-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Σιγά μη δε μπορούσαν να διαγνώσουν έναν διαβήτη και έπρεπε να φύγει Γερμανία...
Εγω ειχα παει σε 3 γιατρους γιατι δεν εβλεπα καλα και ο 3ος μονο βρηκε την σπανια παθηση ...μυωπια.
Καλα τωρα..μην τα παραλεμε..
δλδ? Εχω λογο να λεω μλκιες?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σιγά μη δε μπορούσαν να διαγνώσουν έναν διαβήτη και έπρεπε να φύγει Γερμανία...
Εγω ειχα παει σε 3 γιατρους γιατι δεν εβλεπα καλα και ο 3ος μονο βρηκε την σπανια παθηση ...μυωπια.
Καλα τωρα..μην τα παραλεμε..
δλδ? Εχω λογο να λεω μλκιες?
Τι να σου πω τωρα..δεν ξερω σε ποιους γιατρους πηγες και τι ειδους μυωπια ειχες..αλλα αυτο που λες μου ακουγεται (εξωφρενικα) υπερβολικο!
edit:αν θες αναφερε μας τις διαγνωσεις των 2 πρωτων γιατρων και την τελικη, του τριτου.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
το δε δημόσιο σύστημα Υγείας αποτελεί απλώς προθάλαμο του Κοιμητηρίου (εκτός κι αν έχεις μέσον, αρκετή τύχη και φακελλάκι).Πολύ με πονάει να τ΄ακούω αυτό, βλέποντας καθημερινά πολλούς ανθρώπους να μοχθούν για το ακριβώς αντίθετο...
-
Τι να σου πω τωρα..δεν ξερω σε ποιους γιατρους πηγες
Κοιτα, δεν χρειαζεται να ειναι ο αλλος καθηγητης παν/μιου για να διαγνωσει μυωπια.
τι ειδους μυωπια ειχες.
Απλουστατη μυωπια...
αλλα αυτο που λες μου ακουγεται (εξωφρενικα) υπερβολικο!
Και ομως...
(πραγματικα ποιος ο λογος να λεω μλκια?)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
το δε δημόσιο σύστημα Υγείας αποτελεί απλώς προθάλαμο του Κοιμητηρίου (εκτός κι αν έχεις μέσον, αρκετή τύχη και φακελλάκι).
Πολύ με πονάει να τ΄ακούω αυτό, βλέποντας καθημερινά πολλούς ανθρώπους να μοχθούν για το ακριβώς αντίθετο...
εχμμμ...οχι και πολλους Χαρη..
-
το δε δημόσιο σύστημα Υγείας αποτελεί απλώς προθάλαμο του Κοιμητηρίου (εκτός κι αν έχεις μέσον, αρκετή τύχη και φακελλάκι).
Πολύ με πονάει να τ΄ακούω αυτό, βλέποντας καθημερινά πολλούς ανθρώπους να μοχθούν για το ακριβώς αντίθετο...
Kι εγώ πονώ γι' αυτούς που μοχθούν και τους νιώθω, γιατί κι εγώ μοχθώ, όπως αυτοί, για το 'αντίθετο' , σε άλλον τομέα της ανύπαρκτης Πολιτείας μας.
-
edit:αν θες αναφερε μας τις διαγνωσεις των 2 πρωτων γιατρων και την τελικη, του τριτου.
Αν + :οι πρωτοι 2 μου ειπαν οτι βλεπω καλα (πηγαινα σχολειο, προτελευταιο θρανιο και δεν εβλεπα καλα τον πινακα) και ο 3ος με φυσικοτητα μου ειπε: 'Ενταξει, εχεις λιγη μυωπια, θα σου γραψω μια συνταγη για γυαλια...'
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν + :οι πρωτοι 2 μου ειπαν οτι βλεπω καλα (πηγαινα σχολειο, προτελευταιο θρανιο και δεν εβλεπα καλα τον πινακα) και ο 3ος με φυσικοτητα μου ειπε: 'Ενταξει, εχεις λιγη μυωπια, θα σου γραψω μια συνταγη για γυαλια...'
Ωραια..ποιος σου ειπε ομως οτι η διαγνωση του τριτου ηταν και η σωστη?
Να σου δωσει δηλαδη γυαλια εστω και με λιγη μυωπια?
