-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Μια διευκρίνιση:
Ο αυθεντικός εργοστασιακός συναγερμός μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων.
Τα ανταλλακτικά είναι διαθέσιμα και μπορούν να εγκατασταθούν κανονικά.Όμως αυτό που θες να πεις και έχεις δίκιο
είναι πως οι συναγερμοί που συνηθίζουν να δίνουν δώρα οι αντιπροσωπείες
για λόγους κόστους είθισται να μην είναι οι αυθεντικοί εργοστασιακοί,
αλλά aftermarket άσχετοι και συνήθως και φτηνιάρικοι.Ακριβώς, αυτό εννοώ!! Συνήθως είναι META Systems (αυτούς βάζει η Toyota αλλά και οι περισσότεροι έμποροι).
Οι εργοστασιακοί συναγερμοί ναι συνήθως μπορούν να μπούν εκ των υστέρων (όχι σε όλα τα αυτοκίνητα, στα περισσότερα όμως γίνεται) αλλά κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα. Ενδεικτικά, στην 116i ο εργοστασιακό συναγερμός είχε ως έξτρα €400 κατά την παραγγελία. Η τοποθέτηση του εκ των υστέρων κοστίζει (κυρίως λόγω εργασίας) περί τα €1.000!!!
-
Και πρέπει να ξηλωθεί το μισό αυτοκίνητο
για να αλλαχτούν από πλαφονιέρες, καλωδιοταινίες, πάνελ σε πόρτες/κολόνες, κλιπς κλπ κλπ.
Πολλά λεφτά
και όσο να 'ναι βάζουν χέρι στο καινούριο αυτοκίνητο άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία, γνώση-επιμέλεια και σεβασμό.
Όταν θες εργοστασιακό συνεγερμό,
τον παραγγέλνεις φτηνότερα από το εργοστάσιο και έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. -
Και πρέπει να ξηλωθεί το μισό αυτοκίνητο
για να αλλαχτούν από πλαφονιέρες, καλωδιοταινίες, πάνελ σε πόρτες/κολόνες, κλιπς κλπ κλπ.
Πολλά λεφτά
και όσο να 'ναι βάζουν χέρι στο καινούριο αυτοκίνητο άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία, γνώση-επιμέλεια και σεβασμό.
Όταν θες εργοστασιακό συνεγερμό,
τον παραγγέλνεις φτηνότερα από το εργοστάσιο και έχεις το κεφάλι σου σίγουρο.Όχι αναγκαστικά, στα περισσότερα καινούργια υπάρχει προεγκατάσταση. Σίγουρα όμως δεν είναι και ότι καλύτερο.
Πχ. στο Captur χρειάζεται να ξηλωθούν τα 2 πλαστικά που καλύπτουν τις κολόνες οδηγού συνοδηγού και ένα πλαστικό κάτω από το τιμόνι, το υπόλοιπο είναι plug n play.
http://www.tech-accessoires.renault.com/download_doc/?document_id=3978 -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Όχι αναγκαστικά, στα περισσότερα καινούργια υπάρχει προεγκατάσταση. Σίγουρα όμως δεν είναι και ότι καλύτερο.Στο Kuga έβαλες συναγερμό ή όχι?
-
Κατ αρχήν δε θα τα χαλάσουμε στις λεπτομέρειες.
Η ουσία είναι πως ο αυθεντικός εργοστασιακός συναγερμός μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων.
Θέλει όμως προσπάθεια για να γίνει σωστή δουλειά.Στο τεχνικό φυλλάδιο που δίνεις λέει για το Renault τα ίδια που λέω.
Στη δεύτερη σελίδα λέει για τα ανταλλακτικά που χρειάζονται,
ανάμεσα σε αυτά καλωδιοταινίες κλπ.
