-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει εδώ μέσα κάποια απάντηση σε αυτό που επαναλαμβάνεται από αρκετούς: 'Ένοχος, χωρίς ποινή'. Κάποιο σχόλιο, κάποια άποψη φιλοσοφική.Περιμένω εξήγηση από όσους διατυμπανίζουν το δίκαιο της απόφασης. Για να κάνουμε και κουβέντα κιόλας, αντί για hexalen.
[σ.σ. Hexalen=στοματικό διάλυμα για γαργάρες]
Συμφωνία κυρίων.
Εσύ έχασες κάτι το παράνομο οπότε μην μιλάς γιατί δεν μπορώ να σε τιμωρήσω καθώς τα τεκμήρια είναι προϊόν εγκλήματος (Φερράρι). Εντάξει τα στοιχεία διέρευσαν στην McLaren αλλά δεν είναι αξιοποιήσιμα.
Εσύ έχασες καθώς στα μέσα της season σου ξηλώνω τη μισή ομάδα και σε έχω σε στενή παρακολούθηση και αν τολμήσεις να χρησιμοποιήσεις έστω και κάτι που να μοιάζει με αυτά που περίλαμβανόντουσαν στο ντοσιέ της Φερράρι σε έφαγε μαύρος όφις (McLaren). Για να σου κάνω τη ζωή δύσκολη είσαι υπό αναστολή ως και το 2008.
Όσο για τους Couglan & Stepney αυτοί δεν θα ξαναδουν μονοθέσιο μέχρι και τη σύνταξη......
Η λύση είναι Σολομόντεια ολίγον favoritizing την McLaren (τυπικά θα έπρεπε πλέον αυτού να είχε χάσει περί τους 25 βαθμούς) όπως όμως πάντα κάνει η ΦΙΑ ενισχύοντας το μονοθέσιο με τους οδηγούς που τραβάνε πιο πολύ κόσμο και αυτούς θέλει το κοινό να βλέπει να κερδίζουν. Και με βεβαιότητα το διδύμο ΦΑ-ΛΧ είναι καλύτερο του ΦΜ-ΚΡ σε αυτό το σκέλος.
-
Μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει εδώ μέσα κάποια απάντηση σε αυτό που επαναλαμβάνεται από αρκετούς: 'Ένοχος, χωρίς ποινή'. Κάποιο σχόλιο, κάποια άποψη φιλοσοφική.Περιμένω εξήγηση από όσους διατυμπανίζουν το δίκαιο της απόφασης. Για να κάνουμε και κουβέντα κιόλας, αντί για hexalen.
(Δημοσιεύθηκε: 27/07/07 10:52)
Άρα το πρόβλημα, κατ' εμέ, είναι στην ατυχή διατύπωση της ανακοίνωσης της ΦΙΑ, πως η ΜακΛάρεν βρέθηκε ένοχη, αλλά δεν τιμωρείται. Θα έπρεπε να γράψει πως ΔΕΝ βρεθηκε ένοχη η ΜακΛάρεν, αλλά προφανώς λόγοι... στρογγυλοποίησης υπεδειξαν την ατυχή αυτή διατύπωση, δίνοντας έτσι λαβή για περαιτέρω συνέχιση του... σήριαλ. -
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Για να το παιξω και λιγο δυσπιστος, σκεφτηκατε το ενδεχομενο ολο αυτο να ειναι μια κομπινα μεταξυ Φερραρι-Στιπνυ-Κουλαν για να καταρακοσουν τη Μακλαρεν.Το θεωρειτε απιθανο ο Κουλαν να εχει χρηματιστει απο τη Φερραρι?
Aυτό είναι το καλύτερο από όλα!!
- Έλα Μάικ ο Μοντεζέμολος είμαι, τι λες να κάνουμε μια κομπίνα καλή να καταστρέψουμε τη Μακλάρεν;
- Για πες, με ενδιαφέρει...
- Έχουμε κάτι προβλήματα εδώ με τον Ζαν και πλακωνώμαστε, και δε θέλουμε να βγει παραέξω, οπότε μια στιγμή που κάναμε προσωρινά ανακωχή σε σκεφτήκαμε.
- Και;
- Τον κολητό σου τον Νάιτζ λέμε να του πούμε να κάνει τη δουλειά.
