-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Το rallye 16v ήταν και αυτό Ελληνική πατένταEξαγόταν και στην Ιαπωνία Rallye 16v, οπότε υποθέτω ότι έβγαινε ως έκδοση από το εργοστάσιο έτσι.
Ήταν όμως στις περισσότερες αγορές η βασική έκδοση εξοπλισμού του GTi ή S16, με υφασμάτινα καθίσματα, τάσια κ.λπ. -
o μονος θρυλος που θυμαμαι εγω ηταν το ουνο τουρμπο..το οποιο θεριζε οτι κινουνταν....
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
o μονος θρυλος που θυμαμαι εγω ηταν το ουνο τουρμπο..το οποιο θεριζε οτι κινουνταν....Για αυτό ήσουν έτοιμος να σκάσεις προκαταβόλα για Rallye 1.3;
-
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
o μονος θρυλος που θυμαμαι εγω ηταν το ουνο τουρμπο..το οποιο θεριζε οτι κινουνταν....
Για αυτό ήσουν έτοιμος να σκάσεις προκαταβόλα για Rallye 1.3;
σκεφτομουν να παρω το ραλλυ 1.3 γιατι ηταν το μονο στην κατηγορια του που εβγαζε 100 ιππους.αυτο και το swift gti το οποιο ηταν εξισου δυναμιτης για την εποχη του...90something...
Το ουνο τουρμπο τα καθαριζε ολα ομως..αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι το 207 ραλλυ ειναι πολυ καλυτερο συνολικα απο τα 106ραλλυ σε ολους τους τομεις...
-
XAXAXA τον έδωσες στεγνά λέμε!
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
σκεφτομουν να παρω το ραλλυ 1.3 γιατι ηταν το μονο στην κατηγορια του που εβγαζε 100 ιππους.αυτο και το swift gti το οποιο ηταν εξισου δυναμιτης για την εποχη του...90something...
Το ουνο τουρμπο τα καθαριζε ολα ομως..αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι το 207 ραλλυ ειναι πολυ καλυτερο συνολικα απο τα 106ραλλυ σε ολους τους τομεις...
axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
Είσαι αστείρευτος...
-
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
o μονος θρυλος που θυμαμαι εγω ηταν το ουνο τουρμπο..το οποιο θεριζε οτι κινουνταν....για μια στιγμη νομιζα οτι θα μιλησεις για αθλητικα!
-
Δεν θα έβρισκε Uno Turbo
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
..αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι το 207 ραλλυ ειναι πολυ καλυτερο συνολικα απο τα 106ραλλυ σε ολους τους τομεις...Μπορει να ειναι ενα πιο overall αμαξι αλλα σε καμια περιπτωση δεν θυμιζει σε τιποτα τους προκατοχους του.
Οποτε οπως σωστα προειπωθηκε,μπορουσαν να χρησιμοποιησουν καλλιστα ονομασια τυπου XSi πραγμα που ειχε γινει και παλιοτερα.Ευτυχως ή δυστυχως με τα σημερινα hot hatches πας σαφως πολυ γρηγοροτερα(και σε χρονους αλλα και σε ταχυτητα) αλλα δεν το ευχαριστιεσαι...
Σχετικα με το Uno,οντως τρελο γκαζι αλλα απο εκει και περα...το χαος!
-
Προσωπικά δε θα με χάλαγε ούτε έτσι...
αλλά ούτε ακόμη και έτσι (παρόλο που ορκίστηκα ότι δε θα ξαναπάρω μαύρο τουτου)...
Σε κάθε περίπτωση όμως λευκή ζάντα.
Άραγε η Peugeot θα κάνει τη πατέντα που έκανε και με τις μαύρες ζάντες του 106R 16v;;; -
Ο χρήστης Random έγραψε:
Σα να λεμε ειναι καλητερο σε κοστος κτησης? συντηρησης? αλλαγης ελαστικών? Αναφερω απτα παραδειγματα και οχι αισθηση μπλα μπλα μπλα για να μην ξεκινησουμε μια ατελειωτη συζητηση!
