-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οσο αγοράζουμε οικόπεδα/σπίτια σε καταπατημένες περιοχές δεν πρόκειται να σταματήσει αυτή η φάμπρικαΜε πρόλαβες.Αυτό ακριβώς.Να μην ενδιαφερθεί κανείς να αγοράσει στην καμένη γη οικόπεδο ή σπίτι.Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους νεοέλληνες.Όταν σε λίγα χρόνια το άσθμα και ο καρκίνος θα θερίσει τα παιδιά τους,τα εγγόνια τους κλπ,ας φάνε τη σπιταρώνα τους.Αλλά όσο υπάρχουν πουλημένοι κρατικοί φορείς τι να περιμένουμε;
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Κάψαμε την Πεντέλη, κάψαμε το Υμητό (παλιότερα), κάψαμε τη Μάκρη....Τώρα κάψαμε και την Πάρνηθα. και ότι άλλο βρούμε θα το κάψουμε....Καίω τα δάση
Χτίζω μεζονέτες
θα κάνω τα παιδιά μου
μαριονέτεςΈλληνας, νεοέλληνας
(Τζίμης Πανούσης)
Καλά τα λέει ο Τζιμάκος άλλα οι 'φιλησυχοι πολίτες' τον βλέπουν και σκιάζονται, ο τρελάρας σου λέει πώς είναι έτσι
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Οσο αγοράζουμε οικόπεδα/σπίτια σε καταπατημένες περιοχές δεν πρόκειται να σταματήσει αυτή η φάμπρικα
Με πρόλαβες.Αυτό ακριβώς.Να μην ενδιαφερθεί κανείς να αγοράσει στην καμένη γη οικόπεδο ή σπίτι.Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους νεοέλληνες.Όταν σε λίγα χρόνια το άσθμα και ο καρκίνος θα θερίσει τα παιδιά τους,τα εγγόνια τους κλπ,ας φάνε τη σπιταρώνα τους.Αλλά όσο υπάρχουν πουλημένοι κρατικοί φορείς τι να περιμένουμε;
Να μην επιτραπεί. Όλοι μπορεί να ενδιαφερθούμε. Να μην επιτραπεί από το κράτος και τους πολίτες.
-
-
Πάντως δεν είναι όλες οι φωτιές εμπρησμοί ούτε αμέλεια των πολιτών.
Έχω δει με τα μάτια μου στο πατρικό του πατέρα μου που βρισκόμουν κατά τύχη,να γίνεται μια μικρή έκρηξη στην παραπλήσια κολώνα της ΔΕΗ και να πετάγεται από εκεί ένα πυρακτωμένο κομμάτι μέσα στα χόρτα και να παίρνει φωτιά στο δευτερόλεπτο. Ευτυχώς ήμουν παρών και με τους γείτονες μπορέσαμε στην αρχή να κοντρολάρουμε την φωτιά, μέχρι να έρθει η πυροσβεστική να την σβήσει εντελώς.
Άμα δε ήμουνα μπροστά, θα νόμιζα ότι ήθελαν να μου κάψουν το σπίτι και μου έβαλαν φωτιά, αλλά δεν είναι πάντα έτσι.
Τώρα αν κάποιος πει ότι τελικά φταίει η ΔΕΗ για το γεγονός αυτό και για άλλα παρόμοια, κατ’ αρχή θα συμφωνήσω αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις, ας μη είμαστε απόλυτοι και υπερβολικοί.Επίσης επειδή έχω βρεθεί στο παρελθόν σε μεγάλες φωτιές, αλλά και πάλι προχθές βρέθηκα, έχω μείνει έκπληκτος με τον τρόπο και την ταχύτητα που εξελίσσεται μια φωτιά. Απίστευτη ταχύτητα!
Τρομερά επικίνδυνη η δουλειά των πυροσβεστών! Μπορείς να καείς ή και να πάθεις ασφυξία ανά πάσα στιγμή. Όταν είσαι μπροστά στο μέτωπο της φωτιάς νοιώθεις πραγματικά πολύ μικρός και αδύναμος στις δυνάμεις της φύσης.
Μερικές φορές λέμε ότι μας κάνει κακή εντύπωση, το να βλέπουμε να καίγεται ένα χωριό και οι κάτοικοι του να κάθονται στα καφενεία, και να κάνουν δηλώσεις στην τηλεόραση. Αλλά από την άλλη δεν είναι σίγουρο ότι ένας άνθρωπος χωρίς πείρα, θα βοηθήσει πραγματικά στην κατάσβεση. Μπορείς να πας να βοηθήσεις και αντί για αυτό να γίνεις μέρος του προβλήματος λόγω απειρίας.
