Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Γιατι εχουμε σταματησει να γραφουμε σοβαρα?
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Γιατι εχουμε σταματησει να γραφουμε σοβαρα?
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 5 / 7
    Αντίλογος
    49
    136
    215
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • F
      flowerpower last edited by

νταξει εγω νομιζω οτι συμβαινει αυτο επειδη τα σοβαρα θεματα τα συζηταμε οταν παμε για καφε

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        anna1976gr last edited by

Καλό το ερώτημα γιατι εχουμε παψει να γράφουμε σοβαρά, αλλά θα σας ρωτήσω εγώ κάτι άλλο!

Και γιατί να γράφουμε μονο σοβαρα;;;;;;;;

Αν θέλω να διαβάσω σοβαρές σκέψεις-αποφθεγματα-λογια σοφων αντρων μπαινω σε άλλο φόρουμ...

Εδώ μ'αρέσει πολύ όπως έχει 'διαμορφωθεί' το κοινό. Έχουμε κ τον 'ξερόλα', τον 'f...er' (ξέρω σε ποιον πήγε το μυαλό σας), τον 'φιλόσοφο', τον 'μπούρδα', τον 'πιπινο-ραλλακια'...απ όλα έχουμε!

Μπορεί να ξεπερνανε καποιοι τα όρια, αλλά υπάρχουν κ οι αγαπητοί-αγαπητοί μοντερέϊτορ που μαζεύουν τα αμάζευτα...!!!!

Πάντως, εγώ προσωπικά, δεν εχω κοιτάξει ποτε το μετρητή δημοσιευμάτων, πως το λέμε, κ με την ταπεινή και χαζή μου γνώμη νομίζω οτι λιγοι το κάνουν!!!

Ξέρω έγω...

• K
          kavoyras last edited by

Προσωπική μου άποψη που σταματάμε να συζητάμε σοβαρά είναι γιατί:

1) έχουν συζητηθεί σχεδόν τα πιο δημοφιλή θέματα τεχνικά ή μη από τους 'μόνιμους' χρήστες

2) δεν υπάρχουν πολλοί νέοι χρήστες που να μην ντρέπονται να ανοίξουν ένα νέο θέμα σοβαρό.Ακόμα κι αν ανοίξουν και έχει συζητηθεί, τους παραπέμπουμε σε συζητήσεις που έχουν γίνει (ακόμα κι αν αυτές ήταν πριν 2 χρόνια )

3) Πολλοί από μας πλέον βαριόμαστε να απαντάμε σε θέματα που έχουν ξαναεμφανιστεί ή να απαντήσουμε σοβαρά σε θέματα όπου κάποιου το αμάξι έχει πρόβλημα

4) και αναλωνόμαστε στα αστεία που έχουν χιλιοειπωθεί και έχουν γίνει κουραστικά πια.Ορισμένες φορές μάλιστα πιστεύω πως κάποιοι τα γράφουν μόνο και μόνο για να πουν κάτι ή να κάνουν ένα ακόμα post, πράγμα που καταντάει πραγματικά πάρα πολύ κουραστικό.(Πχ Tsi->'φίλε, πέτα το πριν προλάβει να ανατιναχθεί' και διάφορα άλλα για άλλα μοντέλα.Ο.Κ. το είπαμε 1-2-3 φορές άντε και 100 και πραγματικά μου φάνηκε πολύ αστείο στην αρχή...από κάποια στιγμή και μετά καταντά μαλακία και όχι αστείο και όταν το διάβαζα πιο πολύ εκνευριζόμουν/σπαζόμουν παρά γελούσα.)

5) Μπαίνουν και κάτι χρήστες στυλ tommaso και άντε μετά να πάρεις το ο,τιδήποτε στα σοβαρά.

• K
            king-alexander last edited by

Θυμάμαι που κάποιοι νέοι χρήστες είχαν ρωτήσει σχετικά για τεχνικά θέματα ή είχαν εκφράσει την προσωπική τους γνώμη για τα αυτοκίνητά τους, και κάποιοι εδώ μέσα όταν έμαθαν το αυτοκίνητο που οδηγούσαν, άρχισαν τα υποτιητικά 'άσε μας με το χρέπι που οδηγάς', 'με τέτοιο αυτοκίνητο θες και συμβουλές' και διάφορα άλλα ωραία, πράγμα απαράδεκτο, κατ' εμέ.

