-
Θα ήθελα να αναφέρουμε εδώ τους χρόνους που έχουμε 'γράψει' ξεκινώντας από Αθήνα και οδηγώντας στις δύο κεντρικές εθνικές οδούς.
Εννοείται ότι η ερώτηση δεν εμπεριέχει την υπόνοια ότι πρέπει να κάνουμε ράλυ στην εθνική απλά για κάποιους λόγους μπορεί να πηγαίναμε λίγο πιο γρήγορα από το όριο (λόγοι υγείας κλπ ) !
Επίσης θα ήθελα τα πάσης λογής 'ερπετά' ( φίδια κ.α. ) να μην καταθέσουν απόψεις ή αν καταθέσουν να είναι με κάποιο μέτρο. Για παράδειγμα η δήλωση : 'εγώ έκανα με το Πόλο του '98 (το χιλιαράκι με τα 50 αλογάκια) Αθήνα-Καλαμάτα 47 λεπτά ακριβώς και με είχε και μια νταλίκα κολλημένο για μισή ώρα...' θα πρέπει να απορριφθούν από τον ίδιο τον συγγραφέα !
Προσωπικά, οι χρόνοι που έχω καταγράψει είναι :
Αθήνα (Αττική Οδός Βριλήσσια) - Γέφυρα (Ρίο) : 1:15' (Εδώ ήταν ανάγκη)
Αθήνα (>>) - Γιάννενα : 3:45'
Καλαμάτα-Αθήνα(Διόδια) : 2:00Διαφορετικά ταξίδια εννοείται τα δύο πρώτα. Οι μετρήσεις έγιναν 'ψιλοεπίσημα' με GPS χειρός.
Παρακαλώ καταθέστε τις απόψεις σας και τις εμπειρίες σας και για Αθήνα-Γέφυρα , Αθήνα-Γιάννενα αλλά και για άλλες διαδρομές ξεκινώντας από Αθήνα.
Ευχαριστώ ...
-
Θα ήθελα να αναφέρουμε εδώ τους χρόνους που έχουμε 'γράψει' ξεκινώντας από Αθήνα και οδηγώντας στις δύο κεντρικές εθνικές οδούς.
Εννοείται ότι η ερώτηση δεν εμπεριέχει την υπόνοια ότι πρέπει να κάνουμε ράλυ στην εθνική απλά για κάποιους λόγους μπορεί να πηγαίναμε λίγο πιο γρήγορα από το όριο (λόγοι υγείας κλπ ) !
Επίσης θα ήθελα τα πάσης λογής 'ερπετά' ( φίδια κ.α. ) να μην καταθέσουν απόψεις ή αν καταθέσουν να είναι με κάποιο μέτρο. Για παράδειγμα η δήλωση : 'εγώ έκανα με το Πόλο του '98 (το χιλιαράκι με τα 50 αλογάκια) Αθήνα-Καλαμάτα 47 λεπτά ακριβώς και με είχε και μια νταλίκα κολλημένο για μισή ώρα...' θα πρέπει να απορριφθούν από τον ίδιο τον συγγραφέα !
Καλαμάτα-Αθήνα(Διόδια) : 2:00Διαφορετικά ταξίδια εννοείται τα δύο πρώτα. Οι μετρήσεις έγιναν 'ψιλοεπίσημα' με GPS χειρός.
Παρακαλώ καταθέστε τις απόψεις σας και τις εμπειρίες σας και για Αθήνα-Γέφυρα , Αθήνα-Γιάννενα αλλά και για άλλες διαδρομές ξεκινώντας από Αθήνα.
Ευχαριστώ ...
-
Ευχαριστώ ...
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Αθήνα (Αττική Οδός Βριλήσσια) - Γέφυρα (Ρίο) : 1:15' (Εδώ ήταν ανάγκη)Ειχες μ.ω.τ. πανω απο 200?
Με τι αμαξι?
