-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν βλέπεις πως η κατάταξη των υπολοίπων είναι περίπου...τυχαία;
Συγνώμη, έχεις δει έρευνα άλλη, που να έχει την Volvo, την Chevrolet και την Daihatsu στις πρώτες θέσεις; Όπου οι Ιάπωνες είναι χειρότεροι από τους Κορεάτες και τους...Σουηδούς; Όπου οι Γάλλοι είναι το ίδιο σχεδόν με τους Ιάπωνες και όπου η Fiat απειλεί τη...Honda σε αξιοπιστία;+1
(ρε συ hifi, τι σεντονια ειναι αυτα που γραφεις?)
Ξέρω τυφλό σύστημα, οπότε ...στρώνω τα σεντόνια γρήγορα κι εύκολα και χωρίς...τσάκιση!
Μόνο όταν γράφω από το PDA ζορίζομαι...
Αλλά αυτό γίνεται πχ όταν είμαι ξάπλα στον καναπέ και βαριέμαι να πάω στo PC, ή όταν έχω εχμμμ συνάντηση με την επιτροπή....εχμμμ...αποχετεύσεων! -
Η έρευνα πρέπει να είναι απο τις πιο ζημιαρικες (ίσως η πιο ζημιαρικη) έρευνες που υπάρχουν
-
Όταν κάνεις μια στατιστική έρευνα δύο είναι τα σημαντικά στοιχεία
- Η τυχαιότητα του δείγματος
- Το μέγεθος του δείγματος (και κυρίως να είναι ισόποσα και στην συγκεκριμένη περίπτωση να έχουν ίδια ηλικία)
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τίποτε από 2 δεν ισχύει. Προφανώς ο δυσαρεστημένος θα τρέξει να πεί το προβλημά του ενώ ο ικανοποιημένος δεν θα κάνει τίποτε. Επίσης άλλο να πείς ότι στα 100 ΤΟΥΟΤΑ που συμμετείχαν τα 20 είχαν πρόβλημα (άρα 20% ελατωματικά) και άλλο να πείς ότι στα 10 Volvo τα 2 είχαν πρόβλημα (αυτο δεν σημαίνει ότι στα 100 Volvo τα 10 θα ήταν ελατωματικά - είναι πολύ μικρό το δείγμα). Αν είναι έτσι να λέμε ότι ο Φασούλας στην καριέρα του είχε 100% ευστοχία στα τρίποντα αφού στη μία και μοναδική φορά που σούταρε σε αγώνα το έβαλε.
Τέλος να λάβουμε υπόψη 2 ακόμη παραμέτρους.
- όταν κάποιος παίρνει VW και τα σκάει τότε και το παραμικρό πρόβλημα το θεωρεί σοβαρό επομένως θεωρεί ελατωματικό κάθε τι που τυχαίνει. Αντιθέτως ένας που παίρνει ΚΙΑ είναι πιο ελαστικός και τα μικροπροβλήματα τα θεωρεί επουσιώδη - ούτε καν τα θυμάται. Δηλαδή δεν θεωρεί ελάτωμα κάτι που ο κάτοχος της VW το θεωρεί.
- Έχει αξία τα δείγματα να αναφέρονται σε αυτοκίνητα ίδιας ηλικίας. Δηλαδή πρέπει να γίνονται χωριστές μετρήσεις για αμάξια από 2 έως 3 έτη και διαφορετικές για 5 εως 6 έτη.
-
λάθος μεθοδολογία.... μπορεί όμως στο μέλλον να δούμε κάτι καλύτερο ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
λάθος μεθοδολογία.... μπορεί όμως στο μέλλον να δούμε κάτι καλύτερο ....Την θάψατε την έρευνα (σωστά), αλλά ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ? Και
στο εξωτερικό ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ γίνεται στις έρευνες αξιοπιστίας-
Τα συνεργεία ξέρουν λίγα αλλά ΣΙΩΠΟΥΝ
-
Οι αντιπροσωπείες ξέρουν περισσότερα αλλά ΣΙΩΠΟΥΝ
-
Οι εταιρίες οδικής βοήθειας ξέρουν αλλά ΥΠΕΡΣΙΩΠΟΥΝ
-
Οι φήμες αλωνίζουν
-
Οι ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ σιωπούν μήπως καταφέρουν να διατηρήσει η μάρκα τους
την μεταπωλητική αξία και να το αλλάξουν και να πάρουν... turbo -
Οι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ σιωπούν από σεβασμό στο κόλλημά τους.
