-
Aλήθεια λέει έχουν βάλει κ προειδοποιητική πινακίδα στα μέγαρα,ότι αυτοκίνητα με esp απαγορεύεται να μπούν στην πίστα.
Τώρα στις Σέρρες δν ξέρω αν έχουν βάλει ακόμα-εκεί μπορεί κ να επιτρέπεται.
χιουμοράκι αλλά δν μπορούσα να κρατηθώ,ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μη σε τρομάζουν οι 51 δόσεις γιατί μιλάμε για 'άτοκες' πραγματικά (και όχι πχ σαν τη Seat που λέει άτοκες δόσεις και φουσκώνει 1.500-2.000 την αρχική τιμή - δλδ ενσωματώνει μεγάλο μέρος των τόκων)..
Σχεδόν όλος ο κόσμος αγοράζει πλέον με δάνεια. Προσωπικά εργάζομαι σε τράπεζα και τα ξέρω από 1ο χέρι..
Αυτα μην τα πεις στην τραπεζα σου...
Κανενας απολυτως δεν χαριζει χρημα .&-
Ρε φιλαράκι δε καταλαβαινόμαστε.. Άστο.. τα μισά που έγραψα τα παρέλειψες.
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
μιας και το τοπικ εχει ξεφυγει απο τους χαλαρους ρυθμους... ....
το οτι το μεγκαν τρωει ξυλο στα μεγαρα απο τα ανταγωνιστικα του μοντελα και καταφερνει να κανει το 1/4 των γυρων των αλλων,επειδη καταστρεφει τα (μικροτερα σε διαστασεις απο ολων των αλλων =280-240) φρενα του πως το αξιολογεις?
δεν αμφιβαλω οτι μπορει να ανεβασει ιπποδυναμη το μεγκαν και να παει σαν ΡΣ.αλλα,αν δεν συνοδευτει απο φρενα και αναρτηση θα εχεις ενα ωραιοτατο που μονο χαρα δεν θα σου δινει.
αν προσθεσεις ολα τα κοστη μοτερ,φρενα,αναρτηση κλπ.. μηπως σε συνεφερε να το παρεις ετοιμο =ΡΣ?Για τους λογους για τους οποιους δεν συμπληρωσε τον ιδιο αρυθμο γυρων με τα υπολοιπα απλα διαβασε την απαντηση του Δημητρη. Ειναι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ 4 αυτοκινητα να 'διαγωνιζονται' και το ενα απο αυτα να εχει το ESP ON ?
Nαι, διότι στο Megane δεν υπάρχει διακόπτης ολικού off.
Mετά τα 50km/h τίθεται αυτόματα σε λειτουργία.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!
Όταν σε ένα αυτοκίνητο δεν απενεργοποιείται πλήρως το ESP τότε πολύ απλά **ΔΕΝ το βάζεις στην πίστα.**Πόσο μάλλον και για τέστ αντοχής.Μόνο ένας άσχετος θα το έκανε αυτό.
Μπορείς κάλλιστα βέβαια να το συγκρίνεις στον δρόμο.Eνδιαφέρουσα η προσέγγισή σου. Αν μας εξηγήσεις και το γιατί, ίσως οι 4Τ και όλοι οι υπόλοιποι που συγκρίνουν ανταγωνιστικά μεταξύ τους αυτοκίνητα στην πίστα, όπως έρχονται από το εργοστάσιο, ίσως προβούν σε μία κίνηση μεταμέλειας και διορθώσουν στο μέλλον αυτό το μεγάλο λάθος τους.
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Aλήθεια λέει έχουν βάλει κ προειδοποιητική πινακίδα στα μέγαρα,ότι αυτοκίνητα με esp απαγορεύεται να μπούν στην πίστα.
χιουμοράκι αλλά δν μπορούσα να κρατηθώ,ελπίζω να μη με παρεξηγήσετεΔηλαδή με μη απενεργοποιούμενο ESP τι θα μπεί να κάνει στην πίστα ρε παίδες;
Να δει κάποιος τα όρια του ή του αυτοκινήτου;Στις εξυπνάδες παίρνετε άριστα πάντως.Δεν ξέρω και στην πίστα αν ίσχυει αυτό.
-
Μαλακία της ρενό (και της πεζό κτλ κτλ) που βγάζουν αμάξια με μη απενεργοποιούμενο esp. Αυτό να καυτηριάσεις, όχι τις ικανότητες του καθενός στην όποια πίστα.
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
χιουμοράκι αλλά δν μπορούσα να κρατηθώ,ελπίζω να μη με παρεξηγήσετεΔηλαδή με μη απενεργοποιούμενο ESP τι θα μπεί να κάνει στην πίστα ρε παίδες;
Να δει κάποιος τα όρια του ή του αυτοκινήτου;Αυτό είναι πρόβλημα της Renault dimman, όχι των δοκιμαστών.
-
Ο Dimman έχει ένα δίκιο όμως. Με αυτή τη δοκιμή τι συμπέρασμα βγήκε; Ότι καυτηριάζεται η αδυναμία απενεργοποίησης του ESP (ωραία ως εδώ). Για ποιο λόγο; Γιατί έφαγε τα φρένα σε 70 τόσους γύρους σε πίστα.
...και;
Ίσως δεν καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης του Megane στο τεστ, γιατί γενικά δεν θεωρώ ότι αυτού του είδους τα GT ότι θα περάσουν τη ζωή τους σε ενιαία και σε αγώνες αντοχής, αλλά μάλλον ως πιο σβέλτα αυτοκίνητα ταξιδίου, ενίοτε και επισκέπτες ορεινών διαδρομών. Ούτε σαν GTi ούτε σαν DTM...
-
Το θέμα δεν είναι να βγει συμπέρασμα για την συμπεριφορά τους στην πίστα (εγώ θα πω γιατί όχι;) αλλά η αξιοπιστία του συνόλου κάτω από (πολύ) πίεση.
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Στις εξυπνάδες παίρνετε άριστα πάντως.Δεν ξέρω και στην πίστα αν ίσχυει αυτό.
Ε ο καθένας ότι μπορεί κάνει
Πάντως εγώ μένω μεταξεταστέος -
Αν τα πήγαιναν στον φρεσκοστρωμένο Μερκούρη, αντί για Μέγαρα, θα υπήρχαν λιγότερες αντιδράσεις;
Από ποιόν συντελεστή πρόσφυσης και κάτω θα ήταν το 'σωστό' για το Megane να συγκριθεί με τα υπόλοιπα;
-
Για τη συμπεριφορά σε πίστα, τα έχω ξαναπεί. Η πίστα δεν αντιπροσωπεύει την οδήγηση στο δρόμο κατά την άποψή μου. Αν κάποια κατηγορία παράγεται για να οδηγείται και να προσφέρει ευχαρίστηση στην πίστα, καλώς να γίνονται και τεστ συμπεριφοράς και αγώνες αντοχής και όλα στα Μέγαρα και στις Σέρρες. Το Panda, το Picanto και το Cee'd (και τα μικρομεσαία GT ομοίως ) ουδόλως θα με απασχολούσαν για το πώς τα καταφέρνουν στην πίστα. Η κάθε κατηγορία έχει δικό της πεδίο δράσης...Μάλλον εγώ θα είμαι ο στραβός όμως.
Για την αντοχή υπό πολλή πίεση, ισχύει το από πάνω. 240 γύροι σε πίστα, πόσα χιλιόμετρα είναι; Υπάρχει περίπτωση να πάρει κάποιος ένα από αυτά τα αυτοκίνητα και να βγει να τα βιάζει για ΧΧΧ χιλιόμετρα ώστε να φανούν τα φαγωμένα λόγω ESP φρένα και οι λοιπές βλάβες που εμφανίστηκαν;
Η μνεία ότι είναι κακό να μην υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης, ΠΡΕΠΕΙ να γίνει όμως, γιατί επηρεάζει το σύνολο της οδικής συμπεριφοράς.