Και εγώ δεν έχω ιδέα για τα πιο πολλά τεχνικά θέματα που γράφονται εδώ μέσα, άλλες φορές διαβάζω για τεχνικούς όρους και περιγραφές από πράγματα που και δεν έχω δει ποτέ και δεν θα κάτσει ο άλλος στην συντήρηση του αυτοκινήτου μου να μου εξηγήσει μέσα σε μια ώρα, ε ΚΑΙ;

Όχι, ΔΕΝ ντρέπομαι να παραδεχτώ ότι δεν γνωρίζω πολλά για τα αυτοκίνητα και ας γράφω σε αυτοκινητικό ιστότοπο, με τις λίγες(σχετικά με άλλους) γνώσεις μου, αυτό έλειπε κιόλας, ούτε θα κάτσω να ασχοληθώ με το οποιδήποτε κρετίνο που θα με αντιμετωπίσει υποτιμητικά επειδή αυτός έχει περισσότερες γνώσεις πάνω σε κάτι!

Μπράβο σε αυτούς που ξέρουν, αλλά, ας μην το παίζουν υποτιμητικά σε αυτούς που δεν ξέρουν κάτι συγκεκριμένο, γιατί αν το πάμε έστι, και αυτοί δεν έχουν ιδέα από άλλες δουλειές (όπως αν αρχίσει κάποιος να σχολιάζει την τάδε εμφάνιση του τάδε συγκροτήματος ή του τάδε μουσικού εκτελεστή, και χρησιμοποιηθούν όροι που κάνουν τον άλλο να αναρωτιέται αν ζει στον ίδιο πλανήτη --- μου έκανε εντύπωση απόψεις που είχαν εκφρασθεί σχετικά με το τι είναι μουσική-μουσικός και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί για όσους δεν σπούδασαν μουσική, και μάλιστα, από ανθρώπους που γνώριζαν από μουσική!!! ).

Για εμένα, η γνώση δεν κάνει κάποιον άνθρωπο, και αν θέλεις πραγματικά να κάνεις καλύτερο την κοινωνία, την γνώση την μοιράζεσαι και ΔΕΝ την κρατάς μόνο για την πάρτη σου(έστω, εξηγώντας απλά σε κάποιον που δεν ξέρει, ώστε να πάρει μια ιδέα).

Τέλος πάντων, όλα είναι σχετικά: και η πλάκα χρειάζεται και το σοβαρό σε μια συζήτηση.

Υ.Γ.: μεγάλη δημοσίευση, αλλά με την ευκαιρία, ήθελα να πω μερικά πράγματα, γενικώς.

• xenos
              xenos last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:

4) και αναλωνόμαστε στα αστεία που έχουν χιλιοειπωθεί και έχουν γίνει κουραστικά πια.Ορισμένες φορές μάλιστα πιστεύω πως κάποιοι τα γράφουν μόνο και μόνο για να πουν κάτι ή να κάνουν ένα ακόμα post, πράγμα που καταντάει πραγματικά πάρα πολύ κουραστικό.(Πχ Tsi->'φίλε, πέτα το πριν προλάβει να ανατιναχθεί' και διάφορα άλλα για άλλα μοντέλα.Ο.Κ. το είπαμε 1-2-3 φορές άντε και 100 και πραγματικά μου φάνηκε πολύ αστείο στην αρχή...από κάποια στιγμή και μετά καταντά μαλακία και όχι αστείο και όταν το διάβαζα πιο πολύ εκνευριζόμουν/σπαζόμουν παρά γελούσα.)

συμφωνω... (1 λεξη μονο! )

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• P
                powergs last edited by

Και εμένα με ενοχλεί όταν ανοίγει ένας ποστ που του το μεταφέρουν σε άλλο που υπάρχει (σε παρόμοιο ή όχι) και βλέπεις το ποστ σου να είναι στη σελίδα 18, 60 ανάλογα με το πόσο έχει προχωρήσει το ποστ που σε στέλνουν. Έτσι όμως δε βοηθάει γιατί πολλά ποστς ξεκινάνε όμορφα και καταλήγουν στο χαβαλέ και μπορεί να μου μεταφέρουν το ποστ μου σε φάση που οι άλλοι κάνουνε χαβαλέ και να πάρω το τρίτο το μακρύτερο. Ένας που μπαίνει μέσα και βλέπει ένα ποστ που άνοιξε πριν ένα χρόνο και απαντάνε σε 60 σελίδες, δε θα ενδιαφερθεί όπως σε ένα νέο ποστ για να απαντήσει αν ξέρει κάτι. Άσε που στα ποστς με πολλές σελίδες χάνεται το ενδιαφέρον και αρχίζουν τοποθετήσεις off topic. Τακτική του φόρουμ είναι. Αν αποδίδει ή όχι ας το κρίνουν όσοι το διευθύνουν. Εμένα σε με βοήθησε και για ελαστικά όταν άνοιξα και για το μπλοκέ αν θυμάμαι διαφορικό. Με πήγανε σε υπάρχον ποστ που λέγανε για λάστιχα μεν αλλά η ερώτησή μου χάθηκε μέσα εκεί. Για το μπλοκέ απάντησε αν θυμάμαι ένας φίλος και μετά συνέχισε η συζήτηση που προυπήρχε. Μπαχαλοβαβέλ δηλαδή. Εντάξει αν μου αρέσει αλλιώς το πούλο. Καμία αντίρρηση.

