-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Σε αυτο τουλαχιστον το αρθρο της δεν καταλαβαινω που ακριβως ευθυνεται ο γιατρος για αυτα που γραφει (αφορητοι πονοι,εικονα σωματος της,χημειοθεραπειες,χασιμο μαλλιων,εμετους κλπ)...
*οι φιρμες 5:ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ--ορθοπεδικός,επιμελητής στο ΚΑΤ
Τα παρακάτω που θα διαβάσετε αφορούν έναν επιμελητή ορθοπεδικό, ο οποίος επιβλέπει τους ειδικευόμενους-γιατρούς του μέλλοντος.
Πρωτο απευθύνθηκα στο Θ. Χρυσικόπουλο το 1994, σε ηλικία 18 ετών.
Τα συμπτώματα ήταν -κλασσικά- επεισόδια ανυπόφορου πόνου στο μηρό κατα διαστήματα ολίγων εβδομάδων καθώς και άκρα ευαισθησία σε συγκεκριμένη περιοχή στο μεσον του μηρού...........Ετσι λοιπόν,συνέστησε φυσικοθεραπεια - ασκήσεις ενδυνάμωσης του τετρακεφάλου κυρίως.
Χωρίς 'φυσικά' να μεριμνησει για τον πόνο. Ετσι,για χρόνια, έκανα ασκήσεις και πονούσα - πονούσα κι έκανα ασκησεις. Πολύ σκληρή διαδικασία, κάτι που μπορεί να καταλάβει μόνο ο πάσχων από χρόνιο πόνο..................>Συμβαίνει δηλαδή ένα απλό νευρίνωμα να εξαλλάσσεται σε καρκίνωμα, παρ'οτι θα μπορουσε να διαγνωστεί πριν γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη.Συμβαίνει δηλαδή εγώ τελικά να έχω χάσει το πόδι μου από καρκίνο και,οσονούπω και τη ζωή μου, επειδή οι γιατροι μαλακίζονται.........*
Σε κάθε περίπτωση, ο τίτλος του θέματος πιστεύω ότι είναι (τουλάχιστον, δηλαδή) υπερβολικός.
Από σεβασμό σε κάποιους ανθρώπους κι επιστήμονες, πρέπει να αλλάξει.Α, ΟΚ...δεν ηξερα οτι ειχε κι αλλα αρθρα!
Βεβαια αντικειμενικη γνωμη δεν μπορουμε να εκφερουμε γιατι αυτη τη στιγμη βλεπουμε την αποψη της μιας πλευρας μονο και μαλιστα ενισχυμενη απο τον θανατο της ιδιας της κοπελας.
(δεν παω να δικαιολογησω τους γιατρους, προς θεου)
Δημητρη δεν μιλαμε για λαθη αυτα γινονται και θα γινονται ,αλλα για συμπεριφορα και αντιμετωπιση ασθενη απο μεγαλογιατρους .
Η αγανακτηση και η οργη της κοπελας ,κυριως απο εκει προερχεται και σε αυτο θα ειμαι καθετος εχοντας ζησει παρομοιο περιστατικο σε πληροφορω ειναι αλητες , χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν και διαμαντια , αλωστε κανει ιδιαιτερη μνεια σε αυτους .+ -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Δημητρη δεν μιλαμε για λαθη αυτα γινονται και θα γινονται ,αλλα για **συμπεριφορα ** και αντιμετωπιση ασθενη απο μεγαλογιατρους .Αυτο ομως δεν νομιζω πως ειναι αποκλειστικο γνωρισμα των γιατρων αλλα ειναι(δυστυχως) συμπτωμα(και κατ'επεκταση νοοτροπια)
μιας ολοκληρης κοινωνιας οπως η δικη μας σημερα..Η αγανακτηση και η οργη της κοπελας ,κυριως απο εκει προερχεται και σε αυτο θα ειμαι καθετος εχοντας ζησει παρομοιο περιστατικο σε πληροφορω ειναι αλητες , χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν και **διαμαντια ** , αλωστε κανει ιδιαιτερη μνεια σε αυτους .+
Το γνωριζω..δυστυχως ομως οι ''αλητες'' ειναι η πλειοψηφια..γεγονος το οποιο συνδεεται αμφιρροπα με την παραπανω διαπιστωση που αφορα την κοινωνια..ενας φαυλος κυκλος δυστυχως!
-
Από το blog του Χρήστου Μιχαηλίδη:
-
σαφως υπαρχουν τετοιοι παντου, αλλα αυτο που σε κανει να μη θες καν να τους φτυσεις (ακομα και το σαλιο αξιζει πιο πολυ απ αυτους) ειναι οτι μιλαμε για υγεια και για ζωη..
