-
ειχα ακριβως το ιδο διλημα πριν κανα 2 μηνες!!
αλλα λιγο η τιμη (23.000)ετσι οπως το ηθελα και λιγο οι επιδοσεις ,λιγο το γεγονος οτι η καροτσα του 147 ειναι λιγο παλια και λιγο η αξια μεταπωλησης των δυο μοντελων με εκαναν να διαλεξω το tsi .Δεν το εχω μετανιωσει ακομα, αλλα η alfa παραμενει καημος!!!!Ακομα και τωρα τη χαζευω στο δρομο!!!!Δυστυχως ή ευτυχως ομως κυριαρχησε η λογικη απο το συναισθημα. -
Όταν θ' ανοίγεις με 3η ή 4η (ή και 5η..) και 4000 στροφές με το tsi θα.. σταματάς να τη χαζεύεις...
Γιατί απλά θα χάνεται πίσω σου!
ΥΓ: Δεν είναι κακό αυτοκίνητο η 147, τουναντίον, απλά μεταξύ των δύο αυτοκινήτων του.. διλήμματος.. απλώς (για 'μένα) δεν υφίσταται δίλημμα!
-
Σίγουρα φίλε Demian το Golf είναι πιο 'λογική' επιλογή. Κι εγώ προς τα εκεί τείνω. Αλλά... υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Το αμάξι δεν το έχω ξοφλήσει τελείως. Στην Άλφα δέχονται να το πάρουν, να αποπληρώσουν το υόλοιπο του δανείου και ότι περισσέψει από την αξία του αυτοκινήτου να δοθεί ως προκαταβολή(δηλ. μου το παίρνουν 12.000, πληρώνουν τις 5.000 και τα υπόλοιπα 7.000 πάνε προκαταβολή). Στην Karenta που ρώτησα δεν μου προσφέρουν τέτοια διευκόλυνση. Θα ρωτήσω κι αλλού και συγκεκριμένα στον Παζαρόπουλο να δούμε τι θα μου πει.. Ξέρει κανείς κάτοχος VW αντιπροσωπεία που να κάνει τέτοιο διακανονισμό;
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Σίγουρα φίλε Demian το Golf είναι πιο 'λογική' επιλογή. Κι εγώ προς τα εκεί τείνω. Αλλά... υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Το αμάξι δεν το έχω ξοφλήσει τελείως. Στην Άλφα δέχονται να το πάρουν, να αποπληρώσουν το υόλοιπο του δανείου και ότι περισσέψει από την αξία του αυτοκινήτου να δοθεί ως προκαταβολή(δηλ. μου το παίρνουν 12.000, πληρώνουν τις 5.000 και τα υπόλοιπα 7.000 πάνε προκαταβολή). Στην Karenta που ρώτησα δεν μου προσφέρουν τέτοια διευκόλυνση. Θα ρωτήσω κι αλλού και συγκεκριμένα στον Παζαρόπουλο να δούμε τι θα μου πει.. Ξέρει κανείς κάτοχος VW αντιπροσωπεία που να κάνει τέτοιο διακανονισμό;Τότε κράτησε το αυτοκίνητο σου , εξόφλησέ το μόνος σου, και περίμενε για ν' αγοράσεις την 149! Αφού αυτοκίνητο έχεις! Γιατί να το αλλάξεις πριν ακόμη το εξοφλήσεις; Σου περισσεύουν τα χρήματα; Φαντάζομαι όχι!
Οι αγοραπωλησίες αυτού του τύπου, μόνον την τσέπη σου βλάπτουν! Περίμενε ένα χρόνο ή και λιγότερο, θα έχει βγει και η Junior λογικά ως το τέλος της χρονιάς... -
έχει παιχτεί περίεργη φάση με το Φόκους κατά την αγορά του και γι' αυτό δε το πολυγουστάρω όσο καλό κι αν είναι. Δεν έχεις άδικο σ' αυτό που λες. Κι εγώ έτσι θα σκεφτόμουν στη θέση σου. Γι' αυτό και ψάχνομαι για τον αντικαταστάτη, τώρα που τακτοποιήθηκα επαγγελματικά.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σίγουρα φίλε Demian το Golf είναι πιο 'λογική' επιλογή. Κι εγώ προς τα εκεί τείνω. Αλλά... υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Το αμάξι δεν το έχω ξοφλήσει τελείως. Στην Άλφα δέχονται να το πάρουν, να αποπληρώσουν το υόλοιπο του δανείου και ότι περισσέψει από την αξία του αυτοκινήτου να δοθεί ως προκαταβολή(δηλ. μου το παίρνουν 12.000, πληρώνουν τις 5.000 και τα υπόλοιπα 7.000 πάνε προκαταβολή). Στην Karenta που ρώτησα δεν μου προσφέρουν τέτοια διευκόλυνση. Θα ρωτήσω κι αλλού και συγκεκριμένα στον Παζαρόπουλο να δούμε τι θα μου πει.. Ξέρει κανείς κάτοχος VW αντιπροσωπεία που να κάνει τέτοιο διακανονισμό;
Τότε κράτησε το αυτοκίνητο σου , εξόφλησέ το μόνος σου, και περίμενε για ν' αγοράσεις την 149! Αφού αυτοκίνητο έχεις! Γιατί να το αλλάξεις πριν ακόμη το εξοφλήσεις; Σου περισσεύουν τα χρήματα; Φαντάζομαι όχι!
