-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
ειναι στανταρ το δερμα?
Όχι βεβαια. Το i30 είναι καλό μέσα, ένα κλικ πάνω απο το cee'd μάλιστα. Αλλά αυτό είναι το ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ. Κανείς δεν μπορεί να πει σε βάθος χρόνου πώς θα αποδειχθεί το εσωτερικό του i30 σε σύγκριση με ένα μοντέλο που έχει χρόνια στην αγορά και αποδεδειγμένα δεν κάνει τσικ (Leon). Eκτός αν αυτός που θα το πει λέγεται Κάλχας ή Τειρεσίας
Αν αναλογιστούμε ότι υπάρχει Accent του 2000 που δεν κάνει τσικ (στην κυριολεξία!), τότε δεν βλέπω λόγο να μην ισχύει το ίδιο και για το i30 , τη στιγμή μάλιστα που η ποιότητα έχει βελτιωθεί θεαματικά...
To ότι δεν τρίζει (στην 7ετία ) σημαίνει ότι είναι και ποιοτικό?
Σχετικά αξιόπιστο,ναι είναι αλλά από κει και πέρα......
Άλλο να αναφερόμαστε στην ποιότητα των υλικών και άλλο να λέμε αν κάνει τσικ.
Ακριβώς.
Όταν όμως η εσωτερική μόνωση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι ανοχές των πλαστικών στα σημεία συναρμογής είναι της τάξης του απείρου είναι επόμενο να μην τρίξει -
Αν σου πω ότι το GTI τρέμω να μην βγάλει κανένα τριγμό το εσωτερικό του, ενώ το i30 θα το αγόραζα χωρίς να έχω αυτό το άγχος θα με πιστέψεις?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν σου πω ότι το GTI τρέμω να μην βγάλει κανένα τριγμό το εσωτερικό του, ενώ το i30 θα το αγόραζα χωρίς να έχω αυτό το άγχος θα με πιστέψεις?Δίκιο έχεις
Αλλά μην ξεχνάς ότι τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται για δρόμους κι όχι για τα χωράφια
Το δικό μου 80άρι πάντως μετά από 20 χρόνια και την ανάλογη πολυπλοκότητα της τότε κατασκευής (εσωτερικές μονώσεις,η ηλιοροφή ακόμα μαμάει!!! ,το μεταλλικό του ακόμα είναι στην τρίχα,-δες χιουνται χρώμα μετά από 10 χρόνια κλπ) δεν κάνει τσικ.
Εχει διαφορά λοιπόν να μη τρίξει ένα κατασκευαστικά πολύπλοκο αμάξι από ένα.....άδειο κουτί με 4 ρόδες.
Από κει και πέρα σαφώς και η hyundai πλέον είναι μια τίμια και αξιόπιστη λύση αλλά μέχρι εδώ -
Δεν διαφωνώ πως στη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις. Αλλά στα συγκεκριμένα χρήματα που κοστίζει το i30, το ερώτημα δεν είναι μόνο αν τα αξίζει αλλά και τι προσφέρει συνολικά σαν πακέτο. Με βάση αυτό λοιπόν (και πέρα από την αξιοπιστία), μάλλον τα αξίζει και με το παραπάνω για ένα αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης.
-
Είναι πιο πολύπλοκο ένα αυτοκίνητο 20ετίας από ένα hyundai του 2000; Δηλαδή το ταμπλό στο δεύτερο είναι φτιαγμένο από μασίφ χυτοσίδηρο, τα καθίσματα είναι πελεκημένα σε πέτρα και τους υαλοκαθαριστήρες τους κουνάει κάποιος κοντούλης στο χώρο της μηχανής;
Και δεν τρίζει το hyundai γιατί τα πλαστικά του είναι χαλαρά ή έχουν 'ανοχές';
Σκάει το χρώμα των hyundai; Εγώ περισσότερα ιταλικά και γιαπωνέζικα βλέπω με φθαρμένο χρώμα παρά κορεάτικα.
