-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
έχει και 4 πόρτες, απαράδεκτο για σπορ αυτοκίνητο
Δηλαδή, κάτι Evo, Wrx, Cupra και δε συμμαζεύεται δεν είναι σπορ;
Είναι και κάτι μέτρα μακρύτερα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
giwrgosthαν κοιτάς χώρους και άνεση...λάθος αμάξι διάλεξες.
Μιλάμε για ένα χατσμπακ. Εκεί στα 14-15 χιλιάρικα παίρνεις το Nissan Note για παράδειγμα. Πολύ πιο πρακτικό και με περισσότερους χώρους.
Κοίτα, εξαρτάτε από τι χώρους θέλει ο καθένας μας, έτσι? Φαντάσου ότι για 10ήμερο ταξίδι στην Ιταλία το Jimny τα χώρεσε όλα άνετα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πίσω θα χωρέσει 2 άτομα με το ζόρι και αν έχεις και πράγματα άστα! Οπότε το i30 σε αυτό το θέμα με καλύπτει 100%.
edit
To Note έχει χώρο αποσκευών 280 λίτρα και το i30 340. Οπότε η διαφορά τους είναι μόνο στην πολυμορφικότητα του Note. -
giwrgosth καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Συμφωνώ με όσα έγραψες και έτσι όπως το περιέγραψες μάλλον έκανες την σωστή επιλογή για σένα και τις ανάγκες σου. Να προσθέσω πως αν επέλεγες το Focus είχες ένα ακόμα μειον ότι σε λίγους μήνες έρχεται το facelift μοντέλο, ενώ το i30 είναι ολόφρεσκο μοντέλο και δεν έχεις τέτοιες έννοιες.
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
giwrgosth
αν κοιτάς χώρους και άνεση...λάθος αμάξι διάλεξες.
Μιλάμε για ένα χατσμπακ. Εκεί στα 14-15 χιλιάρικα παίρνεις το Nissan Note για παράδειγμα. Πολύ πιο πρακτικό και με περισσότερους χώρους.
Κοίτα, εξαρτάτε από τι χώρους θέλει ο καθένας μας, έτσι? Φαντάσου ότι για 10ήμερο ταξίδι στην Ιταλία το Jimny τα χώρεσε όλα άνετα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πίσω θα χωρέσει 2 άτομα με το ζόρι και αν έχεις και πράγματα άστα! Οπότε το i30 σε αυτό το θέμα με καλύπτει 100%.
edit
To Note έχει χώρο αποσκευών 280 λίτρα και το i30 340. Οπότε η διαφορά τους είναι μόνο στην πολυμορφικότητα του Note.ok τότε ...(sorry για το offtopic)
Skoda Roomster (πολύ φρέσκο κ πρακτικό από 13800 εώς 15000 το 1400 και με 450 λίτρα χώρο αποσκευών)
δεν θέλω να σου αλλάξω γνώμη...απλά για αυτά που το θες υπάρχουν κ άλλες επιλογές.
-
elteo αντί να του πεις καλορίζικο του ανθρώπου κάνεις κριτική.
Καλορίζικο Γιώργο. Σκέφτομαι και εγώ να το πάρω! -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Καλορίζικο Γιώργο. Σκέφτομαι και εγώ να το πάρω!ποιά κριτική;
αιντεεε...καλά οκ ότι πεις.
-
Φιλικά μιλάω φίλε μου. Αγόρασε αυτό το αυτοκίνητο και εσύ του λες ότι έπρεπε να αγοράσει κάποιο άλλο.
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Καλορίζικο Γιώργο. Σκέφτομαι και εγώ να το πάρω!Ευχαριστώ!
Καλά κάνει, κάθε γνώμη δεκτή, άλλωστε όπως είπα προκράτηση έχω κάνει και δεν με δεσμεύει κάτι, οπότε ακούγοντας γνώμες μπορεί να μου κάνει κλικ κάτι άλλο που δεν έχει περάσει από το μυαλό μου. -
Aφού έχεις κάνει προκράτηση και δεν έχεις δέσμευση αλλάζει.
