-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μερικές φορές ακούω μουσική δυνατά
το αποφεύγω όμως όταν είμαι στην κίνηση για να μην ενοχλώ τους γύρωείναι παράνομο. Θυμάμαι στην Πλ. Ελευθερίας ( Κορυδαλλό ) έναν που έρχονταν με δυνατή μουσική και οι αστυνόμοι ( ήμουν δίπλα τους ) είπαν ' Έλα τώρα να την ακούσεις καλά'.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ρε φιλε, αμα εγω παω να σε προσπερασω και εσυ ενω εχεις σταθερη ταχυτητα, επιταχυνεις για να μην με αφησεις να σε περασω και να μπω μπροστα σου, εισαι ΚΑΡΑπαρανομος. Το λεει ο κοκ και ειναι απο τα πιο βασικα πραγματα. Αμα πρεπει να κατσουμε να συζητησουμε και αυτο, χαιρετα μας...
το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να το αποδειξεις...
σε αντιθεση με τον αλλο που απλα θα πει οτι πηγες να χωθεις ξαφνικα μπροστα του. Φυσικα το οτι εβγαλες φλας δεν εχει καμια σημασια.αυτο ακριβως!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο ΚΟΚ γράφεται για όλους και όχι για εμάς Αλεξ. Και πολλοί, ναι, είναι ΣΑΝ μαστουρωμένοι όταν οδηγούν. Αλλωστε, την πρόθεση δεν μπορείς να την αποδείξεις σε κανένα δικαστήριο...O KOK αναφερεται σε ολους
-
Ααα, ο Alfa156.
Παρα πολυ θα ηθελα να ακουσω την αποψη του για αυτα που εγραφε και απαιτουσε ο After, καθ'οτι ο Alfa κυκλοφορει με R1 καθημερινα εκτος απο το αυτοκινητο. Γιατι εγω που κυκλοφορω με παπι 'δεν ειμαι μοτοσυκλετιστης και δεν δικαιουμαι να εχω αποψη' κατα καποιον καλλιεργημενο εδω μεσα...
ΥΓ Οντως δεν ειμαι μοτοσυκλετιστης οπως αυτοι που κυκλοφορουν κανονικα και με μεγαλες μηχανες. Τον σταρχιδισμο και την απροσεξια των ΙΧηδων ομως την βλεπω καθημερινα ως αναβατης και εγω.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Επειδή δεν παρακολούθησα τον καυγά, υποθέτω ότι ο motoAfter τσαντίστηκε γιατί κάποιοι autotfrc δήλωσαν ότι θα τον έκλειναν αν πήγαινε με το δίκυκλό του να τους μπει από το πλάι. Θυμάμαι εντούτοις ότι οι autotfrc δήλωναν λάτρεις της σφήνας, πάντα 'με ασφάλεια' ασφαλώς.
Αν εγώ αναγκάσω κάποιον autotfrc να κάνει οκτάρια γκαζώνοντας για να μη μου κάνει σφήνα, θα ενοχληθεί άραγε;Καποιος απο το tfrc -εγω συγκεκρημενα- ανεφερε οτι τον ενωχλησε ενας παπακουλας με μαγιο και παντοφλες που χωθηκε μπροστα του στα διοδια, ενω πισω απο μενα υπηρχε μηχανη με αναβατη με πληρη εξαρτιση...
Και καπου ξεφυγε η μπαλα.
Στο αλλο τωρα...
Αν την ωρα που εχω βγαλει φλας, και παω να μπω μπροστα σου, επιταχυνεις....
Φροντησε να χεις καλη ασφαλιστικη...το φλας δεν με υποχρέωνει. Το φλας προειδοποιεί. Εγώ μπορεί να επιτάγχυνα πριν κάνεις εσύ την κίνηση.
Κ εγω μαστουρομενος ειμαι;;
Αν επιταγχυνεις α-δεν θα σεδω;;; β-γιατι να μπω μπροστα σου;επί προσωπικού δεν απαντώ.
