-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σε λίγο οι Γερμαναράδες θα χέζουν τουρμπίνες απο την τρομάρα τους
Και κομπρέσορες...
-
Πιο σοβαρά τώρα, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί δείχνουν να προσαρμόζονται, ειδικά οι πρώτοι με τον αέρα του premium δεν θα έχουν πρόβλημα, οι Γάλλοι πάντως θα νιώθουν καυτή την ανάσα των Κορεατών...
Όσο για τους Ιάπωνες, αυτούς οι Κορεάτες τους έφτασαν ήδη , αν δεν τους ξεπέρασαν...
Αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ i30/Cee'd και Auris,Tiida κλπ, προφανώς θα επέλεγα Κορέα. Καλύτερα αυτοκίνητα, καλύτερος εξοπλισμός, καλύτερη τιμή.
Αν θέλεις όμως επιδόσεις ή diesel κοιτάς Ευρώπη και κυρίως Γερμανία. Οι Ιταλοί σε 1-2 χρόνια θα έχουν κι αυτοί να προτείνουν καλά αυτοκίνητα (ένα Bravo δεν φτάνει...). Οι Γάλλοι χρειάζονται ταρακούνημα από τον...ημιάκαμπτό τους!Πρωτοπορία δεν είναι μόνον η εμφάνιση και τα gadget...
-
σωστός....... το diesel θέλει τον γερμανό του...... πώς να το κάνουμε
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
σωστός....... το diesel θέλει τον γερμανό του...... πώς να το κάνουμεΚαι όχι μόνον...Diesel καλά έχουν και οι Γάλλοι άλλα και ο πρωτοπόροι (βλέπε common rail...) Ιταλοί, είναι στα υπόλοιπα που χωλαίνουν... Απλά σαν ΣΥΝΟΛΙΚΟ προϊόν, ένα Golf ή Astra ή Focus είναι πιο πλήρες από ένα Megane ή 307 ή C4 (δεν αναφέρομαι σε μεμωνομένες εκδόσεις, αν κι εκεί εκεί δεν αλλάζει το συμπέρασμα...).
Δυστυχώς και στην επόμενη γενιά, δεν βλέπω ν' αλλάζουν τα πράγματα κι αυτό είναι πολύ κακό για τους Γάλλους, οι οποίοι αντί ν' αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους, τα έβαλαν στο ντουλάπι και κάνουν τους...Γερμανούς (με σχετική αποτυχία...).
ΟΚ, τα ίδια κάνει και η Toyota, αλλά αυτή με τα κέρδη που έχει, δεν έχει πρόβλημα, στην τελική, έχει το πιστό κοινό της που θ' αγοράσει περίπου το...οτιδήποτε (κάποτε αγόραζαν *μου-αρέσει-ο-άκαμπτος-άξονας-και-μισώ-την-τεχνολογία-Starlet *, σήμερα έχουμε το είμαι-ακριβό-αλλά-θα-με-αγοράσεις-Auris), τα γαλλάκια μόνον στην χώρα τους έχουν πιστούς , οι υπόλοιποι αγοράζουν από παντού... -
Δυστυχώς και στην επόμενη γενιά, δεν βλέπω ν' αλλάζουν τα πράγματα κι αυτό είναι πολύ κακό για τους Γάλλους, οι οποίοι αντί ν' αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους, τα έβαλαν στο ντουλάπι και κάνουν τους...Γερμανούς (με σχετική αποτυχία...).Επειδή όλα στο ταμείο κρίνονται, όταν μιλάμε για βιομηχανικούς κολοσσούς, εμπορικά μάλλον το αντίθετο ισχύει (δες πωλήσεις 206-307-207)...
-
Και κομπρέσορες...
Και φαντάσου να τους πιάσει καμια μουρλαμάρα τους σχιστομάτηδες και να πετάξουν κανα 2λιτρο τουρμπάκι i30 στην αγορά με 200+ γαϊδούρια κάτω απ’το καπώ και με τιμή κάτι λιγότερο απο 20.000. Εκει να δείς χέσιμο και κομπρέσες και βεντούζες......