δε νομιζω να υπαρχει καν σκεψη συγκρισης/εξομειωσης/γενικευσης με αλλες περιπτωσεις...
θεωρω οτι σε περιπτωση που υπαρχουν καλοι αυτοι εχουν απομονωθει απο τους υπολοιπους, τους βρισκεις σπανια (αν) και δεν εχουν προσβαση σε 'πορους' -
καταννοώ όλη την κατάσταση, αλλά με συγχωρείτε... ο βαθμός του επιμελητή δεν είναι μεγάλος... είναι η αρχή στο σύστημα υγείας... κ δεν ειναι καθηγητής... άλλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο κ κλινική, με άρτιες υποδομές, κ άλλο νοσοκομείο που εκπαιδεύει ειδικευόμενους...
προς Θεού, δεν δικαιολογώ τον συγκεκριμένο γιατρό... όμως ένας επιμελητής μόλις ξεκινά την καρίερα του στο νοσοκομείο κ δεν έχει πολλές εμπειρίες... όταν υποφέρεις για χρόνια, αναζητάς μια πιο έγκυρη γνώμη...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
το δευτερο ειναι οτι η ιατρικη εχει ταυτιστει -ΚΑΚΩΣ με το πρεστιζ και πολλοι γιατροι εχουν γινει γιατροι για ολα τα αλλα εκτος απο την αγαπη για το αντικειμενο της ιατρικης και το συνανθρωπο (δλδ χρημα, για λογους κοινωνικους κλπ. η πλακα ειναι οτι τα λεφτα που παιρνει ενας γιατρος στην ελλαδα δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που φανταζονται οι πιο πολλοι, και αυτο οι περισσοτεροι δεν το ξερουν πριν γινουν γιατροι)Δυστυχώς οι περισσότεροι που ακολουθούν την ιατρική κατεύθυνση στην εποχή μας το κάνουν για τους λάθος λόγους.
Κάποιος μεγάλος ιατρός δάσκαλος (νομίζω ο Λούρος) έλεγε πριν από χρόνια ότι γιατροί πρέπει να γίνονται μόνο οι εύποροι. Εννοείται ότι τον έκραξαν όλοι για διάκριση, ρατσισμό κλπ... υπάρχει όμως και μια πλευρά από όπου αν το δεις η άποψη φαίνεται σωστή. Ο γιατρός πρέπει να έχει λύσει τα οικονομικά του προβλήματα και να δουλεύει από χόμπυ για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και όχι να κυνηγάει το χρήμα μέσα από την ιατρική.
Ο πληθωρισμός τον γιατρών απλά κάνει τους γιατρούς ανταγωνιστές και όχι συναγωνιστές για το καλό του ασθενή και όλα στη μάχη του άρτου του επιούσιου. Υπάρχει η έκφραση ότι αυτός κυνηγάει πελάτες με το ντουφέκι.... Οι συναδελφικές τρικλοποδιές και οι αλληλοκατηγορίες είναι συνήθεις...χρειαζεται συγκεκριμενη ιδιοσυγκρασια και 'ιατρικη εξυπναδα' για να ειναι καποιος γιατρος! και οχι απλα να βγαζει καλους βαθμους!
(με το ιατρικη εξυπναδα εννοω να εχει την ικανοτητα να μπορει να κανει σωστη διαγνωση)Η ανάπτυξη ιατρικής σκέψης είναι αυτό που λες και όπως λες δεν έχει καμία σχέση με τους βαθμούς που μπορείς να πιάσεις σε σχολείο και πανεπιστήμιο.... Δεν έχει σχέση με το υπερβολικό διάβασμα αλλά μάλλον με κάποιο τμήμα αυτού που λέμε ευφυία. Καθηγητής μου στο σχολείο πρότεινε σαν δοκιμασία εισαγωγής στις ιατρικές σχολές όχι το διάβασμα και τις πανελλήνιες αλλά ειδικά τεστ ευφυίας....
ΓΙΩΡΓΟΣ123
Δημητρη δεν μιλαμε για λαθη αυτα γινονται και θα γινονται ,αλλα για συμπεριφορα και αντιμετωπιση ασθενη απο μεγαλογιατρους .Δυστυχώς σπάνια οι μεγαλογιατροί είναι και καλοί γιατροί και άνθρωποι. Το αντίθετο μάλιστα, αυτοί που καταντάνε μεγαλογιατροί είναι συχνότερα ακριβώς αυτοί που έγιναν γιατροί για λάθος λόγους και που είναι οι πιο ακατάλληλοι για να ασκούν την ιατρική.