Γενικά τώρα , μπορεί να βγήκες γιατί είσαι κάγκουρας , γιατί είσαι μ@λ@κας και μπήκες μπροστά μου ( στα 10 μέτρα που έχω αφήσει από τον μπροστινό μου ) και κατόπιν φρέναρες , γιατί είσαι μαστουρωμένος και την έχεις ακούσει άσχημα , γιατί , γιατί , γιατί...Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι για να αλλάξεις εσύ λωρίδα πρέπ0ει να είσαι σίγουρος ότι δεν εμποδίζεις κανενός την πορεία.
Στα λογια μου ερχεσαι!
Αν παω να μπω στα 10 μετρα που εχεις αφησει και αρχησεις να επιταγχυνεις, δεν εκανα εγω μαλακια, αλλα αυτος που ξαφνηκα πατησε γκαζι για να με κλεισει. -
το αποφεύγω όμως όταν είμαι στην κίνηση για να μην ενοχλώ τους γύρωείναι παράνομο. Θυμάμαι στην Πλ. Ελευθερίας ( Κορυδαλλό ) έναν που έρχονταν με δυνατή μουσική και οι αστυνόμοι ( ήμουν δίπλα τους ) είπαν ' Έλα τώρα να την ακούσεις καλά'.
το ξέρω αλλά μου φαίνεται χαζό όσον αφορά ότι ενοχλώ τους γύρω, δλδ όταν είμαι σπίτι μου και ακούω δυνατά μπορεί να ρθει ο αστυνομικός να μου κόψει κλήση? όχι αν δε κάνει παράπονο/μήνυση κάποιος γείτονας
το ΜΟΝΟ που στέκει είναι για ν'ακούω εξωτερικούς θορύβους άμεσης ανάγκης όπως σειρήνες -
Απ' όσο ξέρω είναι παράνομο επειδή σε κατοικημένη περιοχή κάνεις θόρυβο πλέον του επιτρεπτού και επειδή με τον πολύ θόρυβο εντός του αυτοκινήτου βάζεις σε κίνδυνο την κίνησή σου.
Wagner εάν πας να μπεις στα 10 μέτρα που έχω αφήσει απόσταση από τον μπορστινό μου είσαι εξ ορισμού π@π@ρας και εάν μου φρενάρεις κι όλας είσαι π@π@ρας στον κύβο. Άρα εάν εγώ έρθω και πέσω πίσω σου , ανεξάρτητα από το εάν εγώ την ώρα που έβγαλες φλας εσύ , πάτησα το γκάζι ( ταυτόχρονα με εσένα ή μετά από εσένα , απέδειξέ το εσύ που μπήκες στη λωρίδα μου στα 10 μέτρα απόσταση από τον μπροστινό μου , γιατί εγώ θα λέω ότι μπήκε και φρέναρε ) και έρχεσαι μπροστά μου και φρενάρεις και πέσω πάνω σου με τα όλα , έλα πες μου μετά τι και πως.
Τέλος εάν στον ίδιο δρόμο που κυκλοφορούμε όλοι δεν υπάρχει η υπομονή ή αυτοκυριαρχία να περιμένουμε τον μαλάκα που επιταγχύνει ή τέλως πάντων να επιταγχύνουμε και να περάσουμε ασφαλώς από αλλού και κυρίως όταν κάνουμε μαλακία τύπου 'μπήκα στα 10 μέτρα απόσταση από τον μπροστινό ανάμεσα ' δεν έχουμε τα παντελόνια να παραδεχθούμε ότι κάνουμε μαλακία καλλίτερα να ασχοληθούμε με το πλέξιμο.
Οι απαντήσεις είναι σαφώς γενικές και όχι προσωπικές.
-
Σε δρομο με ΚΙΝΗΣΗ, το να εχεις 10 μετρα απο τον μπροστινο (= 2+ μηκη αυτοκινητου) και να μην μπει κανεις αναμεσα σας, απλα δεν θα το επιτυχεις ποτε. Σε δρομο που κινεισαι με καποια ταχυτητα, λογικο.
