-
Παιδες αν τα λαδια ειναι φρεσκα δεν υπαρχει προλημα να τα κρατησεις 15.000χλμ..Ισα ισα που ειναι τελεια για τις πρωτες ωρες λειτουργιες του..Τα πρωτα λαδια τα αλλαζουμε νωρις γιατι δεν ξερουμε ποσο καιρο ειναι μεσα στο αμαξι και ποσο καιρο ειναι ακινητο μεχρι να το παραλαβουμε
-
εγω ξέρω πως τα αλλάζουμε γιατί ως τις 3.500 χλμ τα λάδια γίνονται μαύρα, από την καταπόνηση του κινητήρα... ίσως να έχει κ ρινίσματα, που δεν φιλτράρονται τέλεια στο φίλτρο...
όσο τέλειοι κ αν είναι οι σημερινοί κινητήρες, πάλι φθείρονται κ βγάζουν ρινίσματα στα πρώτα χλμ... τα πρώτα λάδια μαυρίζουν πολύ πιο γρήγορα από τις μετέπειτα αλλαγές λαδιών...
σε ένα αμάξι τα λάδια κ η αλλαγή τους είναι εκ των ουκ άνευ... τσιγκουνιές δεν χωρούν σε αυτό το θέμα... εκτός αν θέλεις να το πουλήσεις κ δε σε ενδιαφέρει το αμάξι...
-
Τότε γιατί ο κατασκευαστής δεν λέει κάτι τέτοιο?
-
Eιναι ειδικα λαδια..Τελειως διαφορετικη συσταση..Ρινισματα δεν υπαρχουν μεσα στο μοτερ..Αυτο γινοτανε πριν μια δεκαετια.Ολα τα μοτερ κανουν πλεον 1000χλμ σε παγκο.Ερχονται σχεδον στρωμενα.Εγω τα λαδια μου τα αφησα μεσα 20.000χλμ.Ηταν τελειως συντηρητικα χιλιομετρα με πολλα ταξιδια ομως και χωρις φορτιο.Το μοτερ μου δεν καιει σταγονα και ολη την μερα το λιωνω...Ειναι και ιταλικο Οι αλλαγες μου τωρα γινονται ανα 5.000 μαζι με φιλτρο
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Eιναι ειδικα λαδια..Τελειως διαφορετικη συσταση..Ρινισματα δεν υπαρχουν μεσα στο μοτερ..Αυτο γινοτανε πριν μια δεκαετια.Ολα τα μοτερ κανουν πλεον 1000χλμ σε παγκο.Αφησες τα λαδια μεσα 20.000?
Οσο διαφορετικη συσταση και να ειναι,δεν αντεχουν τοσο...
Οσον αφορα το στρωσιμο του εργοστασιου,θαθελα πολυ να δω χιλιαδες μοτερ πανω σε παγκο απο εταιρια μαζικης παραγωγης.Λιγο δυσκολο. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εγω ξέρω πως τα αλλάζουμε γιατί ως τις 3.500 χλμ τα λάδια γίνονται μαύρα, από την καταπόνηση του κινητήρα... ίσως να έχει κ ρινίσματα, που δεν φιλτράρονται τέλεια στο φίλτρο...όσο τέλειοι κ αν είναι οι σημερινοί κινητήρες, πάλι φθείρονται κ βγάζουν ρινίσματα στα πρώτα χλμ... τα πρώτα λάδια μαυρίζουν πολύ πιο γρήγορα από τις μετέπειτα αλλαγές λαδιών...
σε ένα αμάξι τα λάδια κ η αλλαγή τους είναι εκ των ουκ άνευ... τσιγκουνιές δεν χωρούν σε αυτό το θέμα... εκτός αν θέλεις να το πουλήσεις κ δε σε ενδιαφέρει το αμάξι...
**Καθε 3500 χιλιαδες σε ατμοσφαιρικο κινητηρρα θα εννοεις φανταζομαι?
Γιατι αν αλλαζαμε λαδια σε turbo κινητηρα καθε 3500 χλμ θα ειχαμε κανει πλουσια την εκαστοτε εταιρια. Τα περισσοτερα λαδια παντως ειναι μακρας διαρκειας στα καινουρια αυτοκινητα πλεον.
Καθε 15000 χιλιομετρα **ειναι η αλλαγη λαδιων συμφωνα με τον κατασκευαστη.Για τα Volkswagen τουλαχιστον.. -
Ta 4*4 suzuki ανεβαινουν στην ψηφοφορια!!! 30 %!!
-
δεν ειπα καθε 3.500 χλμ, αλλά στις 3.500 χλμ...
σε ένα καινουριο αμάξι είναι σώφρον να αλλάξεις λάδια στις 3.500 χλμ (οπωσδήποτε), κ στις 8.000 αν δεν τσιγκουνεύεσαι τα λεφτά, ακόμα κ αν έχεις longlife λάδια... από εκεί κ πέρα θα αλλάζεις ανά 15.000 χλμ μετά την εκάστοτε αλλαγή...
δεν είπα κάθε 3.500 χλμ... αλλά στις 3.500 χλμ. υπάρχει διαφορά.
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Ta 4*4 suzuki ανεβαινουν στην ψηφοφορια!!! 30 %!!Αν κανεις ακομα 30 accounts θα ειναι και πρωτο
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Eιναι ειδικα λαδια..Τελειως διαφορετικη συσταση..Ρινισματα δεν υπαρχουν μεσα στο μοτερ..Αυτο γινοτανε πριν μια δεκαετια.Ολα τα μοτερ κανουν πλεον 1000χλμ σε παγκο.
Αφησες τα λαδια μεσα 20.000?
Οσο διαφορετικη συσταση και να ειναι,δεν αντεχουν τοσο...
Οσον αφορα το στρωσιμο του εργοστασιου,θαθελα πολυ να δω χιλιαδες μοτερ πανω σε παγκο απο εταιρια μαζικης παραγωγης.Λιγο δυσκολο.Ναι φιλε μου τα αφησα..Με μια αλλαγη φιλτρου μονο και συμπληρωμα με 20Κ Μονο την πρωτη αλλαγη..Το αμαξι μου εχει 50.000χλμ με κοφτη στις 7.800 και δεν καιω γραμμαριο ανα 5000χλμ που κανω τις αλλαγες μετα την πρωτη
TURBO H TETΡΑΚΙΝΗΣΗ? GOLF TSI H SUZUKI SX4 ?