-
Oταν το φρεον πεσει πανω σε πλαστικο η αλλο υλικο αφηνει μια ασπριλα? ρωταω γιατι μαλλον υπαρχει διαρροη στο αυτοκινητο μου.
-
MAZDA 6 2000cc Απολυτα ευχαριστιμενος.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μετα απο 2,5 χρονια, εχω την εντυπωση οτι η αποδοση του εχει πεσει λιγο. Πηγα και ρωτησα εναν να μου συ,πληρωσει λιγο φρεον και ηθελε 50 ευρω. Ειναι πολλα ή μου φαινεται;Πηρα τηλ στη Ρενω χθες για το ιδιο θεμα. Οχι δεν θελω να κανω διαφημιση αλλα μου ειπαν οτι για να συμπληρωσουν ψυχτικο θελουν 25 ευρω.
Και μετα σου λενε οτι οι αντιπροσωπιες ειναι ακριβες. -
ανοιξα τον κλιματισμο σημερα και δεν εβγαζε κρυο αερα. μαλλον εφυγε το φρεον και πρεπει να μπει παλι στο μηχανημα κλιματισμου (δεν ξερω πως ακριβως λεγεται). αυτο το κανω ανα δυο χρονια,δεν ξερω ομως γιατι συμβαινει
εχετε να προτεινετε καποιο συνεργειο στα δυτικα να μου κανει αυτη την δουλεια παντα οικονομικα?
ξεχασα να πω οτι ειμαι περηφανος κατοχοσ ρενω
-
Τα πράγματα ίσως να μην είναι τόσο απλά. Για να φύγει το ψυκτικό υγρό σημαίνει ότι κάπου υπάρχει μια διαρροή, άρα αν το γεμίσεις με νέο αυτό θα ξαναφύγει σε λίγο καιρό και θα ξαναμείνεις ρέστος.
Κανονικά πρέπει να βρεθεί η διαρροή, να επισκευαστεί και μετά να γίνει πλήρωση. Αλλιώς γεμίζεις ένα βαρέλι με τρύπιο πάτο. -
καταλαβα τι λες. αλλα παρατηρω οτι 2 καλοκαιρια με βγαζει μια χαρα. τωρα που ηρθε το τριτο τπτ.
τι πιθανολογεις οτι μπορει να εχει ετσι οπως το περιεγραψα?
μηπως θελουν αλλαγη οι δυο ταπες κοκκινη και μπλε?και μου ειχε πει ο μαστορας τον χειμωνα μια φορα στο τοσο να βαζω τον κλιματισμο σε λειτουργια για να κινειται το φρεον αλλα που...
-
Περσυ που πηρα το αμαξι (μτχ) ηταν η εποχη των παγετωνων, επιζητουσες την ζεστουλα εξω φετος μου φαινεται εχει ψιλοπεσει? (πολλα ζηταω στην αρχη λειτουργιας του ) , παντως στα ταξιδια και γενικα στην λειτουργια του μετα απο λιγο τα δινει ολα ! Οτι υπονιες εχω θα παω το συνδεσω στον Πυθαγορα για να δω τι παιζει . Και για περισσοτερες πληροφοριες Merc C200 K W203 750gr R134a.
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
.... 2 καλοκαιρια με βγαζει μια χαρα. τωρα που ηρθε το τριτο τπτ.
τι πιθανολογεις οτι μπορει να εχει ετσι οπως το περιεγραψα?
και μου ειχε πει ο μαστορας τον χειμωνα μια φορα στο τοσο να βαζω τον κλιματισμο σε λειτουργια για να κινειται το φρεον αλλα που...Αν το αυτοκίνητο εχει περάσει την 5ετία, καλά ειναι μετα απο service A/C να βγάζει 2 δροσερά καλοκαίρια. Αν διαπιστώσεις οτι δεν βγάζει τουλάχιστον ενα πλήρες καλοκαίρι, φτιάξε τις διαρροές-ψάξτο. Το πλήρες service Α/C, αφαίρεση παλιου υγρού, καθαρισμός, έλεγχος διαρροών και επαναπλήρωση στοιχίζει 50-60 ευρώ. Εχω κάνει service πέρσυ και φέτος, σε 3 διαφορετικούς Αιρκοντισιονάδες και σε διαφορετικά αυτοκίνητα με την ίδια ταρίφα, Αθήνα -επαρχία.
