Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί τέχνης και προσβολής συμβόλων [Διάσπαση]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί τέχνης και προσβολής συμβόλων [Διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 21
    • 22
    • 9 / 22
    Αντίλογος
    51
    424
    801
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      asimov last edited by

Ο χρήστης koutsan έγραψε:
      Ας τις βιόλες και τους φάρους ρε φίλε και κοίτα να μάθεις να διαβάζεις πρώτα, αστοιχείωτε που μου θες και τέχνη, δήθεν....
      Θα σου πω εγώ τι είναι τέχνη, θα διαβάσεις προσεκτικά, και μετά θα συνεννοούμαστε...Γκεγκε τώρα?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        giorgos123 last edited by

Κoutsan
        Γνωσεις εχεις και δυνατοτητες αυτο ομως δεν το ειχες αναγκη .

μικρονοϊκούς, αδαείς και αγράμματους συνφορουμιστές

Ειναι λιγο ακομψο .

• P
          petros last edited by

Ο χρήστης ginogsm έγραψε:

Να ρωτήσω κάτι στις δεσποινίδες και κυρίες και στους κυρίους που υπερασπίστηκαν την ελευθερία της έκφρασης του καλλιτέχνου. Γιατί αναφερθήκατε τόσο πολύ στον Καρατζαφέρη ειδικά με την άκρως φασιστική μέθοδο της ταμπελοποίησης ( και όταν ρωτούσα αποφεύγατε να απαντήσετε ) ; Από πότε κυνηγούμε ιδέες ;

E, χμμ...
          Μήπως γιατί ο Καρατζαφέρης βρίσκεται σχεδόν πάντα πίσω από τέτοιες 'κινήσεις θιγμένων πολιτών'; Δεν είναι κάτι κρυφό...

Εσύ όμως γιατί τρέχεις να τον υπερασπιστείς;

Και βέβαια, ποια είναι ακριβώς η 'ιδέα' που κυνηγάμε;;;

• P
            pai-mei last edited by

Eντάξει, νομίζω δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση, καθώς είμαστε σε άλλο μήκος κύματος...

Κάτι άσχετο:

Το J.C.S δεν θα το έβλεπα ποτέ μόνο και μόνο γιατι μου έσπασε τα @@ η απελπιστικά υπερβολική διαφήμισή του, σε σημείο να εύχομαι τον βίαιο θάνατο όσων αποφάσισαν να με πρήζουν κάθε 2 λεπτά στο ραδιόφωνο (Τζίιιιισους στάαρ) και κάθε 50 μέτρα στο δρόμο με διαφημιστικές πινακίδες.
            Θεωρώ που θεωρώ τη διαφήμιση αναγκαίο κακό, η υπερβολή της με αρρωσταίνει...

• G
              ginogsm last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:

Να ρωτήσω κάτι στις δεσποινίδες και κυρίες και στους κυρίους που υπερασπίστηκαν την ελευθερία της έκφρασης του καλλιτέχνου. Γιατί αναφερθήκατε τόσο πολύ στον Καρατζαφέρη ειδικά με την άκρως φασιστική μέθοδο της ταμπελοποίησης ( και όταν ρωτούσα αποφεύγατε να απαντήσετε ) ; Από πότε κυνηγούμε ιδέες ;

E, χμμ...
              Μήπως γιατί ο Καρατζαφέρης βρίσκεται σχεδόν πάντα πίσω από τέτοιες 'κινήσεις θιγμένων πολιτών'; Δεν είναι κάτι κρυφό...

Εσύ όμως γιατί τρέχεις να τον υπερασπιστείς;

Και βέβαια, ποια είναι ακριβώς η 'ιδέα' που κυνηγάμε;;;

Ο Καρατζαφέρης υποστηρίζει αυτά που πρεσβεύει. Υπερασπίζεται τις ιδέες του με νομικά μέσα.

Δεν τρέχω να τον υπερασπιστώ. Ερωτώ γιατί το έρχεται πάντα ως παράδειγμα άκρατου φασισμού , περιορισμών κτλ.