-
Οι παπούδες θυμούνται τo corona του '79 που πραγματικά δεν χαλούσε
γιατί δεν είχε τίποτε μέσα εκτός από μηχανή/κιβώτιο/φρένα/διαφορικό -
Οι γκρινιάρηδες που έσκασαν 30-50Κ
-
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 255#922255
Δες λίγο αυτό
Α και η έρευνα αυτή έχει ξαναγίνει και από το AMS ( πριν πολλάαα χρόνια ) με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=922255#922255
Δες λίγο αυτό
Α και η έρευνα αυτή έχει ξαναγίνει και από το AMS ( πριν πολλάαα χρόνια ) με την ίδια ακριβώς μεθοδολογίαΓια τέτοια εγκυρότητα μιλάμε...
-
Θέλετε αξιόπιστη έρευνα?
Η μόνη λύση είναι να σταθούν άτομα έξω από εξουσιοδοτημένα συνεργεία (σαν τα exit polls ένα πράμα ). Έτσι καλύπτονται όλες οι μάρκες και φυσικά όλων των ειδών οι κάτοχοι (ευχαριστημένοι και μη). Στα συνεργεία βρίσκονται τόσο κάτοχοι που έχουν πάει το αυτοκίνητό τους απλά για την περιοδική συντήρηση (τυπικό service), όσο και έκτακτη επίσκεψη λόγω βλάβης.
Μόνο έτσι πιστεύω πως θα μπορέσει να γίνει σοβαρή και αξιόπιστη έρευνα στον τομέα αυτό.
Το θέμα είναι ότι απαιτεί αρκετό χρονικό διάστημα να τρέξει η συγκεκριμένη έρευνα, να απασχοληθούν αρκετά και συγκεκριμένα άτομα μόνο με αυτό και για όσο διάστημα αυτή διαρκέσει, ώστε να ληφθεί ικανοποιητικό δείγμα κατόχων από όλες τις μάρκες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και φυσικά να επεξεργαστούν όλα αυτά τα στοιχεία ώστε να δώσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Σε αυτό το σημείο πολύ σημαντική θα είναι ΚΑΙ η αξιολόγηση των υπηρεσιών που παρέχουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, από τους ίδιους του κατόχους των αυτοκινήτων-πελατών τους.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Θέλετε αξιόπιστη έρευνα?
Η μόνη λύση είναι να σταθούν άτομα έξω από εξουσιοδοτημένα συνεργεία
(σαν τα exit polls ένα πράμα ).Τί μου θύμησες! Είχα το ZX στο συνεργείο και ήταν και ένας παππούς με C3.
Ο τεχνικός 'εκπρόσωπος' του είπε ότι χάλασε το μοτέρ της ανακύκλωσης (αέρα), και του
πρότεινε αν δεν χρησιμοποιεί την ανακύκλωση να μην το αλλάξει γιατί κάνει... 300 -
Αν οι ερωτήσεις είναι διατυπωμένες με σαφήνεια θα ανέφερε τη βλάβη.
Άρα θα καταμετρηθεί η βλάβη.
Εκείνο που θα αξιολογούσε με άριστα ο παππούς είναι το συνεργείο... Αλλά πιστεύω ανήκει στις ελάχιστες εξαιρέσεις που κάποιος θα δώσει τόσο παραπλανητική απάντηση.
Για αυτό είπα ότι πρέπει να έχουν ερωτήσεις που να χρειάζεται μετά να επεξεργαστούν τις απαντήσεις και τα σχόλια των κατόχων, ώστε να είναι πιο ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της έρευνας.
-
Δεν με νοιάζει τι λέει η κάθε έρευνα και η κάθε στατιστική.