• D
                  drdino last edited by

Η αλήθεια είναι πάντως πως ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο την συμμετοχή μου εδώ παρά σε κάθε άλλο φόρουμ. Μάλιστα σήμερα όσο ήμασταν εκτός λειτουργίας αναγκαστικά έδωσα το βάρος μου σε άλλα 2-3 φόρουμ. Ε λοιπόν, ένιωθα αρκετά καταπιεσμένος. Ελάχιστος χώρος για χαβαλέ και διασκέδαση, λες και γράφουμε στην encarta άρθρα. Όχι και καταπίεση στον ελεύθερο χρόνο μου. Συν τοις άλλοις, δεν νομίζω ότι το φόρουμ έχει πέσει σε επίπεδο τόσο μαζικά όπως φαίνεται από πολλά καταστροφολογικά ποστ. Άποψή μου πάντα αυτή. Όσες φορές έχω ζητήσει κάτι έχω πάρει απάντηση άμεσα και με ουσιώδεις πληροφορίες, σε αντίθεση με άλλα σοβαρότερα (λέγε με σοβαροφανή) φόρουμ.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλο φόρουμ στην ελλάδα τουλάχιστον με τόσους γνώστες και τόση γνώση επί παντός επιστητού. Και αυτό δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια μου, που δεν είναι δικά μου άλλωστε.

• A
                    anna1976gr last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
                    Η αλήθεια είναι πάντως πως ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο την συμμετοχή μου εδώ παρά σε κάθε άλλο φόρουμ. Μάλιστα σήμερα όσο ήμασταν εκτός λειτουργίας αναγκαστικά έδωσα το βάρος μου σε άλλα 2-3 φόρουμ. Ε λοιπόν, ένιωθα αρκετά καταπιεσμένος. Ελάχιστος χώρος για χαβαλέ και διασκέδαση, λες και γράφουμε στην encarta άρθρα. Όχι και καταπίεση στον ελεύθερο χρόνο μου. Συν τοις άλλοις, δεν νομίζω ότι το φόρουμ έχει πέσει σε επίπεδο τόσο μαζικά όπως φαίνεται από πολλά καταστροφολογικά ποστ. Άποψή μου πάντα αυτή. Όσες φορές έχω ζητήσει κάτι έχω πάρει απάντηση άμεσα και με ουσιώδεις πληροφορίες, σε αντίθεση με άλλα σοβαρότερα (λέγε με σοβαροφανή) φόρουμ.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλο φόρουμ στην ελλάδα τουλάχιστον με τόσους γνώστες και τόση γνώση επί παντός επιστητού. Και αυτό δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια μου, που δεν είναι δικά μου άλλωστε.

Συγνώμη, συμφωνώ απόλυτα!

• H
                      hunter last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
                      Η αλήθεια είναι πάντως πως ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο την συμμετοχή μου εδώ παρά σε κάθε άλλο φόρουμ.

Πιστευω πώς οσοι διαλέξανε να συμμετεχουνε σε αυτο το φόρουμ,το κάνουν επειδη το ευχαριστιούνται περισσότερο απο άλλα φορα.Δεν πιστευω να συμμετεχει κανεις που να μην το ευχαριστιέται

Μάλιστα σήμερα όσο ήμασταν εκτός λειτουργίας αναγκαστικά έδωσα το βάρος μου σε άλλα 2-3 φόρουμ. Ε λοιπόν, ένιωθα αρκετά καταπιεσμένος. Ελάχιστος χώρος για χαβαλέ και διασκέδαση, λες και γράφουμε στην encarta άρθρα. Όχι και καταπίεση στον ελεύθερο χρόνο μου.