- Δηλαδή;
- Ε να, να σου στείλει όλα μας τα σχέδια, τα ντάτα από τα τεστ, τα λάστιχα, τα σετάπς μας, τις στρατηγικές μας, γενικά όλα
- Όλα;;; Μα τι μπορεί να καταφέρουμε με αυτό;
- Ε να τα βρούνε στη Μακλάρεν, θα στείλουμε κάτι τύπους με καπέλο και μαύρα γυαλιά και σπαστή προφορά να ψάξουνε.
- Ναι ρε, αλλά άμα τους τα δείξω αυτά εδώ θα σας μαμήσουνε πατόκορφα, αφού θα ξέρουνε ακριβώς τι θα κάνετε και πως δουλεύει το μονοθέσιό σας.
- Δεν καταλαβαίνω, μπορεί να είναι πρόβλημα αυτό;
- Νομίζω ναι, μπορεί να είναι πρόβλημα.
- Θα το ρισκάρουμε μάλλον.
- Γιατί;
- Για να καταστρέψουμε τη Μακλάρεν!
- Να την καταστρέψετε στέλνοντας όλα σας τα μυστικά τα οποία μετά άνετα θα μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν τα χρησιμοποίησαν και να βγουν λάδι στο δικαστήριο; Μιλάμε για δικαστήριο της FIA τώρα ε; Του Μπέρνι, όχι κανα σοβαρό...
- Ε, ναι. Θεωρώ πως είναι τρομερή ιδέα.
- Ε τι να σου πω; Ξέρω γω; Στείλτα.
- Α, και πριν κλείσω... Έχει ένα φωτοτυπάδικο εκεί στη γειτονιά σου, πήρανε ένα γαμάτο σκάνερ τις προάλλες.
- ΟΚ θα πω στην Τρούντι αν είναι, γυρνώντας από το φούρνο να περάσει μια βόλτα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει εδώ μέσα κάποια απάντηση σε αυτό που επαναλαμβάνεται από αρκετούς: 'Ένοχος, χωρίς ποινή'. Κάποιο σχόλιο, κάποια άποψη φιλοσοφική.
Περιμένω εξήγηση από όσους διατυμπανίζουν το δίκαιο της απόφασης. Για να κάνουμε και κουβέντα κιόλας, αντί για hexalen.
Άρα το πρόβλημα, κατ' εμέ, είναι στην ατυχή διατύπωση της ανακοίνωσης της ΦΙΑ, πως η ΜακΛάρεν βρέθηκε ένοχη, αλλά δεν τιμωρείται. Θα έπρεπε να γράψει πως ΔΕΝ βρεθηκε ένοχη η ΜακΛάρεν, αλλά προφανώς λόγοι... στρογγυλοποίησης υπεδειξαν την ατυχή αυτή διατύπωση, δίνοντας έτσι λαβή για περαιτέρω συνέχιση του... σήριαλ.Ναι, το είδα αυτό, αλλά δεν είναι αυτή η ουσία του θέματος που θίγεται, πιστεύω.
Το 'ας λέγανε δεν είναι ένοχη' που είπα κι εγώ αφορά ουσιαστικά τουλάχιστον την προσβολή της νοημοσύνης του κοινού. Τελείως επικοινωνιακό θέμα δηλαδή.
Το πρόβλημα είναι μόνο η διατύπωση? Δεν είπε 'ένοχη' για πλάκα. Προφανώς αποδείχτηκε. Το 'δεδομένο' είναι η 'ενοχή'. Το 'είναι ένοχη' δεν είναι 'άτυχη δήλωση' μόνο, είναι αντικειμενική αλήθεια που αποδείχθηκε στο δικαστήριο. Με ΒΑΣΗ αυτή την αντικεμενική αλήθεια, η απόφαση είναι ανακόλουθη.
Νομίζω καταλαβαίνεις τώρα σε τί διάσταση το τοποθετώ.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Άρα το πρόβλημα, κατ' εμέ, είναι στην ατυχή διατύπωση της ανακοίνωσης της ΦΙΑ, πως η ΜακΛάρεν βρέθηκε ένοχη, αλλά δεν τιμωρείται. Θα έπρεπε να γράψει πως ΔΕΝ βρεθηκε ένοχη η ΜακΛάρεν, αλλά προφανώς λόγοι... στρογγυλοποίησης υπεδειξαν την ατυχή αυτή διατύπωση, δίνοντας έτσι λαβή για περαιτέρω συνέχιση του... σήριαλ.Δεν είναι ατυχής η διατύπωση. Είναι σωστή. Είναι ένοχη καθώς ο Couglan είναι υπάλληλος αυτής αλλά δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι ο Couglan το έκανε μετά από συννενόηση με το Ron οπότε πέραν κάθε αμφιβολίας να σε στείλω να σπας πέτρες στη Σιβηρία.