Michael-Amott
το γνωριζω..δυστυχως ομως οι ''αλητες'' ειναι η πλειοψηφια..γεγονος το οποιο συνδεεται αμφιρροπα με την παραπανω διαπιστωση που αφορα την κοινωνια..ενας φαυλος κυκλος δυστυχως!Οι αλήτες δεν είναι η πλειοψηφία. Απλά αυτοί είναι οι μόνοι που το κυνηγάνε και φροντίζουν για την προβολή τους και την μεγιστοποίηση της απόδοσης από την ιατρική. Οι μη αλήτες απλά ασκούν τη δουλειά τους, ενημερώνονται, εφημερεύουν, εργάζονται παραπάνω χωρίς να πληρώνονται κλπ. Αυτοί δεν θα κυνηγήσουν το πελατάκι και για το λόγο αυτό δεν ενδιαφέρονται για την προβολή και για το λόγο αυτό δεν τους ξέρουν πολλοί.
Άλλο τεράστιο πρόβλημα στο χώρο είναι ότι ελάχιστα σχόλια για γιατρούς είναι αντικειμενικά οπότε η απόφαση για το αν ένας γιατρός είναι καλός ή όχι δεν είναι εύκολη.
- άλλος γιατρός μπορεί είτε να ζηλεύει και να θάβει συνάδελφο είτε να συνεργάζονται (οικονομικά, πάσες πελατών) και να τον εγκωμιάζει.
- πολύ λίγοι είναι σε θέση να κρίνουν αντικειμενικά το έργο και τη συμπεριφορά ενός ιατρού (και σίγουρα όχι οι νοσοκόμες και οι ασθενείς) Αυτοί είναι μάλλον γιατροί που είναι αρκετά κοντά, τι να πει ένας για κάποιον σε άλλη πόλη αν δεν τον έχει ζήσει...
- όπως δεν είναι όλοι οι γιατροί ίδιοι έτσι δεν είναι και οι ασθενείς. Και για κάθε ασθενή υπάρχει ο κατάλληλος γιατρός και αντίστροφα. Αν τύχει λάθος ο συνδυασμός κανένας δεν θα είναι ικανοποιημένος και ανάλογα λόγια θα λέει. Έτσι για κάποιον μπορεί ένας ασθενής φίλος μας να έχει καλή γνώμη αλλά εμείς να μην μείνουμε ευχαριστημένοι. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις ιατρικές ικανότητες του γιατρού, μπορεί να είναι καλός ή μέτριος, έχει σχέση με την γενικότερη συμπεριφορά του και τον τρόπο πορσέγγισης και επικοινωνίας με τον ασθενή.
- ο έλληνας ασθενής επηρεάζεται πολύ από τη μόστρα. Ωραία αυτοκίνητα, χλιδάτα ιατρεία δείχνουν επιτυχημένο άρα καλό ιατρό.... Δυστυχώς δεν είναι έτσι και βέβαια αυτό το ξέρουν και οι ιατροί πελατοκυνηγοί που για αυτό ακριβώς τα κάνουν.
Επί τη ευκαιρία θα σας πω την άποψή μου για την πιο συχνή σχέση ασθανών-γιατρών στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες ασθενείς δεν έχουν καμία σχέση με τους ξένους. Είναι απίστευτα καχύποπτοι, δύσκολα εμπιστεύονται τον ιατρό τους ή τελικά εμπιστεύονται τον λάθος γιατρό. Μάλιστα αγωνίζονται με κάποια διεστραμένη ευχαρίστηση να αποδείξουν ότι ο γιατρός δεν είναι αρκετά καλός για να τον κατηγορήσουν μετά. Ο Έλληνας ασθενείς δεν θέλει να συνεργαστεί με τον ιατρό του, θέλει ιατρό δυνάστη οπότε πρέπει να τον δοκιμάσει και να αποφασίσει αν θα του κάτσει/υποταχτεί.... Από την άλλη την πατάνε πολύ εύκολα με τα λούσα τη μόστρα και τις μεγάλες κουβέντες.