Το θέμα είναι εάν ΕΓΩ είμαι ευχαριστημένος από το αμάξι που αγόρασα
και όχι το σύνολο αυτών που επέλεξαν την δικιά μου φίρμα.Και ναι είμαι ευχαριστημένος έστω και αν η δικιά μου είναι ΑΕΚ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
.....δεκάρα δεν δίνω για την θέση της Lancia στο AutoTriti ή σε οποιονδήποτε άλλο πίνακα! Εγώ αγόρασα το δικό μου μεταχειρισμένο ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή θεώρησα και θεωρώ πως είναι καλή επιλογή! Αξιόπιστο είναι (όσο κι αν έψαξα στο net δεν βρήκα παρά ελάχιστους να παραπονιούνται...)...Λοιπόν το ζήτημα με προβλημάτισε πολύ και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: δεν μπορεί κάποιο λάθος κάνεις και ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ το Lancia σου. Δεν το δουλεύεις σωστά το εργαλείο. Εγώ αποφάσισα να το ψάξω. Γιατί δεν χαλάει το Υ10 μετά από 18 χρόνια και 235.000 χιλ; Κάτι δεν κάνω σωστά. Ίσως πρέπει να αραιώσω τα σέρβις, φαίνεται είμαι υποχόνδριος που το πηγαίνω στο συνεργείο κάθε τρία χρόνια πριν το ΚΤΕΟ. Θα το πηγαίνω κάθε δεύτερο ΚΤΕΟ! Αλλά μάλλον είναι ψυχολογικό. Δεν ήξερε το καημένο ότι σαν Lancia όφειλε να χαλάει! Σήμερα που το έμαθε συμμορφώθηκε αμέσως: Κόπηκε ο λαστιχένιος σύνδεσμος και ξεκρεμάστηκε η εξάτμιση. Α! πολύ σοβαρή ζημιά. Θα την αναφέρω στην επόμενη έρευνα. Χωρίς προκατάληψη! Θα το μαυρίσω! ακούς εκεί να χαλάει κάθε 18 χρόνια αυτό το βρωμολάστιχο!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Θέλετε αξιόπιστη έρευνα?Η μόνη λύση είναι να σταθούν άτομα έξω από εξουσιοδοτημένα συνεργεία (σαν τα exit polls ένα πράμα ). Έτσι καλύπτονται όλες οι μάρκες και φυσικά όλων των ειδών οι κάτοχοι (ευχαριστημένοι και μη). Στα συνεργεία βρίσκονται τόσο κάτοχοι που έχουν πάει το αυτοκίνητό τους απλά για την περιοδική συντήρηση (τυπικό service), όσο και έκτακτη επίσκεψη λόγω βλάβης.
Σαν σκέψη είναι σωστή αλλά από τις συζητήσεις που έχω κάνει με πολύ κόσμο σχετικά με αυτοκίνητα έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι είναι πολύ άσχετοι για να ξέρουν τί εργασίες έκαναν στο αμάξι τους.
Αν ρωτήσεις εμένα ξέρω με λεπτομέρεια τί άλλαξαν και τί από αυτά προβλεπόταν στο σέρβις ή ήταν εκτός προγράμματος.
Αν ρωτήσεις άλλους και άλλες όμως θα σου πουν 'πολύ καλό το αμάξι, δεν έχει βγάλει τίποτε απλά έχει ακριβά σέρβις', επειδή θα νομίζει ότι οι πολλαπλασιαστές που άλλαξε ήταν στο πρόγραμμα...Γενικά θεωρώ ότι μια σοβαρή έρευνα δεν μπορεί να βασίζεται στη γνώμη των χρηστών. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα που φυσικά δεν είναι μεμπτό, απλά μην θεωρούμε ότι ο μέσος χρήστης είναι σαν τα άτομα που συμμετέχουν στο φόρουμ...
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Θέλετε αξιόπιστη έρευνα?
Η μόνη λύση είναι να σταθούν άτομα έξω από εξουσιοδοτημένα συνεργεία (σαν τα exit polls ένα πράμα ). Έτσι καλύπτονται όλες οι μάρκες και φυσικά όλων των ειδών οι κάτοχοι (ευχαριστημένοι και μη). Στα συνεργεία βρίσκονται τόσο κάτοχοι που έχουν πάει το αυτοκίνητό τους απλά για την περιοδική συντήρηση (τυπικό service), όσο και έκτακτη επίσκεψη λόγω βλάβης.