Τουλάχιστον να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην έχουμε φωτιές. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Οσο αγοράζουμε οικόπεδα/σπίτια σε καταπατημένες περιοχές δεν πρόκειται να σταματήσει αυτή η φάμπρικα
Με πρόλαβες.Αυτό ακριβώς.Να μην ενδιαφερθεί κανείς να αγοράσει στην καμένη γη οικόπεδο ή σπίτι.Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους νεοέλληνες.Όταν σε λίγα χρόνια το άσθμα και ο καρκίνος θα θερίσει τα παιδιά τους,τα εγγόνια τους κλπ,ας φάνε τη σπιταρώνα τους.Αλλά όσο υπάρχουν πουλημένοι κρατικοί φορείς τι να περιμένουμε;
Να μην επιτραπεί. Όλοι μπορεί να ενδιαφερθούμε. Να μην επιτραπεί από το κράτος και τους πολίτες.
ενταξει, το σημειωσα... τιποτε αλλο?
συγγνωμη και χωρις παρεξηγηση..
διαβαζετε τι γραφετε?
ψηφιζω κυριε!
και οταν ψηφιζω απαιτω να μου καψετε το δασος γιατι δε μπορω να χτισω το σπιτι μου, υστερα θα απαιτησω να μου το νομιμοποιησετε, να μου δωσετε ρευμα και απαιτω βεβαια να μπει και κανα δεντρακι γυρω γυρω, γιατι η πετρα ταιριαζει μονο κυκλαδες!
γιατι διαφερω απο εσενα που εδωσες την ψηφο σου για μια αλλη εκδουλευση? -
*Προσοχή: Ακολουθεί εγκάθετη δημοσίεση! *
Βρε κουτά...
Ατυχήματα συμβαίνουν. Πώς θα τα επουλώσουμε όμως είναι το ζητούμενο.
Βάσει των συνηθέστερων τακτικών, για να μην καταπατηθούν οι εκτάσεις, προτείνω τα εξής:- Τεμαχισμός των εκτάσεων και 'παραχώρηση' σε ιδιώτες έναντι σχετικά υψηλού τιμήματος, καθότι περιοχή 'φιλέτο' (δηλαδή έσοδα για το κράτος).
- Δίνει φώς - νερό - τηλέφωνο (πάλι έσοδα για το κράτος).
- Τα γράφει στο κτηματολόγιο (ξανά-μανά έσοδα για το κράτος).
- Υποχρέωση των νέων ιδιοκτητών να κάνουν κήπο και να φυτέψουν κάτι. Έστω και βασιλικούς. (το κράτος γλυτώνει τα έξοδα της αναδάσωσης).
Έτσι έχουμε πλέον μια 'προστατευμένη' περιοχή, που δεν πρόκειται να ξανακαεί (για πιο λόγο πλέον?), και έτσι δεν έχουμε να ανησυχούμε και να προσλαμβάνουμε πυροσβέστες ή να αγοράζουμε αεροπλάνα (πάλι γλυτώνει έξοδα το κράτος).
Αλλά που προοδευτικό μυαλό...
Κολλημένοι εδω μέσα...
-
Η Απόλυτη Λύση στο Πρόβλημα!!! Και ξέχασες ότι αυτό θα σημαίνει και επιπλεον αγορές A/C (για να αντιμετωπιστεί η ζέστη) άρα επιπλέον έσοδα για το κράτος από φορολογία.
Εξαιρετικό!!! -
Θεωρώ ότι η ζωή της μικρής μου κόρης και του/της ενδεχόμενου/μένης δεύτερου/ης διαδόχου καθώς και η ζωή όλων των παιδιών είναι πολύ σημαντικότερη από κάθε μικροπολιτικό συμφέρον. Γι' αυτό τονίζω ότι εφ' όσον δεν βλέπουμε προκοπή από την όποια κρατική ηγεσία όπως επίσης βλέπουμε συμπολίτες μας που αδιαφορούν για τους υπολοίπους , να ενδιαφερθούμε μόνοι μας. Πρέπει εμείς να περιφρουρήσουμε αυτά που θεωρούμε σημαντικά. Αλλιώς θα κλαίμε μετά από τρία χρόνια για το δάσος , όπως κάνουμε τώρα πηγαίνοντας για Ραφήνα και βλέπουμε τα ηλεκτροδοτημένα νεόδμητα σπίτια.