Οι ασθενείς αναπτύσσουν μια αρρωστημένη σχέση υποτέλειας την οποία πολλοί γιατροί μετά εκμεταλλεύονται οικονομικά. Η σχέση αυτή βολεύει τον ημιμαθή γιατρό που μια που με το αφυψηλού ύφος του που το παίζει αυθεντία αποφεύγει την πραγματική επικοινωνία και συνεργασία με τον ασθενή που θα αποκάλυπτε τα επιστημονικά του κενά (δεν θα μπορούσε να απαντήσει τις ερωτήσεις οπότε το παίζει υπεράνω και ότι δεν ΄χανει το χρόνο του με απλοϊκές συζητήσεις). Από την άλλη αναγκάζεται να φέρεται έτσι για να μην προκαλέσει αμφιβολίες στον ασθενή που αν δεν αισθανθεί την αυθεντία-κυριαρχία-δυνάστευση του γιατρού απλά πάει σε άλλον γιατρό που να πληροί τα απαραίτητα για αυτόν αλλά τόσο λάθος για την υγεία και την τσέπη του κριτήρια. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εκ των πραγματων και οι γιατροι ειναι ανθρωποι και κατα συνεπεια επιρρεπεις σε λαθη οσο και υπευθυνοι μπορει να ειναι. Απο εκει και περα, ειναι και θεμα του ασθενη το πως θα χειριστει μια κατασταση... το πως θα κρινει αυτα που του λενε.
Και μονο το γεγονος οτι αυτη η κοπελα τραβιοταν τοσες δεκαετιες με διαφορες διαγνωσεις... στα δικα μου ματια... εχει το δικο της μεριδιο ευθυνης.Οσον αφορα τα φακελακια... οσο ευθυνη ειναι του ιατρου που τα ζητα, αλλο τοσο δικο μας λαθος ειναι που τα δινουμε. Υπαρχουν χιλιαδες γιατροι για να επιλεξει κανεις...
Εν τελει, καλοι και κακοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου... ας μην γενικευουμε
Ακριβώς έτσι. Μην παρασυρρομαστε απο δραματικες καταστασεις και γενικευουμε, ψαχνωντας να ξεσπάσουμε στα ευκολα θυματα.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Δημητρη δεν μιλαμε για λαθη αυτα γινονται και θα γινονται ,αλλα για **συμπεριφορα ** και αντιμετωπιση ασθενη απο μεγαλογιατρους .
Αυτο ομως δεν νομιζω πως ειναι αποκλειστικο γνωρισμα των γιατρων αλλα ειναι(δυστυχως) συμπτωμα(και κατ'επεκταση νοοτροπια)
μιας ολοκληρης κοινωνιας οπως η δικη μας σημερα..Συμφωνώ με τον αδερφό amott. Όπως είπαμε ο γιατρός δεν είναι θεός άρα είναι και αυτός ένα απλό μέλος της κοινωνίας μας. Ξέρετε αυτής με τα λαμόγια και τις μίζες.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι αλήτες δεν είναι η πλειοψηφία. Απλά αυτοί είναι οι μόνοι που το κυνηγάνε και φροντίζουν για την προβολή τους και την μεγιστοποίηση της απόδοσης από την ιατρική. Οι μη αλήτες απλά ασκούν τη δουλειά τους, ενημερώνονται, εφημερεύουν, εργάζονται παραπάνω χωρίς να πληρώνονται κλπ. Αυτοί δεν θα κυνηγήσουν το πελατάκι και για το λόγο αυτό δεν ενδιαφέρονται για την προβολή και για το λόγο αυτό δεν τους ξέρουν πολλοί.+1.
Για την περιγραφή των Ελλήνων ασθενών (και των συγγενών τους) παρακάτω, +οο.Στη συγκεκριμένη περίπτωση της κοπέλας, θεωρώ ότι σοβαρό λάθος έκαναν και οι δικοί της, που αν και περνούσαν τα χρόνια και έβλεπαν αλλαγές μόνο προς το χειρότερο δεν πήγαν 'παραπέρα'.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
...Οσον αφορα τα φακελακια... οσο ευθυνη ειναι του ιατρου που τα ζητα, αλλο τοσο δικο μας λαθος ειναι που τα δινουμε. Υπαρχουν χιλιαδες γιατροι για να επιλεξει κανεις...
**Εν τελει, καλοι και κακοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου... ας μην γενικευουμε **
το bold ειναι οξυμορο αν καθησεις και το αναλυσεις
τωρα για τα φακελακια..
φανταζομαι ο ιατρος που θα επιλεξεις και δεν θα του δωσεις φακελακι, θα σου βρει κρεβατι να σε βαλει στο νοσοκομειο και θα σου δωσει σημασια, τη στιγμη που υπαρχουν κρεββατια ρεζερβε..(σορρυ αυθορμητα μου βγαινει!)
