-
Τις επομενες μερες λεω να κλεισω το GTC - cosmo.
Σκεφτομαι την επιλογη του μοτερ. εχω καταληξει σε 2.
1.6Τουτμπο - 180αλογα
1.8 ατμοσφαιρα - 140 αλογα.Το αμαξι θα κανει πολλα χιλιομετρα σε εθνική και για αυτό πρεπει να έχει και κανα άλογο. Το θέμα ειναι αν αξίζει να δώσω 800Ευρω παραπάνω σε συνδιασμό με την όποια διαφορά στη συντήρηση (θα καει λογικά παραπάνω, θα χρειάζεται ακριβότερα service).
Και το μεγάλο θέμα ειναι αυτό τις αξιοπιστίας.
αν και δίνουν 6 χρόνια εγγύηση μου λένε οτι δεν καλύπτεται απο κακή χρήση.
Εγω είμαι λίγο ψείρας και δεν πρόκειται να κάνω κανιβαλισμούς, αλλα ποιός μου λέει οτι δεν θα με πουλάνε παραμύθια αν παρω καμια τουρμπίνα στο χέρι στην 3ετία??Εσείε τι θα πέρνατε??
Επίσης θα εκτιμούσα αν έχει κάποιος καμιά εμπειρία με πρόβλημα εντός εγγύησης μετά την διετία. Καλύφτικε κανονικά ή υπήρχαν παρατράγουδα?
-
1.6Τουτμπο - 180αλογα
1.8 ατμοσφαιρα - 140 αλογα.Το αμαξι θα κανει πολλα χιλιομετρα σε εθνική και για αυτό πρεπει να έχει και κανα άλογο. Το θέμα ειναι αν αξίζει να δώσω 800Ευρω παραπάνω σε συνδιασμό με την όποια διαφορά στη συντήρηση (θα καει λογικά παραπάνω, θα χρειάζεται ακριβότερα service).
Εγω είμαι λίγο ψείρας και δεν πρόκειται να κάνω κανιβαλισμούς, αλλα ποιός μου λέει οτι δεν θα με πουλάνε παραμύθια αν παρω καμια τουρμπίνα στο χέρι στην 3ετία??Εσείε τι θα πέρνατε??
Επίσης θα εκτιμούσα αν έχει κάποιος καμιά εμπειρία με πρόβλημα εντός εγγύησης μετά την διετία. Καλύφτικε κανονικά ή υπήρχαν παρατράγουδα?
-
1.6Τουτμπο - 180αλογα
-
Για 800 ευρώ χαλαρά το τουρμπίδι. Πιστεύω πως παίρνεις άλλο αμάξι.
-
Eγω πιστευω πως ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες το 1.6T για αυτοκινητο κατω των 25000
-
Τί σημαίνει 'κακή χρήση'; Και πώς τη διαπιστώνουν;
Μάθε αν η τουρμπίνα και τα λοιπά εξαρτήματα του τούρμπο είναι μέσα στην πρόσθετη εγγύηση κι αν ναι, πάρτο χωρίς να σε νοιάζει τίποτα. -
Δεν έχω εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία των τουρμπάτων...
Και αυτό με την κακή χρήση δε μου χρυπάει καλά στ'αυτιά. ¨οτι και να παθαίνει δηλαδή θα σου λένε για κακή χρήση και δε θα έχεις εγγύηση?
-
ENNOEITAI το Turbo!
-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
Το αμαξι θα κανει πολλα χιλιομετρα σε εθνική και για αυτό πρεπει να έχει και κανα άλογο. Το θέμα ειναι αν αξίζει να δώσω 800Ευρω παραπάνω σε συνδιασμό με την όποια διαφορά στη συντήρηση (θα καει λογικά παραπάνω, θα χρειάζεται ακριβότερα service).
γιατι ακριβοτερα σερβις?
-
To 1.6T χαλαρά
-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
Εγω είμαι λίγο ψείρας και δεν πρόκειται να κάνω κανιβαλισμούς, αλλα ποιός μου λέει οτι δεν θα με πουλάνε παραμύθια αν παρω καμια τουρμπίνα στο χέρι στην 3ετία??To turbo πρεπει να το βλέπεις σαν αναλώσιμο. Αυτη ειναι η πραγματικότητα για όλα τα turbo
-
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
...Και το μεγάλο θέμα ειναι αυτό τις αξιοπιστίας.
Εγω είμαι λίγο ψείρας και δεν πρόκειται να κάνω κανιβαλισμούς, αλλα ποιός μου λέει οτι δεν θα με πουλάνε παραμύθια αν παρω καμια τουρμπίνα στο χέρι στην 3ετία??Προφανώς και θα εννοούν τους γνωστούς καννιβαλισμούς με προγράμματα από τον μαστροΜήτσο, τις αλλαγές εξατμίσεων και σωληνώσεων με σωλήνες από μπουριά σόμπας, τα service με καθυστέρηση μερικών χιλιάδων χλμ, κλπ κλπ κλπ...
Αλοίμονο τώρα, αν φτάσανε στην OPEL να βάζουν μαύρα κουτιά και να διαβάζουν τον τρόπο που οδηγείς.
