-
θυμαμαι εγω ομως.
τα περισσοτερα ιταλικα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξέρει κανείς πόσα χαώ δίνει ανά 1000 στροφές η 5η σχέση του κιβωτίου; Φαντάζομαι δεν είναι overdrive, ε; Η μη ύπαρξη έκτης σχέσης κάνει αισθητή την απουσία της;
Δεν θυμαμαι πολλά αυτοκίνητα με 5ταχυτο σασμαν και 5η που να μην είναι overdrive πάντως...
Το προηγούμενο Corolla και το προηγούμενο Rav4 μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό.
-
Είστε σίγουροι πως είχαν 1:1 ή μεγαλύτερη και δεν ήταν π.χ. 0.98:1;
-
θα κατσουμε δλδ τωρα να μετρησουμε τις σχεσεις διαφορικου και σουξου μουξου;
-
Ο χρήστης mitsakis έγραψε:
θα κατσουμε δλδ τωρα να μετρησουμε τις σχεσεις διαφορικου και σουξου μουξου;Μα αυτό είναι η overdrive...
-
Ξέρει κανείς πόσα χαώ δίνει ανά 1000 στροφές η 5η σχέση του κιβωτίου; Φαντάζομαι δεν είναι overdrive, ε; Η μη ύπαρξη έκτης σχέσης κάνει αισθητή την απουσία της;
Δεν θυμαμαι πολλά αυτοκίνητα με 5ταχυτο σασμαν και 5η που να μην είναι overdrive πάντως...
Εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι πλέον είναι λίγα τα αυτοκίνητα με 5άρι κιβώτιο που να έχουν overdrive την 5η. Παρά ταύτα, το i30 διαβάζω στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ότι έχει 0.837:1. Αυτό την κάνει overdrive;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι πλέον είναι λίγα τα αυτοκίνητα με 5άρι κιβώτιο που να έχουν overdrive την 5η. Παρά ταύτα, το i30 διαβάζω στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ότι έχει 0.837:1. Αυτό την κάνει overdrive;
Ναι. Οτιδήποτε μικρότερο του 1:1 είναι overdrive. Εγώ πάλι βλέπω ότι σχεδόν όλα τα 5τάχυτα έχουν overdrive την 5η.
-
Κάπου χάθηκα... Με τον όρο overdrive εννοούμε τη σχέση στο κιβώτιο με την οποία δε θα πιάσεις την τελική ταχύτητα του οχήματος αλλά είναι ιδανική για ταξίδι, έτσι; Και τα δυο μου φιατάκια την τελική τους την πιάνουν με 4η και όχι με 5η, την οποία έχουν για το ταξίδι. Παρά ταύτα, τόσο το Punto Evo Turbo όσο και το C3, φερ' ειπείν, που έχουν 5άρι σασμάν δίνουν την τελική τους ταχύτητα με 5η. Αυτό δεν την καθιστά overdrive, σωστά;
Τελικά λοιπόν, το i30 δίνει την τελική του με 4η, έχοντας την 5η overdrive για πιο άνετο ταξίδι, ή με 5η; Ό,τι απ' τα δύο κι αν ισχύει τελικά, γνωρίζει κάποιος πόσα χαώ δίνει η 5η ανά 1000σαλ διότι στο ίντερνετ δεν το βρήκα.
-
Κάπου χάθηκα... Με τον όρο overdrive εννοούμε τη σχέση στο κιβώτιο με την οποία δε θα πιάσεις την τελική ταχύτητα του οχήματος αλλά είναι ιδανική για ταξίδι, έτσι; Και τα δυο μου φιατάκια την τελική τους την πιάνουν με 4η και όχι με 5η, την οποία έχουν για το ταξίδι. Παρά ταύτα, τόσο το Punto Evo Turbo όσο και το C3, φερ' ειπείν, που έχουν 5άρι σασμάν δίνουν την τελική τους ταχύτητα με 5η. Αυτό δεν την καθιστά overdrive, σωστά;Τελικά λοιπόν, το i30 δίνει την τελική του με 4η, έχοντας την 5η overdrive για πιο άνετο ταξίδι, ή με 5η; Ό,τι απ' τα δύο κι αν ισχύει τελικά, γνωρίζει κάποιος πόσα χαώ δίνει η 5η ανά 1000σαλ διότι στο ίντερνετ δεν το βρήκα.
