-
αν εχει γινει χαλια ο μαρσπιες δεν υπαρχει αλλος τροπος επισκευης, με σωστη προεργασια θα βγαλεις πολλα χρονια χωρις προβλημα σκουριας.
ποσο σιγουρος εισαι οτι ο μαρσπιες θα σκουριασει πριν προλαβειη γυναικα σου να τον ξαναφαει ?
Υ.Γ. πλακιτσα κανω μην το παρεις στραβα. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
ποσο σιγουρος εισαι οτι ο μαρσπιες θα σκουριασει πριν προλαβειη γυναικα σου να τον ξαναφαει ?
Σωστός
Γι' αυτό τον άφησα τόσο καιρό και δεν το έφτιαξα. 'Ηθελα να δω ότι της έφυγε το χούι.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
-
Είχα κι εγώ μια άτυχη στιγμή με τον δεξιό μαρσπιέ και τα πολύ ψηλά πεζοδρόμια. Σε προσπάθεια αναστροφής πήγα πολύ κοντά στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να μπει μέσα το μαρσπιέ περί τα 30 εκατοστά, σχετικά γλυκά όμως. Ένας επισκευαστής μικρών ζημιών κι ένας φαναρτζής έδωσαν παρεμφερή προσφορά(190 ο ένας, 200+φπα ο άλλος) και 4 μέρες ακινησία.
Τελικά κατέληξα στην κλασσική ελληνική μαστοράτζα με τον απεριποίητο μύστακα να 'ουμ που ζήτησε 80 ευρά(επαναφορά +βάψιμο). Ορμώμενος από τα εδώ ποστ ζήτησα όσο το δυνατό μικρότερο στόκο για την επαναφορά κι όντως ο μάστορης το επανέφερε με πόντα, όσο γινόταν. Σε 2 μερούλες ήταν έτοιμο. -
Έμπασε νερά στο χώρο αποσκευών το χειμώνα και το ανακάλυψα πριν λίγες μέρες.
Έχει βγάλει σκουριά.
Πώς να το προστατέψω; Με τρίψιμο και πέρασμα με κάποιο αντισκωριακό; Είναι λεπτή η λαμαρίνα όμως... -
Θέλω να κάνω κάτι μερεμέτια στο αυτοκίνητο - επισκευές σε γρατσουνιές και βαθουλώματα που κατά κύριο λόγο έχει αποκτήσει από τις επαφές με μηχανάκια που χώνονται στην κίνηση και από ένα αφηνιασμένο μαντρόσκυλο που μου δάγκωσε το φτερό κυνηγώντας μια γάτα ( )
Στην chips away μου ζητάνε ένα ποσό με το οποίο βάφω το μισό αμάξι καλύτερα.
Έχετε υπ όψη κανένα καλό μαγαζί για τέτοια δουλειά με λογικές τιμές;
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Θέλω να κάνω κάτι μερεμέτια στο αυτοκίνητο - επισκευές σε γρατσουνιές και βαθουλώματα που κατά κύριο λόγο έχει αποκτήσει από τις επαφές με μηχανάκια που χώνονται στην κίνηση και από ένα αφηνιασμένο μαντρόσκυλο που μου δάγκωσε το φτερό κυνηγώντας μια γάτα ( )Στην chips away μου ζητάνε ένα ποσό με το οποίο βάφω το μισό αμάξι καλύτερα.
Για την ιστορία, τα μερεμέτια έγιναν στην chips away στο Ν. Κόσμο.
Αποτέλεσμα άψογο, δεν ξεχωρίζει (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) ότι έγινε τοπική βαφή.Συγκεκριμένα, υπήρχε ένα βαθούλωμα διαμέτρου 5 εκατοστών στο πορτ-παγκάζ (πιθανώς κάποιο παπάκι ή ποδήλατο φρέναρε πάνω στο αμάξι μου με τη μανέτα ) για το οποίο όλοι οι φαναρτήδες που πήγα (including ένα γνωστό όνομα) μου είπαν ότι πρέπει να ξηλωθούν τα πλαστικά και να χτυπηθεί από μέσα, με το ενδεχόμενο να σπάσει πολύ το χρώμα και να πρέπει να τριφτεί ένα μεγάλο μέρος του πορτ παγκάζ.
Στην chips away το έφτιαξαν χωρίς να ξηλωθεί τίποτα, μόνο με ρούφηγμα της λαμαρίνας απ έξω και τοπικό βάψιμο και δε φαίνεται πραγματικά καθόλου
Εκεί είχε βέβαια την πιο ακριβή τιμή αλλά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο δουλειάς και το αποτέλεσμα (στο οποίο ξαναλέω δεν υπάρχουν ατέλειες). Και δίνουν 2 χρόνια εγγύηση.
