-
Κανονικά πρέπει να αλλάζονται κάθε 10 χρόνια οι πολιτικές ταυτότητες.
-
Γιατί;
-
Για να είναι πρόσφατα και ορθά τα στοιχεία και η φωτογραφία.
-
bill33 ναι πρεπει να πας να το αλλαξεις...συμπληρωνεις το Μ1 εγγραφο στην εφορια, ειναι 2 λεπτα υποθεση
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγώ έχω ακόμα αυτή από το γυμνάσιο.
Και εγω 16 χρονων την εβγαλα λογω του διπλωματος για το μηχανακι.Πιο πολυ την αλλαξα επειδη δεν ηθελα να πληρωσω παλι λεφτα για διαβατηριο καθως εκεινο που ειχα εληξε τον Απριλη.Το κοστος ηταν 10€ οι φωτογραφιες,ουτε μαρτυρας χρειαστηκε ουτε τιποτα,μονο φωτο και το πιστοποιητικο απο το ληξιαρχειο.
Εμάς στην εταιρία μας υποχρέωσαν να αλλάξουμε διαβατήρια το 2006 (και πληρώσαμε τότε και το παράβολο από την τσέπη μας ), οπότε μέχρι στιγμής έχω μείνει με την παλιά ταυτότητα και δεν έχω πρόβλημα. Βέβαια δεν θυμάμαι αν έχει λήξει το διαβατήριο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για να είναι πρόσφατα και ορθά τα στοιχεία και η φωτογραφία.Είναι κάποιος νόμος;
Δεν το έχω ξανακούσει. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Γιατί;Κάπου είχα διαβάσει ότι ο νόμος αναφέρει ότι η ταυτότητα ΠΡΕΠΕΙ να αλλάζει εφόσον κάποιο από τα αναγραφόμενα στοιχεία έχει αλλάξει. Και οι παλιές επειδή ανέφεραν επάγγελμα και στους περισσότερους ... 'Μαθητής' σίγουρα αυτές πρέπει να αλλαχθούν.
Εμένα πάντως την 'μαθητική' μου μου είχαν συστήσει σε πολλές περιπτώσεις να την αλλάξω (αστυνομία, τράπεζες κλπ) αφού μέχρι και τα χαρακτηριστικά μου από τότε που ήμουν μαθητής άλλαξαν στην φωτογραφία. -
Πότε πρέπει να αντικαταστήσω το δελτίο ταυτότητάς μου;
- Σε περίπτωση που έχει αλλάξει οποιοδήποτε στοιχείο της ταυτότητας σας
- Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας η ιθαγένεια ή τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες
- Σε περίπτωση που έχει φθαρεί
- Όταν έχει περάσει δεκαπενταετία από την έκδοσή του
- Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κανονικά πρέπει να αλλάζονται κάθε 10 χρόνια οι πολιτικές ταυτότητες.Νομίζω οτι είναι κάθε 15 χρόνια κι όχι 10.
Edit: Με κάλυψε ήδη ο tt
-
Εμενα οσες φορες μου ζητανε ταυτοτητα τους λεω οτι δεν εχω (αλλα εχω παντα διπλωμα)
Μου λενε οτι θα μπορουσαν να με πανε μεσα, τους λεω αυτο θα κανουμε βραδιατικα ? και με αφηνουν να φυγω
Γιατι ομως πρεπει να κουβαλαω και ταυτοτητα εφοσον εχω διπλωμα? Αν μπορουσα να πλαστογραφησω το ενα γιατι να μην μπορουσα και το αλλο?
Το διπλωμα δλδ γιατι το χουμε?
Θα επαιρνα και ταυτοτητα, αλλα δε χωραει στο πορτοφολι μουSent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Νομίζω πλέον ότι και το δίπλωμα αρκεί. Οπότε αν στο έχουν πει πρόσφατα μάλλον βλακείες σου έλεγαν.