Αυτο εδω δειχνει οτι πρωτη σου προτεραιότητα,για τη συμμετοχη σου σε ενα φόρουμ,ειναι ο χαβαλές να μην ειναι σε περιορισμένο χωρο αλλά να κινείται σε πολλά και ασχετα θεματα;
                      Εαν αυτο συμβαίνει σε αυτο το φόρουμ,ποιός ειναι ο λόγος να εισέλθουν νέοι χρηστες να μας προσφερουν τη δική τους άποψη,όταν μπορει ανα πάσα στιγμη σε ενα τόπικ που θα τους ενδιαφερει,να γινει μπαχαλοποίηση;
                      Εγω αναρωτιέμαι πάντως.

Συν τοις άλλοις, δεν νομίζω ότι το φόρουμ έχει πέσει σε επίπεδο τόσο μαζικά όπως φαίνεται από πολλά καταστροφολογικά ποστ. Άποψή μου πάντα αυτή. Όσες φορές έχω ζητήσει κάτι έχω πάρει απάντηση άμεσα και με ουσιώδεις πληροφορίες, σε αντίθεση με άλλα σοβαρότερα (λέγε με σοβαροφανή) φόρουμ.

Μαζικά;Ποιός μίλησε για καταρρευση του επιπέδου;Υπάρχουν πολλά παιδια εδω μεσα,που ειναι ανεκτιμητης αξίας.
                      Αλλα,πόσα αλλα τετοια ατομα εχουνε εξαφανιστει (αργα και διακριτικά) απο το μπόρντ μας;
                      Να αναρωτηθούμε 'για ποιό λόγο';
                      Αν έφταιξε κάτι,τι είναι αυτο το κάτι;
                      Ειναι τα τρολ,ο οπαδισμος,η γκρινια,οι 'παρεούλες' και το τσατ
                      Αν εξαιρέσεις τα πρωτα δυο (αναπόφευκτα κακά) τα τρία τελευταία οφείλονται στην ανακύκλωση των ιδεών μας και στο ότι δεν εμπλουτιζόμαστε με νεες σκέψεις

Αν και δεν τα γνωριζω ολα τα αλλα φόρα,ακόμα κι'αν αληθεύει αυτο που λές δεν σημαινει οτι εχουμε σαν στοχο να πέσουμε ακομα λίγο μεχρι να φτασουμε εκει που ίσα-ίσα θα'μαστε ελαχιστα καλύτεροι απο τους 'άλλους'.

Υ.Γ. τα παλιότερα χρονια υπήρχε μια τρομερη περίοδος εδω μεσα.Καθε μηνα εμφανιζότανε κι'απο ένα θεμα που απαιτούσε πνευματικό κόπο για να ασχοληθεις μαζι του
                      Ισως να καλομάθαμε εμεις οι παλιότεροι χρηστες απο εκεινες τις τρομερες εποχες,και να φαινόμαστε αχαριστοι στο σημερινο επίπεδο του φόρουμ.
                      Αλλα ρε παιδια,τον τελευταίο ολοκληρο χρόνο,δεν θυμάμαι να εχω δει κανενα απαιτητικό θρεντ

• A
                        asimov last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
                        Αλλα ρε παιδια,τον τελευταίο ολοκληρο χρόνο,δεν θυμάμαι να εχω δει κανενα απαιτητικό θρεντ

Διαφωνω. Πολυ προσφατα ειχαμε το 'περι τεχνης και συμβολων', εχουμε μονιμως ανοικτο το 'λογοτεχνικα βιβλια' και τον 'κινηματογραφο', θυμαμαι χαρακτηριστικα το 'περι εξελιξης των ειδων', το 'περι θρησκειας', το 'περι Παιδειας' και αλλα...
                        Αλλο που πολλα απ' αυτα γινανε πεδιο αντιπαραθεσεων, εξ αιτιας συγκεκριμενων χρηστων, και κουρασαν...
                        Κι αυτα μονο στον 'Αντιλογο'.
                        Εχουμε αρκετα στους 'Κατασκευαστες' (ειδικα οταν ΔΕΝ εμπλεκονται Alfa και TSI το επιπεδο ειναι υψηλο), μπολικα στην 'Αυτοκινηση' και τα περισσοτερα των 'Τεχνικων', οπου, εγω τουλαχιστον, βρισκω πολυτιμες πληροφοριες
                        Αν ψαξεις, βρισκεις πολλα...