+1 από εμένα λοιπόν -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Θέλω να κάνω κάτι μερεμέτια στο αυτοκίνητο - επισκευές σε γρατσουνιές και βαθουλώματα που κατά κύριο λόγο έχει αποκτήσει από τις επαφές με μηχανάκια που χώνονται στην κίνηση και από ένα αφηνιασμένο μαντρόσκυλο που μου δάγκωσε το φτερό κυνηγώντας μια γάτα ( )
Αποτέλεσμα άψογο, δεν ξεχωρίζει (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) ότι έγινε τοπική βαφή.Συγκεκριμένα, υπήρχε ένα βαθούλωμα διαμέτρου 5 εκατοστών στο πορτ-παγκάζ (πιθανώς κάποιο παπάκι ή ποδήλατο φρέναρε πάνω στο αμάξι μου με τη μανέτα ) για το οποίο όλοι οι φαναρτήδες που πήγα (including ένα γνωστό όνομα) μου είπαν ότι πρέπει να ξηλωθούν τα πλαστικά και να χτυπηθεί από μέσα, με το ενδεχόμενο να σπάσει πολύ το χρώμα και να πρέπει να τριφτεί ένα μεγάλο μέρος του πορτ παγκάζ.
Στην chips away το έφτιαξαν χωρίς να ξηλωθεί τίποτα, μόνο με ρούφηγμα της λαμαρίνας απ έξω και τοπικό βάψιμο και δε φαίνεται πραγματικά καθόλου
Εκεί είχε βέβαια την πιο ακριβή τιμή αλλά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο δουλειάς και το αποτέλεσμα (στο οποίο ξαναλέω δεν υπάρχουν ατέλειες). Και δίνουν 2 χρόνια εγγύηση.
+1 από εμένα λοιπόντιμη?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
+1 από εμένα λοιπόντιμη?
Προφανώς η τιμή έχει να κάνει με την εκάστοτε συγκεκριμένη ζημιά που έχει ο καθένας.
Πάντως δεν απείχε και τρομερά σε σχέση με τα χρήματα που ζητούσαν άλλοι, από τον πιο φθηνό (με αμφίβολο αποτέλεσμα και τρόπο δουλειάς) ήταν 25% πάνω. Θα σου στείλω Pm για πιο συγκεκριμένα.Γενικά δεν ήθελα να ξηλωθούν πράγματα από το αυτοκίνητο (το πορτ παγκάζ στη συγκεκριμένη περίπτωση) για κάτι τόσο μικρό και είχα μια επιφύλαξη επειδή το χρώμα είναι πέρλα και ομολογουμένως δύσκολο στο να το πετύχει ο φαναρτζής. Αλλά τελικά
-
προχθές είδα στο αμάξι ένα σημαδάκι, γύρω στο 1-2 χιλιοστά, όμως εκεί έφυγε το χρώμα, πιθανότατα από κάποιον μ@λ%κ@ που άνοιξε την πόρτα του κ με χτύπησε.
φτάνει μέχρι το μέταλλο, δλδ έβγαλε κ τη βάση του χρώματος, μία γκρι επίστρωση πριν το περλέ...
θέλω να το φτιάξω κάπου καλά (φαντάζομαι, από αυτά που διαβάζω εδώ γίνεται με τοπική βαφή), όμως επειδή προς το παρόν δεν έχω χρόνο λέω να περάσω λίγη μπογιά με το πινελάκι κυρίως για να μην οξειδωθεί το μέταλλο.Αν το περάσω τώρα με λίγο χρώμα τοπικά, παίζει να χρειαστεί να το ξαναξύσουν μετά για να βαφεί, οπότε το κάνω τώρα χειρότερα?
-
Σκούπισε το σημαδάκι με νωπό πανάκι και στέγνωσέ το. Επειδή είναι 'λεπτοδουλειά' και θέλει εξαιρετικά σταθερό χέρι, καλύτερα απομόνωσέ το περιμετρικά με χαρτοταινία που θα την εφαρμόσεις καλά στη λαμαρίνα, αφήνοντας το ελάχιστο δυνατό περιθώριο έξω απο το 'περίγραμμα' της ζημιάς. Ανακάτεψε καλά το μανό χρώματος και πέρασε με το πινελάκι μόνο μιά δόση (τσέκαρε το πινελάκι να έχει τόσο χρώμα ώστε να μη 'στάζει' όταν το κρατάς, αλλά όμως να επαρκεί), αλλά με κατεύθυνση απο κάτω προς τα πάνω και μην ανησυχείς να λερώσεις τη χαρτοταινία, το αντίθετο.