Άλλωστε η Republica το έθεσε στη σωστή διάσταση. Δεν μπορείς να πηδήξεις όλο το σπορ (ΙΜΗΟ τσίρκο) γιατί κάποιος έκανε μία μαλακία και μία τιμωρία της McLaren θα το πηδούσε το τσίρκο μία και καλή.
Πάντως μην νομίζουμε ότι η McLaren την έβγαλε καθαρή. Δείτε τι παίχτηκε τελικά με την Michelin μετα το Indy 2005 η οποία θα είναι έξω από WRC και Φ1 το 2008 χωρίς να το θέλει όμως και στα MotoGP δεν τι βλέπω και πολύ καλά...... Πολύ φοβάμαι ότι για φέτος η McLaren θα το πάρει μεν αλλά τα επόμενα 2 με 3 χρόνια ......
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
- Έχουμε κάτι προβλήματα εδώ με τον Ζαν και πλακωνώμαστε, και δε θέλουμε να βγει παραέξω, οπότε μια στιγμή που κάναμε προσωρινά ανακωχή σε σκεφτήκαμε.
Συνεχίζω ενδότερες σκέψεις...
-Ξέρεις, εγώ ήθελα να πάρω το μικρό Φινλανδό, αλλά ο Βάτραχος και ο Χοντρός Μπανανοφάγος ήθελαν να κρατήσουμε το Γερο-Μιχάλη... Ο Χοντρός την έκανε, αλλά ο Βάτραχος μου σπάει τα @@. Τώρα κάπως έχω στριμωχτεί, έχω βάλει όλα τα Media να αποθεώνουν το μπεκρή για τις τελευταίες κάπως αποδεκτές εμφανίσεις του, αλλά δε βλέπω τον κόσμο να πείθεται... Άσε που η γκαντεμιά του εξαπλώνεται σε όλα τα μηχανικά μέρη μονοθεσίου και γκαράζ... Ε, κάπως πρέπει να ρεφάρω...
- Να την καταστρέψετε στέλνοντας όλα σας τα μυστικά τα οποία μετά άνετα θα μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν τα χρησιμοποίησαν και να βγουν λάδι στο δικαστήριο; Μιλάμε για δικαστήριο της FIA τώρα ε; Του Μπέρνι, όχι κανα σοβαρό...
Χιχιχιχιχιχι!
-
Αν και αυτο το συμβουλιο δεν ειναι ποινικο δικαστηριο ειναι αδυνατο να μην αποφασισει σα δικαστηριο, εκτος αν νηψει τας χειρας του. Αν οντως επεβαλε τιμωρια ουσιας η McLaren θα ειχε καθε δικαιωμα προσφυγης στη δικαιοσυνη για διαφευγοντα κερδη σε περιπτωση απωλειας του πρωταθληματος. Θα μπορουσε ανετα να επικαλεστει οτι ο Κουλαν ενεργουσε απο μονος του να δικαιωθει και να στειλει τη FIA και το πρωταθλημα στο διαολο.
Αρα οπως διαβαζω την αποφαση η FIA οντως υπονοει (ως ενα σημειο) ενοχη των ασημι αλλα ομολογει οτι δεν μπορει να κανει κατι εκτος αν ή μεχρι αν θελετε τα δικαστηρια να καταληξουν σε καταδικαστικη αποφαση. Αν οντως η Φεραρι εχει προθεση να τραβηξει την υποθεση νομικα (που αμφιβαλω) δεν καταλαβαινω γιατι διαμαρτυρεται αφου εχει καθε ευκαιρια να καταστρεψει στην κυριολεξια τους κακους. Τωρα ειναι ο καιρος που θα φανει ποιο ειναι το πραγματικο κινητρο των Ιταλων, η διαλευκανση της υποθεσης ή ενα ευκαιριακο κερδος για το φετινο πρωταθλημα.