Όσον αφορά την ποιότητα. Όταν ένα 80άρι κόστιζε όσο μισό διαμέρισμα τη δεκαετία του 80, κάπου όφειλαν να κάνουν χουβαρνταλίκια οι Γερμανοί. Ενώ το hyundai κόστιζε όσο 3 παπιά το 2000. Από κάπου έπρεπε να κόψουν οι άνθρωποι. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δεν διαφωνώ πως στη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις. Αλλά στα συγκεκριμένα χρήματα που κοστίζει το i30, το ερώτημα δεν είναι μόνο αν τα αξίζει αλλά και τι προσφέρει συνολικά σαν πακέτο. Με βάση αυτό λοιπόν (και πέρα από την αξιοπιστία), μάλλον τα αξίζει και με το παραπάνω για ένα αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης.Εδώ είναι λιγάκι σύνθετο το θέμα.
Τι θέλω να πω.
Αν ο Χ αγοραστης δεν αισθάνετε τον όρο κράτημα,φρένα,σταθερότητα ή οτιδήποτε άλλο σαφώς και δεν του κάνει το ευρωπαικό.
Δεν πρόκειτε να εκτιμήσει που πάνε τα επιπλέον χρήματα που δίνει.Αντιθέτως στο 20 ετίας άουντι 200ρισμένος πρέπει να είσαι και πολύ γκασμάς για να μην καταλάβεις την σταθερότητα στο δρόμο,την μόνωση και γενικά την κόμπακτ κατασκευή.
Καταλαβαίνεις δηλ όπως λένε και οι παλιοί ότι 'έχεις αυτοκίνητο στα χέρια).
Εμείς σήμερα το λέμε διαφορετικά,κουλτούρα-αίσθηση-απόκριση κλπ κλπ.
Απλά οι παλιοί δε διάβαζαν 4Τ ούτε έψαχναν στα τεχνικά λεξικά για όρους,κι όλο αυτό το πακέτο το εξέφραζαν σε δυό λέξεις. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι πιο πολύπλοκο ένα αυτοκίνητο 20ετίας από ένα hyundai του 2000; Δηλαδή το ταμπλό στο δεύτερο είναι φτιαγμένο από μασίφ χυτοσίδηρο, τα καθίσματα είναι πελεκημένα σε πέτρα και τους υαλοκαθαριστήρες τους κουνάει κάποιος κοντούλης στο χώρο της μηχανής;
Και δεν τρίζει το hyundai γιατί τα πλαστικά του είναι χαλαρά ή έχουν 'ανοχές';
Σκάει το χρώμα των hyundai; **Εγώ περισσότερα ιταλικά και γιαπωνέζικα βλέπω με φθαρμένο χρώμα παρά κορεάτικα. **
Όσον αφορά την ποιότητα. Όταν ένα 80άρι κόστιζε όσο μισό διαμέρισμα τη δεκαετία του 80, κάπου όφειλαν να κάνουν χουβαρνταλίκια οι Γερμανοί. Ενώ το hyundai κόστιζε όσο 3 παπιά το 2000. Από κάπου έπρεπε να κόψουν οι άνθρωποι.Τώρα θες να απαντήσω σε όλο το κουότ?
Αρα τα κορεάτικα κατά εσένα είναι καλύτερα απο τογιότα και χόντα
Ας είναι κι έτσι,ελευθερία λόγου έχουμε ότι θέμε λέμεΞεχνας όμως ότι τα κορεάτικα όταν προτωβγήκαν,και ειδικά κάτι ΚΙΑ-νταεγου ήταν κατασκευασμένα από εξαρτήματα που είχαν για πέταμα τα τζαπάνια.
Κοινώς ανεμομαζέματα κι ανεμοσκορπίσματα από μαζντα,μιτσου κλπ. -
Το 80 για την εποχή του ήταν ένα καλό αμάξι, αλλά μέχρι εκεί...
-
Μα αυτή ήταν η επιτυχία τους. Ότι πήραν μερικά ανταλλακτικά, τα μελέτησαν και αργότερα έφτιαξαν δικά τους μηχανήματα. Στο πρώτο στάδιο χρησιμοποιήσαν σχεδόν έτοιμα τα πάντα, αργότερα τα αντικατέστησαν με δικής τους κατασκευής και σήμερα σου δίνουν οχήματα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ίδιας κατηγορίας ευρωγιαπωνέζικα.
Στο θέμα που απάντησες, εγώ έγραψα για το χρώμα και μόνο, επειδή το έθιξες.
Το να συγκρίνεις το audi 80 20ετίας (ήταν οικογενειακό αυτοκίνητο και το ξέρω καλά) με ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο του 2000 είναι τρελό. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο βαρύ, με αδύναμο κινητήρα για τα σύγχρονα δεδομένα και κάποια πολυτέλεια (για τα τότε δεδομένα). Από στρίψιμο δε....τιμόνι με μεγάλη διαδρομή και βάρκα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ειναι στανταρ το δερμα?