Τεχνικά overdrive είναι οποιαδήποτε σχέση είναι μεγαλύτερη από την direct (1:1). Το αν πιάνει τελική ή όχι με την overdrive εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες (ισχύς κινητήρα, αεροδυναμική, διάμετρος τροχων κλπ). Σε πολλά 5τάχυτα αυτοκίνητα, με overdrive 5η, η τελική ταχύτητα επιτυγχάνεται με την τελευταία σχέση καθώς η 4η χτυπάει κόφτη (παρόλο που πολλές φορες και η 4η είναι overdrive!!!). Για το i30 δεν γνωρίζω να σου απαντήσω.
-
Ναι. Οτιδήποτε μικρότερο του 1:1 είναι overdrive. Εγώ πάλι βλέπω ότι σχεδόν όλα τα 5τάχυτα έχουν overdrive την 5η.
Ναι, έχεις δίκιο σε αυτό.
Με τον ορισμό ακόμα και η 4η του Rav4 overdrive είναι. Αλλά στην πράξη δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένουμε από μία overdrive σχέση. -
Ξέρει κανείς πόσα χαώ δίνει ανά 1000 στροφές η 5η σχέση του κιβωτίου; Φαντάζομαι δεν είναι overdrive, ε; Η μη ύπαρξη έκτης σχέσης κάνει αισθητή την απουσία της;Ναι την κάνει και πολύ μάλιστα.Στα 95 χλμ ήδη είσαι στις 3000 στροφες.Αν θες να πηγαίνεις ταξίδι με 120 την έκατσες.Ο κινητήρας ακούγεται ΠΟΛΥ.Ξενέρωσα απίστευτα.Το μόνο χτυπητό μειονέκτημα ενός κατά τα άλλα πολύ καλού αμαξιού
-
Την καλησπέρα μου σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Θα ήθελα πολύ να κάνω μια μικρή εισαγωγή (σχετικά με θέματα που έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα για το i30) αλλά θα περιοριστώ στην παρούσα φάση στο θέμα που με απασχολεί.
Πριν ξεκινήσω, να αναφέρω πως τα φόρουμ στην Ελλάδα σαν το παρόν, είναι μια σωτήρια διέξοδος για όλους μας, αν αναλογιστούμε πόσο εύκολα και γρήγορα ανταλλάσουμε απόψεις και έχουμε την δυνατότητα να λύσουμε απορίες.
Έχω ένα i30 1.4, Style έκδοση με 8900χιλ. στην μηχανή. Τις τελευταίες 15 μέρες έχω ξεκινήσει να παρατηρώ κάτι το οποίο μπορεί και να συνέβαινε και ίσως να μην είχε πέσει στην αντίληψη μου. Στις ακόλουθες ταχύτητες 2αρα, 3, 4 μεταξύ 2500-3000 στροφών ακούω ένα μεταλλικό ήχο. Ο ήχος δεν φαίνεται να «έρχεται» από την μηχανή (νιώθεις ότι τον ακούς από κάτω), μοιάζει πολύ με τον ήχο που συναντάμε όταν το αυτοκίνητο κομπιάζει σε μια ανηφόρα ή ότι όταν έχουμε χαμηλές στροφές.