Οι αγοραπωλησίες αυτού του τύπου, μόνον την τσέπη σου βλάπτουν! Περίμενε ένα χρόνο ή και λιγότερο, θα έχει βγει και η Junior λογικά ως το τέλος της χρονιάς...+1000
-
To Golf γενικά είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο.
Όμως η αίσθηση και το στήσιμο της 147 στον μπροστινό άξονα ειδικά για τα προ f/l μοντέλα (για το imola που μας λες εδώ δεν έχω άποψη) είναι πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τα απλά Golf (στο Gti και το GT υπερτερεί ο Γερμανός ειδικά για το GTi).
Κάνε test drive και δες ποιο σου αρέσει καλύτερα οδηγικά. Από εκεί και μετά το golf είναι καλύτερο παντού. Χώροι, ποιότητα κατασκευής, κινητήρας, κατανάλωση, ασφάλιστρα, ποιότητα κύλισης. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τότε κράτησε το αυτοκίνητο σου , εξόφλησέ το μόνος σου, και περίμενε για ν' αγοράσεις την 149! Αφού αυτοκίνητο έχεις! Γιατί να το αλλάξεις πριν ακόμη το εξοφλήσεις; Σου περισσεύουν τα χρήματα; Φαντάζομαι όχι!
Οι αγοραπωλησίες αυτού του τύπου, μόνον την τσέπη σου βλάπτουν! Περίμενε ένα χρόνο ή και λιγότερο, θα έχει βγει και η Junior λογικά ως το τέλος της χρονιάς...-
- Το ορθόν να γράφετε .
Οσο για το Golf το οποίο έχει η αδερφή μου αν εξαιρέσεις τον κινητήρα και τα 140 αλογα σε καμία περίπτωση δεν είναι Alfa .
---- Κουβάς με καλό κινητήρα είναι πάντα κουβάς ............... Σπύρος.
Δεν το ερωτευεσαι με τίποτα . Ανώ η Αλφα είναι άλλο πράγμα σου προκαλεί συναίσθημα .
Αρα μένεις για κανα 6μηνο - 1 χρόνο ως έχεις και μετά Βοοοοοουυυυυυρ για 149. !!!!!
Η πλάκα ξέρεις ποιά θα είναι ....... να πάρεις τώρα και Golf και να θες να το αλλάξεις σε 6μήνες - 1 χρόνο .
Και να δείς ότι θα θές μολις δείς την 149 με τα φρέσκα άλογα της
Το design της το όμορφο και κομψό σε σχέδιο και χρώμα εσωτερικό της.
Ακόμα και σήμερα η 149 σε σύγκριση με το Golf είναι σαν να **βλέπεις και να συγρίνεις Valentino με Tomy Hilfinger **
Ε φίλε !! τι να κάνουμε έτσι είναι.
Τις αδερφής μου είναι εταιρικό . Απλά δεν είχε alfa στην λίστα .....γιαυτό το πείρε !!!!!
-
-
και εγώ είχα ένα παρόμοιο δίλλημα ήμουν ανάμεσα σε μια 147 (πριν από το facelift) και ένα vw beetle 1.8 t, τελικά πήρα τον σκαραβαίο κυρίως λόγο ιππόδυναμης,,,,(στα ίδια λεφτά τα έπαιρνα και τα δύο),,πάντα όμως σκέφτομαι μήπως έκανα την λάθος επιλογή......τώρα γλυκοκοιτάζω μια alfa GT,, παντός σχεδόν ένα είναι σίγουρο το επόμενο μου αυτοκίνητο θα είναι alfa....
-
μία 147 με tsi μοτέρ παρακαλώ...