-
Επειδή το θέμα κινδυνεύει εκ γεννετής να καταλήξει σε 'δρακο-φιδο-thread', σας παρακαλώ τουλάχιστον να μην αρπαχτούμε παίδες. Plz.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Ειχες μ.ω.τ. πανω απο 200?
Με τι αμαξι?
Τα χιλιόμετρα είναι περίπου 212 ( δεν είμαι σίγουρος για το 'ακριβώς' ) και θέλει μ.ω.τ. 170 . Μάλιστα είχα κάνει τότε την διαίρεση και είχε βγεί μ.ω.τ. 170 , κάτι ψιλά.
Το αυτοκίνητο δεν ήταν κάτι γρήγορο. Μια μερσεντές 190Ε 1.8 . Τα άλογα δεν είναι πολλά αλλά γνωρίζω πολύ καλά τον δρόμο και έτσι δεν 'έκοβα' ιδιαίτερα για να χρειαστώ τα πολλά άλογα (που δεν είχα ούτως ή άλλως!!). Πήγαινα κατά ένα μεγάλο μέρος με την (σχετικά μεγάλη για το δρόμο) κεκτημένη ταχύτητα...
Να τονίσω βέβαια μια σημαντική λεπτομέρεια . Το ταξίδι έγινε 3 το βράδυ και έτσι η κίνηση ήταν περιορισμένη...
Οπως προανέφερα τέλος, υπήρχε λόγος σοβαρός. Δεν έτρεχα για τον 'καλό χρόνο' .
@Krusenstern , η σύνθετη λέξη 'δράκο-φίδο-thread' είναι καταπληκτική! Γέλασα με την καρδιά μου !
Πάντως όσον αφορά σε εμένα δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση! Όχι τώρα , ποτέ ! Κουβέντα κάνουμε !
-
Ιωάννινα-Αθήνα 3.45 ή αλλιώς πατρικό σπίτι-Άλιμος 4.00. Ξεκίνησα μετά τις 1 το πρωί από Γιάννενα, Δευτέρα προς Τρίτη μετά το Πάσχα.
Είχα σκοπό να πάω κατευθείαν στην δουλειά, αλλά δεν βρήκα παρά ελάχιστη κίνηση και το έτρεξα λιγάκι...Οταν έφτασα δεν πίστευα πως ήταν τόσο γρήγορο το ταξίδι... Υπόψιν, δεν έκανα πουθενά ακρότητες, αλλά προφανώς ήμουν πάνω από τα όρια... Το αυτοκίνητό μου ένα Υ 1.2 86 ίππων του 99'...
Σημείωση: όταν έφτασα Αθήνα ανακάλυψα πως τα φρένα είχαν υπερθερμανθεί αρκετά... Απόδειξη πως ήμουν πάνω από τα όρια του αυτοκινήτου... Εκτοτε τα έχω αλλάξει μπρος πίσω με φρένα από Punto Gt, αυτά δεν τα έχω καταφέρει να ζεσταθούν!
Εκτοτε το ίδιο ταξίδι το έχω κάνει σε περίπου 4 ώρες, με αρκετά στρωτή οδήγηση (μέγιστη ταχύτητα κάπου 150-160, αλλά υψηλή μ.ω.τ. σχεδόν παντού...), οδηγώ σχεδόν πάντα νύχτα, καθώς ημέρα είναι απλά αδύνατον να κάνεις τόσο λίγες ώρες με ασφάλεια...Οχι πως και τα δικά μου κατορθώματα είναι ό,τι ασφαλέστερο...
Μία φορά πάντως που είχα συνοδηγό ξάδερφο με προσωπικό αυτοκίνητο Vectra 2.0 πρώτης γενιάς, αρχικά απορούσε γιατί δεν έτρεχα ιδιαίτερα, παρατηρώντας ταυτόχρονα πως το Υ έχει πολύ κοντή 5η και κάνει θόρυβο, ενώ στην συνέχεια έμεινε έκπληκτος από τον συνολικό χρόνο, καθώς νόμιζε πως θα κάναμε πολύ παραπάνω...