Στις υπόλοιπες σελίδες λέει ότι θα ξηλωθεί ο νεροχύτης, το κάτω πανελ του ταμπλό, τα πάνελ στις κολώνες κλπ
ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις στην ασφαλειοθήκη και αλλού.Στο VW group θα αλλαχτούν οι πλαφονιέρες εμπρός-πίσω γιατί ενσωματώνουν τους αισθητήρες,
κανένα πάνελ σε πόρτα-μεσαία κολώνα γιατί ενσωματώνει το πλήκτρο απενεργοποίησης κλπ κλπ.Προεγκατάσταση ειδικά για το συναγερμό δεν υπάρχει με την έννοια αυτή.
Απλώς ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι σαν plug n play. -
Κατ αρχήν δε θα τα χαλάσουμε στις λεπτομέρειες.
Η ουσία είναι πως ο αυθεντικός εργοστασιακός συναγερμός μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων.
Θέλει όμως προσπάθεια για να γίνει σωστή δουλειά.Στο τεχνικό φυλλάδιο που δίνεις λέει για το Renault τα ίδια που λέω.
Στη δεύτερη σελίδα λέει για τα ανταλλακτικά που χρειάζονται,
ανάμεσα σε αυτά καλωδιοταινίες κλπ.
Στις υπόλοιπες σελίδες λέει ότι θα ξηλωθεί ο νεροχύτης, το κάτω πανελ του ταμπλό, τα πάνελ στις κολώνες κλπ
ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις στην ασφαλειοθήκη και αλλού.Στο VW group θα αλλαχτούν οι πλαφονιέρες εμπρός-πίσω γιατί ενσωματώνουν τους αισθητήρες,
κανένα πάνελ σε πόρτα-μεσαία κολώνα γιατί ενσωματώνει το πλήκτρο απενεργοποίησης κλπ κλπ.Προεγκατάσταση ειδικά για το συναγερμό δεν υπάρχει με την έννοια αυτή.
Απλώς ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι σαν plug n play.Έχεις δίκιο, απλά με τον εργοστασιακό συναγερμό ο τεχνικός δεν παίρνει πρωτοβουλίες, αρκεί να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες. κάτι είναι και αυτό.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όχι αναγκαστικά, στα περισσότερα καινούργια υπάρχει προεγκατάσταση. Σίγουρα όμως δεν είναι και ότι καλύτερο.
Στο Kuga έβαλες συναγερμό ή όχι?
Φυσικά και δεν έβαλα, μου τον έδινε δώρο και του είπα να τον κρατήσει δώρο από εμένα.
'Μα είναι CAN bus, είναι γνωστή μάρκα δεν πειράζουμε τίποτα'
Του είπα να μου κάνει δώρο τα αυθεντικά λαστιχένια πατάκια και αυτό για το πορτ μπαγκάζ.
Έτσι και αλλιώς είναι σε κλειστό γκαράζ το αμάξι. -
Έλεγα μήπως είχες παραγγείλει με τον εργοστασιακό, που δίνει και θωρακισμένες ασφάλειες και διπλοκλείδωμα. Αλλιώς εδώ, ούτε εγώ θα έβαζα!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Έλεγα μήπως είχες παραγγείλει με τον εργοστασιακό, που δίνει και θωρακισμένες ασφάλειες και διπλοκλείδωμα. Αλλιώς εδώ, ούτε εγώ θα έβαζα!!Πήρα ένα από τα λίγα κομμάτια που ήρθαν για αρχή, οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα προσθήκης extra εξοπλισμού. Αλλά και να μπορούσα μάλλον δεν θα έβαζα. Ή θα σου ανοίξουν το αμάξι για να κλέψουν ότι βρουν μέσα (λεφτά, gps, γυαλιά) οπότε δεν θα κολλήσουν στον συναγερμό, ή θα το σηκώσουν όλο. Στην δεύτερη περίπτωση οι επαγγελματίες ξέρουν να απενεργοποιούν και συναγερμό και immobiliser. Μικτή ασφάλεια και γκαράζ για μένα.
-
Διπλοκλείδωμα είναι που κλειδώνουν οι εσωτερικές χειρολαβές;
ΚαΙ θωρακισμένες ασφάλειες είναι η ενίσχυση στις εξωτερικές;
-
Έχει κανείς συναγερμό Gemini;
Έχω τον 931 και ενεργοποιείται υπερβολικά εύκολα από πετριμετρικούς θορύβους.