Η ιδέα που εμφανίστηκε να κυνηγείται είναι αυτή του εθνικισμού του ( χωρίς την όποια ταμπέλα του βάλει ο καθένας ).

Τέλος , δεν νομίζω να του αφαιρεί κανείς το δικαίωμα να θίγεται από οτιδήποτε νομίζει αυτός ότι τον θίγει. Γιατί φαίνεται να το ειρωνεύεσαι ;

• K
                king-alexander last edited by

Το θέμα δεν νομίζω ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με την ελευθερία της τέχνης και την ελευθερία του λόγου(τα οποία αναλύθηκαν παραπάνω και κάποια σημεία της 'τέχνης 'είναι ασαφή...οπότε βράστα), αλλά, αν κάποιος, βλάκας πραγματικά και ηλίθιος, στην κυριολεξία ΧΑΖΟΣ(με ψυχιατρικά δεδομένα), μπορεί να πλασσάρεται ως 'καλλιτέχνης'.

Και εγώ μπορώ να σας πω ότι είμαι καλλιτέχνης...τι; θα μου το αρνηθείτε; Μα ποιά κριτήρια; Ποιοί είστε εσείς για να κρίνετε και να λογοκρίνετε την τέχνη;
                Για εμένα, κάποιοι δεν είναι καλλιτέχνες αλλά πανάσχετοι, απλά και ξάστερα, για κάποιους άλλους είναι: σιγά μην τους θεωρήσω και καλλιτέχνες για να ικανοποιήσω μερικούς ότι δεν επιτίθεμαι στην τέχνη(δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα;).

Οπότε, ας μην ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με την τέχνη αυτή καθεαυτή, αλλά και αν η μ@λακία δέρνει κάποιον που το παίζει καλλιτέχνης(το ίδιο γίνεται και με τους κάθε λογής 'δημοσιογράφους', ειδικούς τύπου, κινηματογράφου, κ.λ.π.), παρουσιαστές πρωϊνάδικων/μεσημεριανάδικων, κ.λ.π. Πού ξέρω εγώ ότι ο άλλος δεν είναι μουρλός/IQ ρεβυθιού;

Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

• K

Κάτι ακόμα: μόνο στη Χούντα ρωτούσαν και έκαναν υπαινιγμούς για τις πολιτικές προτιμήσεις κάποιου. Μου φαίνεται ότι με χαρακτηριστική ευκολία μας ξεφεύγουν τέτοιες κρίσεις κάποιες φορές, και **ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ **δεν είναι υποχρεωμένος να απολογείται και να απαντήσει τι ψηφίζει, και γούστο του και καπέλο του αν θέλει Καρατζαφέρη ή Παπαρήγα ή ΠρασινοΜπλεδες και γιατί(δικό του θέμα).

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • N
                    nass last edited by

Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
                    Το θέμα δεν νομίζω ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με την ελευθερία της τέχνης και την ελευθερία του λόγου(τα οποία αναλύθηκαν παραπάνω και κάποια σημεία της 'τέχνης 'είναι ασαφή...οπότε βράστα), αλλά, αν κάποιος, βλάκας πραγματικά και ηλίθιος, στην κυριολεξία ΧΑΖΟΣ(με ψυχιατρικά δεδομένα), μπορεί να πλασσάρεται ως 'καλλιτέχνης'.

Γιατί όχι ?
                    Μόνο οι 'έξυπνοι' μπορούν είναι καλλιτέχνες ?

Δηλαδή καλλιτέχνες που ήταν ενδεχομένως ψυχιατρικές περιπτώσεις (πχ. ο Νταλί) δεν 'δικαιούνταν' να είναι καλλιτέχνες ?

Τόσοι και τόσοι καλλιτέχνες μπαινόβγαιναν στα ψυχιατρεία ή αυτοκτόνησαν στο τέλος... Δικαιούνταν ή όχι να είναι καλλιτέχνες ?

Και εγώ μπορώ να σας πω ότι είμαι καλλιτέχνης...τι; θα μου το αρνηθείτε;

Οχι φυσικά. Ακριβώς αυτό είναι το θέμα: πως δεν πρέπει να σου αρνηθεί κανείς την καλλιτεχνική έκφραση, και ας είσαι χαζός και ας είσαι ατάλαντος. Ας εκφραστείς και ας υποστείς τη βάσανο της κριτικής για το έργο σου.

