-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ολοΑ.Ναι καπου εκει κανει νομιζω μαζι με τις μπογιες.Παντος θα ηταν μεγαλη λαλακια να βαψεις μονο το μπροστα μερος σε ενα αυτοκινητο παλιο.Δε προκειται να δεσει.
Επισης ανοιξαν αεροσακοι?
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τρακαρισμα σε οπελ αστρα 2000 μοντελο.εχει παρει μασκα ,καπο ,σπασμενα ψηγεια , φτερο συν οτι ψιλα βγαλει.
ποσο υπολογιζετε να παει η ζημια μαζι με βαψιματα;
Καινουργια;Μεταχειρισμενα;Ιμιτασιον;
-
Μεταχειρισμένα ιμιτασίον μόνο...
για ποιο λόγο να ανεβάσεις την αξία ενός Opel ; -
Kαλησπέρα. Θέλω να πάω το αμάξι μου για τοπική βαφή στον προφυλακτήρα πίσω για 2 γρατζουνίτσες που δεν φτιάχνονται με αλοιφές και τέτοια και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής.
Μετά την επισκευή το αμάξι μπορεί να πλυθεί κανονικά ή θα πρέπει να περιμένω πολλές μέρες;
Ρωτάω διότι συνήθως κάθε καλοκαίρι το αμάξι το πλένω 4-5 φορές το μήνα. Δηλαδή μην έχω κάποιο πρόβλημα... -
Ο χρήστης paranoid έγραψε:
Kαλησπέρα. Θέλω να πάω το αμάξι μου για τοπική βαφή στον προφυλακτήρα .... Μετά την επισκευή το αμάξι μπορεί να πλυθεί κανονικά ή θα πρέπει να περιμένω πολλές μέρες;....Μετά απο 24 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Είναι ότι λέω να πάω και για ένα κέρωμα μετά το βάψιμο λόγω καλοκαιριού...
-
Νίκο,απο όσο ξέρω το μεγάλο μειονέκτημα του τεφλον είναι ότι μετα αν χρειαστεί βαφη κάποιο μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν βάφονται μετα επιφάνειες οι οποίες έχουν τεφλον.σου είπε τιποτα για αυτο ο μάστορας ;
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Νίκο,απο όσο ξέρω το μεγάλο μειονέκτημα του τεφλον είναι ότι μετα αν χρειαστεί βαφη κάποιο μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν βάφονται μετα επιφάνειες οι οποίες έχουν τεφλον.σου είπε τιποτα για αυτο ο μάστορας ;Για να το βαψει δεν θα το τριψει πρωτα;
-
Επηρεάζεται η βαφη ακόμη και απο τα διπλανα κομμάτια που δεν θα βαφτούν (και ειναι μονωμενα) γιατί το τεφλον είναι παρα πολύ δυνατό υλικό.
-
Νίκο,απο όσο ξέρω το μεγάλο μειονέκτημα του τεφλον είναι ότι μετα αν χρειαστεί βαφη κάποιο μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν βάφονται μετα επιφάνειες οι οποίες έχουν τεφλον.σου είπε τιποτα για αυτο ο μάστορας ;Θα βγει όλο το τεφλόν, μπογιά κλπ...θα ξαναβαφτεί και η ασφάλεια καλύπτει την επανεγκατάσταση του τεφλόν και ceramic coat τοπικά.
-
Πάντως μου είχαν πει κάποτε πως αν περάσεις το αυτοκίνητο με τεφλον να εύχομαι να μην χρειαστεί βαφη γιατί γίνεται εξαιρετικά δύσκολα.
-
Πάντως μου είχαν πει κάποτε πως αν περάσεις το αυτοκίνητο με τεφλον να εύχομαι να μην χρειαστεί βαφη γιατί γίνεται εξαιρετικά δύσκολα.Ναι γιατί τοπικά δεν μπορείς να το βάψεις.
Δηλαδή αν γίνει γρατζουνιά δεν επιδιορθώνεται τοπικά απ'όσο έχω καταλάβει.
-
Πράγμα που ίσως εξηγεί γιατί οι κατασκευαστές δεν το κάνουν εξ' αρχής. Σημαντικό μείον αυτό.
-
Αυτή τη διαδικασία την κάνει μόνο κάποιος ο οποίος πραγματικά μπορεί να αποφεύγει τα μικροχτυπηματα(φύλαξη σε γκαράζ στην οικία και στην εργασία αλλα και ποτέ παρκάρισμα στον δρόμο)
-
Καινούριος αστικός μύθος είναι αυτός;
Λοιπόν, για να μην σας παραμυθιάζουν με ερπετά από τον Αμαζόνιο, λέω τα εξής.
Τοπική,ή ολική βαφή σωστή γίνεται μόνο με τρίψιμο του προς επισκευή σημείου.
Όταν λοιπόν ο φανοποιός και ο βαφέας μετά, τρίψουν και προετοιμάσουν την επιφάνεια, όχι τεφλόν δεν μένει αλλά ούτε μικρόβιο δεν ζει
Το δε κόστος βαφής (προσοχή, όχι φανοποιείας) όταν κάνεις σωστή τοπική βαφή στο αυτοκίνητο, είναι το ίδιο είτε το πρόβλημα περιορίζεται σε δέκα τετραγωνικά εκατοστά λαμαρίνας είτε σε ολόκληρο το κομμάτι. (φτερό, κάπω, μάσκα,πορτ μπαγκάζ κλπ κλπ) -
Δεν είναι κανένας νέος αστικός μύθος αυτός.είναι η ωμή πραγματικότητα.
-
Δεν είναι κανένας νέος αστικός μύθος αυτός.είναι η ωμή πραγματικότητα.Έχεις βάψει πολλά αυτοκίνητα και το ξέρεις;
-
Μιας και πιάσαμε τα βαψίματα να κάνω μία off-topic ερώτηση:
Μήπως ξέρει κανείς πόσο πάει περίπου το βάψιμο σε οροφή και καπό;
-
Ναι,
Έχω κάνει εκατοντάδες τοπικές βαφες. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μιας και πιάσαμε τα βαψίματα να κάνω μία off-topic ερώτηση:Μήπως ξέρει κανείς πόσο πάει περίπου το βάψιμο σε οροφή και καπό;
Eξαρτάται από πολλά πράγματα. Υπάρχει εργασία φανοποιείας σε αυτά τα κομμάτια; Το χρώμα θέλει απλώς φρεσκάρισμα ή έχει φαγωθεί τελείως και σε πολλά σημεία και φαίνονται τα εργοστασιακά αστάρια; Επίσης κάποια χρώματα όπως ένα ανοιχτό μπλεδάκι της Alfa Romeo που φαίνεται να σκουραίνει ανάλογα την γωνία που το κοιτάς, κοστίζει πολύ παραπάνω από ένα απλό χρώμα.
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...