Συγνωμμη elteo. -
E ναι, αυτό είναι το σωστό! Άλλωστε ούτε προκαταβολή δεν έχω δώσει, αυτό μετά τις 20 του μήνα. Μέχρι τότε μπορεί και να αλλάξει κάτι, δεν ξέρουμε! Ευχαριστώ πάντως
Τώρα όσο αφορά αυτό που έγραψε ο κ. Δήμου ότι θα έπερνε το ΚΙΑ που είναι πιο φτηνό, η ένστασή μου είναι στο ότι αν προσθέσουμε το ESP τότε το ΚΙΑ είναι πιο ακριβό. Φυσικά δεν ξέρω κατά πόσο δουλεύει σωστά και είναι χρήσιμο, αλλά γιατί να μη δουλεύει?Αν δεν κάνω λάθος το KIA έρχεται με 205/55 ελαστικά. Βάλε αυτό στο i30 και πρόσθεσε το ESP στο ΚΙΑ και νομίζω ότι το τελευταίο είναι φθηνότερο.
Εν πάσει περιπτώσει, ένα σετάκι λίγο πιο μαλακά και φαρδύτερα ελαστικά δεν θα ήταν κακό για το συγκεκριμένο όχημα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος το KIA έρχεται με 205/55 ελαστικά. Βάλε αυτό στο i30 και πρόσθεσε το ESP στο ΚΙΑ και νομίζω ότι το τελευταίο είναι φθηνότερο.Δεν κάνεις λάθος, σήμερα το πρόσεξα και εγώ. Το ΚΙΑ 16άρες ζάντες και το i30 15άρες. Έχουν φτιάξει τα μοντέλα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην μπορείς να τα συγκρίνεις, αφού κάτι λείπει από το ένα που έχει το άλλο.
Δεν ξέρω κατά πόσο το ESP πάει extra, γιατί στο ΚΙΑ υπάρχει μόνο στην ακριβή έκδοση, οπότε αν δεν μπορεί να μπει αναγκαστηκά θα πάρεις αυτή αν το θες οποσδήποτε, ενώ στην περίπτωση του i30 τα ζαντολάστιχα μάλλον θα πάνε αμέσως για αλλαγή.
Σε κάθε περίπτωση θέλει προσθαφαίρεση για να δεις πιο είναι πιο φτηνό τελικά, αν και νομίζω πως θα είναι μια η άλλη, οπότε σε αυτή την περίπτωση λογικά το Hyundai θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία, μετράει και αυτό. -
Αν δεν κάνω λάθος το KIA έρχεται με 205/55 ελαστικά. Βάλε αυτό στο i30 και πρόσθεσε το ESP στο ΚΙΑ και νομίζω ότι το τελευταίο είναι φθηνότερο.
Δεν κάνεις λάθος, σήμερα το πρόσεξα και εγώ. Το ΚΙΑ 16άρες ζάντες και το i30 15άρες. Έχουν φτιάξει τα μοντέλα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην μπορείς να τα συγκρίνεις, αφού κάτι λείπει από το ένα που έχει το άλλο.
Δεν ξέρω κατά πόσο το ESP πάει extra, γιατί στο ΚΙΑ υπάρχει μόνο στην ακριβή έκδοση, οπότε αν δεν μπορεί να μπει αναγκαστηκά θα πάρεις αυτή αν το θες οποσδήποτε, ενώ στην περίπτωση του i30 τα ζαντολάστιχα μάλλον θα πάνε αμέσως για αλλαγή.
Σε κάθε περίπτωση θέλει προσθαφαίρεση για να δεις πιο είναι πιο φτηνό τελικά, αν και νομίζω πως θα είναι μια η άλλη, οπότε σε αυτή την περίπτωση λογικά το Hyundai θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία, μετράει και αυτό.Συν ότι αισθητικά αλλά και ποιοτικά το εσωτερικό του i30 υπερέχει ελαφρώς του ceed.
-
Πολυ ωραιο το focus αλλα με τα 80 αλογάκια του που πάς ρε καραμήτροοοοοο..........