Για εμένα, κάποιοι δεν είναι καλλιτέχνες αλλά πανάσχετοι, απλά και ξάστερα, για κάποιους άλλους είναι: σιγά μην τους θεωρήσω και καλλιτέχνες για να ικανοποιήσω μερικούς ότι δεν επιτίθεμαι στην τέχνη(δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα;).

Πολύ βολικό: 'δεν λογοκρίνουμε την τέχνη αλλά αυτό δεν είναι τέχνη, οπότε δικαιούμαστε να το λογοκρίνουμε'.

Και ποιός δικαιούται να κρίνει τι είναι τέχνη και τι όχι ? Το κράτος ? Η αστυνομία ? Η ένωση κριτικών τέχνης ? Ο λαός ?

Εχεις ιδέα αν στην εποχή τους οι 'Δεσποινίδες της Αβινιόν' θεωρούνταν τέχνη ή όχι ?

Ο Εμπειρίκος είναι τέχνη ? Ήταν στην εποχή του ?

'Διαφωνώ με ό,τι λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες'. Αν δεχόμαστε το παραπάνω για την ελευθερία του λόγου, γιατί όχι για την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης ?

Προσωπικά θεωρώ πως η ελευθερία είναι ανώτερο αγαθό από τις όποιες 'εθνικές αξίες' και αξίζει να προστατεύεται.

• G
                      ginogsm last edited by

H ελευθερία δεν έχει θεμιτά όρια ;

Η τέχνη δεν πρέπει να σέβεται αξίες , ιδανικά , αγώνες , την ιστορία ;

Ποια θα ήταν η θέση σας εάν το ίδιο DVD προβάλλονταν από το TVMagic στις 01:00 ; Θα ήταν τέχνη τότε ή προσβολή ; Και εάν θα ήταν και τότε τέχνη γιατί ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρίες για τις εφημερίδες με τα DVD ; Τέχνη ήταν και είχε και αντίστοιχη απαγόρευση πώλησης σε ανηλίκους και την αγόραζες μόνο εάν ήθελες ( δεν σε πήγε κανείς με πουλμανάκι ). Γιατί εφ’ όσον υπάρχουν δεδομένα όρια μετά των οποίων θεωρείται ότι προσβάλλονται τα συγκεκριμένα ( και όχι τα όποια ) σύμβολα αυτά δεν είναι δυνατόν να γίνουν σεβαστά ;

• K

Κάποιοι για εμένα είναι καλλιτέχνες και κάποιοι δεν έχουν ιδέα από τέχνη, οπότε δεν είναι, γιατί είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό; Δεν πάει τους θεωρεί καλλιτέχνες 6 Δισσεκατομύρια κόσμος; Δεν μου καίγεται καρφί(με το συμπάθειο).
                        Φυσικά μπορεί κάποιος να πει ότι 'αυτός είναι ατάλαντος' ή οτιδήποτε άλλο, όπως ανέφερε ο nass, αλλά για εμένα μπορεί να είναι ένας καραγκιόζης και μισός και δεν θα απολογηθώ για αυτό σε κανέναν.

Όσο για το ποιός είναι ικανός να κρίνει τι είναι τέχνη, για εμένα η απάντηση είναι: ο καθένας μας(και όχι μόνο άλλοι καλλιτέχνες): αν κάποιος θεωρείται ανρθώπινο ον με νοημοσύνη, ας χρησιμοποιήσει το μυαλό του λίγο. Το ίδιο ισχύει και για διάφορες θωρίες που έχουν διατυπωθεί κατά καιρό.