Ζητώ συγγνώμη αν δεν μπορώ να αποδώσω προφορικά αυτό που ακούω, αλλά προσπαθώ να μεταφέρω όσο πιο περιγραφικά γίνεται το φαινόμενο. Για παράδειγμα όλοι οι ιδιοκτήτες i30 ξέρουμε τον σύντομο μεταλλικό ήχο που ακούγεται από το σασμάν μόλις αλλάζουμε ταχύτητες (τουλάχιστον 1η και 2αρα). Με το ποστ μου ποντάρω στο ότι πολλοί από εσάς γνωρίζεται το αυτοκίνητο και τους ήχους που κάνει, άρα θα μπορέσετε να μου μεταφέρετε την άποψη σας.
Έχει κάποιος παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο? Ξέρω πως το i30 κινείται σβέλτα μεταξύ 3.000-4000 στροφών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως χαμηλότερα νιώθουμε κάτι σαν «κόμπιασμα» που συνοδεύεται από αυτό τον ήχο.
Σας παρακαλώ θέλω σχολια,παρατηρησεις και συμβουλές ώστε να ξέρω αν πρέπει να πάω σε μηχανικό να το κάνει βόλτα και να μου μεταφέρει την άποψη του ή να δεχτώ ότι είναι κάτι το σύνηθες.
Ps. 1. Να επισημάνω πως δεν είναι κάποιος εκκωφαντικός θόρυβος αλλά το ότι υπάρχει με προβληματίζει.
2. Μην φανταστείτε οδήγηση ραλίστα. Φυσιολογικά πράγματα, το πολύ μέχρι 4.500 και αυτό εφόσον χρειαστεί. -
Δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Προφανώς είναι ο χαρακτηριστικός θόρυβος από τα ωστήρια που κάνουν όλα τα Hyundai.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=36924
Ωστόσο για να σου φύγει και το ψυχολογικό, πέρνα κάποια στιγμή από κάποιο εξουσιοδοτημένο να του ρίξουν μια ματιά ώστε να σιγουρευτείς πως είναι από αυτό.
-
Ο χρήστης XxmariosxX έγραψε:
Φυσιολογικά πράγματα, το πολύ μέχρι 4.500 και αυτό εφόσον χρειαστεί.Πατα το λιγο να ξεμπουκωσει.
Μπορει να ειναι πειρακια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φυσιολογικά πράγματα, το πολύ μέχρι 4.500 και αυτό εφόσον χρειαστεί.
Πατα το λιγο να ξεμπουκωσει.
Μπορει να ειναι πειρακια;
Από τη στιγμή που το κάνει μόνο στο φάσμα 2.500-3.000 στροφών κατά 99% είναι από τα ωστήρια
Πάντως θα συμφωνήσω μαζί σου, βάσει των χιλιομέτρων που έχει κάνει, καλό είναι να το ξεμπουκώσει και λίγο.
-
Μια μεγάλη καλημέρα σε όλους!!! Μετά από προτροπές φίλων του φόρουμ (Vasgti) αποφάσισα να περάσω από εξουσιοδοτημένο service της Hyundai ώστε να έχω πλήρη εικόνα σχετικά με το γνωστό θέμα.
Του μετέφερα ότι σας είχα γράψει σε προηγούμενο ποστ, και έπειτα από τον πρώτο γύρο ελέγχων αποκλείστηκε η παράμετρος ωστηρια. Σαν πρώτη «διάγνωση» μου ανέφερε πειρακια (μπήκε στον εγκέφαλο και παράλληλα έκανε βόλτα το αυτοκίνητο με εμένα μέσα). Μου εξήγησε ότι ουσιαστικά ο ορος δεν είναι δόκιμος απλά γίνεται χρήση του διότι περιγράφει μια κατάσταση.