Εκείνο που δεν γίνεται κατανοητό είναι ότι πλεόν αυτοί οι κινητήρες είναι πουσαρισμένοι ΑΠΟ το εργοστάσιο μέχρι εκεί που δεν πέρνει άλλο.
Πουσαριμένοι με ασφάλεια όμως ότι δεν θα σκάσουν στα πρώτα 1000 χλμ και ότι αν δεν τους βάλεις χέρι θα λειτουργούν για πολλά χρόνια.Όταν λοιπόν ακούς τον κάθε έναν να λέει ότι θέλει να πάρει το 1.6Τ ή το 1.4TSi και να ρωτάει πριν το αγοράσει ακόμα να του προτείνουν πρόγραμμα που θα του δώσει άλλα 100 άλογα καταλαβαίνεις ότι τα αυτοκίνητα αυτά αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στα σκουπίδια και τότε θα βγαίνει ο κάθε καμμένος και θα λέει το κοντό του και το μακρύ του.
Για αυτόν τον λόγο τα εργοστάσια θέλουν να καλυφθούν.
Ναι μεν προσφέρουν άλογα αλλά με κάποιες προϋποθέσεις πάντα... -
Και εγώ θα σου πρότεινα το 1.6Τ, απλά είναι πολύ καινούργιος ακόμα ο κινητήρας και μπορεί να αντιμετωπίσεις παιδικές ασθένειες.
Παρόλα αυτά τα 6 χρόνια εγγύση σε καλύπτουν ακόμα και για όταν θα φτάσεις να το αλλάξεις...
-
Εννοειται το 1.6Τ...
-
Μμμ...τα 140 άλογα δεν είναι λίγα και για Εθνική. Μπορεί να μην έχεις την τρελή ροπή, αλλά δεν νομίζω να έχεις ποτέ πρόβλημα. Πιθανότατα θα σου δίνει την ευκαιρία για περισσότερη πίεση στις στροφές, αν σε ενδιαφέρει αυτό. Μιλάς για 3θυρο, οπότε υποθέτω ότι τα ταξίδια δεν θα πηγαίνεις φορτωμένος, για να σε ενοχλήσει η μικρότερη ιπποδύναμη και ροπή.
Από την άλλη, το τούρμπο ίσως σου βγάζει μικρότερη κατανάλωση (τα κιβώτια και στα δύο πώς είναι; Ξέρω ότι το τούρμπο έχει 6η που βγάζει 45+km/h* για κάθε 1.000rpm, δηλαδή θεόμακρο) ειδικά στα ταξίδια. Ίσως έχει και περισσότερο ενδιαφέρον, αν βαρεθείς μπορείς να αρχίσεις να πειράζεις πιέσεις στο τούρμπο κλπ. ή και να το πουλήσεις πιο εύκολα σε κάποιον καυλόγκαζο.
Αξίζει η διαφορά στο κόστος συντήρησης (γιατί το τούρμπο θα σου βγάλει κάποια στιγμή κάποιο έξτρα κόστος) την διαφορά στο γκάζι; Σίγουρα η μεγάλη ιπποδύναμη θα σε ενθουσιάσει στην αρχή και μετά θα επανέρχεται συχνά-πυκνά...Αξίζει όμως;
*120km/h με 2.750rpm έλεγε το Car...Πολύ ενδιαφέρον για ταξίδια...
-
από μεταπώληση πως θα ειναι τα πραγματα πιστευετε σε 3-4 χρόνια;
πιο ευκολα πιο θα φύγει?
(για μενα μετραει και αυτο παρα πολυ).
αν και ελλάδα,μαλλον το τουρμπάκι θα βρει πιο ευκολα καποιον επιδοξο μακρέι... -
Η καρδια λεει turbo, η λογικη ατμοσφαιρικο...
Οποτε ας αποφασισει η τσεπη.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Και εγώ θα σου πρότεινα το 1.6Τ, απλά είναι πολύ καινούργιος ακόμα ο κινητήρας και μπορεί να αντιμετωπίσεις παιδικές ασθένειες.Παρόλα αυτά τα 6 χρόνια εγγύση σε καλύπτουν ακόμα και για όταν θα φτάσεις να το αλλάξεις...
Ο 1,6Τ με τα 180 αλογα χρησιμοποιειται εδω και καιρο στο Meriva OPC οποτε δεν ειναι καινουριος κινητηρας με παιδικες ασθενειες κτλ κτλ
-
Και γω για το Τ θα έλεγα
-
πολλές οι απόψεις και απο οτι βλέπω οι πιο πολλές υπερ του 1.6Τ
Εγω προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να βάλω 'χερι' στο αμάξι. για αυτό και σκέφτομαι να το πάρω φουλ απο το εργοστάσιο (cosmo).
ουτε εξατμίσεις ουτε προγράμματα ουτε τίποτε.
Το μόνο που σκέφτομαι να βάλω ειναι ενα turbo-timer και αυτό για την προστασία του μοτέρ.
Θα ρωτίσω τι γίνεται ακριβώς με την εγγύηση. Αν κάποιος είχε αντιμετωπίσει κανένα παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν ας μας πει.
Thxs.
Opel GTC 1.6T(180Ps) or 1.8(140Ps)