Πέρα απο την πλάκα εδω και 2-3 χρονάκια οι σχιστομάτηδες μας το φέρνουν απο δώ......... μας το φέρνουν απο κεί........ και απ’ότι λένε κάποια πουλάκια μέσα απο την εταιρεία είναι έτοιμοι να πετάξουν στην αγορά κάποια μοντελάκια (δεν ξέρω για το i30) που θα φέρουν τα πάνω κάτω.
Απλώς περιμένουν την κατάλληλη στιγμή γιατι όπως λένε παίζει ρόλο και το πότε θα κάνεις το χτύπημα...... όχι μόνο το πώς θα το κάνεις. -
Η Hyundai ξεκίνησε σαν εταιρία που φτιάχνει φτηνά μοντέλα στα οποία πρέπει να κάνεις και κάποιους συμβιβασμούς. Έτσι καθιερώθηκε και την παίρνει να κάνει και ένα μοντέλο πιο ακριβό. Οι γερμανοί έχουν καθιερωθεί με εταιρίες που βγάζουν ακριβά μοντέλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και είναι δύσκολο να αλλάξουν την εικόνα γιατί θα πρέπει να ρίξουν την ποιότητα. Το VW Fox που πήγε να λανσαριστεί σαν ένα φτηνό VW δεν είχε ανταπόκριση γιατί ο κόσμος αλλιώς έχει κατά νου την εταιρία. Όπως και η Mercedes όταν έβγαλε τη 'φτηνή' A class (και την είδε να σαβουρντιέται στο τεστ ταράνδου) προσπάθησε να ρίξει την ποιότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο όμως έγινε αυτό αποδεκτό για τους αγοραστές της. Σήμερα τα φτηνά και αξιόπιστα πουλάνε. Εκεί η Hyundai βρήκε έδαφος και πάτησε.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Δυστυχώς και στην επόμενη γενιά, δεν βλέπω ν' αλλάζουν τα πράγματα κι αυτό είναι πολύ κακό για τους Γάλλους, οι οποίοι αντί ν' αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους, τα έβαλαν στο ντουλάπι και κάνουν τους...Γερμανούς (με σχετική αποτυχία...).
Επειδή όλα στο ταμείο κρίνονται, όταν μιλάμε για βιομηχανικούς κολοσσούς, εμπορικά μάλλον το αντίθετο ισχύει (δες πωλήσεις 206-307-207)...
Αν μιλάμε για το σήμερα, εμπορικά, ισχύει το...αντίθετο του αντιθέτου!
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά από το PSA Group μόνον το 207 πάει πολύ καλά αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, τα υπόλοιπα απλά τα...κουτσοφέρνουν βόλτα!
Τα ίδια και στη Renault, με το Clio, τα υπόλοιπα έτσι κι έτσι... Νομίζω πως και γι' αυτό έχουν πέσει τα μερίδιά τους στην Ευρωπαϊκή αγορά... Ενώ αντίθετα οι Ασιάτες αύξησαν το μερίδιό τους, ακόμη και η...καταδικασμένη προ λίγων ετών FIAT , αύξησε το μερίδιό της!
ΟΚ, κάθε άλλο παρά ειδικός είμαι, (αν και έχουμε γαλλικό στην οικογένεια... ), φοβάμαι πάντως πως τα...χειρότερα έρχονται για τους 'συμμάχους' Γάλλους...
Και προφανώς δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην Ελληνική αγορά, εμείς είμαστε πολύ μικροί για να θεωρούμαστε σημαντικοί...
-
Και κομπρέσορες...
Και φαντάσου να τους πιάσει καμια μουρλαμάρα τους σχιστομάτηδες και να πετάξουν κανα 2λιτρο τουρμπάκι i30 στην αγορά με 200+ γαϊδούρια κάτω απ’το καπώ και με τιμή κάτι λιγότερο απο 20.000. Εκει να δείς χέσιμο και κομπρέσες και βεντούζες......
Πέρα απο την πλάκα εδω και 2-3 χρονάκια οι σχιστομάτηδες μας το φέρνουν απο δώ......... μας το φέρνουν απο κεί........ και απ’ότι λένε κάποια πουλάκια μέσα απο την εταιρεία είναι έτοιμοι να πετάξουν στην αγορά κάποια μοντελάκια (δεν ξέρω για το i30) που θα φέρουν τα πάνω κάτω.