Οι προηγουμενοι μπορει να εκριναν οτι δεν χρειαζοταν ισως απο τοσο νωρις να αρχισεις την χρηση γυαλιων και ισως ηταν καλυτερο πχ να καθισεις σε πιο μπροστα θρανιο!
Αυτο δεν τους κανει αλμπανηδες ουτε ασχετους!!!Τετοιου ειδους παραδειγματα, του τυπου δεν ειναι καλος γιατρος αυτος, γιατι δεν μου εδωσε 248 φαρμακα ή μου ειπε οτι δεν εχω τιποτα και απλα χρειαζομαι ξεκουραση κλπ, δυστυχως υπαρχουν πολλα..φταινε και οι ασθενεις λοιπον σε πολυ μεγαλο βαθμο για τη συμπεριφορα των γιατρων!
Ο σημερινος ασθενης θελει να ακουσει ντε και καλα οτι κατι εχει..του βρισκει κατι στην τελικη και ο (μη επαγγελματιας)γιατρος και αυτοματως γινεται επιτυχημενος!:lipsealed:Καποιος ομως που θελει να λεγεται γιατρος δεν πρεπει να επηρεαζεται απο τετοιες καταστασεις..
-
Να σου δωσει δηλαδη γυαλια εστω και με λιγη μυωπια?1+ μυωπια και να μην βαλω γυαλια? Ουτε σε περιπτωσεις διαβασματος?
Θυμαμαι χαρακτηριστικα τον εναν απο τους 2 πρωτους που με εξεταζε:
-Τι ειναι αυτο?
-εεεε, δεν βλεπω καθαρα.
-Κανε μια προσπαθεια
-6?
-5 ειναι, κοντα επεσες, δεν εχεις τπτ. -
τώρα είπες την αλήθεια... οι γιατροί βρήκαν από τί έπασχες, απλά έδωσαν διαφορετική αγωγή... τόση ώρα παρερμήνευες τις γνωματεύσεις...
με 1 μυωπία δεν ειναι υποχρεωτικό να φοράς παντού γυαλιά... στην οδήγηση πρέπει, αλλά όχι κ όταν διαβάζεις απαραιτήτως... κ εμένα πριν 10 χρόνια, όταν είχα 1 ο γιατρός τότε μου είχε δώσει γυαλιά μόνο για την τηλεόραση, αλλά εγώ τα φορούσα τότε πάντα... το μάτι συνήθισε σε αυτά κ η μυωπία πήγε στο 3. υπάρχουν πολλές σχολές ιατρικές που αντιμάχονται σε λεπτά θέματα, όπως πότε πρέπει κανείς να φορέσει γυαλιά,πότε να κάνεις laser μυωπίας, πότε πρέπει να γίνει μια εγχείρηση χιαστού (2-3 μέρες μετά την κάκωση ή 2-3 μήνες μετά)-στο τελευταίο πχ μια εγχείρηση πρέπει να γίνει από την 6η έως την 10η εβδομαδα... αυτό έχουν δείξει εργασίες ορθοπαιδικών κέντρων... κ αν πας στο χιονοδρομικό κέντρο της βουλγαρίας θα δεις ότι εκεί τους εγχειρίζουν 2 μερες μετά...
υπάρχουν τα guidelines, ωστόσο κάθε γιατρός έχει τη δική του φιλοσοφία
-
Του ανθρωπου του είπαν ότι δεν έχει τπτ, όχι ότι έχει μυωπία και δεν χρειάζεται γυαλιά.
Και εγώ έχω λίγη μυωπία 0,75 και ο γιατρος μου είχε δώσει γυαλιά για τηλεόραση κλπ, ποτε δεν τα έβαλα, και κάθομαι να δω τηλεόραση και σουφρώνω τα μάτια σα μαλακας!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Του ανθρωπου του είπαν ότι δεν έχει τπτ, όχι ότι έχει μυωπία και δεν χρειάζεται γυαλιά.Και εγώ έχω λίγη μυωπία 0,75 και ο γιατρος μου είχε δώσει γυαλιά για τηλεόραση κλπ, ποτε δεν τα έβαλα, και κάθομαι να δω τηλεόραση και σουφρώνω τα μάτια σα μαλακας!
ακριβως! 1ον ειχα ~1.5, 2ον δεν μου ειπαν εχεις λιγο μυωπια, μην βαλεις γυαλια...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, ο τίτλος του θέματος πιστεύω ότι είναι (τουλάχιστον, δηλαδή) υπερβολικός.