Θυμάμαι το εξής καταπληκτικό: μια φορά κάτι είπα για τον Μαρξ σε ένα γνωστό μου(κριτική πάνω σε κάτι που είπε και αιτιολόγησα την άποψή μου) και άκουσα το εξής εκπληκτικό: 'ποιός είσαι ΕΣΥ να θεωρείς ότι ο Μαρξ έσφαλε πάνω σε αυτό;' Απάντησα: 'ποιός είναι Ο Μαρξ που θα μου πει εμένα αν μπορώ να τον κρίνω ή όχι, ιδιαίτερα για κάτι το οποίο θα με αφορούσε αν ζούσα σε Μαρξιστική κοινωνία'.

Αλλαζόνας δεν είμαι ούτε και υπερόπτης, αλλά και Ο Θεός ο ίδιος(αν υπήρχε) να μου έλεγε κάτι, θα τον έκρινα: από τη στιγμή που έίμαι ελεύθερο ον και έχω ελεύθερη σκέψη, θα κρίνω άπαντες(ασχέτως αν η κρίση μου είναι λαθεμένη ή όχι --- ας μάθω απ' τα λάθη μου και ας βελτιωθώ).

Επεξεργασία

Υ.Γ.: Διπλωμάτης δεν είμαι, ούτε και υπήρξα ποτέ: όταν πραγματικά αποφσίσω να πω την γνώμη μου(κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις αποφεύγω για να μην πληγώσω/δυσαρεστήσω από καθαρή εκτίμηση σε κάποια πρόσωπα), θα την πω και δεν θα διστάσω από οτιδήποτε.

• K
                          koutsan last edited by

Κάποιοι για εμένα είναι καλλιτέχνες και κάποιοι δεν έχουν ιδέα από τέχνη, οπότε δεν είναι, γιατί είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό; Δεν πάει τους θεωρεί καλλιτέχνες 6 Δισσεκατομύρια κόσμος; Δεν μου καίγεται καρφί(με το συμπάθειο).
                          Φυσικά μπορεί κάποιος να πει ότι 'αυτός είναι ατάλαντος' ή οτιδήποτε άλλο, όπως ανέφερε ο nass, αλλά για εμένα μπορεί να είναι ένας καραγκιόζης και μισός και δεν θα απολογηθώ για αυτό σε κανέναν.

Όσο για το ποιός είναι ικανός να κρίνει τι είναι τέχνη, για εμένα η απάντηση είναι: ο καθένας μας(και όχι μόνο άλλοι καλλιτέχνες): αν κάποιος θεωρείται ανρθώπινο ον με νοημοσύνη, ας χρησιμοποιήσει το μυαλό του λίγο. Το ίδιο ισχύει και για διάφορες θωρίες που έχουν διατυπωθεί κατά καιρό.

Θυμάμαι το εξής καταπληκτικό: μια φορά κάτι είπα για τον Μαρξ σε ένα γνωστό μου(κριτική πάνω σε κάτι που είπε και αιτιολόγησα την άποψή μου) και άκουσα το εξής εκπληκτικό: 'ποιός είσαι ΕΣΥ να θεωρείς ότι ο Μαρξ έσφαλε πάνω σε αυτό;' Απάντησα: 'ποιός είναι Ο Μαρξ που θα μου πει εμένα αν μπορώ να τον κρίνω ή όχι, ιδιαίτερα για κάτι το οποίο θα με αφορούσε αν ζούσα σε Μαρξιστική κοινωνία'.

Αλλαζόνας δεν είμαι ούτε και υπερόπτης, αλλά και Ο Θεός ο ίδιος(αν υπήρχε) να μου έλεγε κάτι, θα τον έκρινα: από τη στιγμή που έίμαι ελεύθερο ον και έχω ελεύθερη σκέψη, θα κρίνω άπαντες(ασχέτως αν η κρίση μου είναι λαθεμένη ή όχι --- ας μάθω απ' τα λάθη μου και ας βελτιωθώ).

