-
Ο χρήστης Mclaren-Queen έγραψε:
1.Απ οσο θυμαμαι(δεν το εψαξα) ο αλονσο δεν ειχε και πολυ μικροτερη διαφορα απο τον πισω του απ οτι ειχε ο Χαμιλτον απο τον Μασσα στο Μονακο οποτε και τον εβαλαν νωριτερα για πιτ στοπΑπ'το Massa ειχε 1μισι δευτερολεπτο (?) που καλυπτεται, απ'το Hamilton 5 (?) που δεν καλυπτεται - και το κυριοτερο στη μια περιπτωση ηταν Ferrari και στην αλλη McLaren.
2.α)2 γυροι καυσιμο φανταζομαι οτι ειναι 3-4 γυροι με αυτοκινητο ασφαλειας
β)Τα πιτ ανοιγουν 2-3 γυρους αφου μπει το αυτοκινητο ασφαλειας στην πιστα ασχετα με τον αν συνεχιζει η οχι.Πιθανον και να του εφτανε το καυσιμο 2 γυρων αλλα δεν ειμαστε σιγουροι.
Αλλα με 2 γυρους επιπλεον καυσιμο στο 1ο stint χανεις στανταρ ~2 δεκατα το γυρο (σε αυτον περιλαμβανεται ο γυρος των δοκιμαστικων) και αυξανει η πιθανοτητα να χασεις θεση στην εκινηση, ενω κερδιζεις 3-4 δεκατα κατα το pitstop και φυσικα ωφελεισαι στη σχετικα απιθανη περιπτωση να βγει sc στο συγκεκριμενο διαστημα των 1-2 γυρων.
γ)Ακομα κι αν αυτα που λεω πιο πανω ειναι λαθος τοτε στο Μονακο μας δουλευανε με τις δηλωσεις τους..
Στο Monaco ειναι διπλασια η πιθανοτητα sc, στον Καναδα οι μισες στροφες εχουν run-off. Και ξαναλεω οτι στο Monaco ο Alonso ηταν ανετος.
3.Οτι αυτες οι συνθηκες βολεψαν τον Χαμιλτον δεν το αμφισβητησα πουθενα.Εμενα με ενοχλησε το οτι θεωρει τον εαυτο του ατυχο ο Αλονσο ενω αυτος δεν εκανε κατι για να καθορισει την τυχη του
Οπως σου ειπα παραπανω η πιθανοτητα να βγει sc και μαλιστα στους γυρους 23-24 (απο συνολο 70) ποση ειναι? 1%? Ασχετα με την αποφαση τους (για την οποια ειχαν τους λογους τους), το οτι βγηκε τοτε δεν ειναι ατυχια?
4.Πλακα μου κανεις?Εσυ καθε φορα που ισχυριζεσαι κατι εχεις ολα τα δεδομενα της εκαστοτε ομαδας?Βασιζομαι σ αυτα που ειδα και στις δηλωσεις των ιδιων.Τοσο παραξενο σου φαινεται?
Οι ομαδες εχουν συγκεκριμενα στανταρ με τα οποια λειτουργουν και δεν παιρνουν τις αποφασεις τους στην τυχη. Αλλες φορες τους βγαινουν (τις περισσοτερες) αλλες οχι, δε θα βγουμε εμεις οι ασχετοι να τους πουμε τι θα κανουν...Εκτος βεβαια αν εσυ εχεις αντιστοιχες γνωσεις, εμπειρια κλπ. στο συγκεκριμενο επαγγελμα.
-
Ο χρήστης pinifarina έγραψε:
....Στα περισσοτερα συμφωνουμε.Απλως εγω κολλαω στο οτι 'ρισκαρε' εξαντλωντας τα καυσιμα του μη λαμβανοντας υποψην του την (οπως αποδειχτηκε οχι και τοσο μικρη)πιθανοτητα εισοδου του αυτοκινητου ασφαλειας.Εγω αυτο δεν το θεωρω ατυχια!Ειναι διαφορετικη λογικη!
Οσο γι αυτο για τις πληροφοριες απο που εχουν οι ομαδες σαφως και δεν ισχυριζομαι οτι εχω αναλογες απλως κρινω απο αυτα που βλεπω.Και σου υπενθυμιζω οτι δεν τους κρινω για το ρισκο που πηραν και δεν τους βγηκε αλλα για τις δηλωσεις περι ατυχιας!Edit:ορθογραφικα..
-
amateurvideo 1
(right click, save target as)
duration: 1:20min
size: 7,02mbamateurvideo 2
duration: 0:50min
size: 4,37mbamateurvideo 3
duration: 2:48min
size: 14,66mbamateurvideo 4
duration: 0:28min
size: 2,39mbamateurvideo 5
duration: 2:31min
size: 13,22mbamateurvideo 6
duration: 3:05min
size: 16,13mb -
-
Τελικά είμουν το ΣΚ στο Μοντρεάλ για να παρακολουθήσω τον αγώνα με φίλους από την Βοστώνη και γράφω οχι ανάλυση αλλά πως το είδα με τα ίδια μου τα ματα. Είχα εισητήριο general admission, βρήκαμε να καθήσουμε σε μία θέση με σκιά και καλή θέα στην φουρκέτα που έγινε το ατύχημα, αλλά απο εκείνο το σημείο ένα δέντρο μας έκριβε την γιγαντο-οθόνη. Οπότε και η πληροφόριση για τον αγώνα ήταν ελειπής. Την στιγμή που έγινε το ατυχημα είχα σηκωθεί από την θέση μου για να παω σε ένα άλλο σημείο στην ευθεία που είναι λιγο μετά και δεν το είδα. Με λίγα λόγια για να παρακολουθήσεις το GPdC πρέπει να σκάσεις 200-300 δολλάρια για να καθήσεις σε κερκίδα. Στην έξοδο απο την φουρκέτα οι στροφές είναι χαμηλές και ο θόρυβος αντέχεται χωρίς ωτασπίδες, στις μεγάλες ευθείες κοντά στους κόφτες η ένταση είναι απίστευτη.
Αλλά δεν είναι μόνο ο αγώνας, η πόλη (γαλλόφωνη) πραγματικά ζεί τον αγώνα. Το Μοντρεάλ έχει τον περισσότερο χρόνο βαρύ χειμώνα και 2-3 μήνες (Μάιο-Ιούλιο) που έχουν κάτι σαν άνοιξη. Οπότε όλος ο κόσμος το το γιορτάζει, είναι στους δρόμους, στα μπάρ, υπάρχουν στην πόλη πολλά all-day events, συναυλίες, φωτομοντέλα, η νυχτερινή ζωή συγκρίνεται με της Ελλάδας, και οι γαλλίδες ...στα καλύτερα τους. Ο κόσμος δεν έχει το πουριτανικό στυλ της Βοστώνης, είναι πιό χαλαρός, θα δει κανείς σπόρ/κάμπριο αυτοκίνητα, να κάνουν ψιλο-κόντρες και σφήνες και να περνάνε με κόκκινο. Πολύ ωραία εμπειρία, αξίζει να ζήσει κανείς κάτι τέτοιο και φαντάζομαι ότι είναι τελείως διαφορετικά από έναν αγώνα που γίνεται στην μέση του πουθενά.
Επίσημο thread: GP Kαναδά 2007