-
Προσοχη,τα ατυχηματα-πυργκαγιες που οφειλονται σε καλωδια της ΔΕΗ προλαμβάνονται,δεν ειναι αναποφευκτα,μαλιστα υπαρχει και σχετικος εξοπλισμος,που συνηθως αραχνιαζει καπου γιατι σπανιως ξερει καποιος να τον χρησιμοποιει και ουτε και τους ενδιαφερει....
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Πάντως δεν είναι όλες οι φωτιές εμπρησμοί ούτε αμέλεια των πολιτών.
Έχω δει με τα μάτια μου στο πατρικό του πατέρα μου που βρισκόμουν κατά τύχη,να γίνεται μια μικρή έκρηξη στην παραπλήσια κολώνα της ΔΕΗ και να πετάγεται από εκεί ένα πυρακτωμένο κομμάτι μέσα στα χόρτα και να παίρνει φωτιά στο δευτερόλεπτο. Ευτυχώς ήμουν παρών και με τους γείτονες μπορέσαμε στην αρχή να κοντρολάρουμε την φωτιά, μέχρι να έρθει η πυροσβεστική να την σβήσει εντελώς.
Άμα δε ήμουνα μπροστά, θα νόμιζα ότι ήθελαν να μου κάψουν το σπίτι και μου έβαλαν φωτιά, αλλά δεν είναι πάντα έτσι.
Τώρα αν κάποιος πει ότι τελικά φταίει η ΔΕΗ για το γεγονός αυτό και για άλλα παρόμοια, κατ’ αρχή θα συμφωνήσω αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις, ας μη είμαστε απόλυτοι και υπερβολικοί.Επίσης επειδή έχω βρεθεί στο παρελθόν σε μεγάλες φωτιές, αλλά και πάλι προχθές βρέθηκα, έχω μείνει έκπληκτος με τον τρόπο και την ταχύτητα που εξελίσσεται μια φωτιά. Απίστευτη ταχύτητα!
Τρομερά επικίνδυνη η δουλειά των πυροσβεστών! Μπορείς να καείς ή και να πάθεις ασφυξία ανά πάσα στιγμή. Όταν είσαι μπροστά στο μέτωπο της φωτιάς νοιώθεις πραγματικά πολύ μικρός και αδύναμος στις δυνάμεις της φύσης.
Μερικές φορές λέμε ότι μας κάνει κακή εντύπωση, το να βλέπουμε να καίγεται ένα χωριό και οι κάτοικοι του να κάθονται στα καφενεία, και να κάνουν δηλώσεις στην τηλεόραση. Αλλά από την άλλη δεν είναι σίγουρο ότι ένας άνθρωπος χωρίς πείρα, θα βοηθήσει πραγματικά στην κατάσβεση. Μπορείς να πας να βοηθήσεις και αντί για αυτό να γίνεις μέρος του προβλήματος λόγω απειρίας.
Τουλάχιστον να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην έχουμε φωτιές.Συμφωνω απολυτως . Μου επιτρεπεις να προσθεσω, οτι οι περισσοτερες φωτιες προκαλουνται απο πεταμενα μπουκαλια , ας το γνωριζουν ολοι οι φορουμιστες να προσεχουν . Μπορει να ειναι πιο φιλικο υλικο , στο δασος ομως 'βαζει φωτιες '
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Θεωρώ ότι η ζωή της μικρής μου κόρης και του/της ενδεχόμενου/μένης δεύτερου/ης διαδόχου καθώς και η ζωή όλων των παιδιών είναι πολύ σημαντικότερη από κάθε μικροπολιτικό συμφέρον. Γι' αυτό τονίζω ότι εφ' όσον δεν βλέπουμε προκοπή από την όποια κρατική ηγεσία όπως επίσης βλέπουμε συμπολίτες μας που αδιαφορούν για τους υπολοίπους , να ενδιαφερθούμε μόνοι μας. Πρέπει εμείς να περιφρουρήσουμε αυτά που θεωρούμε σημαντικά. Αλλιώς θα κλαίμε μετά από τρία χρόνια για το δάσος , όπως κάνουμε τώρα πηγαίνοντας για Ραφήνα και βλέπουμε τα ηλεκτροδοτημένα νεόδμητα σπίτια.δεν υπαρχει κατι να περιφρουρησεις, γιατι ολα θα γινουν νομιμα, ομορφα και ωραια..