@PaiMei
Το δίκαιο θα ήταν να μην το συμπεριλάβουν, αφού είναι σαν να βάζεις σε μαραθώνιο 3 Αιθίοπες (πάντα Αιθίοπες ) που να χαίρουν άκρας υγείας και 1 Αιθίοπα ακόμα με πρόβλημα στο πόδι! Το πρόβλημα δεν θα αργήσει να καταστρέψει τον αγώνα του! Περίμενε να αποθεραπευτεί (σ.σ. βρες τρόπο να απενεργοποιήσεις το ESP) και τότε ο αγώνας είναι δίκαιος και θα βγάλεις και συμπεράσματα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το θέμα δεν είναι να βγει συμπέρασμα για την συμπεριφορά τους στην πίστα (εγώ θα πω γιατί όχι;) αλλά η αξιοπιστία του συνόλου κάτω από (πολύ) πίεση.Ε τότε ας έκαναν ότι θα κάνει ένας ιδιοκτήτης megane GT και να έβαζαν έναν διακόπτη να το θέσουν εκτός και να το έσκιζαν για 6 συνεχόμενες ώρες και 240 γύρους.
Ωραίο συμπέρασμα βγήκε τώρα.
Εγω πάντως την συγκεκριμένη δοκιμή την κρίνω εκ του πονηρού και παραθέτω λόγια ενός συναδέλφου από άλλο φόρουμ:Τώρα για την δοκιμή του Megane GT με τον τρόπο που έγινε θα πώ την γνώμη μου και ας είναι λάθος, ή έγινε πατάτα, ή επείκειτε να γίνει η ανακοίνωση της αλλαγής της αντιπροσωπείας πολύ σύντομα ( μετά ίσως από τις εκλογές για να μην ξεχνάμε και την εκκρεμότητα της MAVA με το υπουργείο ανάπτυξης ότι και να σημαίνει αυτό ) και η συγκεκριμένη δοκιμή έγινε επί τούτου με τον τρόπο που έγινε για να υπάρξει το αποτέλεσμα αυτό, ίσως για δυσφήμηση του προϊόντος, λέω ΙΣΩΣ.
-
Πάντως ένα σχόλιο που αναφέρεται σε όλα αυτά τα αυτοκίνητα.
Γιατί μου φαίνεται πως όλα μα όλα τους γυρίζουν πολύ πολύ αργά?
Μου φαίνεται λίγο τραγικό,αυτοκίνητα 180 ίππων να γράφουν τέτοιους χρόνους.
Κ στην προκειμένη περίπτωση δν είναι όπως οι χρόνοι που βλέπουμε συνήθως σε διάφορα τεστ,που δν είναι τόσο αντιπροσωπευτικοί των αυτοκινήτων,επειδή ο δημοσιογράφος έχει λίγο χρόνο μαζι με το αυτοκίνητο για να γράψει ένα καλό χρόνο.
Εδώ τόσους γύρους τα οδήγησαν όλα άρα σε γενικές γραμμές οι χρόνοι τους πρέπει να ναι κάπου εκεί(λίγο πάνω-λίγο κάτω) -
Β-Α-Ρ-Ο-Σ.....
-
Διαβάζω με ενδιαφέρον τα ποστ των τελευταίων 2 ημερών. Κάποιοι λοιπόν σχολιάζετε τον 'μπαρμπα-Μήτσο tuning' που ασχολείται με αυτοκίνητα που δεν ξέρει, ενώ κι εσείς (ορισμένοι) κάνετε κάτι παρόμοιο. Σχολιάζετε ένα μοτέρ που ουδόλως γνωρίζετε, γράφετε περί αξιοπιστίας, αντοχής, περί ζημιών κλπ. Επίσης, διαβάζω πως στο ιντερνετ μετατροπές τύπου greddy δεν γίνονται ή είναι πολύ δύσκολες. Ποιος το δοκίμασε, ποιός το έκανε και έγραψε τα συμπεράσματά του?