Όχι βεβαια. Το i30 είναι καλό μέσα, ένα κλικ πάνω απο το cee'd μάλιστα. Αλλά αυτό είναι το ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ. Κανείς δεν μπορεί να πει σε βάθος χρόνου πώς θα αποδειχθεί το εσωτερικό του i30 σε σύγκριση με ένα μοντέλο που έχει χρόνια στην αγορά και αποδεδειγμένα δεν κάνει τσικ (Leon). Eκτός αν αυτός που θα το πει λέγεται Κάλχας ή Τειρεσίας
Σε ολόκληρα 2 χρόνια δεν έχει κάνει ούτε τσικ? Το νέο μηχανολογικό θαύμα!!!
Κακά τα ψέματα το σωστό εσωτερικό για να ξεχωρίσει από το ψεύτικο θέλει 5 χρονάκια τουλάχιστον με πολύ κακή μεταχείριση. Παλιά οι διαφορές ήταν οφθαλμοφανέστατες με τα ιταλογαλλικά να υποφέρουν εμφανώς και τα γερμανοιαπωνικά λιγότερο. Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι τα περισσότερα από τα σημερινα εσωτερικά με σεμνή μεταχείριση και παρκάρισμα σε γκαράζ είναι πρακτικά αθάνατα. Τα ντουλαπάκια, οι αεραγωγοί, τα τιμόνια, οι επενδύσεις, το λεβιέ των ταχυτήτων (!) που χαλάγαν/ξεφτίζαν/σπάγανε έχουν εξαλειφθεί πιστεύω.
Πάντως η φημολογούμενη κορυφαία ακαμψία του κορεατικού πλαισίου ίσως συντελέσει στην καθυστέρηση εμφάνισης τριγμών. Πάντως θα ήθελα να δω πως με ένα τόσο άκαμπτο πλαίσιο θα πάει στα κρας τέστ μιας και η ακαμψία από την καμπίνα και πέρα δεν είναι επιθυμητή...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μα αυτή ήταν η επιτυχία τους. Ότι πήραν μερικά ανταλλακτικά, τα μελέτησαν και αργότερα έφτιαξαν δικά τους μηχανήματα. Στο πρώτο στάδιο χρησιμοποιήσαν σχεδόν έτοιμα τα πάντα, αργότερα τα αντικατέστησαν με δικής τους κατασκευής και σήμερα σου δίνουν οχήματα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ίδιας κατηγορίας ευρωγιαπωνέζικα.Στο θέμα που απάντησες, εγώ έγραψα για το χρώμα και μόνο, επειδή το έθιξες.
Το να συγκρίνεις το audi 80 20ετίας (ήταν οικογενειακό αυτοκίνητο και το ξέρω καλά) με ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο του 2000 είναι τρελό. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο βαρύ, με αδύναμο κινητήρα για τα σύγχρονα δεδομένα και κάποια πολυτέλεια (για τα τότε δεδομένα). Από στρίψιμο δε....τιμόνι με μεγάλη διαδρομή και βάρκα.
Ωχχχχχ(αναστεναγμός),έχω βαρεθεί τον μίζερο τρόπο σκέψης.
Πρέπει να κλείσω,ήπια και δυο πράσινες......παράτα με τώραΑααα,ναι το 80άρι 20 ετίας είναι πέντε κλάσεις πάνω απ το σημερινό άξεντ
Ανέτρξε πίσω στο χρόνο και δες μέχρι τι μοτέρ εξοπλιζόταν.
Το αν εδώ ερχόταν τα 1600άρια με τα 75 αλόαγατα αυτό έχει να κάνει με το υψηλό βιοτικό επίπεδο του ......ραγιάΑν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά είσαι ο καταναλωτής που του αξίζει μόνο η αγορά της ανατολής.
Καλο σου βου του κου
Τα λέμε Φτεδέρα
ΥΓ.Αααα,τι θυμύθηκα ρε ο π@ύστης
Σε κάποιο σου πόστ (στο Τοις Οίδεν αν δεν απατώμαι ) είχες αναφέρει ότι η βυζαντινή περίοδος άφησε θετικά στον πολιτισμό και κάτι άλλα τέτοια καλά.