Σαν σκέψη είναι σωστή αλλά από τις συζητήσεις που έχω κάνει με πολύ κόσμο σχετικά με αυτοκίνητα έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι είναι πολύ άσχετοι για να ξέρουν τί εργασίες έκαναν στο αμάξι τους.
Αν ρωτήσεις εμένα ξέρω με λεπτομέρεια τί άλλαξαν και τί από αυτά προβλεπόταν στο σέρβις ή ήταν εκτός προγράμματος.
Αν ρωτήσεις άλλους και άλλες όμως θα σου πουν 'πολύ καλό το αμάξι, δεν έχει βγάλει τίποτε απλά έχει ακριβά σέρβις', επειδή θα νομίζει ότι οι πολλαπλασιαστές που άλλαξε ήταν στο πρόγραμμα...Γενικά θεωρώ ότι μια σοβαρή έρευνα δεν μπορεί να βασίζεται στη γνώμη των χρηστών. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα που φυσικά δεν είναι μεμπτό, απλά μην θεωρούμε ότι ο μέσος χρήστης είναι σαν τα άτομα που συμμετέχουν στο φόρουμ...
Για αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο οι ερωτήσεις και πως αυτές θα διατυπωθούν, όσο και το πόσο αναλύουν το πρόβλημα. Επίσης έξω από το συνεργείο υπάρχει υποτυπωδώς και η απόδειξη επισκευής (κάποια συνεργεία κόβουν φύλλο εργασιών με τις υποδείξεις του πελάτη για τυχόν προβλήματα που έχει εντοπίσει και check δίπλα αν αυτά επισκευάστηκαν)όπου μπορούν να καταγραφούν στοιχεία και από αυτό.
Η μόνη αξιόπιστη πηγή παραμένουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων. Αντιπροσωπείες, συνεργεία κτλ δεν νομίζω πως θα αποκαλύψουν ποτέ τα σωστά στοιχεία και νούμερα βλαβών σε αυτοκίνητα που εκπροσωπούν.
-
Διαβαζω διαφορα σχολια για την αξιοπιστία της έρευνας που δεν μου φαίνονται καθολου αντικειμενικα.
Δεν καταλαβαινω γιατι καποιος που αγοραζει φτηνο αυτοκινητο πιστευετε οτι ειναι διατεθειμενος να υποστεί βλαβες.
Αντιστοιχα θεωρω παραλογο το επιχειρημα οτι οποιος παιρνει πχ VW θα ειναι πιο αυστηρός, και οι δυο θελουν το αυτοκινητο τους σε κινηση και απροβληματιστο,και οι δυο πληρωσανε.Αλλο σχολιο αφορα το leasing.Καποιος που του το πληρωνει η εταιρεια ειναι λεει αδιαφορος.Μπορει να ειναι αδιαφορος σε οτι αφορα την πληρωμα,αλλα guess what,δεν ειναι καθολου αδιάφορος σε οτι αφορα την κινηση του με το οχημα αυτο,αν δεν ειναι απροσκοπτη και τους χαλασουν οι διακοπες του ή αργήσει στην δουλεια του,να είστε σιγουροι οτι θα εχει κατι να πει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν καταλαβαινω γιατι καποιος που αγοραζει φτηνο αυτοκινητο πιστευετε οτι ειναι διατεθειμενος να υποστεί βλαβες.
Αντιστοιχα θεωρω παραλογο το επιχειρημα οτι οποιος παιρνει πχ VW θα ειναι πιο αυστηρός, και οι δυο θελουν το αυτοκινητο τους σε κινηση και απροβληματιστο,και οι δυο πληρωσανε.Εντάξει δεν είπαμε ότι αυτός που πήρε φτηνό αμάξι δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει ζημιές. Αλλά πόσες φορές όταν ρωτάς κάποιον που πήρε από τα 'φτηνα' πώς του φαίνεται το αμάξι δεν σου έχει απαντήσει ότι 'για τα λεφτά του είναι καλό'. Τί εννοεί με αυτό? Εντάξει δεν εννοεί ότι 'άλλαξα μηχανή αλλά δεν με πειράζει'. Μπορεί όμως να δέχεται πράγματα που κάποιος που τα έσκασε να μην δέχεται, για παράδειγμα τριγμούς...