Με παρότρυνε σε πρώτη φάση (πράγμα το οποίο έκανα) να γεμίσω το αυτοκίνητο με 100 βενζίνη (το είχα αφήσει σκόπιμα χαμηλά το ρεζερβουάρ ώστε να μπορώ να βάλω ποσότητα από νέα βενζίνη αν χρειαστεί), και να παρακολουθήσω για τις επόμενες 3-4 μέρες την συμπεριφορά του αυτοκινήτου πάνω στο θέμα που του έθιξα. Σε περίπτωση που ο ήχος στο γνωστό φάσμα στροφών συνεχιστεί το αυτοκίνητο θα μπει στο συνεργείο για έλεγχο
(ο μηχανικός είπε).Τον ρώτησα τι θα τσεκάρουν σε γενικές γραμμές, και σαν πρώτη απάντηση μου μετέφερε πως είναι ένα κράμα πραγμάτων. Δηλ. μπουζί, καδένα, νομίζω πως άκουσα κάτι για χρονισμό βαλβίδων και κάτι σχετικά με τρόμπα (με επιφύλαξη τα λέω).
Θα ήθελα με βάση αυτά που σας μεταφέρω, οι πιο έμπειροι να μου πείτε τι λογικά θα πρέπει να τσεκαριστεί και ίσως ποσό χρόνο θα πρέπει να μείνει το αυτοκίνητο μέσα. Είναι μέσα στην εγγύηση αλλά δεν μου αρέσει το ΙΧ να είναι μέσα στο συνεργείο χωρίς να ξέρω τι γίνεται.
Αναμένω σχόλια.
-
Κάνε πρώτα λίγα χλμ με την 100αρα και στη συνέχεια αν συνεχίσει ο θόρυβος να τους εμπιστευθείς να διορθώσουν ότι χρειαστεί.
Δεν είναι ότι καλύτερο να αποχωρίζεσαι το καινούριο σου αυτοκίνητο, αλλά καλό είναι από τη στιγμή που προκύπτει κάποιο θεματάκι να το επισκευάζεις το συντομότερο.
Για τα υπόλοιπα θα συνεννοηθείς με το συνεργείο (και για αυτοκίνητο αντικατάστασης αν μείνει μέσα).
-
για δοκιμασε να βαλεις καποιο αντιτριβικο (χ1r η' motorkote)και μετα βλεπεις ......
-
Ο χρήστης XxmariosxX έγραψε:
Την καλησπέρα μου σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Θα ήθελα πολύ να κάνω μια μικρή εισαγωγή (σχετικά με θέματα που έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα για το i30) αλλά θα περιοριστώ στην παρούσα φάση στο θέμα που με απασχολεί.Πριν ξεκινήσω, να αναφέρω πως τα φόρουμ στην Ελλάδα σαν το παρόν, είναι μια σωτήρια διέξοδος για όλους μας, αν αναλογιστούμε πόσο εύκολα και γρήγορα ανταλλάσουμε απόψεις και έχουμε την δυνατότητα να λύσουμε απορίες.
Έχω ένα i30 1.4, Style έκδοση με 8900χιλ. στην μηχανή. Τις τελευταίες 15 μέρες έχω ξεκινήσει να παρατηρώ κάτι το οποίο μπορεί και να συνέβαινε και ίσως να μην είχε πέσει στην αντίληψη μου. Στις ακόλουθες ταχύτητες 2αρα, 3, 4 μεταξύ 2500-3000 στροφών ακούω ένα μεταλλικό ήχο. Ο ήχος δεν φαίνεται να «έρχεται» από την μηχανή (νιώθεις ότι τον ακούς από κάτω), μοιάζει πολύ με τον ήχο που συναντάμε όταν το αυτοκίνητο κομπιάζει σε μια ανηφόρα ή ότι όταν έχουμε χαμηλές στροφές.
Ζητώ συγγνώμη αν δεν μπορώ να αποδώσω προφορικά αυτό που ακούω, αλλά προσπαθώ να μεταφέρω όσο πιο περιγραφικά γίνεται το φαινόμενο. Για παράδειγμα όλοι οι ιδιοκτήτες i30 ξέρουμε τον σύντομο μεταλλικό ήχο που ακούγεται από το σασμάν μόλις αλλάζουμε ταχύτητες (τουλάχιστον 1η και 2αρα). Με το ποστ μου ποντάρω στο ότι πολλοί από εσάς γνωρίζεται το αυτοκίνητο και τους ήχους που κάνει, άρα θα μπορέσετε να μου μεταφέρετε την άποψη σας.