-
Ναι, το δίπλωμα οδήγησης είναι έγγραφο ταυτοποίησης. Μαλακίζονται οι συνάδελφοι απλά...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Νομίζω πλέον ότι και το δίπλωμα αρκεί. Οπότε αν στο έχουν πει πρόσφατα μάλλον βλακείες σου έλεγαν.μου το ειπαν πριν κανα διμηνο-τριμηνο
διες ηταν , μαλιστα μου το ειπαν οταν πηγα να παρω τη κοπελα μου απο τη δουλεια της
και σιγουρα θα με ειχαν ξαναπετυχει εκει, αφου αραζουν εκει τριγυρω συχνα πυκνα οταν κλεινουν τα μαγαζια για να δειξουν οτι υπαρχουν και μαλλον θα ηθελαν να δειξουν οτι εκαναν και εναν ελεγχοαυτο ισχυει για τα νεα διπλωματα μονο? γιατι εγω εχω του 2002
αν ειναι την επομενη φορα να εχω παραπανω υφακι
(και να με πανε για εξακριβωση ) -
Νομίζω και για τα παλιά είναι.
Πάρε υφακι. Γινε αγριος.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Και εγω 16 χρονων την εβγαλα λογω του διπλωματος για το μηχανακι.Πιο πολυ την αλλαξα επειδη δεν ηθελα να πληρωσω παλι λεφτα για διαβατηριο καθως εκεινο που ειχα εληξε τον Απριλη.Το κοστος ηταν 10€ οι φωτογραφιες,ουτε μαρτυρας χρειαστηκε ουτε τιποτα,μονο φωτο και το πιστοποιητικο απο το ληξιαρχειο.
Εμάς στην εταιρία μας υποχρέωσαν να αλλάξουμε διαβατήρια το 2006 (και πληρώσαμε τότε και το παράβολο από την τσέπη μας ), οπότε μέχρι στιγμής έχω μείνει με την παλιά ταυτότητα και δεν έχω πρόβλημα. Βέβαια δεν θυμάμαι αν έχει λήξει το διαβατήριο.
Τοτε ληγει φετος και το δικο σου διαβατηριο.Εχουν ισχυ 5 ετων .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τοτε ληγει φετος και το δικο σου διαβατηριο.Εχουν ισχυ 5 ετων .
Ευχαριστώ, Βασίλη. Το είχα ξεχάσει εντελώς.
Άρα θα χρειαστώ νέα ταυτότητα για να μπορέσω να το ανανεώσω/βγάλω καινούργιο.
-
Βγαλε νεα ταυτοτητα και ασε το διαβατηριο για οταν χρειαστει.Γνωμη μου.
Πηγα στην ΔΟΥ σημερα για την ενημερωση στο μητρωο αλλα γινοταν χαμος και εφυγα.
-
Έχεις δίκιο. Αυτό θα κάνω και άμεσα μάλιστα γιατί έρχεται πολύ δουλειά και δεν θα προλαβαίνω.
-
Αρχισαν να λήγουν τα νεου τυπου διαβατηρια και θα παρατηρηθει και αυξηση για ανανεωσεις το καλοκαιρι που θα ερθουν οι μεταναστες....απλα να ξερετε ότι αν το διαβατηριο σας εχει τουλαχιστον 6 μηνες ισχυ,μπορειτε απο τωρα να το ανανεωσετε...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πηγα στην ΔΟΥ σημερα για την ενημερωση στο μητρωο αλλα γινοταν χαμος και εφυγα.Μια φορα ειχα παει για ασχετη δουλεια στην εφορια και μου ζητησαν ταυτοτητα και ειδαν οτι ειναι αλλαγμενη. Απλα μου δωσανε επιτοπου το Μ1 για την αιτηση αλλαγης και αφου το κατεθεσα εκανα και την αλλη δουλεια που ηθελα.
Αντικατάσταση αστυνομικής ταυτότητας.