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οι αλήτες δεν είναι η πλειοψηφία. Απλά αυτοί είναι οι μόνοι που το κυνηγάνε και φροντίζουν για την προβολή τους και την μεγιστοποίηση της απόδοσης από την ιατρική. Οι μη αλήτες απλά ασκούν τη δουλειά τους, ενημερώνονται, εφημερεύουν, εργάζονται παραπάνω χωρίς να πληρώνονται κλπ. Αυτοί δεν θα κυνηγήσουν το πελατάκι και για το λόγο αυτό δεν ενδιαφέρονται για την προβολή και για το λόγο αυτό δεν τους ξέρουν πολλοί.
+1.
Για την περιγραφή των Ελλήνων ασθενών (και των συγγενών τους) παρακάτω, +οο.Στη συγκεκριμένη περίπτωση της κοπέλας, θεωρώ ότι σοβαρό λάθος έκαναν και οι δικοί της, που αν και περνούσαν τα χρόνια και έβλεπαν αλλαγές μόνο προς το χειρότερο δεν πήγαν 'παραπέρα'.
+οο
Δεν θέλω να βγάλω λάδι τους γιατρούς, αλλά συγνώμη, αν πάω το αυτοκίνητο σε ένα συνεργείο και δεν το φτιάξουν, δεν θα το πάω κι αλλού μέχρι να το φτιάξουν;
Ετσι και με το πόδι!
Η κοπέλα είχε φριχτούς πόνους όπως λέει από πολύ μικρή... Γιατί έμεινε σε έναν γιατρό μόνον; Σε 10 θα έπρεπε να έχει πάει , κι αν όχι αυτή , οι γονείς της έπρεπε να τρέξουν!
Επειδή την ιστορία της συγκεκριμένης κοπέλας την ήξερα από πιο πριν, πριν ακόμη χάσει το πόδι της (είχε μετακομίσει στα Γιάννενα τα τελευταία χρόνια λόγω κάποιας θεραπείας που γινόταν εκεί πειραματικά...), πραγματικά είχα απορήσει, γιατί δεν πρόσεξαν περισσότερο το κορίτσι οι δικοί της άνθρωποι!
Οι γιατροί ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ! Αυτό το αποδεχόμαστε! Ο πατέρας μου έχει πέσει κι αυτός θύμα, ευτυχώς γλίτωσε στο τσακ (πήγε για μπαλονάκι και γύρισε με εγχείρηση ανοικτού θώρακα, αλλά πάλι καλά να λέμε...).
Κι αυτός λάθος έκανε! Οχι ο γιατρός... Ο γιατρός μπορεί να ήταν ανίκανος, βλάκας ή δεν ξέρω κι εγώ τι! Πάντως φακελάκι δεν πήρε ποτέ κανείς... Λάθος έκανε ο πατέρας μου που δεν ρώτησε τότε κι άλλους πριν το κάνει... Γιατί οι περισσότεροι θα του έλεγαν να μην κάνει αγγειοπλαστική σε αρτηρία που είναι κλεισμένη 100%!
Τέσπα...
Κρίμα το κορίτσι, αυτό έχω να πω εγώ, αλλά το παράδειγμα που παίρνω εγώ είναι πως αυτό που θα μας σώσει κάποια στιγμή, είναι η έγκαιρη εξέταση από πολλούς γιατρούς! Πονάς; Πήγαινε κάνε ακτινογραφία, αξονική, μαγνητική και αν συνεχίσεις να πονάς, πήγαινε σε πολλούς γιατρούς! Μέχρι να είναι η διάγνωση τελεσίδικη!
Πρέπει να το κυνηγάμε κι εμείς! Εδώ ψάχνουμε την καλύτερη προσφορά για ένα τηλέφωνο ή ένα Internet, για την υγεία μας, δεν θα ψάξουμε το γιατρό;
Τέλος, γι' ακόμη μία φορά θα πω πως, οι ιατρικές υπηρεσίες στην επαρχία πλέον, είναι πολύ καλύτερες από την Αθήνα... Τα δημόσια νοσοκομεία δουλεύουν μια χαρά, όσες φορές τα έχουμε χρειαστεί σαν οικογένεια... Οχι πως δεν θα γίνουν λάθη... Αλλά λάθη πάντοτε γίνονται, αυτό να το θυμόμαστε. Και να προσέχουμε κι εμείς, μην γίνουμε θύματα του λάθους κάποιου άλλου...Η Αμαλία, ελπίζω να είναι καλύτερα εκεί που πήγε, καθώς η ζωή εδώ δεν ήταν καθόλου δίκαιη μαζί της...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι αλήτες δεν είναι η πλειοψηφία. Απλά αυτοί είναι οι μόνοι που το κυνηγάνε και φροντίζουν για την προβολή τους και την μεγιστοποίηση της απόδοσης από την ιατρική. Οι μη αλήτες απλά ασκούν τη δουλειά τους, ενημερώνονται, εφημερεύουν, εργάζονται παραπάνω χωρίς να πληρώνονται κλπ. Αυτοί δεν θα κυνηγήσουν το πελατάκι και για το λόγο αυτό δεν ενδιαφέρονται για την προβολή και για το λόγο αυτό δεν τους ξέρουν πολλοί.