Έχει κάποιος παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο? Ξέρω πως το i30 κινείται σβέλτα μεταξύ 3.000-4000 στροφών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως χαμηλότερα νιώθουμε κάτι σαν «κόμπιασμα» που συνοδεύεται από αυτό τον ήχο.
Σας παρακαλώ θέλω σχολια,παρατηρησεις και συμβουλές ώστε να ξέρω αν πρέπει να πάω σε μηχανικό να το κάνει βόλτα και να μου μεταφέρει την άποψη του ή να δεχτώ ότι είναι κάτι το σύνηθες.
Ps. 1. Να επισημάνω πως δεν είναι κάποιος εκκωφαντικός θόρυβος αλλά το ότι υπάρχει με προβληματίζει.
2. Μην φανταστείτε οδήγηση ραλίστα. Φυσιολογικά πράγματα, το πολύ μέχρι 4.500 και αυτό εφόσον χρειαστεί.Αυτό το είχε ένα παιδί στο kia-forums.com, συγκεκριμένα εδώ είναι το σχετικό νήμα -> Engine knocking
Τελικά το έλυσε αλλάζοντας πρατήριο.
Problem with engine knocking is finally solved!!
And yes, it was up to fuel.
I have recently noticed new gasoline on NIS petrol stations (called Evro Premium Unleaded 95 octanes), it is not produced here, it is imported. Engine is quieter, it feels like more power, acceleration is much improved, consumption is about 10% lower in all driving conditions. And most important, pinging-knocking noises are completely gone! Knock-knock, on wood this timeΜην βαζεις 100άρα από το ίδιο πρατήριο, βάλε 95άρα από κάποιο άλλο
-
Καλησπέρα παιδιά!!! Κυριακή σήμερα και με αφορμή τον έξτρα χρόνο θα ήθελα να θίξω και ένα δεύτερο θέμα (πέρα από τα πειρακια).
Σχετικά με τα πειρακια όπως ανέφερα και χθες είμαι στο στάδιο παρατήρησης. Θέλω να πιστεύω πως με την 100αρα θα κυλήσουν όλα ομαλά. Εγώ πάντως θα επιδιώξω να κάνω και δεύτερο γέμισμα με την ίδια βενζίνη και έπειτα να έρθω σε επαφή με τον μηχανικό.
Αν!!! στο τέλος επικρατήσει το σενάριο που θέλει το αυτοκίνητο στο συνεργείο να μένει για 1-2 μέρες, θα ήθελα να σας ρωτήσω πως βλέπετε την παρακάτω σκέψη.
Το i30 στο θέμα φωτισμός έχει τα παρακάτω δεδομένα: (Λάμπες Αλογόνου)
Μικρή σκαλα:Η7
Μεγάλη -||- :Η1
Προβολείς ομίχλης :881Δεδομένα με βάση το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου…
Σε γενικές γραμμές ο φωτισμός είναι θετικός, εκτός αν κάποιος μπει σε σύγκριση με φώτα xenon (να επισημάνω πως εργοστασιακά το i30 έχει βάσεις για xenon μέσα στα φανάρια). Επειδή δεν σκοπεύω να βάλω aftermarket xenon, σε μια συζήτηση χθες μου πρότειναν για την μεσαία σκάλα τα Philips VisionPlus +50%. Από ότι μου είπαν έχουμε μηδενικό ρίσκο, διότι είναι ουσιαστικά λάμπες αλογόνου χωρίς μετατροπές και όλα τα υπόλοιπα σχετικά.
Αν λοιπών το αυτοκίνητο μπει συνεργείο να ζητήσω να μου περάσουν τις εν λόγο λάμπες; (με το κόστος αγοράς & τοποθέτησης δικό μου)
Ps. Φίλε PiCo γέμισα την 100αρα από άλλο πρατήριο.
Hyundai i30