-
Λόγω παλαιότητας, φθοράς και απαίτησης ταξιδιών στην ΕΕ σκέφτομαι να αντικαταστήσω την ΑΤ μου.
Διστάζω όμως, όχι για τη διαδικασία, αλλά για το μετά!
Θα πρέπει να πάω σε τράπεζες, εφορία και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες να το δηλώσω? Τι γίνετε με αυτά?
Γνωρίζει κάποιος κάτι? -
Λόγω παλαιότητας, φθοράς και απαίτησης ταξιδιών στην ΕΕ σκέφτομαι να αντικαταστήσω την ΑΤ μου.
Θα πρέπει να πάω σε τράπεζες, εφορία και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες να το δηλώσω? Τι γίνετε με αυτά?
Γνωρίζει κάποιος κάτι? -
Γνωρίζει κάποιος κάτι? -
Οχι. Θα στιγματιστεις με το 666...
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος κάτι?Ναι θα πρέπει να κοινοποιήσεις τα στοιχεία της ταυτότητάς σου σε όλον αυτόν τον κόσμο (Εφορία, Τράπεζες, στον ασφαλιστικό φορέα σου...)
Εντάξει δεν είναι και τπτ το φοβερο...
Υπομονή -
Πολύ δουλειά δηλαδή.
Πρέπει σε όσους έχουν τα στοιχεία μου?
Πχ, δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, δημόσια μητρώα κλπ? -
καλό είναι να το κάνεις τώρα Αύγουστο που λείπουν όλοι και όλες οι δουλειές γίνονται τσάκα τσάκα!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Πολύ δουλειά δηλαδή.
Πχ, δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, δημόσια μητρώα κλπ?Μια επισκεψη στην εφορια στο Μητρωο για να αλλαξεις το νουμερο και μετα στις τραπεζες.Αληθεια σου δινουν καποιο χαρτι απο το ΑΤ που να λεει οτι ο Ταδε ειχε αριθμο Χ ταυτοτητας και τωρα Ψ αριθμο?Πως δλδ βλεπουν την ταυτοπροσωπεια?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μια επισκεψη στην εφορια στο Μητρωο για να αλλαξεις το νουμερο και μετα στις τραπεζες.Αληθεια σου δινουν καποιο χαρτι απο το ΑΤ που να λεει οτι ο Ταδε ειχε αριθμο Χ ταυτοτητας και τωρα Ψ αριθμο?Πως δλδ βλεπουν την ταυτοπροσωπεια?
Είναι και αυτό...
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Πολύ δουλειά δηλαδή.
Πχ, δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, δημόσια μητρώα κλπ?Δεν χρειαζεται να πας αμεσως , θα το κανεις στην πρωτη ευκαιρια με καθε υπηρεσια χωριστα πχ. Κρατα μια φωτο της παλιας .
-
οταν πηγα να αντικαταστήσω τη δικιά μου πριν λιγο καιρο -μετα απο ενα καυγά - μου ειπαν οτι σε ενα χρόνο θα ξαναλλάξουν με τύπου πιστωτικής κάρτας
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οταν πηγα να αντικαταστήσω τη δικιά μου πριν λιγο καιρο -μετα απο ενα καυγά - μου ειπαν οτι σε ενα χρόνο θα ξαναλλάξουν με τύπου πιστωτικής κάρταςΚαι μια φιλη μου που εβγαλε νεα, της ειπαν οτι θα αλλαξουν συντομα...
-
Επιβεβαιώνω τα περί αλλαγής ταυτοτήτων (και πάλι) το 2008.
-
είναι σίγουρο?
Το ότι θα αλλάξουν οι ταυτότητες-πάλι- συνεπάγεται και αλλαγή στοιχείων (αριθμού)? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
είναι σίγουρο?
Το ότι θα αλλάξουν οι ταυτότητες-πάλι- συνεπάγεται και αλλαγή στοιχείων (αριθμού)?εμένα μου το είπε το άτομο που έβγαζε τις ταυτότητες οπότε μάλλον είναι σίγουρο
λογικά αυτές που βγήκαν/βγαίνουν τώρα δεν θα αλλάξουν για τα επόμενα 10 χρόνια (εκτός αν χαθεί κλπ)
λογικά θα αλλάζει και ο αριθμός
-
Μαλλον ειναι οπως τα λεει ο j.marr.
Για να γυρισουμε στο αρχικο ερωτημα:
Πας οπωσδηποτε εφορια και τραπεζα,εγω τουλαχιστον μονο εκει πηγα και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα.
-
Και μια βόλτα από το ΙΚΑ για όσους απασχολούν προσωπικό καλό θα ήταν να γίνει
-
Τα πτυχία, οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος κλπ, χρειάζονται ενημέρωση?
-
Ουδέποτε κατανόησα το λόγο για τον οποίο ο αριθμός του δελτίου ταυτότητας πρέπει να αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει η ταυτότητα.
Μία λύση θα ήταν το social security number που είναι μοναδικό και να αντικατοπτρίζει το σχετικό αριθμό του εκάστοτε δελτίου. Άλλωστε αυτό που ενδιαφέρει κάποιον είναι για το συγκεκριμένο έγγραφο να πιστοποιεί ποιός είναι. Το έγγραφο αυτό καθέ αυτό δεν έχει κάποια αξία.
-
βασικά μ'αρεσε το σύστημα που έχουν εδω στη Νορβηγία (νομίζω και σουιδία το ιδιο είναι) με το που γεννιέσαι παίρνεις εναν αριθμό και δεν χρειάζεσαι τίποτα αλλό
ισως το προβλημα με τους αριθμούς ταυτότητας κλπ να ηταν μικρότερο αν είχαμε κάποιας μορφης ηλεκτρονικής καταχώρησης
Αντικατάσταση αστυνομικής ταυτότητας.