Συμπέρασμα: σημασία στο ταξίδι έχει ο καλός ρυθμός και όχι οι 200άρες... Ειδικά με τους δρόμους που έχουμε!
Συμπέρασμα2: για να ρίξω κι άλλο το χρόνο σ' αυτή τη διαδρομή θα χρειαζόμουν ιδανικά μια γρήγορη Citroen... και όχι κάποιο hot GTi...Μια C6 θα ήταν τέλεια! Ο δρόμος έχει απαράδεκτο οδόστρωμα και η σκληρή ανάρτηση είναι μαρτύριο... -
Ρε σεις μηπως τα Γιαννενα ηρθαν στην Αττικη οδο;
Μα και καλα τεσσερεις ωρες παρα κατι και οι δυο σας ;Πως ;
Εδω λενε οτι η Κορινθου -Πατρων ειναι σκοτωστρα και σεις με 200;μπραβο θαρρος.
Τι εγιναν οι νταλικες εξαυλωθηκαν; μονο εγω τις συνανταω μετα το Αντιρριο;Και στα διοδια ερημια;ουτε ενα μηχανακι μπροστα μας;;και πανω στη γεφυρα με 170;
Και μεσα απο Αγρινιο,Αμφιλοχια με 170; Και μεσα στα Γιαννενα με ποσα ;
Μπραβο ,να σας εχουμε υπ'οψιν για τις ημερες απεργιας της Ολυμπιακης.Αληθεια μεσο ορο παραβασεων βγαλατε;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τι εγιναν οι νταλικες εξαυλωθηκαν; μονο εγω τις συνανταω μετα το Αντιρριο;Και στα διοδια ερημια;ουτε ενα μηχανακι μπροστα μας;;και πανω στη γεφυρα με 170;
Μπραβο ,να σας εχουμε υπ'οψιν για τις ημερες απεργιας της Ολυμπιακης.Αληθεια μεσο ορο παραβασεων βγαλατε;
Συγνωμην για το ειρωνικο υφος αλλα σας σκεφτηκα να ξεκινα ο ενας απο Αθηνα και ο αλλος απο Γιαννενα την ιδια μερα και ωρα.Και καπου στο δρομο να συναντιεστε.Και τοτε
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Επειδή ήμουν σίγουρος πως θα γραφόταν κάτι τέτοιο...
Λοιπόν, η απόσταση είναι 430 χιλιόμετρα περίπου... Αρα για να κάνεις 3.45 που έκανα εγώ, χρειάζεσαι (μουμπλέ-μουμπλέ.....) 115 χιλ/ώρα μέση ταχύτητα. Το βρίσκεις εντελώς μη-ρεαλιστικό και δολοφονικό να γίνει κάτι τέτοιο τις πρώτες πρωινές ώρες με ελάχιστη κίνηση και τις νταλίκες για ύπνο ή για διάλειμμα στα κ~λάδικα κοντά στο Αγρίνιο πχ;
Προφανώς το δικό μου τουλάχιστον ΔΕΝ διακοσαρίζει, και ακόμη και τα 185+ που πιάνει σχετικά εύκολα, δεν τα αντέχεις για πολύ , ούτε ενδεικνύονται για το συγκεκριμένο κουβαδάκι...
Πες μου όμως, είναι τόσο τραγική η μέση ωριαία;
Φυσικά στην Γέφυρα πας με το όριο, άντε +10 πιο πάνω, αλλά οπουδήποτε αλλού , φυσικά και δεν τηρείς τα όρια! Αυτό το είπα και πιο πάνω, απλά είπα πως δεν έκανα κάτι εξωφρενικό, δεν είπα πως πήγαινα με τα όρια!