+1.
+οο
Δεν θέλω να βγάλω λάδι τους γιατρούς, αλλά συγνώμη, αν πάω το αυτοκίνητο σε ένα συνεργείο και δεν το φτιάξουν, δεν θα το πάω κι αλλού μέχρι να το φτιάξουν;
Ετσι και με το πόδι!
Η κοπέλα είχε φριχτούς πόνους όπως λέει από πολύ μικρή... Γιατί έμεινε σε έναν γιατρό μόνον; Σε 10 θα έπρεπε να έχει πάει , κι αν όχι αυτή , οι γονείς της έπρεπε να τρέξουν!
Επειδή την ιστορία της συγκεκριμένης κοπέλας την ήξερα από πιο πριν, πριν ακόμη χάσει το πόδι της (είχε μετακομίσει στα Γιάννενα τα τελευταία χρόνια λόγω κάποιας θεραπείας που γινόταν εκεί πειραματικά...), πραγματικά είχα απορήσει, γιατί δεν πρόσεξαν περισσότερο το κορίτσι οι δικοί της άνθρωποι!
Οι γιατροί ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ! Αυτό το αποδεχόμαστε! Ο πατέρας μου έχει πέσει κι αυτός θύμα, ευτυχώς γλίτωσε στο τσακ (πήγε για μπαλονάκι και γύρισε με εγχείρηση ανοικτού θώρακα, αλλά πάλι καλά να λέμε...).
Κι αυτός λάθος έκανε! Οχι ο γιατρός... Ο γιατρός μπορεί να ήταν ανίκανος, βλάκας ή δεν ξέρω κι εγώ τι! Πάντως φακελάκι δεν πήρε ποτέ κανείς... Λάθος έκανε ο πατέρας μου που δεν ρώτησε τότε κι άλλους πριν το κάνει... Γιατί οι περισσότεροι θα του έλεγαν να μην κάνει αγγειοπλαστική σε αρτηρία που είναι κλεισμένη 100%!
Τέσπα...
Κρίμα το κορίτσι, αυτό έχω να πω εγώ, αλλά το παράδειγμα που παίρνω εγώ είναι πως αυτό που θα μας σώσει κάποια στιγμή, είναι η έγκαιρη εξέταση από πολλούς γιατρούς! Πονάς; Πήγαινε κάνε ακτινογραφία, αξονική, μαγνητική και αν συνεχίσεις να πονάς, πήγαινε σε πολλούς γιατρούς! Μέχρι να είναι η διάγνωση τελεσίδικη!
Πρέπει να το κυνηγάμε κι εμείς! Εδώ ψάχνουμε την καλύτερη προσφορά για ένα τηλέφωνο ή ένα Internet, για την υγεία μας, δεν θα ψάξουμε το γιατρό;
Τέλος, γι' ακόμη μία φορά θα πω πως, οι ιατρικές υπηρεσίες στην επαρχία πλέον, είναι πολύ καλύτερες από την Αθήνα... Τα δημόσια νοσοκομεία δουλεύουν μια χαρά, όσες φορές τα έχουμε χρειαστεί σαν οικογένεια... Οχι πως δεν θα γίνουν λάθη... Αλλά λάθη πάντοτε γίνονται, αυτό να το θυμόμαστε. Και να προσέχουμε κι εμείς, μην γίνουμε θύματα του λάθους κάποιου άλλου...Η Αμαλία, ελπίζω να είναι καλύτερα εκεί που πήγε, καθώς η ζωή εδώ δεν ήταν καθόλου δίκαιη μαζί της...
Οταν αυτη η κοπέλα λέει ότι κανεις δεν την πίστευε, ότι πονάει κλπ, λογικο και οι γονείς της να φτάσουν σε ένα σημείο να πουνε τι διάολο τελικα έχει κάτι ή δεν έχει?