Απο κει και περα αμα πεσεις στο πισω μερος καποιου, εσυ εισαι αυτος που θα πρεπει να 'πει τι και πως'. Εσυ πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.
-
Όχι εάν αυτός ο κάποιος μπήκε μπροστά μου και φρέναρε και μιλάμε για κίνηση με 50χαω+. Εκεί πάμε στα παντελόνια. Επιπλέον η διαφορά ταχύτητας θα αποδείξει αρκετά πράγματα από μόνη της.
Δεν έχει συμβεί προσωπικά αλλά σε φίλο και πληρώθηκε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
δεν εννοουσα αυτο. Εισαι με σταθερη ταχυτητα και εγω στην διπλανη λωριδα αποφασιζω να μπω μπροστα σου. Ειτε ερχομαι με μεγαλυτερη ταχυτητα και περνωντας σε βγαζω φλας για να αλλαξω λωριδα, ειτε πηγαινουμε μαζι και επιταχυνω και βγαζω φλας για να αλλαξω λωριδα. Εσυ που ησουν με σταθερη ταχυτητα, ΑΦΟΥ εβγαλα φλας και το ειδες, επιταχυνες για να μην με αφησεις να μπω. ΑΥΤΟ ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.Ναι αλλά το άρθρο 21 λέει πως αν κάνεις ελιγμό (ΔΕΝ είναι προσπέραση η αλλαγή λωρίδας, θυμήσου γιατί, διότι είναι κίνηση σε στοίχους, άρθρο 17, οπότε δεν ισχύει το 'δεν πρέπει να επιταχύνεις'), πρέπει να το πράξεις αφού βεβαιωθείς πως δεν βάζεις σε κίνδυνο ή δεν παρακωλύεις τους διπλανούς.
Γενικά, όταν αλλάζεις πορεία, εσύ πρέπει να προσέχεις τους άλλους, που κινούνται χωρίς αλλαγή πορείας, όχι αυτοί εσένα.
Επίσης, τι νομίζεις πως θα πείσει περισσότερο το δικαστήριο ? (α) 'μα κύριε πρόεδρε, ο διπλανός μου επιτάχυνε ενώ πήγαινα να μπω μπροστά του' (β) 'μα κύριε πρόεδρε, εκεί που πήγαινα κανονικά στη μεσαία, χωρίς να επιταχύνω, ο αριστερά μου έκανε σφήνα και πήγε να χωθεί μπροστά μου'. 'Αλήθεια' στο δικαστήριο δεν είναι το τι ΣΥΝΕΒΗ αλλά το τι ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. Και το 'επιτάχυνε' είναι, όπως καταλαβαίνεις, πολύ αδύναμο επιχείρημα, ενώ το 'χώθηκε μπροστά μου' είναι αυταπόδεικτο.
Οταν με εβρισε ο Varaderoς που αποφασισε να αλλαξει λωριδα στον Κηφισσο (με ταχυτητες, οχι σε κινηση) οταν εγω ερχομουν απο την διπλανη λωριδα και τα πηρε επειδη δεν καρφωθηκα στα φρενα για να τον αφησω να περασει, οπου μαλιστα δεν ειχε καν καθρεφτες και ζηταγε και τα ρεστα
δηλαδή τι διαφορά έχει αυτό με όσα λέγαμε παραπάνω ? Απλά βάζοντας εσένα στη θέση του Varaderoυ ?
Για άλλη μία φορά kacey προσπαθείς με σοφίσματα να κόψεις και να ράψεις τον ΚΟΚ στα μέτρα σου
Οσο για την όλη συζήτηση: προτιμώ 1000 φορές έναν κάφρο ζωντανό-αρτιμελή και τον εγωισμό μου τσαλακωμένο, παρά το ανάποδο.
-
Σε ότι αφορά στο τελευταίο σχόλιο νομίζω ότι όλοι προτιμούμε το ίδιο. Το θέμα είναι να αρχίσουν να το προτιμούν και οι υπόλοιποι.