Με αφορμή όλα αυτά, είπα να γράψω κι εγώ την άποψή μου. Αφού είμαι ο μόνος ο οποίος έβαλα greddy και το δουλεύω εδώ και 2 χρόνια, έχοντας κάνει 65.000χλμ. Το αυτοκίνητο είναι 4 ετών με 125.000χλμ συνολικά. Αναφέρθηκε η δυσκολία να φτάσουν τα μοτέρ της Laguna τα άλογα του RS. Το δικό μου αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής 269 άλογα, με πάνω από 40kgm ροπής. Και αναμένεται νεότερη δυναμομέτρηση, μιας και η πίεση έχει ανέβει λίγο. Υπόψιν, το μοτέρ δεν έχει τίποτα μη εργοστασιακό. Μπήκαν πιστόνια και φλάτζα κεφαλής από Megane RS. Επίσης, τα μπεκ του Megane RS και μια ανακατασκευή στη μαμά τουρμπίνα. Η διαχείριση γίνεται από το greddy e-manage ultimate. Και είμαι ο μόνος στην ευρώπη που το έχει δοκιμάσει σε μοτέρ της Ρενώ (μέχρι στιγμής).
Η εμπειρία δεν προκύπτει μόνο από την χρήση 2 ετών αλλά και από εξουθενωτικές μετρήσεις, δοκιμές και καταγραφές με διαγνωστικό, wideband λ (που έχω μόνιμα στο αυτοκίνητο) και πυρόμετρο. Και πλέον έχει αποκτηθεί τεχνογνωσία και έχουν αποκαλυφθεί όλα τα ηλεκτρονικά μυστικά του (πολύ δύστροπου και περίεργου) Sagem. Η ρύθμιση του προγράμματος γίνεται από εμένα, με laptop. Η διαχείριση της πίεσης γίνεται επίσης από τον e-manage (κι αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, που ακόμη και η greddy δεν το αναφέρει στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εγκεφάλου). Το αυτοκίνητο έχει μπει και σε πίστα, καίγοντας πολύ λάστιχο, έχει δεχτεί εξουθενωτικές δοκιμές σε εθνικές οδούς με τέρμα γκάζι στην τελική ταχύτητα για αρκετό χρόνο (π.χ. σε όλη την ευθεία του Κάστρου) και δεν έχει βγάλει ΚΑΝΕΝΑ μηχανικό πρόβλημα.
Πλέον, το greddy μπορεί να μπει plug&play με φύσσες, χωρίς να χρειαστεί να κοπεί ούτε ένα καλώδιο. Όσο αφορά την μεταπώληση: το ξεμπριζώνεις και το αμάξι γίνεται μαμά (εφόσον δεν έχεις κάνει άλλες μηχανικές αλλαγές), ενώ κρατάς και το greddy για να το χρησιμοποιήσεις στο επόμενο αυτοκίνητο...........
-
Ο χρήστης Dr Laguna Turbo έγραψε:
Διαβάζω με ενδιαφέρον τα ποστ των τελευταίων 2 ημερών. Κάποιοι λοιπόν σχολιάζετε τον 'μπαρμπα-Μήτσο tuning' που ασχολείται με αυτοκίνητα που δεν ξέρει, ενώ κι εσείς (ορισμένοι) κάνετε κάτι παρόμοιο. Σχολιάζετε ένα μοτέρ που ουδόλως γνωρίζετε, γράφετε περί αξιοπιστίας, αντοχής, περί ζημιών κλπ. Επίσης, διαβάζω πως στο ιντερνετ μετατροπές τύπου greddy δεν γίνονται ή είναι πολύ δύσκολες. Ποιος το δοκίμασε, ποιός το έκανε και έγραψε τα συμπεράσματά του?Με αφορμή όλα αυτά, είπα να γράψω κι εγώ την άποψή μου. Αφού είμαι ο μόνος ο οποίος έβαλα greddy και το δουλεύω εδώ και 2 χρόνια, έχοντας κάνει 65.000χλμ. Το αυτοκίνητο είναι 4 ετών με 125.000χλμ συνολικά. Αναφέρθηκε η δυσκολία να φτάσουν τα μοτέρ της Laguna τα άλογα του RS. Το δικό μου αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής 269 άλογα, με πάνω από 40kgm ροπής. Και αναμένεται νεότερη δυναμομέτρηση, μιας και η πίεση έχει ανέβει λίγο. Υπόψιν, το μοτέρ δεν έχει τίποτα μη εργοστασιακό. Μπήκαν πιστόνια και φλάτζα κεφαλής από Megane RS. Επίσης, τα μπεκ του Megane RS και μια ανακατασκευή στη μαμά τουρμπίνα. Η διαχείριση γίνεται από το greddy e-manage ultimate. Και είμαι ο μόνος στην ευρώπη που το έχει δοκιμάσει σε μοτέρ της Ρενώ (μέχρι στιγμής).
