 1,5 Κg κάθε 2-3000 Km και σημειωτέον πως είναι και πανάκριβα.
Η προθέρμανση στα ατμοσφαιρικά απαγορεύεται. Ξεκινάς αμέσως μαλακά μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία.
Όσο για το σκίσιμο, το TSi δεν είναι δα και το εκρηκτικό αυτ/το. Το έχω οδηγήσει. Για το GTi οκ. σε προκαλεί να το πατήσεις.
Η αναφορά μου στο γρύλο ήταν ενδεικτική. Όμως σε Golf V 1.6 FSi της Γραμματέας μου, στο χρόνο αλλάχτηκε (ευτυχώς στην εγγύηση) ολόκληρο το σύστημα ABS. Αυτ/το που το είχε πληρώσει 22.000euro.Και βέβαια τα χαζοπροβληματάκια την πήγαιναν καθε τόσο στην αντιπροσωπεία. Το πούλησε και ησύχασε.
Είναι υπερτιμημένα αυτ/τα και τώρα πια δεν έχουν καμμιά διαφορά από τον ανταγωνισμό. -
Δλδ ποσα χρονια να περιμενουμε;5 ειναι αρκετα;10;Δεν μιλαμε για το φαρμακο για το aids που πρεπει να δοκιμαστει αλλα για μοτερ αυτοκινητων.
-
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα (γκολφ).Καλυτερα να παρω φορα και να πεσω στο γκρεμο παρα στο γκολφ.
Αντε παλι στον παζαροπουλο για παραθυρα,λαδια,τουρμπινες,τρυπια ψυγεια κλπ... Τουλ δεν εχεις αμαξι,εχεις γκολφ.. -
Περί ορέξεως... Ο καθένας αγοράζει το αμάξι που ταιριάζει στο ταπεραμέντο και την τσέπη του. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα FSi, Tsi. Για το GTi θα το σκεπτόμουν. Μιας και τα χρήματα που απαιτεί η αγορά του είναι αρκετά.
Όμως ο μύθος της ποιότητας των Golf δυστυχώς έχει καταριφθεί. Γι αυτό είμαι εντελώς σίγουρος.
Όμως υπάρχουν Fun που έτσι κι αλλιώς θα πάρουν πάλι Golf. Ok. Περι ορέξεως... είπαμε. -
Οι κινητήρες 1.4 TSi κυκλοφόρησαν πρόσφατα και η αξιοπιστία τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ας περιμένουμε μερικά χρονάκια να τα δούμε.2 χρόνια δεν είναι και πριν απο 6 μήνες...
2 χρόνια μπορεί να σημαίνουν και 50.000 χλμ που δεν είναι λίγα...Όσο για τα λάδια, για το GTi που γνωρίζω από πρώτο χέρι, χρειάζεται 1,5 Κg κάθε 2-3000 Km και σημειωτέον πως είναι και πανάκριβα.
Δεν είναι λίγοι που έχουν GTi στο 4TF, ας μας πουν οι ίδιοι αν χρειάζεται τόσο, γιατί όντως 1,5 λτ, κάθε 2-3000 χλμ δεν είναι μικρή κατανάλωση...
Η προθέρμανση στα ατμοσφαιρικά απαγορεύεται. Ξεκινάς αμέσως μαλακά μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία.
Το ίδιο και στο TSi, ποια η διαφορά;
Όσο για το σκίσιμο, το TSi δεν είναι δα και το εκρηκτικό αυτ/το. Το έχω οδηγήσει. Για το GTi οκ. σε προκαλεί να το πατήσεις.
Τα TSi 122/125 και 140 δεν προορίζονται να είναι εκρηκτικά, προορίζονται να είναι καλύτερα από ατμοσφαιρικά μοτέρ 1.600, 1.800 ή 2.000 κυβικών, γιατί καταναλώνουν λιγότερο όταν δεν πιέζονται, αποδίδουν χαμηλότερα και για μεγάλο εύρος στροφών τη ροπή τους που είναι σχετικά και σημαντικά μεγαλύτερη, συνεπώς, είναι πολύ πιο άνετα, οικονομικά και ξεκούραστα οδηγικά σε καθημερινές μετακινήσεις...
Η αντίληψη ότι turbo = ωμή δύναμη που γνωρίζαμε το 80 και το 90 (γιατί υπολογίζω ότι δεν είσαι πιτσιρικάς), έχει περάσει...
Το GTi είναι σπορ, και αυτό δεν προκύπτει μόνο από το μοτέρ...