-
Με παρεκινησαν τα γραπτα του μουσουργου και ανοιξα τον ΚΟΚ.(Τελευταια φορα που το ειχα ξανακανει αυτο ηταν .....ηταν.....).
Δυστυχως δεν βρηκα πουθενα να ** υποχρεωνει** τον πισω να κινηθει με ιση η λιγοτερη ταχυτητα απο τη στιγμη που καποιος που ειναι σε αλλη λωριδα και πιο μπροστα γνωστοποιει οτι θα προσπερασει εναν τριτο.
Για να βρειτε τον ΚΟΚ, ψαξτε στο http://www.ydt.gr/main/Home.jsp και μετα καπου αριστερα ενα κλικ στη ΤΡΟΧΑΙΑ και ...ε γραμματα ξερετε .
Ενα tip
Το κεφαλαιο με τους κανονες οδικης συμπεριφορας αρχιζει στη σελιδα 50. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ααα, ο Alfa156.Παρα πολυ θα ηθελα να ακουσω την αποψη του για αυτα που εγραφε και απαιτουσε ο After, καθ'οτι ο Alfa κυκλοφορει με R1 καθημερινα εκτος απο το αυτοκινητο. Γιατι εγω που κυκλοφορω με παπι 'δεν ειμαι μοτοσυκλετιστης και δεν δικαιουμαι να εχω αποψη' κατα καποιον καλλιεργημενο εδω μεσα...
ΥΓ Οντως δεν ειμαι μοτοσυκλετιστης οπως αυτοι που κυκλοφορουν κανονικα και με μεγαλες μηχανες. Τον σταρχιδισμο και την απροσεξια των ΙΧηδων ομως την βλεπω καθημερινα ως αναβατης και εγω.
η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση κωστα..
καθε μερα βαρκιζα-μοσχατο αν υποθεσουμε οτι καθημερινα προσπερναω μεσο 'διηθησης'1000 αυτοκινητα και 30 μηχανες ,αναλογικα κινδυνευω το ιδιο και απο τους 2 παρολο που τα αυτοκινητα που περναω ειναι περισσοτερα...ποσες φορες με εχουν κλησει μηχανακια που μπηκαν στην λωριδα μου απο το πουθενα,ποσες φορες πει ενα μηχανακι μπροστα χωρις καθρεπτες με 5 κμ και ενω του σκαω γκαζιες απο πισω δεν με αφηνει νατον περασω επειδικτικα ενω ειμαι σιγουρος οτι με εχει δει,δεν συζηταμε βεβαια οταν βλεπω μηχανη με κλειστους καθρεπτες η ακομα χειροτερα με χωρις καθρεπτες...μου αναιβενει το αιμα στο κεφαλι!
για το θεμα των διοδιων..δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι εχω σταματησει να τα πληρωνω εδω και πολλα χρονια,και οταν τυχει να τα πληρωσω και ειναι 3-4 αυτοκινητα στην ουρα περιμενω ,οταν ειναι μεγαλη ουρα....παιζεται τι θα κανω..εχει καιρο να μου τυχει αυτο..
παντος μου φαινεται οτι θα παω μπροστα ,οσες φορες μου εχει τυχει εξαλλου ολο και καποιος με αφηνει και μπαινω μπροστα του δενε χει τυχει δηλαδη να διαπλικτιστω γενικως για τα διοδια.,
η αγαπημενη μαρκα παντως των περισσοτερων καγκουρο μηχανοβιων που συναντω καθημερινα στην παραλιακη ειναι τα βαρκαντερο-και τα bmw ..αντε και κανα v strom...καποιος τους ειπε οτι για την κινηση μαλλον ειναι ιδανικα,ασε που ανεβαινει κια το κοινωνικο στατους ετσι...τωρα για τη διαμαχη tfrc-me after νομιζω οτι ειναι αδικη,διοτι τις ιδιες 'καγκουριες' που κανουν αυτοι του tfrc στο δρομο,κανουν και αντιστοιχοι δικικλιστες σε διπλανο φορουμ που ειναι και ενεργο μελος ο αφτερ οποτε ειναι λιγο οξυμορο να κρινεις για τον τροπο οδηγησης και συμπεριφορας ενος 'φορουμ'οταν αντιστοιχος ειναι και ο τροπος του διπλανου φορουμ στα οποια τουρινγκ πανε, και συμφωνα με βιντεακια που εχουν ανεβει εκει.