Σαφώς και έπρεπε το χειμώνα να το λειτουργείς 1 φορά το μήνα για 5 λεπτά στη θέση ψύξης. Αλλωστε το ιδιο συστήνουν και οι τεχνικοί για τα A/C σπιτιού. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αν το αυτοκίνητο εχει περάσει την 5ετία, καλά ειναι μετα απο service A/C να βγάζει 2 δροσερά καλοκαίρια. Αν διαπιστώσεις οτι δεν βγάζει τουλάχιστον ενα πλήρες καλοκαίρι, φτιάξε τις διαρροές-ψάξτο. Το πλήρες service Α/C, αφαίρεση παλιου υγρού, καθαρισμός, έλεγχος διαρροών και επαναπλήρωση στοιχίζει 50-60 ευρώ. Εχω κάνει service πέρσυ και φέτος, σε 3 διαφορετικούς Αιρκοντισιονάδες και σε διαφορετικά αυτοκίνητα με την ίδια ταρίφα, Αθήνα -επαρχία.
Σαφώς και έπρεπε το χειμώνα να το λειτουργείς 1 φορά το μήνα για 5 λεπτά στη θέση ψύξης. Αλλωστε το ιδιο συστήνουν και οι τεχνικοί για τα A/C σπιτιού.το αυτοκινητο ειναι ενα κλιο 10ετιας.
οταν λες αφαίρεση παλιου υγρού, καθαρισμός, έλεγχος διαρροών και επαναπλήρωση ολη αυτη η διαδικασια γινεται τοποθετωντας τις σωληνες του μηχανηματος στις βαλβιδες του αυτοκινητου και το μηχανημα τις κανει αυτοματα?
θα το κοιταξω για τπτ φθηνοτερα. -
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
......
οταν λες αφαίρεση παλιου υγρού, καθαρισμός, έλεγχος διαρροών και επαναπλήρωση ολη αυτη η διαδικασια γινεται τοποθετωντας τις σωληνες του μηχανηματος στις βαλβιδες του αυτοκινητου και το μηχανημα τις κανει αυτοματα?
θα το κοιταξω για τπτ φθηνοτερα.Καταρχήν, αφου ειναι 10ετίας, οι συμβουλές στο post μου σε καλύπτουν.
Για τα υπόλοιπα, όπως ειχα δει στο μηχάνημα, αφού πρώτα τοποθετηθούν οι σωληνες του στις βαλβίδες του αυτοκινήτου (σωστό), εχει κάποιους διακόπτες τους οποίους θέτουν σε διαφορετική θέση, ανάλογα το στάδιο εργασίας. Περισσότερα δεν ξέρω, αφού δεν ειμαι τεχνικός, αλλα όταν οποισδήποτε τεχνίτης μου κάνει οποιαδήποτε εργασία, στο σπιτι, στο αυτοκίνητο, ενίοτε και σε γραφειοκρατικά θέματα, διακριτικά, μαζεύω γνώση.
Εdit: Γενικότερα, μάτι και αυτί τα δουλεύω πολύ... και ανάλογα την ηλικία:
Σαν μαθητής, τα ηλεκτρονικά. Σαν νέος, τα αυτοκίνητα. Σαν μεγαλύτερος, τα σπίτια.
Αλλωστε, ο καθένας με τα χόμπυ του, ώστε να διατηρείται 'ξύπνιος'.... -
ΤΟ μηχανημα τα κανει ολα μονο του αν ειναι συνχρονο.Αφαιρει το παλιο υγρο,κανει κενο ελενχοντας για διαρροες και ξαναγεμιζει με οση ποσοτητα υγρο εχει δηλωσει ο τεχνικος.Διαδικασια που χρειαζεται ~30 λεπτα.Εμενα περυσι μου στοιχισε 40€.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΤΟ μηχανημα τα κανει ολα μονος τουπ@πες κάνει?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΤΟ μηχανημα τα κανει ολα μονος του
π@πες κάνει?
Θα απολυσεις τις εργατριες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΤΟ μηχανημα τα κανει ολα μονος του
π@πες κάνει?