-
Το ολο ζητημα ειναι οτι σε περιοδο που δεν εξελισσονται οι κινητηρες, η ΜακΛαρεν θα εχει και ενα σωρο περιορισμους στην αεροδυναμικη και λοιπη εξελιξη του μονοθεσιου. Καλυτερα να της εβαζαν ερμα που λεει ο λογος.
Θα ειναι μονιμως υπο ελεγχο και θα πρεπει καθε δευτερολεπτο να αποδεικνυει οτι τα εξαρτηματα ειναι οριτζιναλ και οχι κλεψιμεϊκα.Δεν ειναι ελαφρια μια τετοια ποινη (ή εστω απειλη) και πιστευω οτι σιγα-σιγα η ΜακΛαρεν θα αρχισει να μενει πισω
-
Σίγουρα καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Αλλά δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Έχουν καλό μονοθέσιο κ αξιοπιστία με 2 καλούς οδηγούς. Κ είναι πρώτη στο πρωτάθλημα οδηγών κ κατασκευαστών. Καλό συνολικό πακέτο. Δεν νομίζω πως θα υποφέρουν απ αυτή την υπόθεση ιδιαίτερα αν δεν γίνει βέβαια κάτι το extreme. -
Αν τα σχεδια τα ειχε ο καντινιερης ή ο μασερ την Μακλαρεν να το καταλαβω οτι μπορει να μην εχει την 'ευθυνη' η ομαδα.Αλλα οταν τα εχει ενα μελος του τεχνικου team (senior member of its technical organisation) δεν νομιζω οτι ειναι το ιδιο.
-
Εντάξει παιδιά, το ξεχειλώσαμε πάλι το θέμα. Πιο λιανά δεν γίνεται ρε σεις, τα έγγραφα ΔΕΝ βρέθηκαν σε χώρο της ΜακΛάρεν και οι πληροφορίες που περιείχαν ΔΕΝ έχουν εφαρμοστεί στο φετινό της μονοθέσιο. Έλεος, πού είναι πια το τόσο 'ανεξήγητο' στην απόφαση της ΦΙΑ να ΜΗΝ τιμωρήσει την ΜακΛάρεν;
ΥΓ. Όσο για την διατύπωση, δεν έχω πρόχειρο τον κανονισμό αλλά εξακολουθώ να τη θεωρώ ατυχή... για ποιο ακριβώς πράγμα βρέθηκε ένοχη η ΜακΛάρεν, στην ανακοίνωση της ΦΙΑ;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΥΓ. Όσο για την διατύπωση, δεν έχω πρόχειρο τον κανονισμό αλλά εξακολυθώ να τη θεωρώ ατυχή... για ποιο ακροβώς πράγμα βρέθηκε ένοχη η ΜακΛάρεν, στην ανακοίνωση της ΦΙΑ;Λέει: 'Vodafone McLaren Mercedes (όχι ο Coughlan ή κάποιο αδέσποτο του Woking ) was in possession of confidential Ferrari information and is therefore in breach of article 151c of the International Sporting Code.'
Δήλαδή ελληνιστί: 'Είχε στην κατοχή της απόρρητα έγγραφα της Ferrari και άρα παραβίασε το άρθρο 151c του κανονισμού.' Έχει τρελλό ενδιαφέρον όμως να δούμε ΤΙ ΛΕΕΙ το άρθρο 151c του International Sporting Code...
'An of the following offences in addition to any offences specifically referred to previously, shall be deemed to be a breach of these rules:
a)All bribery or attempt, directly or indirectly, to bribe any person having official duties in relation to a competition or being employed in any manner in connection with a competition and the acceptance of, or offer to accept, any bribe by such an official or employee.
b) Any action having as its object the entry or participation in a competition of an automobile known to be ineligible therefor.
c) Any fraudulent conduct or any act prejudicial to the interests of any competition or to the interests of motor sport generally.
Η McLaren βρέθηκε ένοχη για το C... κι αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον... Είναι κάτι σαν το 'disrepute' που ο καθένας το μετράει και το ζυγίζει όπως θέλει, ώστε οι ποινές να διαμορφώνονται ανάλογα.
-
Πάντως για την υπόθεση θα έπρεπε να στελεχώσουν το σώμα των ενόρκων από ελληνικά καφενεία...
Σε τέτοιες υποθέσεις 'παράγκας' ο Έλλην καφενόβιος μπορεί να αναπλάσει άπειρες υποθέσεις και σενάρια σχετικά με το τι ισχύει...