απο την αλλη ομως ειναι και αρκετα σκληρες οι τοποθετησεις των βαγκνερ-και kacey οσων αφορα εκφρασεις του τυπου¨θα σας πατησουμε-θα σας λιωσουμε-αλοιφη στις μπαριερες κλπ φρασολογιες που πιστευω οτι δεν τις ενοουνε αμφοτεροι γιατι τους εχω γνωρισει και προσωπικα,αλλα και μονο που λες κατι τετοιο ειναι σκληρο και σε κακοχαρακτηριζει.
απο την νομικη υποσταση του θεματος αν υπαρξει τραυματισμος του ενος οποιος και να φταιει θα τρεχουν στα διακστηρια αρκετα επιπονη και χρονοβορα διαδικασια και παντα θα υπαρχει η πιθανοτητα να βγει ενα ποσοστο συνηπευθυνοτητας και στον οδηγο του ιχ και ας φαινοταν στη αρχη καθαρα υπαιτιο το μηχανακι με αποτελεσμα να τιμωρηθει και ο οδηγος του ιχ με ποινη φυλακισης εξαγορασιμη και ναν λερωθει τσαμπα και βερεσαι το μοιτρωο για ενα εγωισμο και μονο...κριμα ειναι.. -
Εξαρτατε...
Αν ακους δυνατα μουσικη με κλειστα παραθυρα απο νορμαλ πηγη, και δεν εκπεμπεις 'σκυλο-ισραελ' εξω απο το δημο που βρησκεσαι, δεν εχεις προβλημα.
Στην περιπτωση που το αμαξι εχει 12 SUB 69 Coax kai 54 Amps... και τα χει τεζα.... Και το κασσετοφωνακι που εχει στην κουζινα να του παρουν, μπραβο θα τους πω.Πριν κλεισει η πλατεια Ν.Σμυρνης και γινει πεζοδρομος/μπαχαλο υπηρχαν κατι ζωα που εκαναν την πλατεια γυρο-γυρο με ανοιχτα παραθυρα και τερμα την πραμορφωση... σορρυ μουσικη....
Το αθλημα μεταφερθηκε στον Δημο Καλλιθεας οταν αρχησα να εκτοξευω απο το μπαλκονι των Μακ, μπαλονακια με νερο μεσα στα αμαξια.
Το παραδειγμα ακολουθησαν κ αλλοι δημοτες.... Με μισολιτρα μπουκαλακια.
Αποκορυφωμα ηταν μια φιλη γκαρσονα στο Αβενιου που οταν ειπα οτι δεν εχω μπαλονακια με νερο για να ρηξω σ εναν απο δαυτους, ο οποιος ειχε κωλλησει στην κινηση και μας ειχε παρει τ αυτια, η κοπελα πολυ ψυχρεμα, τον πλησειασε και αδειασε απο την ηλιοροφη κανατα με νερο και παγακια.....
Τα χειροκροτηματα και η παρουσεια εμου κ αλλων 3 σαν κ εμενα.... Ηταν ικανα να αποτρεψουν αντιποινα. -
DAP
δεν βρηκες αρθρο που λεει οτι σε προσπερναει καποιος απαγορευεται να επιταχυνεις? Σε αλλη χωρα θα πρεπει να ειμαστε ο καθενας μας...