Μην γινόμαστε τόσο πολιτικά ορθοί, δεν νομίζω πως όλοι εδώ μέσα είναι οι φανατικότεροι της οδήγησης με τα όρια ταχύτητος... Όλοι τα παραβιάζουμε που και που! -
Μια ωρα και 15 λεπτά; Για καφέ ενα πράγμα δηλαδή;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μια ωρα και 15 λεπτά; Για καφέ ενα πράγμα δηλαδή;Εδώ τις προάλλες, βόριοι και νότιοι πεταχτήκαμε για καφέ στη... Λάρισα, στο Ρίο κόλλησες?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...
Συμπέρασμα2: για να ρίξω κι άλλο το χρόνο σ' αυτή τη διαδρομή θα χρειαζόμουν ιδανικά μια γρήγορη Citroen... και όχι κάποιο hot GTi...Μια C6 θα ήταν τέλεια! Ο δρόμος έχει απαράδεκτο οδόστρωμα και η σκληρή ανάρτηση είναι μαρτύριο...Συμφωνώ απόλυτα με όλα τα λεγομενά σου. Ειδικά όμως στο τελευταίο συμπέρασμα έχω να προσθέσω την τρομακτική εμπειρία μου για τις σκληρές αναρτήσεις.
Ήταν 95-96 και ήμουν στην εθνική Αθηνών-Πατρών με μία LANCIA Delta HF 1600. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ γρήγορο αλλά ταυτόχρονα ήταν και πολύ χαμηλωμένο και σκληρό. Σε μια ανηφορική ήπια δεξια στροφή στην εθνική δεν πρέπει να ήμουν με παραπάνω από 140 χιλιόμετρα. Ξαφνικά όμως στην κορυφή της με περίμενε ένα 'σκαλοπάτι' από αυτά που μπορέις να βρεις μόνο στην Ελλάδα. Χωρίς υπερβολή 'άλλαξα' λωρίδα! Από την μεσαία βρέθηκα στην αριστερή! Ευτυχώς δηλαδή που ήμουν στην μεσαία γιατί αλλιώς θα ήμουν καβάλα στο διάζωμα !! Το 'σκαλοπάτι' υπάρχει ακόμη απλά είναι κάπως εξομαλυμένο ...
Διαφωνώ βέβαια με τη μάρκα που αναφέρεις αλλά συμφωνώ στην ουσία σου ...
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα! Είτε σε αυτό το χρόνο είτε λίγο αργότερα όταν πηγαίνεις με πάνω από 140-150 στους καρόδρομους που λέμε εθνικές οδούς 'μαζεύεις' μια τρομερή υπερένταση όποτε δεν μπορώ να πώ ότι η Πάτρα είναι 'προάστιο' της Αθήνας ακόμη και αν μπορείς να το κάνεις σε 1:30 +-.
Μετά από το γρήγορο ταξίδι είσαι σε υπερένταση. Οταν όμως αυτό φύγει (συνήθως ξαφνικά) είσαι απλά ένας 'σάκος με κόκκαλα' που ψάχνει για κρεβάτι ( το copyright ανήκει στον Stephen King) , οπότε δεν είναι και για κάθε μέρα αυτά τα ταξίδια. (εκτός αν σε περιμένει το πρόσωπο οπότε τότε αλλάζει! )
-
Διαφωνώ βέβαια με τη μάρκα που αναφέρεις αλλά συμφωνώ στην ουσία σου ...Εχεις δοκιμάσει ποτέ Citroen;
-
Ακουω στοιχηματα σε ποσες σελιδες το τοπικ θα γινει πεδιο μαχης 'γρηγορων-αργων' για την ασφαλεια , τους κινδυνους , τα ορια κλπ
-
Εγώ παντως οταν πηγαινω με πάνω απο 150 για πολυ ωρα, φτανω στον προορισμό μου με ενα συκώτι 'ΝΑ' με το συμπάθειο..
Δεν πα να περιμένει και η γυναίκα της ζωής μου. σε 1.15 ΔΕΝ μπορώ να το κάνω ακόμα και αν μου δώσεις φερράρι και άδειο δρόμο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Διαφωνώ βέβαια με τη μάρκα που αναφέρεις αλλά συμφωνώ στην ουσία σου ...