Εγώ που έχω τηνεντύπωση ότι βρισκόμασταν σε καθεστώς θρησκευτικής δικτατορίας μπορείς να μου πεις τι έχει η ανθροπώτητα να θυμάται από δ' αυτους?
Το Βατικανό από δικά τους βιβλία είναι γεμάτο? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αααα,ναι το 80άρι 20 ετίας είναι πέντε κλάσεις πάνω απ το σημερινό άξεντΑν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά είσαι ο καταναλωτής που του αξίζει μόνο η αγορά της ανατολής.
Α να μπραβο σου παλικαρ μ... Βαλτε ενα +123 εδω,τοσο καιρο ηθελα να το πω..
-
Σωστά άλλωστε αν ένα αμάξι είναι καλό στην εποχή του είναι καλό σε κάθε εποχή. Ειδικά αν είναι το **δικό μου **είναι το καλύτερο αμάξι του κόσμου, και οι κατασκευαστές δεν μπορούν πλέον να φτιάξουν τέτοια αμάξια. Φυσικά τα διάφορα κουβαδάκια που πουλάνε κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα είναι κλάσεις χειρότερα και να στα πουλήσουν πρέπει απαραιτήτως να έχεις καραφλίτσα και να φοράς πέδιλο με κάλτσα
Αν είναι σωστά διατηρημένα τα παλιά λοιπόν κάνουν παπάδες*
Youtube VideoΑκόμα και αν είναι κακοσυντηρημένο ένα σούπερκάρ διατηρεί την ταχύτητα του για τα επόμενα 3000 χρόνια**
Youtube Videoγια αυτούς που βαριούνται να δούν τα βίντεο
*μία ιντεγράλε και μία Μ3 Ε30 κάνουν τον ίδιο χρόνο με ένα κόλτ
** φερράρι λάμπο και μαζέρι ηττώνται από ένα άστρα ντίζελΥ.Γ. Δεν έχω κορεάτικο αυτοκίνητο...
-
G60: να βάλεις την ερώτησή σου στο οικείο θέμα. Ο χαρακτηρισμός 'θρησκευτική δικτατορία' που χρησιμοποιείς πάντως, δείχνει ότι είτε δεν ξέρεις τι σημαίνει συγκριτική επιστήμη [αφού συγκρίνεις τον 5ο πΧ αιώνα με τον 10 μΧ καθώς και τον 20ο μΧ], είτε ότι θεωρείς πως οι άνθρωποι στη βυζαντινή αυτοκρατορία έπιναν αγιασμό αντί νερού, έτρωγαν μόνο νηστίσιμα, έμεναν σε μοναστικά κελιά και κατασκεύαζαν μόνο σταυρούς, εκκλησίες και μανουάλια.
Όσον αφορά το τι αξίζει στον καταναλωτή που εκτιμά τα κορεατικά προϊόντα, φαντάζομαι ότι τα ίδια άξιζαν σε όσους αγόραζαν τη δεκαετία του 80 τα διάφορα honda, toyota, mazda. Θα τα πούμε σε 20 χρόνια πάλι, όταν οι γνώστες της εποχής θα καταριούνται τα κινέζικα και ινδικά αυτοκίνητα με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιείς τώρα για τα κορεάτικα.
-
Ασε μας ρε ΜάνΕ με το παλιο-Αξεντ σου...ωχου ...
Η πεθερά στο έκανε δώρο;
-
Βρε εγκάθετε, δεν συγκρίνω το accent! Για το I30 μιλάμε εδώ πέρα! Άντε και για το cee'd.
Το κακό είναι ότι δεν δεν το πήρα λαδί, για να είμαι ο 'μυστηριώδης άγνωστος' του γνωστού ανεκδότου 'γυφτιά είναι'.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν σου πω ότι το GTI τρέμω να μην βγάλει κανένα τριγμό το εσωτερικό του, ενώ το i30 θα το αγόραζα χωρίς να έχω αυτό το άγχος θα με πιστέψεις?
Δίκιο έχεις
Αλλά μην ξεχνάς ότι τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται για δρόμους κι όχι για τα χωράφια
Το δικό μου 80άρι πάντως μετά από 20 χρόνια και την ανάλογη πολυπλοκότητα της τότε κατασκευής (εσωτερικές μονώσεις,η ηλιοροφή ακόμα μαμάει!!! ,το μεταλλικό του ακόμα είναι στην τρίχα,-δες χιουνται χρώμα μετά από 10 χρόνια κλπ) δεν κάνει τσικ.