nass
δουλευομαστε μου φαινεται...Εγω προσεχω τον αλλο. Βλεπω οτι εχει αρκετα μεγαλο κενο να αλλαξω λωριδα και να μπω μπροστα του. Και μολις βγαζω φλας και ξεκιναω να το κανω, παταει γκαζι για να μην με αφησει. Μονο σε εμενα τυχαινουν αυτα? Δεν το εχεις δει αυτο ποτε σου? Εγω για τετοιο σεναριο μιλαω. Εκτος αν θεωρεις οτι καλως παταει γκαζι και δεν με αφηνει να μπω εκει που χωραγα χωρις να ενοχλησω στην πορεια του. Οποτε εδω δεν θα βγαλουμε ακρη εμεις οι δυο
Η διαφορα με το Varadero ειναι οτι εγω δεν ΠΑΤΗΣΑ ΓΚΑΖΙ για να μην τον αφησω, ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΕΡΧΟΜΟΥΝ πιο γρηγορα στην λωριδα που ηθελε να μπει και συνεχιζα κανονικα την πορεια μου. Επισης η διαφορα ειναι οτι εγω ΕΛΕΓΞΑ και ΕΚΡΙΝΑ (σωστο η λαθος, θεμα αποψης, τουλαχιστον μπηκα στον κοπο να το κανω) οτι δεν θα ενοχλουσα τον αλλο ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ, ο Varadero οχι μονο δεν το εκανε αυτο αλλα πηγε να μπει με το ετσι θελω με την απαιτηση να φρεναρουμε ολοι να περασει, αλλα ουτε καν ειχε την δυνατοτητα να ελεγξει.
Κατα τα αλλα, προσπαθω να φερω τον ΚΟΚ στα μετρα μου ή δεν καταλαβαινετε απλα ελληνικα? οπως ειπα, δουλευομαστε...
Alfa
δεν θα πατησουμε κανεναν επιτηδες, μονοι τους θα πανε να σκασουν εκει που δεν χωραγαν να περασουν και εκβιαστικα απαιτησαν να κανουν ολοι οι αλλοι ακρη γιατι 'ζεσταινονται'...Και στην τελικη, θελω την αποψη σου στο σκηνικο με το TDM που εχω γραψει 3 φορες και κανεις δεν σχολιασε:
Αμφιθεας και παραλιακη. Αναβει πρασινο για να βγω απο Αμφιθεας στην παραλια. Ενω εχει αναψει πρασινο, και ενω εχουμε ξεκινησει απο το φαναρι 3 σειρες αυτοκινητα, TDM στην παραλια κοιταει το φαναρι του (κοκκινο), κοιταει τα αυτοκινητα της Αμφιθεας που μολις εχουν ξεκινησει να διασχιζουν την διασταυρωση, και αποφασιζει απλα να περασει (ενω ειχε ηδη σταματησει στο κοκκινο), βλεπωντας οτι περνανε τα αυτοκινητα, εκβιαζοντας τον χωρο για να περασει. Εγω ΔΕΝ φρεναρα.
ΥΓ Οπως ειχα γραψει και τοτε, οι 2 επιβατες μου, χρονια μηχανακηδες, με ενα στομα ειπαν 'πατα τον τον καριολη'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ααα, ο Alfa156.Παρα πολυ θα ηθελα να ακουσω την αποψη του για αυτα που εγραφε και απαιτουσε ο After, καθ'οτι ο Alfa κυκλοφορει με R1 καθημερινα εκτος απο το αυτοκινητο. Γιατι εγω που κυκλοφορω με παπι 'δεν ειμαι μοτοσυκλετιστης και δεν δικαιουμαι να εχω αποψη' κατα καποιον καλλιεργημενο εδω μεσα...
Το καλο ειναι οτι πανω στο σκουτερ αποκτω 'μαντικες ικανοτητες' και προβλεπω ποτε και ποιος θα κανει μαλακια....
Μια φορα εκανα λαθος προβλεψη κ ειπα... 'μ ειδε... εχει και στοπ θα σταματησει'....
Ε... Πηγα να γινω σουβλακι πανω σε κατι πασαλους.
Το αλλο καλο με το σκουτερ, ειναι οτι στα φαναρια χαζευεις τις γκομενες απο πανω μεχρι κατω....