Η εμπειρία δεν προκύπτει μόνο από την χρήση 2 ετών αλλά και από εξουθενωτικές μετρήσεις, δοκιμές και καταγραφές με διαγνωστικό, wideband λ (που έχω μόνιμα στο αυτοκίνητο) και πυρόμετρο. Και πλέον έχει αποκτηθεί τεχνογνωσία και έχουν αποκαλυφθεί όλα τα ηλεκτρονικά μυστικά του (πολύ δύστροπου και περίεργου) Sagem. Η ρύθμιση του προγράμματος γίνεται από εμένα, με laptop. Η διαχείριση της πίεσης γίνεται επίσης από τον e-manage (κι αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, που ακόμη και η greddy δεν το αναφέρει στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εγκεφάλου). Το αυτοκίνητο έχει μπει και σε πίστα, καίγοντας πολύ λάστιχο, έχει δεχτεί εξουθενωτικές δοκιμές σε εθνικές οδούς με τέρμα γκάζι στην τελική ταχύτητα για αρκετό χρόνο (π.χ. σε όλη την ευθεία του Κάστρου) και δεν έχει βγάλει ΚΑΝΕΝΑ μηχανικό πρόβλημα.
Πλέον, το greddy μπορεί να μπει plug&play με φύσσες, χωρίς να χρειαστεί να κοπεί ούτε ένα καλώδιο. Όσο αφορά την μεταπώληση: το ξεμπριζώνεις και το αμάξι γίνεται μαμά (εφόσον δεν έχεις κάνει άλλες μηχανικές αλλαγές), ενώ κρατάς και το greddy για να το χρησιμοποιήσεις στο επόμενο αυτοκίνητο...........
Απλά no comment...
-
Μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνεις το comment που υπονοείς αλλά δεν έγραψες??
-
Dr. Laguna, πόσο σου κόστισε η μετατροπή και πόσο το αυτοκίνητο, αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης Dr Laguna Turbo έγραψε:
Διαβάζω με ενδιαφέρον τα ποστ των τελευταίων 2 ημερών. Κάποιοι λοιπόν σχολιάζετε τον 'μπαρμπα-Μήτσο tuning' που ασχολείται με αυτοκίνητα που δεν ξέρει, ενώ κι εσείς (ορισμένοι) κάνετε κάτι παρόμοιο. Σχολιάζετε ένα μοτέρ που ουδόλως γνωρίζετε, γράφετε περί αξιοπιστίας, αντοχής, περί ζημιών κλπ. Επίσης, διαβάζω πως στο ιντερνετ μετατροπές τύπου greddy δεν γίνονται ή είναι πολύ δύσκολες. Ποιος το δοκίμασε, ποιός το έκανε και έγραψε τα συμπεράσματά του?Με αφορμή όλα αυτά, είπα να γράψω κι εγώ την άποψή μου. Αφού είμαι ο μόνος ο οποίος έβαλα greddy και το δουλεύω εδώ και 2 χρόνια, έχοντας κάνει 65.000χλμ. Το αυτοκίνητο είναι 4 ετών με 125.000χλμ συνολικά. Αναφέρθηκε η δυσκολία να φτάσουν τα μοτέρ της Laguna τα άλογα του RS. Το δικό μου αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής 269 άλογα, με πάνω από 40kgm ροπής. Και αναμένεται νεότερη δυναμομέτρηση, μιας και η πίεση έχει ανέβει λίγο. Υπόψιν, το μοτέρ δεν έχει τίποτα μη εργοστασιακό. Μπήκαν πιστόνια και φλάτζα κεφαλής από Megane RS. Επίσης, τα μπεκ του Megane RS και μια ανακατασκευή στη μαμά τουρμπίνα. Η διαχείριση γίνεται από το greddy e-manage ultimate. Και είμαι ο μόνος στην ευρώπη που το έχει δοκιμάσει σε μοτέρ της Ρενώ (μέχρι στιγμής).