• H
                          hunter last edited by

Τι να σε πώ.Αν θεωρεις 'απαιτητικο' το θεμα με τον κινηματογραφο,πάω πάσο.

Τα περι θρησκειας/παιδείας/τεχνης/εξέλιξης των ειδων ειναι παλια θεματα,που κάπου-κάπου παρουσιάζουν μια μικρη κίνηση και αναβιώνουν

(για το θέμα με τα βιβλία,δεν εχω γνωμη μιας και ουδεποτε το άνοιξα για να το διαβασω,αλλά υπολογίζω οτι θα αποτελειται απο μικρες αναφορες σε βιβλία που διαβαστηκαν απο κάποιους,και οχι συζητησεις σε μεγαλη ανάπτυξη-δεν παιρνω όρκο,ίσως να μου ξεφυγε μια απαιτητική συζητηση)

στα τεχνικα θεματα κυριαρχει διαφορετικη νοοτροπία στη συζητηση.Ειναι θεματα γνωσεων,και ποτε δεν ήταν περισσότερο 'απαιτητικά' απο σημερα

• A
                            asimov last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
                            Τι να σε πώ.Αν θεωρεις 'απαιτητικο' το θεμα με τον κινηματογραφο,πάω πάσο.

Τα περι θρησκειας/παιδείας/τεχνης/εξέλιξης των ειδων ειναι παλια θεματα,που κάπου-κάπου παρουσιάζουν μια μικρη κίνηση και αναβιώνουν

Το θεμα με τον κινηματογραφο εκτος απο τα τυπικα 'ειδα το Transporter 1,2,3 το F&F 4,5 κλπ.' εχει και αναλυσεις και αναφορες σε καλες ταινιες.
                            Τα θεματα τεχνης κλπ. τα ανεφερα γιατι ανοιχτηκαν μεσα στο τελευταιο δωδεκαμηνο (δεν υπηρχαν πριν) και εγραψες οτι δε θυμασαι αξιολογη κινηση σε αυτο το διαστημα
                            Η αληθεια ειναι οτι δεν εχουμε ενα αξιολογο θεμα μια φορα τη βδομαδα, αλλα και μια φορα το μηνα καλα ειναι, ειδικα αν υπολογισουμε οτι σε αλλα φορουμ το πιο 'απαιτητικο' ειναι το 'που θα πατε διακοπες φετος' ή το 'πιο γλυκουλι κινητο που ειχατε ποτε'

• H
                              hunter last edited by

Ε,ενταξει,ειχα υποθέσει οτι το τελευταίο ¨περι τεχνης' είχε συνεχιστει σε παλιώτερο θρεντ με το ίδιο θεμα,και όχι οτι αποτέλεσε διασπαση του 'τοις οίδεν' σε ξεχωριστη συζητηση
                              Παρ'όλα αυτα,αυτη η συζητηση ειχε ανοίξει πριν πολλά χρόνια,με αφορμη ενα εργο τεχνης με τον 'εσταυρωμενο' στο μουσειο της Θεσσαλονίκης

οι αναφορες και αναλύσεις των ταινιών,τι απατησεις εχουν;

Τα 'θεματα του μηνα' που συζιτιούνται στο φόρουμ μας,εχω την εντυπωση οτι είναι θεματα της επικαιρότητας και πολλές φορες βαδίζουν στον δρόμο που χαραζουν τα ιδιωτκά δελτια ειδησεων.Σχεδον αναπαραγουμε αυτα που ακούμε.

σταματαω,γιατι παραγκρίνιαξα σ'αυτο το θεμα.

• D
                                dmitspan last edited by

Ο χρήστης kouk έγραψε:
                                :oops:

Η homologation εγινε από εμένα! Πίστευα ότι θα καταργούσε τον αριθμό δημοσιεύσεων, αλλά δεν.....

Ας ελπίσουμε να φτιαχτεί κάποια στιγμή και να μην υπάρχει αριθμός δημοσιεύσεων!!!

μπορεί να αφαιρεθεί να μη φαίνεται σ'ένα post, αλλά μόνο στο προφίλ. Αν και δεν έχει νόημα καθώς η εμπειρία δεν πάει με τον αριθμό δημοσιεύσεων[/img]

• S
                                  st-devote last edited by

... γιατι τα φορουμ να μην ειναι και αυτα ενας καθρεφτης της 'κοινωνιας' μας.