Ενω στ αμαξι μονο οτι ειναι πανω απο το πλαισιο της πορτας... -
Χεχε, το προηγούμενο Σ/Κ που βρέθηκα στο Λουτράκι αυτό με το νερό το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, απλά βαριόμουν να σηκωθώ.
Είχα ξαπλώσει για μεσημεριανό ύπνο.Γνωστό καγκουρο-μέρος το Λουτράκι, όλη μέρα ντάπα-ντούπα τα καγκουράμαξα. Ένα από αυτά δεν πέρασε απλά, αλλά είχε σταματήσει ακριβώς κάτω από την πολυκατοικία, λόγω απορριματοφόρου. Με τη ζέστη... ασύλληπτα εκνευριστικό!
-
Και κατι αλλο. Εμεις δεν θεωρουμε οτι η σφηνα (που εγω δεν κανω), η κοντρα κλπ ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας επειδη πχ ειμαστε καλυτεροι απο τους αλλους. Θεωρουμε οτι ειναι κατι που ισως να μπορουμε να κανουμε, υπο προυποθεσεις, και παλι αμα μας την πει καποιος κανουμε τουμπεκι.
Ολοι αυτοι οι μηχανακηδες με τον After παντιερα, πιστευουν οτι ειναι δικαιωμα τους να κανουν οτι γουσταρουν, να περνανε απο οπου γουσταρουν, και υποχρεωση ολων των αλλων να κανουμε ακρη για να περασουμε, εξ΄ου και τα μπινελικια σε οποιον δεν σκυβει να τον πηδηξουν. Καταλαβες ποια ειναι η διαφορα μας? Για αυτο τους κραζουμε. Η διηθηση ΔΕΝ ειναι δικαιωμα, ειναι κατι που σας αφηνουμε να κανετε για το καλο το δικο σας και το δικο μας. Και σας αφηνουμε γιατι συνηθως δεν ενοχλει στην δικια μας κινηση. Το να κλεβεις σειρα στα φαναρια επειδη λογω ογκου μπορεις, ΔΕΝ ειναι δικαιωμα σου και ΔΕΝ σε αφηνω να το κανεις γιατι επηρεαζει την δικη μου κινηση. Καθομαι αλλο 1 λεπτο στα διοδια για το καθε μηχανακι που μου παιρνει την σειρα. ΔΕΝ θα κανω ακρη για τον καθε μαλακα που ερχεται αναποδα, γιατι δεν γουσταρω τα ατελειωτα σταματα-ξεκινα που εκεινος παει να μου επιβαλει. ΔΕΝ θα σταματησω ενω εχω πρασινο επειδη εκεινος ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να περασει με κοκκινο.
Για τους λοιπους:
Να σας πω ρε μαγκες, εσεις δεν κραζετε, βριζετε και ισως να πιαστειτε και στα χερια με καποιο Jeepακια που απαιτει και εκβιαζει να περασει απο εκει που δεν πρεπει εκμεταλλευομενος τον ογκο του? Εγω γιατι πρεπει να αφηνω τον καθε μηχανακια που κανει το ιδιο εκμεταλλευομενος την ευπαθεια του στο ατυχημα και την υποχωρητικοτητα του αλλου για αυτο τον λογο? ΓΙΑΤΙ θα επρεπε να με νοιαζει αν θα παθει κατι αυτος που εσκεμμενα βαζει τον εαυτο του σε κινδυνο για να επιβληθει σε καποιον αλλο ενω δεν εχει δικαιωμα?
Phaeton εγω τους πεταω αυγα. Δεν κανουν ζημια αλλα (ειδικα τωρα στις ζεστες) βρωμανε απιστευτα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
DAPΑμφιθεας και παραλιακη. Αναβει πρασινο για να βγω απο Αμφιθεας στην παραλια. Ενω εχει αναψει πρασινο, και ενω εχουμε ξεκινησει απο το φαναρι 3 σειρες αυτοκινητα, TDM στην παραλια κοιταει το φαναρι του (κοκκινο), κοιταει τα αυτοκινητα της Αμφιθεας που μολις εχουν ξεκινησει να διασχιζουν την διασταυρωση, και αποφασιζει απλα να περασει (ενω ειχε ηδη σταματησει στο κοκκινο), βλεπωντας οτι περνανε τα αυτοκινητα, εκβιαζοντας τον χωρο για να περασει. Εγω ΔΕΝ φρεναρα.