με αυτόν τον κινητήρα ξέχνα την σπορτίφ οδήγηση και ετοιμάσου να έχεις σε μόνιμη βάση
τους καθρέφτες σου γεμάτους απο την μούρη ενος i30 που θα σε πιέζει για να κάνεις στην άκρη........
και μόλις σε περάσει τότε.............μην τον είδατε τον Παναγή
Έχετε γειά βρυσούλες ........ λόγκοι βουνά ραχούλες -
Ο χρήστης andykar έγραψε:
@dimgrΠολυ ωραιο το focus αλλα με τα 80 αλογάκια του που πάς ρε καραμήτροοοοοο..........
με αυτόν τον κινητήρα ξέχνα την σπορτίφ οδήγηση και ετοιμάσου να έχεις σε μόνιμη βάση
τους καθρέφτες σου γεμάτους απο την μούρη ενος i30 που θα σε πιέζει για να κάνεις στην άκρη........
Έχετε γειά βρυσούλες ........ λόγκοι βουνά ραχούλες...και στην πρώτη την στροφούλα τρέμετε Hankook...
1.6 Ti-VCT Trend - 115hp - 17.435,00
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πολυ ωραιο το focus αλλα με τα 80 αλογάκια του που πάς ρε καραμήτροοοοοο..........
Έχετε γειά βρυσούλες ........ λόγκοι βουνά ραχούλες...και στην πρώτη την στροφούλα τρέμετε Hankook...
1.6 Ti-VCT Trend - 115hp - 17.435,00
-
η τιμή είναι από 4Τ για 3θυρο (δεν φταίμε που η Hyundai το βγάζει μόνο 5θυρο) και δεν βάζω τις εκπτώσεις των 2-3.000 ευρώ που βάζει κατα καιρούς η Ford.
όταν τον βάζεις εξτρά τον εξοπλισμό...ανεβαίνει πολύ...κι εμένα οι ζάντες αλουμινίου (16) από το εργοστάσιο είχαν 380 ευρώ...ενώ ξεχωριστά 1050.
για τα άλλα θέμα επιλογών. Με ένα Focus στρίβεις όμως. Δεν είναι όλοι της ευθείας...
-
Πόσο είπες? 380 για τις 16άρες?.......εγώ σου βάζω 500 και άλλα 450 το μεταλλικό
χοντρά χοντρά 15.000, και μετά έλα να δούμε τι στρίβει και τι δέν στρίβει (και δέν γελάω καθόλου).
Και φυσικά 5πορτο γιατί έχουμε και οικογένειες.
Και φυσικά σου τα έβαλα τα παραπάνω τα εξτρά για να μπορέσει να πλησιάσει τον εξοπλισμό του i30.
και οσο για τις εκπτώσεις......ξεχασέ το......οι τιμές που είδες είναι τελικές. -
Ο ανθρωπος andykar σου λεει οτι κατα καιρους η Φορντ κανει εκπτωσεις κι εσυ του λες οτι η τιμη ειναι τελικη κι οτι το Youdie θα στριβει τρενατο..
-
φυσικά το φόκους το 1.6 είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλα οταν έχεις οικογενεια και
σου λοιπουν τα 20.000, τοτε πηγαίνεις καρφωτός στο i30 με 5.000 λιγότερα, το οποίο ειναι επισης
πολύ καλό αμάξι και κάνεις μιά χαρά την δουλεία σου και με ασφάλεια. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ο ανθρωπος andykar σου λεει οτι κατα καιρους η Φορντ κανει εκπτωσεις κι εσυ του λες οτι η τιμη ειναι τελικη κι οτι το Youdie θα στριβει τρενατο..ελληνικά........ξέρεις?
hellow......!!!!!
και του απάντησα για τις εκπτώσεις να τίς ξεχάσει.....δηλαδή οτι οι τιμές που είδε δέν παίρνουν έκπτωση και είναι οι τελικές.
οσο για το αν στρίβει ...... κάτι τέτοια έλεγαν κάτι φοκουσάκια 1400άρια προ 4ετίας και....
Hyundai i30