Από σεβασμό σε κάποιους ανθρώπους κι επιστήμονες, πρέπει να αλλάξει.Ililias, αν σε ένα ποτήρι γάλα πέσει έστω και μισό γραμμάριο σκατά (που δεν είναι δα και μισό γραμμάριο μόνον) τι έχεις μπροστά σου, γάλα ή σκατά;
Είναι ευθύνη του ποτηριού, αλλά και των ενδιαφερομένων να το πιουν, αυτό να καθαρίσει.
Ο τίτλος, όσο με αφορά και εφ' όσον συμφωνεί η διαχείριση, θα παραμείνει, μπας και φιλοτιμηθεί το γάλα και το ποτήρι εν γένει. Είναι προφανές πως δεν θα έχανα το χρόνο μου ερίζοντας με τα σκατά.
-
Coyot
- To παράδειγμά σου είναι άτοπο. Αν βάλεις δίπλα δίπλα ένα 'καλό' κι ένα 'κακό' γιατρό, δεν παίρνεις δυο κακόκαλους.
- Ο τίτλος δεν χαρακτηρίζει τους γιατρούς, αλλά εσένα. Φαντάζεσαι ότι θα φιλοτιμηθούν οι 'κακοί' γιατροί και θ' 'αλλάξουν', διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος εδώ;
-
Φαντάζεσαι ότι θα φιλοτιμηθούν οι 'κακοί' γιατροί και θ' 'αλλάξουν', διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος εδώ;Διαβαζουν κακοι γιατροι το φορουμ?
-
Φαντάζεσαι ότι θα φιλοτιμηθούν οι 'κακοί' γιατροί και θ' 'αλλάξουν', διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος εδώ;
Διαβαζουν κακοι γιατροι το φορουμ?
Δεν διαβαζουν, αλλα τους ξερουμε....
Στη Γερμανια υπαρχει συστημα αξιολογησης Ιατρων το οποιο οταν ενας ασθενης, ερθει 3 φορες με το ιδιο προβλημα ο ιατρος περναει απο εξεταση... -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Φαντάζεσαι ότι θα φιλοτιμηθούν οι 'κακοί' γιατροί και θ' 'αλλάξουν', διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος εδώ;
Στη Γερμανια υπαρχει συστημα αξιολογησης Ιατρων το οποιο οταν ενας ασθενης, ερθει 3 φορες με το ιδιο προβλημα ο ιατρος περναει απο εξεταση...Τότε όλοι οι γιατροί που παρακολουθούν χρόνια νοσήματα βρίσκονται υπό συνεχή εξέταση (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, αιματολόγοι κλπ κλπ κλπ).
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Να σου δωσει δηλαδη γυαλια εστω και με λιγη μυωπια?1+ μυωπια και να μην βαλω γυαλια? Ουτε σε περιπτωσεις διαβασματος?
Θυμαμαι χαρακτηριστικα τον εναν απο τους 2 πρωτους που με εξεταζε:
-Τι ειναι αυτο?
-εεεε, δεν βλεπω καθαρα.
-Κανε μια προσπαθεια
-6?
-5 ειναι, κοντα επεσες, δεν εχεις τπτ.χμμμ...κανονικα δεν επρεπε να σου βαλει το επομενο μεγαλυτερο αριθμο/γραμμα; Και μετα να το διορθωσει με διορθωτικους φακους; Και αν θεωρουσε οτι δεν χρειαζεται συνταγη να σου το ελεγε/προτεινε.
Πχ. εγω πηγα στον οφθαλμιατρο πριν ενα μηνα. Μου εκανε ενα κιλο τεστ και ελεγχους. Το αν βλεπω τον πινακα ηταν λιγωτερο απο 20% της ολη εξετασης. Δεν ειχα παει στον οφθαλμιατρο απο το 2002. Λαθος μου. Εστω και αν βλεπω καλα δεν σημαινει οτι τα ματια ειναι 100% υγιη. Με κοιταξε πιο λεπτομερως μαι και ειχα κανει δορθωτικη εγχειριση (Lasik) το 2000. Ολα ηταν καλα. Εχω 20/20 οραση. Ανακαλυψε ενα ελαφρο αστιγματισμο που νομιζω δεν διορθωνονταν το 2000. Μου ειπε στην θεση σου δεν θα εβαζα γυαλια γιαυτο αλλα αν θελεις να εισαι 100% σου δινω συνταγη. Αυτη ειναι η σωστη τακτικη κατα την δικη μου γνωμη.