Άσχετα αν ο δικαστής θα έχανε τα μαλιά του με αυτά που θα άκουγε -
Και αν δεν είναι αυτό ατυχής διατύπωση τότε τι είναι;
Βρέθηκαν τα έγγραφα στην κατοχή της ΜακΛάρεν; Αφου βρέθηκαν στο σπίτι του Καφλαν...
-
Ε, ουσιαστικά λένε ότι 'τα είχε υπόψη της και τα είχε δει και η McLaren'. Οπότε δεν είναι ατυχές να πεις 'McLaren was in posession of the documents'.
Το αν τα έγγραφα κοιμόντουσαν τα βράδυα στο σπίτι του Coughlan είναι άλλη υπόθεση. Αλλά τέλοσπάντων, δεν έχει άλλο ζουμί η υπόθεση...
-
Ε, ουσιαστικά λένε ότι 'τα είχε υπόψη της και τα είχε δει και η McLaren'. Οπότε δεν είναι ατυχές να πεις 'McLaren was in posession of the documents'.Το αν τα έγγραφα κοιμόντουσαν τα βράδυα στο σπίτι του Coughlan είναι άλλη υπόθεση. Αλλά τέλοσπάντων, δεν έχει άλλο ζουμί η υπόθεση...
Ατυχές είναι, ατυχές. Άλλο το 'was in posession of' κι άλλο το 'was aware of'. Αλλά είπαμε, χάρη... στρογγυλοποίησης λένε ρίξε ένα guilty στη ΜακΛαρεν να χαρεί η Φεράρι και ένα but no punishment να χαρεί η ΜακΛάρεν.
Τα γνωστά καραγκιοζιλίκια της ΦΙΑ.
-
-
Η απόφαση είναι Αστεία ............
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είναι πεπεισμένο ότι η Vodafone McLaren Mercedes είχε στην κατοχή της απόρρητα έγγραφα της Ferrari και επομένως παραβιάζει το άρθρο 151c του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα. Όμως, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν κατά τέτοιο τρόπο που ήταν ανάρμοστος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1. Για το λόγο αυτό δεν επιβάλλουμε ποινή
cavallino έγραψε:
Σα να λέμε δηλαδή ότι σε πιάνει ο καθηγητής με 780 σελίδες σκονάκι κάτω από το θρανίο σε εξετάσεις και αν και σε βρίσκει ένοχο για το ότι είχες σκονάκι, σε αφήνει να περάσεις την τάξη επειδή δεν μπορεί να αποδείξει ότι αντέγραψες από αυτές τις σελίδες.
Φταίει ότι το είχες στην κατοχή σου αλλά δεν γνώριζες για αυτό ....
....Σαν το Βέγγο στην γνωστή Α/Μ ταινία που πηδάει με την κάλτσα με τα κλοπημέα απο τον τοιχο και αντί να πέσει πάνω στον Χ'χρήστο πέφτει πάνω στον ατυνομικό όταν τον ρωτάει για την κάλτσα έπρεπε να απαντήσει ότι είναι απλά στην κατοχή του και ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει απλά τα έβγαλε να πάρουν αέρα .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
....Σαν το Βέγγο στην γνωστή Α/Μ ταινία που πηδάει με την κάλτσα με τα κλοπημέα απο τον τοιχο και αντί να πέσει πάνω στον Χ'χρήστο πέφτει πάνω στον ατυνομικό όταν τον ρωτάει για την κάλτσα έπρεπε να απαντήσει ότι είναι απλά στην κατοχή του και ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει απλά τα έβγαλε να πάρουν αέρα .
Καλόοο...
-
χμ ποτε αποδειχθηκε τελικα οτι ο stepney εστειλε τα εγγραφα?
εχει πολυ ψωμι η υποθεση.
δε καταλαβαινω το προβλημα σας για την ελλειψη τιμωριας , μου φαινεται απολυτα φυσιολογικη αποφαση.
αλλωστε σπανια πεφτουν τιμωριες.
Τελος, η φερραρι δημιουργησε το precedent οταν η τογιοτα ηταν ολοκληρη αντιγραφη της φερραρι και δεν τιμωρηθηκε (τα εγγραφα ειχαν χρησιμοποιηθει αποδεδειγμενα) παρα μονο οι μηχανικοι....
[Διάσπαση] Επίσημο thread: Stepneygate