Εχει διαφορά λοιπόν να μη τρίξει ένα κατασκευαστικά πολύπλοκο αμάξι από ένα.....άδειο κουτί με 4 ρόδες.
Από κει και πέρα σαφώς και η hyundai πλέον είναι μια τίμια και αξιόπιστη λύση αλλά μέχρι εδώΑν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, μόνο τα πρώτα Hyundai, (στις αρχές της δεκαετίας του '90) που εισήχθησαν στη χώρα μας εμφάνισαν μετέπειτα τέτοια προβλήματα στο χρώμα. Μοντέλα ειδικά από το 2000 και μετά ουδέποτε αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα.
Το 80άρι 1.6 εκείνης της εποχής (το είχε άτομο που γνώριζα) , πάνω κάτω είναι ότι και το σημερινό Α4 1.6 (το οποίο επίσης έχει συγγενικό μου άτομο). Σε καμία περίπτωση δεν είναι κελεπούρι και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πιο τεχνολογικά άρτιο έχει κατασκευαστεί. Αντίθετα, όλα τα περιοδικά και τότε και τώρα, του δίνουν απλά αξιοπρεπή βαθμολογία και σε καμία περίπτωση δεν το κατατάσσουν στις πρώτες επιλογές. Ή μήπως κάνω λάθος?
Με το να είσαι προκατειλημμένος και να εκφράζεις αρνητική άποψη για κάτι χωρίς να το έχεις δει στην πράξη και να το επεξεργαστείς από κοντά, είναι λίγο άκυρο. Είναι άλλο πράγμα να έχεις συμβιώσει με ένα αυτοκίνητο (έστω και για λίγες ώρες ή μέρες) και να βγάλεις κάποια ασφαλή συμπεράσματα και άλλο να τα βγάζεις από το μυαλό σου επειδή είσαι εξαρχής με αρνητική προδιάθεση απέναντί του.
Το ίδιο έχουν ομολογήσει και συντάκτες στα τεστ μακράς διαρκείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στους 4Τ. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν, αλλά μερικά τεύχη πριν, όταν είχε χρεωθεί το Accent έγραφε πόσο στραβομουτσούνιασε όταν το παρέλαβε και πόσο το εκτίμησε με την πάροδο των ημερών και όσο το χρησιμοποιούσε. Όταν συμβιώσεις με ένα αυτοκίνητο τότε βλέπεις πραγματικά τι αξίζει.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, μόνο τα πρώτα Hyundai, (στις αρχές της δεκαετίας του '90) που εισήχθησαν στη χώρα μας εμφάνισαν μετέπειτα τέτοια προβλήματα στο χρώμα. Μοντέλα ειδικά από το 2000 και μετά ουδέποτε αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα.Φαντάζομαι ότι μιλάς για τα παραδοσιακά ξεφλουδίσματα σε προφυλακτήρες μπρος - πίσω σε Excel, SCoupe, Accent που ως γνωστόν ερχόντουσαν στην Ελλάδα με μαύρους προφυλακτήρες και τους έβαφαν εδώ.
Φυσικά η βαφή ήταν Ελληνική με την 'άριστη' ποιότητα και 'πολλά στρώματα'...
Οταν είχα το Coupe το 1999 δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ξεφλουδίσματος παρόλο που δεν ήταν μεταλλικό το χρώμα.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
ειναι στανταρ το δερμα?
Σε ολόκληρα 2 χρόνια δεν έχει κάνει ούτε τσικ? Το νέο μηχανολογικό θαύμα!!!
Εξυπνάκιας?
Μιας και τα ξέρεις όλα και ειρωνεύεσαι, μήπως γνωρίζεις τι περνάνε τα long term δημοσιογραφικά μέσα σε 2 ολόκληρα χρόνια; -
Μπορώ να σου πω τι περνάνε τα Test Drive σε 10 μηνες.....τα μισα δεν κανουν κιχ (μαλλον πεφτουν σε νορμαλ πελατες) και τα αλλα μισα κανουν σα κουδουνιστρες, ενα Maverick 2,3 που ειχα παρει να παω ενα σ/κ το ειχαν ξεσκισει, το 3λιτρο που ειχαμε ενα μηνα παλιοτερο κιολας το 3λιτρο δεν εκανε κιχ!
Hyundai i30