Το ότι ήταν πατεντα η ονομασια του 16v rallye, δεν ισχυει 100% ετσι πηγαινε ιαπωνια και ιταλια νομιζω. η εμπορικη ονομασια του σε αλλες χωρες ήταν S16, το οποίο εβγαινε απο το soupape16 που σημαινει βαλβιδες 16 στα Γαλλικα. Όπως και να έχει σου εδινε την δυνατοτητα, να το παρεις τελειως γυμνο με χερατο παραθυρο και κλειδαριες χωρις a/c και airbag. Και υπήρχε και μια πιο πλούσια έκδοση για του φλώρους (ναι αυτην εχω ) με a/c ηλ. παραθυρακια κλειδαριες κλπ. Οποτε....πατεντα ξεπατεντα, σου εδινε το 106 σε εκδοση...σωβρακο(γυμνο rallye).......μποξεράκι(λιγο πιο πλούσιο rallye......και μεταξωτο βρακι(106 GTI)
-
να κρατησουμε τα 106 και να μην ασχοληθουμε αλλο? α ρε μαμα peugeot τι καταντια ειναι αυτη....
-
Τα μεταξωτα βρακια θελουν κ επιδεξιους κωλους...
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Tα Rallye λέγονται έτσι γιατί είχαν το κάτι (έως αρκετά παραπάνω) στην οδική συμπεριφορά. Εάν το 207 είχε αυτό το κάτι παραπάνω δε θα με ένοιαζε να είχε όλα αυτά τα μπιμπλίκια.
Απο τη στιγμή όμως που πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει βρίσκω καθαρά τη κίνηση αυτή ως εκμετάλλευση και ουσιαστικά παραπλάνηση του κοινού μιας και η λέξη Rallye πουλάει ακόμη,ενώ τα γρήγορα Peugeot σήμερα όχι.Συμφωνώ.
-
16v Rallye υπηρξε μονο για Ιταλια,Ελλαδα και αλλη μια χωρα στην Ευρωπη απο οτι θυμαμαι.
Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις λεγοταν S16 απλα ειχε τον εξοπλισμο του κατα την ελληνικη αγορα Rallye και προσφερε ως extra τα βελουδα ή τα δερματα και το A/C.
Απλα ειχε στανταρ το ABS και τον αεροσακο.Το Rallye επισημα για την παγκοσμια αγορα,σταματησε να υφισταται με το τελος της παραγωγης του 1600 8v.
Οπως βλεπετε,η επισημη σειρα των Rallye,ειτε ηταν Samba,ειτε 205,ειτε 106,ειτε 306 ηταν παντα εντελως γυμνη και με μοναδικη εξαιρεση το 306 που λογο τιμης/κατηγοριας δεν μπορουσε να ειναι εντελως γυμνο,ολα τα υπολοιπα ειχαν μηδαμινο εξοπλισμο.
Οποτε το 207 μονο καθαροαιμο Rallye δεν ειναι καθως δεν πλησιαζει σε εξοπλισμο ουτε καν το 306. -
Mόλις είδα μία διαφήμιση για αυτό στην tv, κυκλοφορεί μόνο Ελλάδα;
Από 17 κάτι έλεγε τιμή...pas mal!
-
ειδες το μαρκετινγκ?
-
Είναι made in Greece (αυτοκόλλητα).
Αν πρόσεξες και στη διαφήμιση, το GT παρουσιάζει και απλώς σε μία σκηνή που ζουμάρει το καπώ έχει μπει ένθεση το αυτοκόλλητο του Rallye (όπως αυτό διαμορφώθηκε στο 106R).
Πάντως ως λύση ακούγεται καλή. Το GT μου άρεσε, αλλά δε θα το αγόραζα ΤΟΣΟ φορτωμένο για 20 χιλιάρικα (τα θεωρώ πολλά για αυτό που είναι).
Peugeot 207 Rallye