Τεσπα με το αμάξι είναι λίγο ατυχες το παράδειγμα....σκέψου ότι ο άνθρωπος μπορεί να πάθει μια 'βλάβη' η οποία δεν επιδιορθόνεται...
Ευτυχώς υπάρχουν και γιατροί με @@ και όχι γιατροί @@, γιατροί που ενδιαφέρονται κλπ κλπ.
Στο ότι είναι άνθρωποι και αυτοί...φυσικά και είναι άνθρωποι, και έχουν δικαίωμα στο λάθος στην κακη εκτίμηση κλπ....άλλο όμως ο μηχανικός να μου ξέρεις κάτι ρε μαλακα σου έβαλα 2 βαθμους ψυχρότερα μπουζί και άλλο να μου πει αντι να σου βγάλω την σκωλικοειδίτη σου έκοψα καταλάθος το δεξί @.....ε το ένα θα με ενοχλήσει πολύ περίσσότερο απο το άλλο.....ξέρεται τι έιναι να ξεκινάς χειμώνα με τόσο ψυχρά μπουζί το αμάξι?
-
Ρε παιδια....λαθος και λαθος...πως θα κρινω εγω ή η Αμαλία ή ξερω ποιος άλλος οτι ο γιατρος κανει λαθος;Ο κακος γιατρος αυτος που σπουδασε;Στις αποθήκες του λιμανιού της Σανγκάης;Αριστουχος μαθητης ηταν και αυτος και περασε στην Νο 1 σχολη.Με τι κριτήρια θα του πω οτι κανει λαθος;
Μην κανετε το κλασσικο λαθος: Το οτι εσεις γνωρίζετε κατι γιατι το σπουδασατε,ειναι επαγγελμα σας,χόμπυ σας κτλ,δεν σημανει οτι αυτο ισχυει και για τον υπολοιπο κόσμο!Ειναι αστειο να σκεφτεται κανεις τοσο περιορισμενα.
Βεβαια αν τολμησω να πω τιποτα στον γιατρο με λενε καχυποπτο,θα λενε οτι μου χρειαζεται δεσποτικη συμπεριφορα απο τον γιατρο μου για να στρωσω και αλλα τετοια χαριτωμενα που διάβασα ανωθεν -
Tiger, μην το παίρνεις προσωπικά.
Η πεθερά μου κυκλοφορεί εδώ και χρόνια με δυο τσάντες φάρμακα, από τα οποία 'ξέρει αυτή' πότε και πόσα παίρνει.
Σιγά μην πάει στο γιατρό, είναι βέβαιη ότι κι αυτός αυτά θα της έλεγε να πάρει.
Ευτυχώς (για εμάς) έχει απίθανη κράση, αλλιώς με τόσα φάρμακα που παίρνει, ... -
Εχω θεια, με σακχαρωδι διαβιτη....
Μεχρι να την στειλουμε Γερμανια ολοι οι ιατροι εδω ελεγαν οτι ειναι καλα....Εχασε την οραση της, ενα δαχτυλο και πολλες ωρες στα Γερμανηκα νοσοκομεια για να γινει ξανα ανθρωπος.
Η δημοσεια περιθαλψη...ειναι ΓΤΠ!
-
Σιγά μη δε μπορούσαν να διαγνώσουν έναν διαβήτη και έπρεπε να φύγει Γερμανία...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και εμεις μιζεριάζουμε,σαν γεροντοκόρες ανεραστες που ψαχνουνε να ανακαλύψουνε 'προβλήματα' που θα τις κάνουνε να διηγηθούνε στις γειτόνισες το 'κακό που τις βρηκε',για να κερδίσουνε λίγη συμπάθεια.Η αχαριστία που επιδεικνύουμε απέναντι στην τρισευτυχισμένη και καλότυχη ζωή μας είναι απίστευτη.
Χωρίς να μπορω να πάρω θεση πάνω στο θεμα (με γιατρους,φακελάκια κ.λ.π.) της Αμαλίας,το μόνο που μπορω να πώ είναι οτι η ίδια μας εδωσε ενα μεγάλο μαθημα,για το πώς αντιμετωπίζεις τη ζωή όταν έρθουν τα δύσκολα.
Και το μάθημα που μας εδωσε,το πλήρωσε η ίδια τόσο ακριβά.Πιστευω πώς στη θεση της,δε θα΄φτανα ως το τελος.
+1
Πολυ σκληρά τα λόγια της, αλλα κ πολύ λιγα μεσα σε αυτά που πέρασε...