ΥΓ Οπως ειχα γραψει και τοτε, οι 2 επιβατες μου, χρονια μηχανακηδες, με ενα στομα ειπαν 'πατα τον τον καριολη'...
ειναι δυνατον να σου πω οτι ειχε δικιο ο Tdm ακιας?>
τι να σχολιασεις σε αυτην την περιπτωση??εκτος αν μετεφερε κανα τραυματισμενο -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
nassδουλευομαστε μου φαινεται...Εγω προσεχω τον αλλο. Βλεπω οτι εχει αρκετα μεγαλο κενο να αλλαξω λωριδα και να μπω μπροστα του. Και μολις βγαζω φλας και ξεκιναω να το κανω, παταει γκαζι για να μην με αφησει. Μονο σε εμενα τυχαινουν αυτα? Δεν το εχεις δει αυτο ποτε σου? Εγω για τετοιο σεναριο μιλαω. Εκτος αν θεωρεις οτι καλως παταει γκαζι και δεν με αφηνει να μπω εκει που χωραγα χωρις να ενοχλησω στην πορεια του. Οποτε εδω δεν θα βγαλουμε ακρη εμεις οι δυο
Αυτό που εσύ θεωρείς 'αρκετά μεγάλο κενό', ο άλλος στη μεσαία μπορεί να το θεωρεί 'απόσταση ασφαλείας'. Εχω δει και τα δύο:
ο Να είμαι στην αριστερή και ο μεσαίος να έχει από το μπροστινό του 50 μέτρα.
ο Να είμαι στη μεσαία με 15 μέτρα απόσταση από τον μπροστινό με 80 χλμ/ώρα και να μου σφηνώνει ο 'γρήγορος' μετατρέποντας τα 15 μέτρα σε 5 και αναγκάζοντάς με να φρενάρω (και όλους τους από πίσω μου). Είμαι σίγουρος πως εκείνη την ώρα είπε 'μα είδα πως είχε αρκετά μεγάλο κενό' και 'τι ? 15 μέτρα απόσταση ασφαλείας με 80 ? Κουλός είσαι ?' Οχι, δεν επιτάχυνα. Αλλά θεωρώ πως αν επιτάχυνα θα είχα το ηθικό δικαίωμα να του πω 'όχι δε θέλω να μου κάνεις σφήνα'.
Οπότε, ποιός έχει δίκιο ? Δεν αποδεικνύεται, ανάλογα με την περίσταση και οι δύο. Στο δικαστήριο όμως, αν φτάσει εκεί, όπως σου είπα παραπάνω, είναι σχεδόν σίγουρο πως εσύ δεν θα μπορέσεις να αποδείξεις πως επιτάχυνε...
Κατα τα αλλα, προσπαθω να φερω τον ΚΟΚ στα μετρα μου ή δεν καταλαβαινετε απλα ελληνικα? οπως ειπα, δουλευομαστε...
Οταν βαφτίζεις την αλλαγή λωρίδας - ελιγμό 'προσπέρασμα' και πας να εφαρμόσεις αυτό που λέει 'δεν μπορείς να επιταχύνεις όταν σε προσπερνάνε', θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω να το θεωρώ αυτό.
Δυστυχώς κάφροι υπάρχουν παντού. Το ζήτημα είναι αν θα αντιπαραθέσουμε τη δική μας καφρίλα και τον τσαμπουκά στο δικό τους. Προσωπικά προτιμώ να αφήνω όσο το δυνατόν περισσότερα περιθώρια, δεν θα μου πέσει η μύτη αν πω 'πέρνα μαλάκα, άντε να σκοτωθείς μακριά από μένα' και όχι 'μολών λαβέ!'.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]