Τωρα βεβαια αν μιλαμε για νοσο που το τελικο αποτελεσμα μπορει να ειναι μεχρι και θανατος τοτε η δευτερη και τριτη και αλλη γνωμη ειναι αναγκαιες. Αν υπηρχε περιπτωση εγω προσωπικα θα πηγαινα σε αλλο γιατρο. Ο ορθοπεδικος δεν εχει ειδικοτητα στον καρκινο των οστων. Ογκολογος εχει ειδικοτητα. Αν η ακτινογραφια δεν εδειξε τιποτα τοτε μια μαγνητικη τομογραφια ενα catscan θα ειχε μεγαλυτερες πιθανοτητες. Και φυσικα υπαρχει και το εξωτερικο και αλλαχου.
Εχω προσφατα παραδειγματα απο την κουνιαδα μου που την ειχανε για μεταστατικο σρκωμα μετα καρκινο του δερματος (Μελανωμα) και βγηκε 100% μη κοκαοηθης και τιποτα. Εν τω μεταξυ η κακομοιρα ειχε φρικαρει (και με το δικιο της). Αλλα επεμεινε και ολα βγηκαν αρνητικα.
Νικος
-
Στη Γερμανια υπαρχει συστημα αξιολογησης Ιατρων το οποιο οταν ενας ασθενης, ερθει 3 φορες με το ιδιο προβλημα ο ιατρος περναει απο εξεταση...Τότε όλοι οι γιατροί που παρακολουθούν χρόνια νοσήματα βρίσκονται υπό συνεχή εξέταση (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, αιματολόγοι κλπ κλπ κλπ).
Μπα....
Η θεια μου καθε Δευτερα ειναι στο Ιατρο της.
Οι χασαπηδες στο Γενικο Κρατικο Νικαιας της ειπαν οτι εχει μια μολυνση και οταν την στειλαμε πακετο Γερμανια, οι Ιτροι παλευαν να σωσουν το ποδι της.... -
Coyot- To παράδειγμά σου είναι άτοπο. Αν βάλεις δίπλα δίπλα ένα 'καλό' κι ένα 'κακό' γιατρό, δεν παίρνεις δυο κακόκαλους.
- Ο τίτλος δεν χαρακτηρίζει τους γιατρούς, αλλά εσένα. Φαντάζεσαι ότι θα φιλοτιμηθούν οι 'κακοί' γιατροί και θ' 'αλλάξουν', διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος εδώ;
-
Αν μιλάμε για γιατρούς, δασκάλους, δικαστές, αστυνόμους, στρατιώτες, αεροπόρους, διπλωμάτες, δέκα καλοί και ένας κακός μας δίνουν ένα μεγάλο μηδέν, ένα άθλιο σύστημα, όπου υπέρτατα αγαθά παίζονται στη ρουλέτα. Σε ορισμένους τομείς δεν μπορεί να είναι ανεκτή η ανεπάρκεια.
-
Ο τίτλος, εκτός από εμένα, χαρακτηρίζει τους κακούς γιατρούς. Όπως ήδη έγραψα, δεν απευθύνομαι σε αυτούς αφού θα ήταν μάταιο, και εξ άλλου δεν νομίζω να ανήκουν στο φόρουμ (άλλωστε οι δύο γιατροί που ξέρω από το φόρουμ είναι οφθαλμοφανώς αδαμάντινου ήθους), αλλά στους υπόλοιπους, που ως 'γάλα' οφείλουν και αυτοί -μαζί με όλους μας και τη Δικαιοσύνη- να φροντίσουν για την απαλλαγή τους από τα 'σκατά'. Διότι η μεταξύ τους ανάμιξη, επαναλαμβάνω, αδικεί τους πρώτους και μας δίδει σκατά.
Ουδείς μπορεί και ουδείς πρέπει να υποχρεούται να κάνει 'έρευνα αγοράς' τη στιγμή που κινδυνεύει η ζωή του.
Πεθαίνοντας στα 30 - Το μεγαλείο του ιατρικού κόσμου