Από την άλλη μεριά φίλος μου με 'premium' που τον άφησε από αντλία 2 φορές και την 2η μάλιστα έκαψε φλάτζα όταν τον ρώτησα αν είναι ευχαριστημένος από το αμάξι του μου είπε ότι είναι τέλειο...
Και όταν του θύμησα ότι έβγαλε αυτές τις ζημιές μου απαντησε ότι 'εντάξει τί περιμένεις από αμάξι με 100.000 χιλιόμετρα'. Βέβαια όταν του είπα ότι το δικό μου έχει 150.000 και δεν έχει βγάλει ποτέ τίποτε με αποστόμωσε με το γνωστό επιχείρημα'καλά τώρα μου συγκρίνεις το ΤΟΥΟΤΑ με το δικό μου?'
-
Αντιστοιχα θεωρω παραλογο το επιχειρημα οτι οποιος παιρνει πχ VW θα ειναι πιο αυστηρός, και οι δυο θελουν το αυτοκινητο τους σε κινηση και απροβληματιστο,και οι δυο πληρωσανε.Εντάξει δεν είπαμε ότι αυτός που πήρε φτηνό αμάξι δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει ζημιές. Αλλά πόσες φορές όταν ρωτάς κάποιον που πήρε από τα 'φτηνα' πώς του φαίνεται το αμάξι δεν σου έχει απαντήσει ότι 'για τα λεφτά του είναι καλό'. Τί εννοεί με αυτό? Εντάξει δεν εννοεί ότι 'άλλαξα μηχανή αλλά δεν με πειράζει'. Μπορεί όμως να δέχεται πράγματα που κάποιος που τα έσκασε να μην δέχεται, για παράδειγμα τριγμούς...
Από την άλλη μεριά φίλος μου με 'premium' που τον άφησε από αντλία 2 φορές και την 2η μάλιστα έκαψε φλάτζα όταν τον ρώτησα αν είναι ευχαριστημένος από το αμάξι του μου είπε ότι είναι τέλειο...
Και όταν του θύμησα ότι έβγαλε αυτές τις ζημιές μου απαντησε ότι 'εντάξει τί περιμένεις από αμάξι με 100.000 χιλιόμετρα'. Βέβαια όταν του είπα ότι το δικό μου έχει 150.000 και δεν έχει βγάλει ποτέ τίποτε με αποστόμωσε με το γνωστό επιχείρημα'καλά τώρα μου συγκρίνεις το ΤΟΥΟΤΑ με το δικό μου?'
πές μας μάρκα και μοντέλο!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
πές μας μάρκα και μοντέλο!
Τί νόημα έχει να πω μάρκα? Με αυτό τον τρόπο θα μπω και εγώ στο τρυπάκι ότι η τάδε μάρκα δεν είναι αξιόπιστη διότι είχα έναν φίλο που είχε ένα αμάξι που έπαθε 2.500 ευρώ ζημιά...
Με αυτό που έγραψα ήθελα να δείξω ότι με μαρτυρίες απλων οδηγών δεν πρόκειται να βγει νόημα για την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου...
-
Για τους 'μή ανεκτικούς σε βλάβες κατόχους premium'
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ μιλάμε για ΑΚΡΙΒΑ αυτοκίνητα, όχι για τα 'δικά μας'.
Πως θα αισθανόσουν αν είχες δόσει 48.000
-
Δηλαδή το μόνο που μετράει είναι η αξιοπιστία? Προφανώς το αυτοκίνητο καλύπτει τον ιδιοκτήτη του στους επιμέρους τομείς (άνεση, επιδόσεις, πουλ μουρ) και γιαυτό δηλώνει ικανοποιημένος.
Και μένα το C4 έχει βγάλει αναλογικά 10 φορές περισσότερα προβλήματα στους 5 μήνες που το έχω σε σχέση με το Atos που το έχω κοντά 10 χρόνια. Αυτό κάνει καλύτερο αυτοκίνητο το Atos?
To report με τα "ζημιάρικα" αυτοκίνητα