Εχεις δοκιμάσει ποτέ Citroen;Έχω 'συγκρίνει' άτυπα το Σάξο ενός φίλου με το Πόλο. Έχω κάνει και ένα ταξίδι με C2. Για το μεγεθός τους δεν με ενθουσίασαν αλλά βέβαια για τα μεγάλα έχω ακούσει τα καλύτερα.
Απλά προτιμώ περισσότερο τα γερμανικά μεγάλα. Δεν απορρίπτω φυσικά αναφανδόν τα σιτροέν απλά μάλλον δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου!
Συγγνώμη για το οφ...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Εγώ παντως οταν πηγαινω με πάνω απο 150 για πολυ ωρα, φτανω στον προορισμό μου με ενα συκώτι 'ΝΑ' με το συμπάθειο..Δεν πα να περιμένει και η γυναίκα της ζωής μου. σε 1.15 ΔΕΝ μπορώ να το κάνω ακόμα και αν μου δώσεις φερράρι και άδειο δρόμο.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι αν μπορούσα να 'κλείσω' την εθνική για μια ωρίτσα (να την αδειάσω δηλαδή από οχήματα) και να σου έβρισκα και μια F430 πιστεύω ότι θα το έκανες σε λιγότερο απο 60' !! Και όχι μόνο αυτό ! Θα κατέβαινες και με ένα χαμόγελο από το αυτοκίνητο!
Δυστυχώς όμως δεν έχω αυτή την δυνατότητα !
Υ.Γ. : θα ήθελα να μάθω και τους μέσους χρόνους για άλλες διαδρομές από Αθήνα. Δεν άνοιξα αυτό το τόπικ για να βρούμε ποιον τον έχει πιο μικρό...το χρόνο ή για να αρπαχτούμε αλλά για να διαβάσω χρόνους και για άλλα ταξίδια. Γρήγορους ή αργούς...
Τώρα θυμήθηκα και ένα παγκόσμιο 'αρνητικό' ρεκόρ για Αθήνα-Γιάννενα. Αυτοκίνητο ένα γιούγκο 15ετίας και οδηγός η μητέρα ενός φίλου. Συνεπιβάτης ένας άλλος φίλος (χωρίς δίπλωμα οδήγησης.Έχει σημασία αυτό!). Ξεκινάνε περίπου στις 12 μεσημέρι απο αθήνα για γιάννενα. Περίπου το απόγευμα (οι ώρες όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν πια ιδιαίτερη σημασία!!) με μέση ωριάια 40 χλμ/ώρα (για την ακρίβεια δεν ήταν μέση ωριαία, ήταν ΣΤΑΘΕΡΗ ταχύτητα 40 χλμ/ώρα) φτάνουν στην Αμφιλοχία όπου ο φίλος μου ακούει έκπληκτος ότι η οδηγός κουράστηκε και πρέπει να κοιμηθούν το βράδυ αμφιλοχία σε ξενοδοχείο για να ξεκουραστούν! Όπως και έγινε δηλαδή. Ο φίλος χωρίς δίπλωμα, τι να κάνει? Ξεκίνησαν το επόμενο πρωί και έφτασαν περίπου στις 12 στα Γιάννενα.
Οποτε το ρεκόρ είναι : Αθήνα-Γιάννενα σε 24 ώρες ( +- 2-3 ώρες. Τι σημασία έχει ?!?! )
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εδώ τις προάλλες, βόριοι και νότιοι πεταχτήκαμε για καφέ στη... Λάρισα, στο Ρίο κόλλησες?
Πότε θα ξαναπάμε;
-
. Δεν απορρίπτω φυσικά **αναφανδόν **τα σιτροέν ...Συγγνώμη για το οφ...
pardon???
Αθήνα-Χ σε πόσο? (Χ=Γέφυρα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη κλπ)