Πραγματικά με αποστομώνει η ειλικρίνειά σου και η άνεση με την οποία παραδέχεσαι το πώς θα κοροϊδέψεις κάποιον άλλο, ώστε πληρώνει αυτός για τις μ@λ@κίες που ΕΣΥ έκανες. Μετά παραπονιόμαστε που οι μάντρες είναι γεμάτες αυτοκίνητα 'κολλημένα', καννιβαλισμένα ή με κατεβασμένα κοντέρ.
Μπροστά σου, οι γνωστοί 'αετονύχηδες' που κατεβάζουν τα κοντέρ, δεν είναι παρά απατεωνίσκοι της σειράς...
-
Πιστόνια-ελατήρια πιστονιών-φλάτζα 1100 ευρώ (από αντιπροσωπεία Ρενώ).
Εξάτμιση, downpipe-cat 900 ευρώ.
Μπεκ 120 ευρώ (τα πήρα από φίλο από εξωτερικό, μεταχειρισμένα αλλά χρησιμοποιημένα για λιγότερο από 1 λεπτό).
Greddy e-manage Ultimate μαζί με πλεξούδα και ΜΑΡ sensor της greddy (τζάμπα τον πήρα, δεν χρειαζόταν) περίπου 800 ευρώ (από εξωτερικό τα πήρα, δεν θυμάμαι ακριβή τιμή--βέβαια δεν το ΄βαλα με φύσσες).
Τουρμπίνα: 1000 ευρώ (πολλά έδωσα, και κακώς)
Επιπλέον έκανα ένα άνοιγμα αυλών εισαγωγής-εξαγωγής και γυάλισμα στο καπάκι.
Και φυσικά πολλά χιλιόμετρα δοκιμών, διότι ήμουν ο πρώτος που δοκίμασα τέτοια πράγματα και βελτίωσα αυτό το μοτέρ (που πρωτοκυκλοφόρησε το 2003, άρχισα να το 'σκαλίζω' το 2004, το greddy μπήκε το 2005).Η όλη εμπειρία από αυτά τα χρόνια, τις δοκιμές και τις καταγραφές κατέδειξε τα εξής:
-
Η μαμά τουρμπίνα δεν είναι για πάνω από 225-230 άλογα. Στα 240 περίπου (ίσως και λίγο παραπάνω) την έκαψα, και με αφορμή αυτό έκανα την ανακατασκευή.
-
Τα μαμά μπεκ δεν είναι για πάνω από 225-230 άλογα. Μετά θα δουλεύουν με παλμό κοντά στο 100% (η Μagnetti Marrelli συστήνει να δουλεύουν εως max 90%).
-
Τα 250-270 άλογα είναι εφικτά χωρίς άνοιγμα του μοτέρ, αρκεί βέβαια να έχει μπει μεγαλύτερη τουρμπίνα (από Megane RS κουμπώνει ακριβώς σε πολλαπλή και downpipe, και κοστίζει περίπου 1000 ευρώ), και τα μπεκ του Megane (στοιχίζουν περίπου 300 ευρώ καινούργια από τη Ρενώ). Αυτό το project είναι σε εξέλιξη και θα γίνει σε Laguna 170 (facelift).
-
Τα 225 άλογα έρχονται σε Megane GT και Laguna 170 με ένα κόστος κοντά στα 1000 ευρώ (με greddy e-manage ultimate και φύσσες ώστε να μην κόβονται καλώδια).........
-
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]