Φυσικά και μπορείς να θεωρείς ό,τι σου γουστάρει τέχνη...Εκεί θα μείνεις όμως, θα το συζητήσεις με τους φίλους σου, με τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, εδώ στο Forum, θα γράψεις ένα βιβλίο, άρθρα στις εφημερίδες και τέρμα...Τι εννοώ τέρμα? Ότι δεν θα μας επιβάλλεις την άποψή σου. Και πως θα μας την επέβαλλες υποθετικά? Αν ζητούσες την συνδρομή της κρατικής βίας για να αποσυρθεί-αποκαθηλωθεί το 'καλλιτεχνικό' ή μη έργο...
                          Το θέμα του thread λοιπόν δεν είναι τι θεωρεί ο καθένας μας τέχνη, αυτό είναι παντελώς αδιάφορο και θα παίρναμε τόσες απαντήσεις όσα και τα μέλη του Forum...Το θέμα ανακύπτει όταν ζητείται η επέμβαση της κρατικής εξουσίας για να συνδράμει manu militari κατά αυτού που ΕΣΥ δεν θεωρείς τέχνη.

Και είναι αστείο να απευθύνεσαι σε όσους εδώ υπερασπίζονται την 'ασύδοτη' ελευθερία της τέχνης και να τους λες ότι έχεις το δικαίωμα να κρίνεις το Θεό και τα έργα τέχνης όπως και όποτε σου αρέσει : το ξέρουν πάρα πολύ καλά και γι αυτό γράφουν στο παρόν topic : για την ελευθερία - και τη δική σου - να εκφράζεσαι με όλα τα μέσα και προς πάσα κατεύθυνση...
                          'Διεκδικείς' κάτι το οποίο αυτοί στους οποίους (νομίζω) ότι απευθύνεσαι στο αναγνωρίζουν ως απόλυτο και αναφαίρετο διακίωμά σου...Για κάποιους άλλους δεν ξέρω

• G
                            ginogsm last edited by

Να ξέρει , όποιος καλέσει την αστυνομία γιατί του έκαναν όμορφες γραμμούλες στο αμάξι , ότι ζητά την επέμβαση της κρατικής βίας έναντι της τέχνης. Το αυτό και όποιος θα ζητήσει να μαζέψω τα κακάκια του σκύλου μου από την πόρτα του και φέρει την αστυνομία για να με υποχρεώσει.

Επιπλέον μη διαμαρτυρηθεί κανείς γιατί έβαψαν με graffiti τον φρεσκοβαμμένο τοίχο του και προς θεού μην καλέσει την αστυνομία. Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία του κράτους ούτε στη βία που αυτό θα ασκήσει.

• A
                              asimov last edited by

Και τι ειναι η τεχνη; ΤΕΕ να πρεπει να γραφτεις αφου πρωτα παρεις πιστοποιητικο απο το ΤΣΜEΔΕ; Καθενας μπορει ν' αυτοπροσδιοριστει ως καλλιτεχνης και να κριθει για το εργο του.
                              Ή μηπως πρεπει πρωτα να παρει πιστοποιητικο φρονηματων;

• K

Ο χρήστης koutsan έγραψε:

Φυσικά και μπορείς να θεωρείς ό,τι σου γουστάρει τέχνη...Εκεί θα μείνεις όμως, θα το συζητήσεις με τους φίλους σου, με τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, εδώ στο Forum, θα γράψεις ένα βιβλίο, άρθρα στις εφημερίδες και τέρμα...Τι εννοώ τέρμα? Ότι δεν θα μας επιβάλλεις την άποψή σου. Και πως θα μας την επέβαλλες υποθετικά? Αν ζητούσες την συνδρομή της κρατικής βίας για να αποσυρθεί-αποκαθηλωθεί το 'καλλιτεχνικό' ή μη έργο...

Μα, δεν με ενδιαφέρει να επιβάλλω την άποψή μου, αν αυτό κατάλαβες.

Το θέμα του thread λοιπόν δεν είναι τι θεωρεί ο καθένας μας τέχνη, αυτό είναι παντελώς αδιάφορο και θα παίρναμε τόσες απαντήσεις όσα και τα μέλη του Forum...Το θέμα ανακύπτει όταν ζητείται η επέμβαση της κρατικής εξουσίας για να συνδράμει manu militari κατά αυτού που ΕΣΥ δεν θεωρείς τέχνη.