Απλώς περιμένουν την κατάλληλη στιγμή γιατι όπως λένε παίζει ρόλο και το πότε θα κάνεις το χτύπημα...... όχι μόνο το πώς θα το κάνεις.Οχι πως θέλω να στο...χαλάσω, αλλά μην περιμένεις τέτοια τιμή, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική διάσταση!
Το full extra Cee'd φτάνει 18Κ στα 1.6. Αποκλείεται το 2.0Τ να βγει κάτω από 20Κ λοιπόν, γιατί καθότι 2λιτρο, το...τιμωρεί σκληρά το τελωνείο!
Αρα, αποκλείεται να είναι ανταγωνιστικό στην Ελλάδα, όπου θέλουμε 1.4, 1.6 άντε το πολύ 1.8 κινητήρες... Και είναι λογικό: ακόμη και 20Κ να στο φέρει η Hyundai, σε 5 χρόνια, μόνον από τα τέλη θα έχεις πληρώσει άλλα 840
-
Και φαντάσου να τους πιάσει καμια μουρλαμάρα τους σχιστομάτηδες και να πετάξουν κανα 2λιτρο τουρμπάκι i30 στην αγορά με 200+ γαϊδούρια κάτω απ’το καπώ και με τιμή κάτι λιγότερο απο 20.000.Ε ε έρχετε!
Τέλος του 2008 το 2λιτρο με 200 άλογα, τιμή δεν ξέρω. Μου το είπε πριν ο πωλητής της Hyundai που πήγα να το δω και να κάνω προκράτηση.
Αρχές Σεπτεμβρίου έρχετε το πρώτο καράβι!
Test drive θα κάνω λογικά αύριο, πρώτες εντυπώσεις από κοντά πολύ καλές! -
Λοιπόν χθες έκανα διπλό τεστ, σε i30-Focus.
Το πρώτο λόγω τιμής, εξοπλισμού και καλών κριτικών και το δεύτερο λόγω μάρκας και πολύ καλής χρηματοδότησης.
Το συμπέρασμα? Αν υποθέσουμε ότι τα δύο αυτοκίνητα έχουν ίδιο επίπεδο εξοπλισμού, ίδιες επιδόσεις και ίδια τιμή, χωρίς να κοιτάξουμε μάρκα με κλειστά μάτια i30!
Αν όμως λάβουμε υπόψιν τη μάρκα τότε ίσως υπάρξει προβληματισμός, περισσότερο για την μεταπωλητική τους αξία, αν και η ζυγαριά κλείνει προς το i30, μάλλον λόγω ποιότητας κατασκευής, όσο και αν αυτό ακούγετε παράξενο!
Φυσικά με δεδομένο ότι για ίδιο επίπεδο εξοπλισμού και ίδιες επιδόσεις θες +4.000, τότε σίγουρα i30!
Δεν το περίμενα έτσι, μπορώ να πω ότι ήταν πολύ θετική έκπληξη. Πολύ καλή καλή ποιότητα κατασκευής που είναι εύκολα ορατή, πολύ καλή εργονομία, άνετη θέση οδήγησης, φανταστικό στο δρόμο σε επίπεδο κύλισης με τέλεια φρένα και ευκολοδήγητο.
Πάντα όταν μπαίνω σε ένα αυτοκίνητο θέλω κάποια χιλιόμετρα προσαρμογής, για τη θέση οδήγησης, τα πενταλ, τους καθρέπτες κλπ. Στο i30 μετά από λίγα λεπτά ένιωθα ότι το οδηγώ καιρό. Το τιμόνι έχει μια πολύ καλή αίσθηση, ο κινητήρας πολύ δυνατός ανεβάζει για πλάκα στροφές, ο συμπλέκτης βούτηρο, το κιβώτιο όντως κάπως σκληρό και λόγο ασαφές ίσως αλλά χωρίς να προβληματίζει, ίσως με τα χιλιόμετρα να στρώνει, αυτό που οδήγησα είχε 1000 χλμ μόνο, πολύ καλή ορατότητα, αν και έχω μια ένσταση για τους καθρέπτες που δεν ξέρω αν είναι από το γεγονός ότι το Jimny έχει πραγματικά τεράστιους οπότε μπορεί να είναι θέμα προσαρμογής και φυσικά άνετη και ξεκούραστη θέση οδήγησης με όλες τις ρυθμίσεις σε κάθισμα και τιμόνι.