εφτασεεεεεεεεεε
-
=1000.Αν υπήρχε κάτι τέτοιο δεν θα υπήρχε δίλημμα
-
Προσωπικά θα περίμενα μέχρι την 149. Αν δεν μπορείς να περιμένεις, προτείνω την Alfa. Σίγουρα δεν έχει το γκάζι του Golf αλλά είναι Alfa με τα όλα της, ίσως η τελευταία πραγματική Alfa..
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
-
- Το ορθόν να γράφετε .
Οσο για το Golf το οποίο έχει η αδερφή μου αν εξαιρέσεις τον κινητήρα και τα 140 αλογα σε καμία περίπτωση δεν είναι Alfa .
κουβάς σε τί ? μπορείς να το διευκρινίσεις?
Δεν το ερωτευεσαι με τίποτα . Ανώ η Αλφα είναι άλλο πράγμα σου προκαλεί συναίσθημα .
-
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
-
- Το ορθόν να γράφετε .
κουβάς δεν είναι...είναι άψογα στημένο για μικρομεσσαίο χατς μπακ...μην τρελαθούμε κιόλας...
και η ΑΡ147 κουβάς είναι ...ίδιο μέγεθος έχουν...με την λογική σου...
τα περι συναισθήματος τα προσπερνώ...159 έχει ο πατέρας μου...αλλά η ψυχρή ωμή δύναμη του Golf είναι άλλο πράγμα...τόσο που να σκέφτομαι για GT...
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αλλά η** ψυχρή ωμή δύναμη του Golf** είναι άλλο πράγμα -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
αλλά η** ψυχρή ωμή δύναμη του Golf** είναι άλλο πράγμα
ε ναι ρε...ωμή δύναμη...ούτε χουρ χουρ ούτε συναίσθημα αλα 147...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αλλά η** ψυχρή ωμή δύναμη του Golf** είναι άλλο πράγμα
ε ναι ρε...ωμή δύναμη...ούτε χουρ χουρ ούτε συναίσθημα αλα 147...
Σιγά την δύναμη ρε Σάββα.. Που να μπεις και σε κανά EVO δηλαδή..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα περι συναισθήματος τα προσπερνώ...159 έχει ο πατέρας μου...αλλά η ψυχρή ωμή δύναμη του Golf είναι άλλο πράγμα**...τόσο που να σκέφτομαι για GT**...και τι περιμενεις?
-
Σε όλο αυτό το τόπικ βλέπω οι die hard VAG fans να υπερασπίζονται τον VAG no matter what...και οι Italian fans να κάνουν το ίδιο. Βέβαια ανάμεσα σε αυτά...έχουν ακουστεί πολύ ωραίες απόψεις και για τα δύο αυτοκίνητα από μερικούς 'ουδέτερους' μάλλον. Ρε παιδιά...πραγματικά τώρα...δεν μπορείτε να πείτε μια αντικειμενική άποψη?
Για παράδειγμα...η καλύτερη άποψη που έχει ακουστεί μέχρι τώρα είναι ότι μια 147 με μοτέρ TSI θα ήταν το τέλειο αυτοκίνητο. Για να μη σας κουράζω παραπάνω...θα πω την άποψη μου...
...η 147 (επειδή την είχα) έχει με διαφορά το καλύτερο στήσιμο για μικρομεσσαίο στα λεφτά του. Το τονίζω το στα 'λεφτά του' γιατί η 116i ήτοι πισωκίνητη, ζύγισμα 50/50 κλπ ίσως στρίβει καλύτερα. Την είχα οδηγήσει, αλλά δεν την πήγα στα Μέγαρα π.χ. όπως την 147...αλλά την πίεσα σε μερικές στροφές και ήταν βράχος. Ας όψεται η πίσω κίνηση...το μόνο που της λείπει είναι η 'Ιταλική' ζωντάνια του μοτέρ.
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της 147 είναι τα μπροστινά διπλά ψαλίδια και η κοντή κρεμαγιέρα. Όποιος κάτοχος Golf 1.6 FSI οδηγήσει την 147...σίγουρα θα αλλαξοπιστήσει...εκτός αν είναι κάτοχος Golf 1.4 TSI ή Golf GT και τον ενδιαφέρουν τα άλογα και το straight line acceleration. Το 'πρόβλημα' της 147 είναι το μοτέρ το οποίο στην εποχή του ήταν διαμάντι...τώρα είναι 'αργό'.
Πάντως καλό είναι μερικοί die hard VAG fans να παραδέχονται 2-3 πραγματάκια που ισχύουν.
Αυτά από μένα...happy posting to the rest...
-
εγώ είμαι γαλλόφιλος mate... ...μετράω;
Alfa 147 Imola ή Golf TSI Sportline;