Θα απολυσεις τις εργατριες;
Το`πιασες
-
Η εμπειρια μου ειναι με το χιουνται κουπε που αλλαξα μονος μου το ψυγειο του ac αφου το παλιο ειχε τρυπησει.Το πηγα σε εναν ηλεκτρολογο κλπ αυτοκινητων του ειπα τι ειχα κανει καθως και τον φοβο μου μηπως εχω κανει κατι λαθος και υπηρχαν διαρροες και συνδεσε το μηχανημα (Magneti Marelli νομιζω) . Ελενξε σε ενα βιβλιο (autodata ; ) την ποσοτητα υγρου που χρειαζεται ,την πληκτρολογησε στο μηχανημα και μετα αραξε.Περιπου μιση ωρα αργοτερα και 40€ ελαφρυτερος εφυγα .Πολυ δυνατο το ac του παντως,εβγαζε παγακια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
:lol:Η εμπειρια μου ειναι με το χιουνται κουπε που αλλαξα μονος μου το ψυγειο του ac αφου το παλιο ειχε τρυπησει.Το πηγα σε εναν ηλεκτρολογο κλπ αυτοκινητων του ειπα τι ειχα κανει καθως και τον φοβο μου μηπως εχω κανει κατι λαθος και υπηρχαν διαρροες και συνδεσε το μηχανημα (Magneti Marelli νομιζω) . Ελενξε σε ενα βιβλιο (autodata ; ) την ποσοτητα υγρου που χρειαζεται ,την πληκτρολογησε στο μηχανημα και μετα αραξε.Περιπου μιση ωρα αργοτερα και 40€ ελαφρυτερος εφυγα .Πολυ δυνατο το ac του παντως,εβγαζε παγακια.
Ετσι είναι,εγώ πάντως a/c δεν έχω και να είχα δε θα το δούλευα ποτέ
-
Προσωπικά είχα συνηθίσει το air condition (auto clima) του 406 (1999/1.8l), το οποίο - πέραν του ότι παγώνει εντυπωσιακά γρήγορα σε οποιεσδήποτε συνθήκες - έβγαζε πολύ κρύο αέρα και με χαμηλή στάθμη θορύβου. Επίσης, αν δεν πίεζα το αυτοκίνητο, ούτε που καταλάβαινα ότι λειτουργεί.
Στο δικό μου (civic 04/1.6l, auto clima επίσης), αν και είναι αρκούντως αποδοτικό, δεν παγώνει τόσο γρήγορα (είναι σε φυσιολογικά πάντως επίπεδα). Επίσης είναι λίγο πιο θορυβώδες και το 'νιώθω' εμφανώς στο γκάζι.
Ψήφισα ότι δε με ικανοποιεί στον καύσωνα, κυρίως επειδή δε 'νιώθω' ότι φτάνει τόσο χαμηλή θερμοκρασία (το 406 βγάζει πιο ψυχρό αέρα). Επειδή όμως είχα ένα ατύχημα πριν δύο χρόνια και ο φανοποιός κατάφερε να διώξει όλο το ψυκτικό υγρό, διατηρώ αμφιβολίες αν λειτουργεί σωστά - ίσως έχει τελικά κάποια μικροδιαρροή, κάτι που θα ελέγξω σύντομα όμως. Γενικά το καλοκαίρι δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα παρά μόνο σε μεγάλες ζέστες, γι'αυτό και δε θυμάμαι πώς ήταν πριν το 'άδειασμα'.
Κάτι άλλο: τον χειμώνα γράφουν κάποιοι να το λειτουργούμε μία φορά τον μήνα. Αν είναι στο ζεστό δε μετράει; Προφανώς με τον κομπρέσσορα εν λειτουργία, όχι απλό καλοριφέρ.
-
Δεν έχω κάνει ποτέ σέρβις ούτε έχω συμπληρώσει ψυκτικό υγρό στο a/c του σιβίκ μου (1995).
Ξαφνικά φέτος έχει αισθητά μειωμένη απόδοση και λέω να κάνω σέρβις (συμπλήρωμα, φίλτρο κλπ).
-
Στην Αθηνα δεν με πολυ-εμπνεει να το χρησιμοποιω γιατι ειναι ξερη η ζεστη και την αντεχω.
Στην Κρητη παντως με τοση υγρασια γινεται ασφυκτικη η κατασταση, κολλας ολοκληρος και δεν παιρνεις ανασα. Εκει πραγματικα λογω της αφυγρανσης που κανει ειναι εξαιρετικα χρησιμο.Τα νερα της αφυγρανσης τρεχουν απο κατω σαν να εχει σπασει κολαρο -
Επειδή υπάρχει θέμα με το A/C εάν κάποιος έχει μια καλή πρόταση ανθρώπου που ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο και το κατέει ας ρίξει ένα πμ (περιοχή Θεσσαλονίκης)
Μιλάμε για πλήρες Service (έλεγχος διαρροών, κενό, καθαρισμός, πλήρωση)
Είστε ευχαριστημένοι με το aircondition του αυτοκινήτου σας;