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Θεωρώ ότι η ζωή της μικρής μου κόρης και του/της ενδεχόμενου/μένης δεύτερου/ης διαδόχου καθώς και η ζωή όλων των παιδιών είναι πολύ σημαντικότερη από κάθε μικροπολιτικό συμφέρον. Γι' αυτό τονίζω ότι εφ' όσον δεν βλέπουμε προκοπή από την όποια κρατική ηγεσία όπως επίσης βλέπουμε συμπολίτες μας που αδιαφορούν για τους υπολοίπους , να ενδιαφερθούμε μόνοι μας. Πρέπει εμείς να περιφρουρήσουμε αυτά που θεωρούμε σημαντικά. Αλλιώς θα κλαίμε μετά από τρία χρόνια για το δάσος , όπως κάνουμε τώρα πηγαίνοντας για Ραφήνα και βλέπουμε τα ηλεκτροδοτημένα νεόδμητα σπίτια.
δεν υπαρχει κατι να περιφρουρησεις, γιατι ολα θα γινουν νομιμα, ομορφα και ωραια..
Πολύ μοιρολατρικό μου ακούγεται. Νομίζω ότι τελικά ακόμη και το πάρκο της ΕΡΤ στο Ίλιον να καίγοταν , πάλι οικόπεδα θα το κάναμε ( εμείς τελικά ανεξάρτητα από τις πιθανές απαγορεύσεις από το κράτος ). Τέτοιοι είμαστε.
Δεν αναφέρομαι προσωπικά.
-
προφανως δεν ειναι συζητηση επι προσωπικου
το ποιοι ειμαστε ηθελα να δειξω κι εγω με το πρωτο ποστ, δεν ειναι μοιρολατρικο. ειναι η πραγματικοτητα. το σκεπτικο το οποιο αναπτυσεις ειναι τελειως ξενο με την ελληνικη πραγματικοτητα.
η περιφρουρηση δεν ειναι λυση. λυση ειναι να αλλαξουν τα μυαλα... να μην υπηρχε καν σκεψη να βαλει καποιος φωτια επιτηδες για να πουλησει οικοπεδα! και γι αυτο θελουμε ΠΟΛΥΥΥΥΥ δρομο!
πρωτα θα τα χτισουμε ολα δηλαδη και υστερα βλεπουμε! -
βρε ginos εδώ έχουν κουνήσει τα συρματοπλέγματα του Δασαρχείου που έλεγαν'Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας' και δεν τους πείραξε κανείς και λες να κολώσουν τώρα που έχουν και πάτημα.
ΑΛΛΑ ένα και δύο σπιτάκια παραπάνω δεν λένε τίποτα, το δάσος δεν πρόκειται να ξαναγίνει έτσι ούτε σε πενήντα χρόνια -
Για το μέγεθος που πήρε αυτή η καταστροφή ευθύνεται καθαρά ο κρατικός μηχανισμός και οι όποιοι υπεύθυνοι τον κουμαντάρουν... όταν μια φωτιά ξεκινάει σαν μια μικρή εστία έστω από πυλώνα της ΔΕΗ σε μέρος άμεσα προσβάσιμο...στις 10 το πρωί, περνάει δρόμους και δρομάκια και πηδάει τα ποταμάκια και φτάνει το βράδυ να κατατρώει ένα ολόκληρο βουνό ...τότε είναι όλοι άχρηστοι αυτοί που χειρίζονται τον κρατικό μηχανισμό. Για αρχή μια παραίτηση του 'έμπειρου' αρχηγού της πυροσβεστικής που υποτίμησε της αρχική εστία, δεν έστειλε αμέσως όσα αεροπλάνα και ελικόπτερα χρειάζονταν για να σβήσουν την φωτιά όπως έπρεπε από την αρχή και μετά μια παραίτηση του μπαγλαμά Πολύδωρα που ως υπεύθυνος για τα σώματα ασφαλείας δεν φρόντισε να εξοπλίσει τα σώματα πυρασφάλειας με τα κατάλληλα μέσα και τους απαραίτητους άνδρες. Οι εμπρηστές αυτοί είναι!!!!! Την φύση δεν μπορείς να την κουμαντάρεις και δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ θα προκληθεί φωτιά από πυλώνα αλλά οφείλεις να είσαι έτοιμος! Αυτοί για το μόνο πράγμα που είναι έτοιμοι είναι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ρεζίλια!
Ειλικρινά προβληματίζομαι παρα πολύ για τις επόμενες εκλογές!!!!
Ποιον άχρηστο να πρωτοψηφίσεις? Την λυπάμαι την Ελλαδίτσα μας έτσι οπως την έχουνε και την έχουμε καταντήσει... Χημείο!!! -
Μερικές σκόρπιες σκέψεις...