Της τοσο 'μονολεκτικης' αλλα και ταυτοχρονα 'φλυαρης' καθημερινοτητας μας. Γιατι περιμενουμε να συναντησουμε εδω καταστασεις που δεν συνανταμε στην καθημερινοτητα μας ( στο περιπου εε )

Το οτι η συμμετοχη στο φορουμ προυποθετει την υπαρξη υπολογιστη και την συνδεση του στο δικτυο δεν μας κανει ξεχωριστους ή άνθρωπους με επιπεδο.

Εκτιμω επισης οτι τα φορουμ δεν λειτουργουν ουτε με αρχες πλειοψηφιας ούτε με 'δημοκρατιες'. Δεν μπορεις να επιβαλεις σε καποιον τον τροπο γραφης του ουτε μπορεις να απαιτησεις να αντιμετωπιζουν ολοι τα διαφορα θεματα συμφωνα με τις αρχες σου ( και ποιος εισαι στην τελικη ).

Εγω επιλεγω παντα την σιωπη οταν το θεμα μου ειναι αγνωστο ή αδιαφορο.

Συνηθως τα θεματα τα 'μαγαριζουν' ( εκτος απο τους εκ γενετης μαλακες ) αυτοι που νοιωθουν 'ισχυροι' στο φορουμ. Που θεωρουν το φορουμ κομματι τους αρα αυτοματα εχουν 'εναν λογο παραπάνω'. Εκτιμω πως εαν καποιοι ( και εγω ) εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους πως ο πραγματικος χαρακτηρας ενος ανθρώπου ( και το 'επιπεδο' του ) φανερωνεται οταν αυτος εχει το πλεονεκτημα της ανωνυμιας τοτε τα πραγματα θα ερθουν σε λογικα επιπεδα.

Δεν κρυβω ότι οταν αρχισε αυτο το τοπικ δεν καταλαβαινα τον λογο υπαρξης του . Το φορουμ ειναι παρα πολυ καλο , το οτι εχει ζησει ενδεχωμενος 'glory days' που ισως να τις αναπολουν καποιοι -, εκτος του οτι δεν ειναι ευγενικο προς εμας τα νεα μελη ( δηλαδη ηρθαμε και σας ριξαμε το επιπεδο ) - δεν σημαινει οτι υπαρχει παρακμη.

Αν καποιος θελει να αλλαξει κατι ...ας αρχισει απο τον ευατο του

• F
                                    farmakopoios last edited by

St.Devote

Δεν ειπε κανεις οτι τα νεα μελη εριξαν το επιπεδο

• H
                                      hunter last edited by

Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
                                      St.Devote

Δεν ειπε κανεις οτι τα νεα μελη εριξαν το επιπεδο

Οτι καταλαβαίνει ο καθενας ρε φαρμακοποιέ.

Εγω ισα-ίσα που ζηταω τρόπους να ερθουν νεοι χρηστες,αν δεν το καταλαβες αγιε-ταδε μου,και λέω οτι επεσε το επίπεδο λόγω αποχωρησης κάποιων παλιώτερων μελλών

τεσπα

• K
                                        kouk last edited by

Ρε σεις. Το επίπεδο δεν πέφτει και ανεβαίνει. Συνολικά παραμένει το ίδιο!

Ο Αγιος Ντιβότ ( ) ανέφερε την δική του οπτική. Με το να απαντάς με μια φράση (σε ένα νέο μέλος) πως θα του δείξεις αυτό που λες ρε? Το 'οτι καταλαβαίνει ο καθένας' είναι προφανές αλλά βοηθάει να συνεχιστεί η συζήτηση?!

• D
                                          drdino last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:

Η αλήθεια είναι πάντως πως ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο την συμμετοχή μου εδώ παρά σε κάθε άλλο φόρουμ.

Πιστευω πώς οσοι διαλέξανε να συμμετεχουνε σε αυτο το φόρουμ,το κάνουν επειδη το ευχαριστιούνται περισσότερο απο άλλα φορα.Δεν πιστευω να συμμετεχει κανεις που να μην το ευχαριστιέται

Λάθος κάνεις πιστεύω. Συμμετέχω ενεργά σε άλλα 3-4 φόρα και παρακολουθώ άλλα τόσα τακτικά χωρίς να δημοσιεύω. Στα 3-4 αυτά συμμετέχω αναγκαστικά για να πάρω πληροφορίες που χρειάζομαι.