Το πήγα για ρύθμιση, το ξήλωσαν και το εγκατέστησαν ξανά, το έβαλαν στην ελάχιστη δυνατή ευαισθησία, βελτιώθηκε η κατάσταση αλλά και πάλι βαράει πάρα πολύ συχνά (από περαστικά μηχανάκια, εξατμίσεις κλπ).
5 αμάξια είχα με συναγερμούς μάρκας Meta, δε μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο.
Είναι υπερβολικά μυγιάγγιχτη η Gemini; Δεν ταιριάζει καλά στο συγκεκριμένο αμάξι; Να είναι προβληματικός ο συναγερμός;
Να δοκιμάσω να αλλάξω συναγερμό / μάρκα;
Πολλές οι ερωτήσεις. Μου έχει σπασει τα ούμπαλα, σε εμένα και στο οικοδομικό τετράγωνο.
-
Απενεργοποίησε εντελώς τον περιμετρικό/εξωτερικό αισθητήρα, νομίζω ότι γίνεται...
-
Έσπασα και τον άλλαξα ολόκληρο τελικά. Πεταμένα λεφτά αλλά ας είναι, αφού βγήκε πατάτα. Όλα καλά τώρα.
-
Από την ford FORD CAR CENTER Αμφιθέας τμήμα ανταλλακτικών.
Έπρεπε να βγάλω και το μοντέλο στο αυτοκόλλητο αλλά ντρεπόμουν
-
Καλησπέρα,
Σε keyless αυτοκίνητο (hyundai kona) μπορεί να μπει συναγερμός με τηλεματική (ειδοποίηση σε ξεχωριστό χειριστήριο) και να δουλεύουν χώρια; Δηλαδή να ενεργοποιείται από ξεχωριστό χειριστήριο(της τηλεματικής) και όχι του κεντρικού κλειδώματος..
-
ΟΟΟΟΟΟλα αυτα που σου εκανε ηταν ΚΑΘΑΡΑ θεμα λαθους συνδεσμολογιας στο συγκεκριμενο αμαξι. Πιστεψε με ο clifford δεν κανει παρεμβαση στον εγκεφαλο .Το αμαξι μας δεν ειναι full can bus .
-
Μωρέ εγώ σε πιστεύω.
Και να σου πω και κάτι άλλο;
Τον εγκαταστάτη δύσκολα μπορείς να τον πείσεις.
Αυτός έλεγε ότι δεν φταίει ο συναγερμός, το εξουσιοδοτημένο έλεγε ότι φταίει ο συναγερμός.
Τους έβαλα και μίλησαν και μεταξύ τους, τηλεφωνικά, μπροστά μου και το μόνο που μου είπε ο εγκαταστάτης ήταν να πάω να μου αποσυνδέσει τον συναγερμό από τη μίζα για να τελειώνουμε με το θέμα. Αυτό.
Επειδή θα το έδινα δεν έκατσα να ασχοληθώ.Πρέπει και ο εγκαταστάτης να έχει διάθεση να ασχοληθεί μετά την τοποθέτηση.
Και τώρα το ίδιο πρόβλημα έχω με το Aveo. -
Αθηνα εισαι ή Θεσσαλονικη ?
-
Αθήνα
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Στο Aveo έχω βάλει και μοτέρ και πλακέτα για να κλειδώνουν οι πόρτες με το τηλεχειριστήριο του συναγερμού.
Και αυτά όμως δυσλειτουργούν. Λειτουργούν όποτε τους καπνίσει.Αφού περίμενα να τα φτύσει εντελώς το σύστημα που κλείδωνε αυτόματα τις πόρτες, πήγα στον εγκαταστάτη.
Μετά από μία ώρα ψάξιμο βρέθηκε προβληματικό καλώδιο (κομμένο εσωτερικά, απίστευτο και όμως αληθινό).
Επίσης και το ρελέ του μηχανισμού βρέθηκε να μην λειτουργεί σωστά. Αλλάχθηκαν και τώρα είναι ok. όλα.Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσουν...
Περί Συναγερμών........