Να επαναλάβω για τα φρένα του, ότι καλύτερο έχω οδηγήσει, φρενάρει πολύ καλά και μου έκαναν εντύπωση. ESP δεν μπόρεσα να τσεκάρω στη διαδρομή που έκανα.
Από θόρυβο δεν είναι το τελείως αθόρυβο που διάβασα κάπου, αυτά είναι υπερβολές. Πάνω από τις 3.000 στροφές τον ακούς τον κινητήρα, φυσικά όχι σε σημείο να σε κουράζει. Αν όμως τσουλάει ήρεμα δεν ακούς τίποτα.
Πολύ καλός ο κλιματισμός του και πολύ πρακτικές θήκες κλπ. Ηχοσύστημα δεν είχα χρόνο να ρυθμίσω για να τσεκάρω, αλλά όπως ακουγόταν με τις ρυθμίσεις που είχε δεν ήταν άσχημο.
Αναρτήσεις πολύ καλές, σε δρόμο με λακούβες που το πήγα δεν τις ένιωθα, ίσως να μην είναι στημένο για γρήγορη οδήγηση, αν και δεν είχα το χρόνο να το πάω σε γνωστές στροφές να το δω, αλλά σε 2-3 που μπήκα κάπως γρήγορα δεν με προβλημάτισε.
Λογικά τα ελαστικά του είναι για τα μπάζα, κατά τα άλλα δεν είδα κάτι αρνητικό.
Να πω ότι δοκίμασα την έκδοση Style.
Οπότε το έκλεισα και μέσα Σεπτέμβρη το περιμένω -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Εχω ακούσει οτι με τις μεγαλύτερες ζάντες και πιο χαμηλό προφίλ ελαστικών στρίβει καλύτερα.
Σε ποια έκδοση το πήρες?@edit
πές μας και απο εγγύηση τι παίζει?
5 χρόνια?
οι 4Τ λένε για 3!!! (περιεργο μου φάνηκε το 3 ) -
Ευχαριστώ!
Την Style πήρα που είναι πλήρες χωρίς περιτά πράγματα, με τις 15άρες ζάντες. Υπό σκέψη να αλλάξω ζαντολάστιχα, γιατί τα δικά του δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι.
Η εγγύηση είναι 3 χρόνια επεκτάσιμη στα 5 και 6 χρόνια είναι για οξείδωση. -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Ευχαριστώ!
Την Style πήρα που είναι πλήρες χωρίς περιτά πράγματα, με τις 15άρες ζάντες. Υπό σκέψη να αλλάξω ζαντολάστιχα, γιατί τα δικά του δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι.
Η εγγύηση είναι 3 χρόνια επεκτάσιμη στα 5 και 6 χρόνια είναι για οξείδωση.ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΟ ΚΟΥΠΕ.... ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΜΕ 30Κ V6 280HP.... ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΟΥΝΤΑΙ...
-
Θα πούμε 'ΠΑΡΕ ΚΟΡΕΑΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!'
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα πούμε 'ΠΑΡΕ ΚΟΡΕΑΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!'ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ..
-
Ενδιαφέρουσα περίπτωση θα είναι πάντως, αν όντως θα έρθει με τόσα ευρώ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ενδιαφέρουσα περίπτωση θα είναι πάντως, αν όντως θα έρθει με τόσα ευρώ.Ενδιαφερουσα ε;Παρτο εσυ κι εγω θα σου παρω δωρο τα σανδαλια με τις καλτσες πακετο για παρτη σου..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα πούμε 'ΠΑΡΕ ΚΟΡΕΑΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!'Πλάκα πλάκα...
Εκεί που τα κοροϊδεύαμε τρέχουμε να τα αγοράσουμε -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Θα πούμε 'ΠΑΡΕ ΚΟΡΕΑΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!'
Πλάκα πλάκα...
Εκεί που τα κοροϊδεύαμε τρέχουμε να τα αγοράσουμεόχι πληθυντικό παρακαλώ...
Hyundai i30