Αφαίρεσε μετά απο 15 λεπτά τα κομματάκια της χαρτοταινίας και είσαι ΟΚ.
Μην αποπειραθείς να περάσεις και σμάλτο (αν έχεις), συνήθως σε μικροζημιές δείχνει χειρότερα.
Με το αποτέλεσμα που θα δείς μάλλον θα είσαι ικανοποιημένος και ίσως και να μην αξίζει να ασχοληθείς στη συνέχεια.
Αν πάλι δείς πως απογοητεύτηκες, η επισκευή 99% 'φεύγει' με 3-4 σταγόνες διαλυτικό νίτρου σε βρεγμένο με νερό πανάκι, οπότε και ξαναβρίσκεσαι ,... με τη ζημιά όπως πρίν ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Σκούπισε το σημαδάκι με νωπό πανάκι και στέγνωσέ το. Επειδή είναι 'λεπτοδουλειά' και θέλει εξαιρετικά σταθερό χέρι, καλύτερα απομόνωσέ το περιμετρικά με χαρτοταινία που θα την εφαρμόσεις καλά στη λαμαρίνα, αφήνοντας το ελάχιστο δυνατό περιθώριο έξω απο το 'περίγραμμα' της ζημιάς. Ανακάτεψε καλά το μανό χρώματος και πέρασε με το πινελάκι μόνο μιά δόση (τσέκαρε το πινελάκι να έχει τόσο χρώμα ώστε να μη 'στάζει' όταν το κρατάς, αλλά όμως να επαρκεί), αλλά με κατεύθυνση απο κάτω προς τα πάνω και μην ανησυχείς να λερώσεις τη χαρτοταινία, το αντίθετο.
Αφαίρεσε μετά απο 15 λεπτά τα κομματάκια της χαρτοταινίας και είσαι ΟΚ.
Μην αποπειραθείς να περάσεις και σμάλτο (αν έχεις), συνήθως σε μικροζημιές δείχνει χειρότερα.
Με το αποτέλεσμα που θα δείς μάλλον θα είσαι ικανοποιημένος και ίσως και να μην αξίζει να ασχοληθείς στη συνέχεια.
Αν πάλι δείς πως απογοητεύτηκες, η επισκευή 99% 'φεύγει' με 3-4 σταγόνες διαλυτικό νίτρου σε βρεγμένο με νερό πανάκι, οπότε και ξαναβρίσκεσαι ,... με τη ζημιά όπως πρίν !σε ευχαριστώ πολύ dbeko για τις συμβουλές σου
αυτό το κόλπο με το διαλυτικό νίτρου ισχύει όταν το χρώμα είναι νωπό ή πχ κ όταν ξεραθεί το χρώμα μετά από μέρες? χαλάει το λούστρο-χρώμα του αυτοκινήτου αν ακουμπήσει το υγιές χρώμα? -
Το χρώμα των μανό στεγνώνει εντελώς σε 30-45 λεπτά max, ανάλογα πόσο συντηρημένο είναι. Εξαρτάται απο το αν έχεις ασχοληθεί ποτέ με τη 'συντήρηση' του μανό ή αν το χρώμα που θα βάλεις έχει πήξει μέσα αρκετά. Αν το έχεις 2-3 χρόνια, με 4-5 σταγόνες διαλυτικό νίτρου στο μανό γίνεται φρέσκο και δουλεύεται καλύτερα (αχρείαστο νά ΄ναι ) .
Συνήθως όμως με το διαλυτικό βγαίνει και μετά απο 2-3 ημέρες, σίγουρα όμως δεν φεύγει με το πλύσιμο.
Και όχι, δεν χαλάει το λούστρο, αρκεί όπως είπα να μην το βάλεις αυτούσιο σε πανάκι , αλλά σε νωπό και να τρίψεις ελαφρά. Βλέποντας και 'δουλεύοντας', στο τέλος και αλοιφή γυαλίσματος στην περιοχή και ΟΚ. -
Ευχαριστώ πολύ dbekos για τις πληροφορίες κ πάλι!
Φαντάζομαι με τον όρο 'διαλυτικό νίτρου' εννοείς κάτι τέτοιο
http://www.amazon.de/E-Coll-EU-Nitro-Ve ... nung+nitroΘα προμηθευτώ ένα να το έχω καλού-κακού...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ dbekos για τις πληροφορίες κ πάλι!Φαντάζομαι με τον όρο 'διαλυτικό νίτρου' εννοείς κάτι τέτοιο
http://www.amazon.de/E-Coll-EU-Nitro-Ve ... nung+nitroΘα προμηθευτώ ένα να το έχω καλού-κακού...