Καλώς ή κακώς, έτσι λειτουργεί μια Δημοκρτατία και δεν υπάρχει καλύτερο υποκατάστατο για εμένα. Ακραίες επιλογές, μαζί με επίσης σωστές επιλογές των πολιτών, συνθέτουν την καθημερινότητά μας.
                                Ακόμα και αν δεν ήθελα κάτι το οποίο ήθελε η πλειοψηφία, τι θα μπορούσα να κάνω αν τους έφερνα αντίρρηση αν θεωρούσαν ότι κάνω κάτι παράνομο;
                                Ούτε είναι ώρα για βλακείες τύπου 'η Δημοκρατία είναι οχλοκρατία' και μπούρδες παρόμοιες. Ναι, εν μέρει είναι, ε και; Είναι επίσης πολλά περισσότερα από απλά μια 'οχλοκρατία'.

Και είναι αστείο να απευθύνεσαι σε όσους εδώ υπερασπίζονται την 'ασύδοτη' ελευθερία της τέχνης και να τους λες ότι έχεις το δικαίωμα να κρίνεις το Θεό και τα έργα τέχνης όπως και όποτε σου αρέσει : το ξέρουν πάρα πολύ καλά και γι αυτό γράφουν στο παρόν topic : για την ελευθερία - και τη δική σου - να εκφράζεσαι με όλα τα μέσα και προς πάσα κατεύθυνση...
                                'Διεκδικείς' κάτι το οποίο αυτοί στους οποίους (νομίζω) ότι απευθύνεσαι στο αναγνωρίζουν ως απόλυτο και αναφαίρετο διακίωμά σου...Για κάποιους άλλους δεν ξέρω

Το θέμα φίλε μου είναι ότι, δεν με ενδιαφέρει καν αν μου δίνουν το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου ή να κάνω κάτι για εμένα(χωρίς να βλάπτω άλλους, δηλαδή) ή όχι: αν το θέλω ΕΓΩ, θα την πω, δεν πάει να μου πάρουν το κεφάλι. Μπορεί να είμαι σπάνια περίπτωση ή απλά αγύριστο κεφάλι, ποσώς με ενδιαφέρει. Από μικρός αυτό έκανα και αυτό κάνω(ευτυχώς και δυστυχώς ), χωρίς φόβο τιμωρίας, αν αποφάσιζα κάτι.

• P
                                  petros last edited by

Εκεί ακριβώς είναι η διαφωνία:
                                  Η τέχνη ΔΕΝ οφείλει να σέβεται ιδανικά, αξίες και ιστορία.
                                  Ουδέποτε ήταν αυτός ο σκοπός της.
                                  Ο καλλιτέχνης ωστόσο μπορεί όχι μόνο να τις σέβεται, αλλά και να τις υπηρετεί (βλ. στρατευμένη τέχνη). Ούτε αυτό είναι κακό...

• K
                                    koutsan last edited by

Να ξέρει , όποιος καλέσει την αστυνομία γιατί του έκαναν όμορφες γραμμούλες στο αμάξι , ότι ζητά την επέμβαση της κρατικής βίας έναντι της τέχνης. Το αυτό και όποιος θα ζητήσει να μαζέψω τα κακάκια του σκύλου μου από την πόρτα του και φέρει την αστυνομία για να με υποχρεώσει.

Επιπλέον μη διαμαρτυρηθεί κανείς γιατί έβαψαν με graffiti τον φρεσκοβαμμένο τοίχο του και προς θεού μην καλέσει την αστυνομία. Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία του κράτους ούτε στη βία που αυτό θα ασκήσει.

Μας ρήμαξες με τα κακάκια του σκύλου σου, το 'πες μία, το πες δύο το εμπεδώσαμε...Κάνα άλλο παράδειγμα εξίσου παραστατικό για το τι δεν θεωρείς τέχνη, έτσι δια να ευθυμήσουμε?

• K

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

Και τι ειναι η τεχνη; ΤΕΕ να πρεπει να γραφτεις αφου πρωτα παρεις πιστοποιητικο απο το ΤΣΜEΔΕ; Καθενας μπορει ν' αυτοπροσδιοριστει ως καλλιτεχνης και να κριθει για το εργο του.