Από κει και πέρα, η ενασχόλησή μου με το 4ΤΦ αλλά και με τα υπόλοιπα φόρα γίνεται κατά βάση στον ελεύθερο χρόνο μου και αποτελεί μιας μορφής διασκέδαση. Ως διασκέδαση ορίζω φυσικά και τον χαβαλέ, αλλά και την συζήτηση για μηχανολογικά, φιλοσοφικά επιστημονικά κτλ θέματα. Τόση (σοβαρή) ενασχόληση με τόσα ποικίλα αντικείμενα γίνεται μόνο στο δικό μας (ας μου επιτραπεί το πρώτο πρόσωπο στο σημείο αυτό) φόρουμ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα φυσικά να χάνεται ο αποκλειστικά 'πληροφοριακός' χαρακτήρας που έχουν τα υπόλοιπα φόρα, και να δημιουργείται κάτι που φέρνει περισσότερο σε κανονική συζήτηση και παρέα με άτομα. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι παντελώς ακοινώνητο να συμμετέχεις σε ένα φόρουμ και να περνάς τόσο καιρό εκεί, αλλά δεδομένου ότι μέσω αυτού είχα (και έχω) την ευκαιρία να συζητήσω με άτομα εκτός του κύκλου μου που υπό άλλες περιπτώσεις δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να κάνω, κάτι τέτοιο μου φαίνεται παντελώς αβάσιμο.

Το ρεσουμέ όλων αυτών ποιό είναι; Δεν μπορείς να περιμένεις από κάτι τόσο 'πραγματικό' όσο η κοινότητα στην οποία συμμετέχουμε να είναι συνέχεια σοβαρό. Καταλαβαίνω πώς το εννοείς το σοβαρό, και σου λέω πως επειδή πολλά άλλα φόρα είναι έτσι όπως θα επιθυμούσες, τελικά η εμπειρία δεν είναι ευχάριστη.

Μάλιστα σήμερα όσο ήμασταν εκτός λειτουργίας αναγκαστικά έδωσα το βάρος μου σε άλλα 2-3 φόρουμ. Ε λοιπόν, ένιωθα αρκετά καταπιεσμένος. Ελάχιστος χώρος για χαβαλέ και διασκέδαση, λες και γράφουμε στην encarta άρθρα. Όχι και καταπίεση στον ελεύθερο χρόνο μου.

Αυτο εδω δειχνει οτι πρωτη σου προτεραιότητα,για τη συμμετοχη σου σε ενα φόρουμ,ειναι ο χαβαλές να μην ειναι σε περιορισμένο χωρο αλλά να κινείται σε πολλά και ασχετα θεματα;
                                          Εαν αυτο συμβαίνει σε αυτο το φόρουμ,ποιός ειναι ο λόγος να εισέλθουν νέοι χρηστες να μας προσφερουν τη δική τους άποψη,όταν μπορει ανα πάσα στιγμη σε ενα τόπικ που θα τους ενδιαφερει,να γινει μπαχαλοποίηση;
                                          Εγω αναρωτιέμαι πάντως.

Αυτή η κοινότητα έχει εξελιχθεί καλώς ή κακώς σε μια παρέα. Σε όσες συζητήσεις και αν κάνω με τις παρέες μου, όσο σοβαρό και αν είναι το θέμα, πάντα θα γίνει πλάκα και χαβαλές. Συμφωνώ ότι δεν είναι ωραίο να γίνεται παντού και πάντα, αλλά το προτιμώ από το να μην επιτρέπεται καθόλου. Φυσικά δεν προτιμώ την πλήρη μπουρδελοποίηση έτσι;

Συν τοις άλλοις, δεν νομίζω ότι το φόρουμ έχει πέσει σε επίπεδο τόσο μαζικά όπως φαίνεται από πολλά καταστροφολογικά ποστ. Άποψή μου πάντα αυτή. Όσες φορές έχω ζητήσει κάτι έχω πάρει απάντηση άμεσα και με ουσιώδεις πληροφορίες, σε αντίθεση με άλλα σοβαρότερα (λέγε με σοβαροφανή) φόρουμ.