η χρήση του να γίνεται σε εξωτερικό ή καλά αεριζόμενο χώρο.
-
Το μανό αραιώνεται / καθαρίζεται / με ασετόν. Υπάρχουν 2 είδη το 99% καθαρό, και το ασετόν με λάδι για το μανό / καθαρισμό των νυχιών.
Το διαλυτικό του νίτρου το πέρνεις από το χρωματοπωλείο κάπου 3.5-4€ το λίτρο, είναι κοινότατο διαλυτικό, τι μπλέκετε το e-bay για τόσο απλά και καθημερινά πράγματα ?Το διαλυτικό του νίτρου, όπως και το ασετόν θολώνουν την μπογιά αν είναι ξαναβαμμένο εκείνο το σημείο, αν είναι το μαμά χρώμα του αυτοκινήτου δεν το επηρεάζουν.
Όταν αφαιρεθεί η χαρτοταινία θα έχει αφήσει το στίγμα του πάχους της και θα φαίνεται το μπάλωμα, για να μην φαίνεται πολύ θέλει αερογράφο, η αραιωμένο αρκετα το μανό ή το χρώμα, τόσο που να μην τρέχει όταν βάψεις.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Το μανό αραιώνεται / καθαρίζεται / με ασετόν. Υπάρχουν 2 είδη το 99% καθαρό, και το ασετόν με λάδι για το μανό / καθαρισμό των νυχιών.
Το διαλυτικό του νίτρου το πέρνεις από το χρωματοπωλείο κάπου 3.5-4€ το λίτρο, είναι κοινότατο διαλυτικό, τι μπλέκετε το e-bay για τόσο απλά και καθημερινά πράγματα ?Το διαλυτικό του νίτρου, όπως και το ασετόν θολώνουν την μπογιά αν είναι ξαναβαμμένο εκείνο το σημείο, αν είναι το μαμά χρώμα του αυτοκινήτου δεν το επηρεάζουν.
Όταν αφαιρεθεί η χαρτοταινία θα έχει αφήσει το στίγμα του πάχους της και θα φαίνεται το μπάλωμα, για να μην φαίνεται πολύ θέλει αερογράφο, η αραιωμένο αρκετα το μανό ή το χρώμα, τόσο που να μην τρέχει όταν βάψεις.
ευχαριστώ 21 Quadra
το διαλυτικό νίτρου θα το πάρω από το πράκτικερ ή bauhaus ή κάποιο τέτοιο τέλος πάντων, απλώς έβαλα τη σελίδα που βρήκα...
το χρώμα το παρήγγειλα από τη bmw, θα αγοράσω κ κανένα 2ο πινελάκι κ θα αραιώσω σε άλλο δοχείο 2-3 σταγόνες από αυτό τότε...θα θυμηθώ τα χρόνια που έκανα μοντελισμό με αρματάκια, αεροπλανάκια, κτλ...
-
Απέκτησα λακουβίτσα διαμέτρου 1cm στο πίσω φτερό, πιθανώς από ηλίθιο-α που δεν πρόσεξε στο άνοιγμα της δικής του πόρτας. Δεν έφυγε χρώμα, δεν είναι πάνω σε νεύρο. Δεν έχω επαφή από την πίσω πλευρά ώστε να το σπρώξω.
Λερωμένο δε φαίνεται απολύτως τίποτα. Μετά το πλύσιμό όμως το βλέπω. Η γυναίκα μου δεν το πρόσεξε παρά μόνο όταν το έδειξα.
Γνωρίζουμε περίπου κόστος επιδιόρθωσης ΧΩΡΙΣ σφυριλάτηση-τρίψιμο-βάψιμο;
Κάποια εταιρεία περιοχή ανατολική Θεσσαλονίκη; -
Θελω να αγορασω αυτοκολλητη λωριδα ,διπλη για την ακριβεια για το κουπε μου. Καπο μπροστινο ουρανο καπο πισω μαζι με προφυλακτηρες. Ξερει καποιος που μπορω να απευθυνθω?
-
Εκεί που καλύπτουν με αυτοκόλλητο βινύλιο όλο το αμάξωμα.
-
Οκ.Τελικα βρηκα . Διπλη λωριδα απο μπροστα προφυλλακτηρα εως τον αντιστιχο πισω με κενο στη μεση 5cm και μια επιπλεον ψιλη λωριδα στις ακρες . Φερραρι αυτοκολλητα (μου ειπε γνησια) στα φτερα δεξια αριστερα carbon 3d στις κολλονες στις πορτες και κοκκινες ταινιες περιμετρικα στις ζαντες.
60 ευρω μου ειπε το παλικαρι.
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...