Τώρα περιμένεις να σου απαντήσω τι ακριβώς, τι είναι τέχνη; Αφού εξήγησα την άποψή μου ακριβέστατα. Ξαναδιάβασέ το.

• G
                                        ginogsm last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:

Εκεί ακριβώς είναι η διαφωνία:
                                        Η τέχνη ΔΕΝ οφείλει να σέβεται ιδανικά, αξίες και ιστορία.
                                        Ουδέποτε ήταν αυτός ο σκοπός της.
                                        Ο καλλιτέχνης ωστόσο μπορεί όχι μόνο να τις σέβεται, αλλά και να τις υπηρετεί (βλ. στρατευμένη τέχνη). Ούτε αυτό είναι κακό...

Όντως.

Εγώ θεωρώ ότι και η τέχνη και ο καλλιτέχνης ( που στην περίπτωση ενός έργου είναι το ίδιο και το αυτό ) οφείλουν να σέβονται πρόσωπα , καταστάσεις , σύμβολα που αναγνωρισμένα και αντικειμενικά ( ακόμη και για τους εχθρούς τους δηλαδή ) είναι σεβαστά.

Επιπλέον κανείς δεν απάντησε στο ερώτημα σχετικά με το Magic και τα DVD των εφημερίδων.

Τέλος , Πέτρο , δεν μου είπες εάν σε κάλυψα με τα περί Καρατζαφέρη και τις ερωτήσεις μου που δεν έλαβαν απάντηση αλλά μόνο ερωτήσεις.

• G
                                          giorgos123 last edited by

Ο χρήστης Asimov έγραψε:

Και τι σημαινει αυτο , οτι εαν καποιοι ασχετοι αυτοπροσδιοριζομενοι καλλιτεχνες αποφασισουν να κανουν ομαδικο σεξ εγω πρεπει να αποφυγω να το χαρακτηρισω παρτουζα

• K
                                            koutsan last edited by

Καλώς ή κακώς, έτσι λειτουργεί μια Δημοκρτατία και δεν υπάρχει καλύτερο υποκατάστατο για εμένα. Ακραίες επιλογές, μαζί με επίσης σωστές επιλογές των πολιτών, συνθέτουν την καθημερινότητά μας.
                                            Ακόμα και αν δεν ήθελα κάτι το οποίο ήθελε η πλειοψηφία, τι θα μπορούσα να κάνω αν τους έφερνα αντίρρηση αν θεωρούσαν ότι κάνω κάτι παράνομο;
                                            Ούτε είναι ώρα για βλακείες τύπου 'η Δημοκρατία είναι οχλοκρατία' και μπούρδες παρόμοιες. Ναι, εν μέρει είναι, ε και; Είναι επίσης πολλά περισσότερα από απλά μια 'οχλοκρατία'.
                                            Το θέμα φίλε μου είναι ότι, δεν με ενδιαφέρει καν αν μου δίνουν το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου ή να κάνω κάτι για εμένα(χωρίς να βλάπτω άλλους, δηλαδή) ή όχι: αν το θέλω ΕΓΩ, θα την πω, δεν πάει να μου πάρουν το κεφάλι. Μπορεί να είμαι σπάνια περίπτωση ή απλά αγύριστο κεφάλι, ποσώς με ενδιαφέρει. Από μικρός αυτό έκανα και αυτό κάνω(ευτυχώς και δυστυχώς ), χωρίς φόβο τιμωρίας, αν αποφάσιζα κάτι.

• Η συζήτηση με όρους μειοψηφίας - πλειοψηφίας όταν μιλάμε για ελευθερία της τέχνης ή λόγου μπορεί να διολισθήσει επικίνδυνα, το αποφεύγω.

-Επειδή υπάρχω κι εγώ όμως που είμαι λιγότερο γενναίος από σένα και που δεν τολμάω να πω ελεύθερα τη γνώμη μου καλό θα ήταν η ελευθερία της έκφρασης να τυγχάνει (και) κρατικής προστασίας...Μα για κάνα δυο δειλούς σαν του λόγου μου? Ε ναι έστω γι αυτούς...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 21
                                            • 22