Μαζικά;Ποιός μίλησε για καταρρευση του επιπέδου;Υπάρχουν πολλά παιδια εδω μεσα,που ειναι ανεκτιμητης αξίας.
                                          Αλλα,πόσα αλλα τετοια ατομα εχουνε εξαφανιστει (αργα και διακριτικά) απο το μπόρντ μας;
                                          Να αναρωτηθούμε 'για ποιό λόγο';
                                          Αν έφταιξε κάτι,τι είναι αυτο το κάτι;
                                          Ειναι τα τρολ,ο οπαδισμος,η γκρινια,οι 'παρεούλες' και το τσατ
                                          Αν εξαιρέσεις τα πρωτα δυο (αναπόφευκτα κακά) τα τρία τελευταία οφείλονται στην ανακύκλωση των ιδεών μας και στο ότι δεν εμπλουτιζόμαστε με νεες σκέψεις

Από όσους έχουν μιλήσει για το πέσιμο του επιπέδου του φόρουμ εγώ (λανθασμένα ίσως) έχω καταλάβει ότι το επίπεδο έχει καταβαραθρωθεί παντελώς. Το γιατί εξαφανίστηκαν μόνο οι ίδιοι θα μας το πουν. Και στο κάτω κάτω, πόσα παιδιά θα εξαφανιστούν αν γίνουμε ένα εντελώς σοβαρό φόρουμ; Δεν έχει σημασία και αυτό; Προφανώς όσοι είναι εδώ μέσα αυτήν την στιγμή γουστάρουν αυτό που είμαστε και για αυτό παραμένουν. Αλλιώς θα είχαν λακίσει και αυτοί. Δεν είναι αυτό σημαντικό;

Αν και δεν τα γνωριζω ολα τα αλλα φόρα,ακόμα κι'αν αληθεύει αυτο που λές δεν σημαινει οτι εχουμε σαν στοχο να πέσουμε ακομα λίγο μεχρι να φτασουμε εκει που ίσα-ίσα θα'μαστε ελαχιστα καλύτεροι απο τους 'άλλους'.

Υ.Γ. τα παλιότερα χρονια υπήρχε μια τρομερη περίοδος εδω μεσα.Καθε μηνα εμφανιζότανε κι'απο ένα θεμα που απαιτούσε πνευματικό κόπο για να ασχοληθεις μαζι του
                                          Ισως να καλομάθαμε εμεις οι παλιότεροι χρηστες απο εκεινες τις τρομερες εποχες,και να φαινόμαστε αχαριστοι στο σημερινο επίπεδο του φόρουμ.

Eγώ καταλαβαίνω ότι τελικά είναι θέμα οπτικής και προσωπικής επιλογής. Εμένα μου αρέσει περισσότερο ένα φόρουμ-καθρέπτης μιας μεγάλης παρέας παρά ένα σοβαρό με έντονο moderating. Kαι αυτό ναι, το βασίζω στην εμπειρία μου με την υπόλοιπη διαδικτυακή παρουσία.

Δεν ξέρω αν καλομάθατε, αλλά μάλλον πρέπει να το δείτε ως εξέλιξη παλαιότεροι. Δεν θεωρώ ότι δεν γίνονται συζητήσεις επιπέδου εδώ, όπως και επ' ουδενί δεν θεωρώ ότι δεν γίνονται συζητήσεις επιπέδου επειδή δεν έχουμε αυστηρό moderating και λιγότερη ανοχή στις πλάκες.

Αυτά και συγγνώμη για το πάπλωμα που βγήκε. Καλοκαίρι έχουμε ρε drdinoooo....

• K
                                            kantoniou last edited by

Προσωπικα, γιατι εχω βαρεθει.

Διαβαζω τα 'σοβαρα' θεματα, αντλω πληροφοριες, προσπαθω να ενημερωσω-βοηθησω οταν ξερω μια απαντηση.

Αλλα δεν εχω πλεον πολλη ορεξη (και χρονο) να συμμετεχω ενεργα, με μεγαλες, 'βαρυσημαντες' δημοσιευσεις. Κι ετσι πεφτω στην ευκολια της πλακας και των smilies.

Αλλωστε το φορουμ το βλεπω εν πολλοις σαν ενα καφενειο, οπως ηδη γραφτηκε. Στην εξω-ιντερνετικη μου ζωη συζητω τα ιδια θεματα, με ανθρωπους που τους γνωριζω live. Η επαναληψη αυτων των συζητησεων με 'usernames' ειναι κουραστικη, ασε που συχνοτατα δεν καταληγουμε πουθενα.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν πολλοι συμμετεχοντες στο παρον φορουμ που (απ' οτι φαινεται) ειναι εξαιρετικα αξιολογοι ανθρωποι. Απλα η ελλειψη γνωριμιας 'προσωπο με προσωπο' μαζι τους (κυριως λογω ελαχιστου ελευθερου χρονου), 'αδυνατιζει' τη διαδικτυακη επικοινωνια.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 5 / 7
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