Μην σου δίνει ο Θεός αυτά που μπορείς να αντέξεις, λένε... και συμπληρώνω εγώ, γιατί κάποια απο αυτά σίγουρα δεν θα τα αντέξεις!
Καλο ταξίδι Αμαλία... ισως η ιστορία σου ταρακουνήσει κάποιους...ισως...
Ευχομαι κανείς να μην ζήσει κατι παρομοιο...Επειδή εγώ ίσως κατι να ξέρω, κάτι να πέρασα, κ ίσως να το προσπέρασα, πήρα πολύ δύναμη απο ενα βιβλίο... 'Το σκάφανδρο κ η πεταλούδα'... Προτείνετέ το σε ανθρώπους που περνάνε δύσκολα...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σιγά μη δε μπορούσαν να διαγνώσουν έναν διαβήτη και έπρεπε να φύγει Γερμανία...Εγω ειχα παει σε 3 γιατρους γιατι δεν εβλεπα καλα και ο 3ος μονο βρηκε την σπανια παθηση ...μυωπια.
-
Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα υπόκειται εξ ορισμού στο λάθος.
Γι' αυτό και υπάρχει αυστηρή θεσμική αντιμετώπιση με πολλές και λεπτομερείς δικλείδες ασφαλείας σε δραστηριότητες όπου το λάθος δεν είναι αναστρέψιμο (π.χ. αεροπορία), στις προηγμένες χώρες τουλάχιστον.Στην Ελλάδα, όσον αφορά την ιατρική, δεν μιλάμε για λάθη, αλλά για ασυδοσία της επαγγελματικής ανεπάρκειας ανησυχητικά πολλών 'ιατρών'.
Η ανεπάρκεια είναι
-είτε πρωτογενής (π.χ. οι άνθρωποι -ανησυχητικά πολλοί- δεν ξέρουν να 'διαβάσουν' μια ακτινογραφία, ή μία μαστογραφία όπως εκείνην τη μοιραία της μανούλας μου),
-είτε συνίσταται σε [και συνοδεύεται από] α ή θ ε ι α. Αήθεια είναι να μη μπορείς να δεις τον ασθενή σαν συνάνθρωπο.Γενικότερο συστημικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι το λειτούργημα αυτό προσελκύει, εξ ορισμού, και ανθρώπους φιλοχρήματους και 'σπασίκλες', τουτέστιν ανθρώπους στοχοπροσηλωμένους και μικρόψυχους. Η υπερβολική (αναπόφευκτη ίσως) εξειδίκευση εξ άλλου, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, παράγει 'idiots savants', σοφούς ηλιθίους, πιθανόν με πληθώρα γνώσεων, αλλά χωρίς κοινό νου.
Εξ ου και η έλλειψη ευφυίας (μία είναι, δεν εξειδικεύεται...) που επεσήμανε ο Όνυξ παραπάνω.Πέραν αυτού, υπάρχει πράγματι ένα γενικότερο πρόβλημα με την ιατρική διεθνώς. Της λείπει πλέον η (συν)ολική προσέγγιση του αρρώστου και πάνω απ' όλα η ψυχική. Κάθε γιατρός θα έπρεπε να είναι και ψυχίατρος, δεδομένου ότι ο κάθε άνθρωπος, και δυνητικός ασθενής, είναι κάτι περισσότερο από άθροισμα μοριακών ενώσεων.
Το που οφείλονται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν τα ανωτέρω είναι δουλειά των αληθινών υπηρετών του Ιπποκράτη, αλλά και της Θέμιδας.
Η ουσία είναι ότι ο -πάσχων από σοβαρό και απειλητικό της ζωής νόσημα- ασθενής στην Ελλάδα είναι ανυπεράσπιστος απέναντι στην ασυδοσία της μαφίας των ανεπαρκών και τη συναφή 'ομερτά'.
Και αυτό τη στιγμή που οι 'υπηρεσίες Υγείας' τιμώνται πλέον αστρονομικά, το δε δημόσιο σύστημα Υγείας αποτελεί απλώς προθάλαμο του Κοιμητηρίου (εκτός κι αν έχεις μέσον, αρκετή τύχη και φακελλάκι). -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σιγά μη δε μπορούσαν να διαγνώσουν έναν διαβήτη και έπρεπε να φύγει Γερμανία...
Εγω ειχα παει σε 3 γιατρους γιατι δεν εβλεπα καλα και ο 3ος μονο βρηκε την σπανια παθηση ...μυωπια.
Καλα τωρα..μην τα παραλεμε..
Πεθαίνοντας στα 30 - Το μεγαλείο του ιατρικού κόσμου