Κατά καιρους μεγάλα εγκλήματα έχουν εξιχνιαστεί, είτε επειδή έκαναν καλά τη δουλειά τους κάποιοι, είτε επειδή κάποιοι άμεσα σχετικοί με το δράστη σιγοψιθύρισαν κάπου κάτι και σιγά-σιγά ακούστηκε αυτό το κάτι και στα κατάλληλα αυτιά. Ε λοιπόν, δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι κανείς δεν ξέρει κάποιον εμπρηστή και από κανέναν δεν έχει ξεφύγει ποτέ μια κουβέντα παραπάνω σχετική με το έγκλημα. Οπότε μοιραία η πεποίθησή μου είναι οτι ΑΝΕΤΑ θα μπορούσαν να εξιχνιαστούν κάμποσοι από τους εμπρησμούς, απλά κάποιοι ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να το ψάξουν παραπάνω για χίλιους-δυο λόγους.
Ο Θεούλης είναι μεγάλος... δε γίνεται την ώρα που το καθήκι τοποθετεί τον εμπρηστικό μηχανισμό να του σκάσει στα μούτρα?
Επίσης, δε γίνεται να καούν όοολα τα σπίτια που χτίστηκαν σε 'αναδασωτέες' εκτάσεις ή να τα πάρει το ρέμα το Χειμώνα? Με τι ψυχισμό κάποιος αγοράζει σπίτι σε σημείο που ΞΕΡΕΙ οτι ήταν δάσος και το ευχαριστιέται κιόλας?
Τέλος, θα ήθελα να δω τα μούτρα όλων των δήθεν οικολόγων οι οποίοι κατήργησαν την ανάβαση Πάρνηθας ή δεν επέτρεψαν στο Ακρόπολις να περάσει από εκεί, επειδή ήταν λέει εποχή αναπαραγωγής του Πτεροπετογαμόσαυρου του Ερημίτη, τώρα που ΑΠΕΤΥΧΑΝ να προστατέψουν τον Δρυμό. Θέλω να φτύσω στα μούτρα τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της αστυνομίας που ΑΠΕΤΥΧΑΝ και αυτοί στο να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να φυλάξουν εντατικά σημεία υψηλού κινδύνου, όταν ΞΕΡΟΥΝ οτι τέτοιες μέρες, με τόση ζέστη και αέρα είναι βούτυρο στο ψωμί του αρχιδιού με το στουπί στο χέρι. Αντ' αυτού φυλάνε εντατικά την ξεκολιάρα σύζυγο του τάδε καριόλη δικηγόρου, επειδή φοβάται μη του κάψουν τη Μερσεντές.
ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΟΛΟΙ!!! ΑΛΗΤΕΣ!!!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
...πεταμενα μπουκαλια...Πέρυσι το καλοκαίρι, κατακαλόκαιρο μιλάμε, πηγαίνοντας προς Ηγουμενίτσα έστριψα δεξιά στην Αμφιλοχία (προς Πρέβεζα). Στο δρόμο, σταμάτησα προς νερού μου σε μια τυχαία διασταύρωση με χωματόδρομο. Βρέθηκα να 'καταβρέχω' φωτιά που ξεκινούσε να ανάβει, από πάτο πεταμένου μπουκαλιού που εστίαζε σε ξερά χόρτα και σκουπίδια.
Σε κάθε διασταύρωση από εκεί και πέρα κοιτούσα, σε κάθε διασταύρωση η ίδια εικόνα... -
Έχετε παρατηρήσει ότι τα καλοκαίρια πριν από εκλογές υπάρχει έξαρση των πυρκαγιών?
Αν έβρισκα στατιστικά θα το επιβεβαίωναν... -
Τι να πω??Ειχα την ατυχια να επιστρεφω Ελλαδα χθες ,για διακοπες.Βλεπαμε απο το αεροπλανο τις φωτιες και μας επιασε μια μελαγχολια...μια στεναχωρια.
Δύο η ωρα το βραδυ και βλεπαμε παντου φωτιες.Οταν το αεροπλανο αρχισε να κατεβαινει μπηκαμε σε ενα πυκνο συννεφο καπνου.Το περιεργο ηταν οτι αρχισα να μυριζω την καπνα και μεσα στο αεροπλανο!!Ισως να ηταν η ιδεα μου...
Κατι πρεπει να κανουμε δε παει αλλο μετις φωτιες.Ας βαλει ο Πωλυδωρας τους 2000 αγροφυλακες να φυλανε τα δαση ρε παιδι μου...
Αεροφωτογραφιση υπαρχει ??Αν οχι να γινει ΤΩΡΑ εστω...
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες