-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Κι εγώ είμαι υπέρ της επιστροφής στο S/M, τυπικά για αλλαγή, ενημέρωσή τους ότι περιμένεις να ελέγξουν (ή και να αποσύρουν) όλη την παρτίδα και να επικοινωνήσουν άμεσα με την εταιρία. Παράλληλα επικοινωνία σου με τον ΕΦΕΤ για περιγραφή όλου του περιστατικού (μέρος, ώρα αγοράς, ημέρα/ώρα επιστροφής). Δε νομίζω ότι έχει νόημα να κατηγορήσεις υποθετικά κάποιους, απλά κάνε το καθήκον σου ως καταναλωτής.συμφωνω
νταξει να ειμαστε συνηδειτοποιημενοι καταναλωτες,πολιτες κτλπ αλλα γιατι να το παρατραβηξει καποιος χωρις λογο απο τη στιγμη κιολας που δεν ειχε ληξει.νταξει,γινονται αυτα.δηλαδη στα περιπετρα οπου τις περισσοτερες φορες που εχει ληξει κατι που αγοραζουμε τι θα επρεπε να κανουμε? -
Έχω ακούσει από 2-3 γνωστούς να ειδοποιούν την παρασκευάστρια εταιρία και να παίρνουν ως αποζημίωση καμιά κούτα προϊόντα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχω ακούσει από 2-3 γνωστούς να ειδοποιούν την παρασκευάστρια εταιρία και να παίρνουν ως αποζημίωση καμιά κούτα προϊόντα.Στην Ελλάδα? Μπα?
Στο εξωτερικό είναι πολυ διαδεδομένο και υπάρχουν μάλιστα τύποι που βγάζουν 'χαρτζιλίκι' με αυτό τον τρόπο, αγοράζοντας προϊόντα και μετά καταγγέλοντας ότι βρήκαν μέσα πχ μια κατσαρίδα...Έτσι παίρνουν δώρα κούτες προιόντων από τις εταιρίες προκειμένου να μην κάνουν ντόρο γι αυτό που υποτίθεται ότι βρήκαν...Αποτέλεσμα ένα μικρό μηνιαίο εισόδημα...
Νέες επαγγελματικές προοπτικές ανοίγονται και στην Ελλάδα μετά τους αυτοφωράκηδες -
Γνώμη δική μου: ΕΦΕΤ και κανάλια. Από ότι είδα πρόκειται για προϊόν εταιρείας που επανειλημμένα έχει βγεί στη τηλεόραση για ολόκληρες παρτίδες ακατάλληλων προϊόντων μεταξύ των οποίων και παιδικά γιαούρτια με μόνες συνέπειες μικρά πρόστιμα που αμφιβάλω αν έχουν πληρωθεί. Παράλληλα προτείνω αποχή από τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας (προσωπικά μένω μακρυά) μέχρι να μάθει να σέβεται τον καταναλωτή.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έχω ακούσει από 2-3 γνωστούς να ειδοποιούν την παρασκευάστρια εταιρία και να παίρνουν ως αποζημίωση καμιά κούτα προϊόντα.
Στην Ελλάδα? Μπα?
Στο εξωτερικό είναι πολυ διαδεδομένο και υπάρχουν μάλιστα τύποι που βγάζουν 'χαρτζιλίκι' με αυτό τον τρόπο, αγοράζοντας προϊόντα και μετά καταγγέλοντας ότι βρήκαν μέσα πχ μια κατσαρίδα...Έτσι παίρνουν δώρα κούτες προιόντων από τις εταιρίες προκειμένου να μην κάνουν ντόρο γι αυτό που υποτίθεται ότι βρήκαν...Αποτέλεσμα ένα μικρό μηνιαίο εισόδημα...
Νέες επαγγελματικές προοπτικές ανοίγονται και στην Ελλάδα μετά τους αυτοφωράκηδεςH πεθερά μου έχει ' αποζημιωθεί ' για κάποια χαλασμένα παγωτά και γαριδάκια και μία συσκευασία από αυτά τα νέα γκαζάκια ( που έχουν το εύκολο άναμα ). Αλλά ήταν προβλήματα ή βλάβες πραγματικές. Και το κατάστημα την άκουσε έντονα από τις εταιρείες.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Για ενα σφραγισμενο προιον δεν φταιει κανενας 'supermarketατζης'... αλλα η εταιρια η οποια το παρηγαγε.Αν μιλάμε για προϊόντα που χρειάζονται ψύξη/κατάψυξη δεν φταίει πάντα η εταιρία που το παρήγαγε.
-
**EΦΕΤ: Πρόστιμα 97.000 ευρώ σε εταιρείες τροφίμων **
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2007 09:35Πρόστιμα συνολικού ύψους 97.000 ευρώ σε 18 επιχειρήσεις τροφίμων που παραβίασαν τη νομοθεσία επέβαλε ο ΕΦΕΤ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, στις εν λόγω επιχειρήσεις εντοπίστηκαν τρόφιμα, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα, ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας.
Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις, καθώς και αποκλίσεις σε σχέση με τους όρους αδειοδότησης.
Τελικά με βάση το παραπάνω άρθρο εγώ θα έλεγα πως ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωθεί ο ΕΦΕΤ για το περιστατικό. Να δείξουμε στις εταιρείες τροφίμων πως δεν είμαστε τα κοροϊδάκια που νομίζουν...
-
Λοιπον, τελικα ο χαρακτηρας μου που ...χαρακτηριζεται απο χαμηλους τονους, απλα επεστρεψε το προιον - χθες - στο S.M.
Η υπευθυνη που ηταν εκει στην υποδοχη μου ζητησε συγνωμη και μου ειπε να παω αμέσως να παρω ενα αλλο. Οταν τη ρωτησα πώς εγινε κατι τετοιο μου ειπε οτι μαλλον η συσκευασια το τυριου ηταν ελατωματικη με αποτελεσμα να παρει αερα το προιον.
Μνει τωρα να δουμε αν το προιον αυτο θα πεταχτει στα σκουπιδια ή θα μπει τριμενο - για τιποτα μακαρονια - σε μια αλλη συσκευασια και ...τιποτα δεν παει χαμενο.
Σημερα δεν ειχα τη δυνατοτητα, αλλα αυριο πρεπει να πιεσω τον εαυτο μου να παρει ενα τηλ και στη φαγε ή και τον ΕΦΕΤ. -
Οσοι ειπαν οτι επρεπε να τους 'σκισω' να σηκωσουν τα χέρια.
Προχθες πηγα στο ιδιο Super Market - οπως παντα εδω και 5 χρονια - και ψωνισα κατι πραγματα μεταξυ αυτων και δυο συσκευασιες γιαουρτι. Οταν ξεφωρτωνα τα πραγματα στο ταμειο παρατηρησα οτι ειχε γεμισει ο τοπος γιαουρτι. Ψαξαμε με την υπαλληλο , αλλα δεν βρηκαμε καποια τρυπα στην συκευασια. Φευγω λοιπον και οταν πηγα σπιτι ανακαλυψα οτι οντως υπηρχε μια μικρη τρυπουλα στο πλαϊ σε ενα απο τα δυο γιαουρτια.
Ομως λογω δουλειας δεν πηγα πισω ουτε προχθες ουτε χθες. Πηγα λοιπον σημερα με την αποδειξη αλλα την πάτησα.'Αποδειξη εχετε;'
'Εχω οριστε'
'Γιατι δεν το επιστρεψατε αμεσως;' Σφαλιαρα νουμερο ενα
'Δεν μπορουσα'
'Μηπως το σπασατε στην μεταφορα;' Δευτερη σφαλιαρα
'Οχι γιατι παρατηρησαμε τη διαρροη στο ταμειο'
'Και γιατι το πηρατε;' Τριτη σφαλιαραΤα 'παιρνω στο κρανιο
Αρπαζω την αποδειξη απο τα χερια της.
'Αστο ρε κοπελιά μην το συζηταμε πολυ ωρα'
'Μα οχι τί λετε να σας δωσουμε ενα αλλο'
'Τωρα ειναι αργα αστο δεν πειραζει εχει κι αλλ S.M πιο κάτω'Βγαινοντας ειχε στην εξοδο ενα καλαθι για σκουπιδια. Εκνευρισμενος πέταξα το γιαουρτι απο σχετικα μεγαλη αποσταση. Ευτυχως το γιαουρτι μπηκε μεσα αλλιως θα ειχε γεμισει ο τοπος...
-
Καλά βρε Μανώλη ακόμα πας στο ίδιο μαγαζί.!!! Τελικά ο μόνος τρόπος πίεσης είναι να μην ξανά πατήσεις εκεί.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλά βρε Μανώλη ακόμα πας στο ίδιο μαγαζί.!!! Τελικά ο μόνος τρόπος πίεσης είναι να μην ξανά πατήσεις εκεί.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!
Τί να κανω; Μια βοηθεια.