Η αναφορά μου στο γρύλο ήταν ενδεικτική. Όμως σε Golf V 1.6 FSi της Γραμματέας μου, στο χρόνο αλλάχτηκε (ευτυχώς στην εγγύηση) ολόκληρο το σύστημα ABS. Αυτ/το που το είχε πληρώσει 22.000euro.Και βέβαια τα χαζοπροβληματάκια την πήγαιναν καθε τόσο στην αντιπροσωπεία. Το πούλησε και ησύχασε.
Και καλά έκανε, με το ίδιο σκεπτικό όμως το δικό μου δεν με αναγκάζει εδώ και δύο χρόνια να πηγαίνω συχνά στο συνεργείο...
Κάποια στιγμή (σχετικά πρόσφατα), κόλλησε η κλειδαριά στην πίσω δεξιά πόρτα, το επιβεβαίωσαν, σε 2 ημέρες είχαν το ανταλλακτικό, το άλλαξαν στην εγγύηση και αυτό ήταν...
Προϊόντα είναι, όλο και κάτι μπορεί να πάει λάθος...
Δεν είναι στατιστικό συμπέρασμα αυτό, ίσως όμως να επηρεάζει ένα κάτοχο αρνητικά...
Το θέμα είναι η αντιμετώπιση του πελάτη όταν προκύπτει κάτι...
Η αλήθεια είναι όμως ότι, όταν πωλείται ένα αυτοκίνητο με μοτέρ turbo/compressor/turbo-compressor θα πρέπει να γίνεται η σχετική ενημέρωση από τους πωλητές για την ορθή χρήση του.
Αποδίδει καλύτερα από ένα 1.400/1.600/1.800 ατμοσφαιρικό (όχι sport), αλλά έχει και κάποιες προϋποθέσεις για να σε ανταμείβει μακροπρόθεσμα...Είναι υπερτιμημένα αυτ/τα και τώρα πια δεν έχουν καμμιά διαφορά από τον ανταγωνισμό.
Προσωπικά βλέπω αρκετές διαφορές μεταξύ του Golf και των άλλων αυτοκινήτων στην κατηγορία, τόσες ώστε το κάθε ένα να έχει τη δική του προσωπικότητα και το κοινό του...
Παράδειγμα μεγάλης και ουσιαστικής διαφοροποίησης είναι ο πίσω άξονας με τους πολλαπλούς συνδέσμους που δεν προσφέρεται από όλους...
Αυτό που θέλω να πω ΔΕΝ είναι ότι το Golf είναι το καλύτερο αυτοκίνητο ή ότι κανένα Golf δεν έχει πρόβλημα...
Είναι όλα προϊόντα που έχουν το κοινό τους, το χαρακτήρα τους, τα θετικά τους, τα αρνητικά τους και κάποιες πτυχές που τους προσδίδει το μάρκετινκ της κάθε εταιρείας...
_
-
Η προθέρμανση στα ατμοσφαιρικά απαγορεύεται.Ισχυει αυτο ,γιατι εγω το αφηνω τουλαχιστον 3 λεπτα στο ρελαντι οταν κανει κρυα εκκινηση?
Και αν ναι τι προβληματα μπορει να προκυψουν? -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Η προθέρμανση στα ατμοσφαιρικά απαγορεύεται.
Ισχυει αυτο ,γιατι εγω το αφηνω τουλαχιστον 3 λεπτα στο ρελαντι οταν κανει κρυα εκκινηση?
Και αν ναι τι προβληματα μπορει να προκυψουν?Είναι σίγουρα τσάμπα βενζίνη. Τεσπά εφόσον το βιβλιαράκι του κατασκευαστή γράφει να μην το ζεσταίνουμε στο ρελαντί κάτι θα ξέρουν...
-
και γω πριν παρω καινουργιο αμαξι,ελεγα πως δεν υπαρχει λογος να το αφηνεις στο ρελαντι για λιγο.Τωρα το κανω..περιμενω να πεσουν οι στροφες.Ειναι καλο η κακο?
-
Είμαι και εγώ κάτοχος Golf 1.6 fsi εδώ και 2 1/2 χρόνια, το αυτοκίνητο στην ανηφόρα πρεπει να κατεβείς να το σπρώξεις για να κουνηθεί (ακόμα ψάχνω τους 120+ δυναμομετρημένους και καλά, ίππους) είναι εκνευριστικά αργό για 1600άρι, είναι υπερτιμημένο αλλά όχι να το συγκρίνει ο φίλος και με yaris 1000άρι.. έλεος!
Περί αξιοπιστίας: το συγκεκριμένο δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό εκτός απο κάποιους τριγμούς στο ταμπλό όπου μετά από επισκεψη στο συνεργείο περιορίστηκαν...
Yaris vs Golf