-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ωραια...
Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με ποια λογικη θεωρουν οτι η αναγκη στην οποια παει το ασθενοφωρο ειναι ποιο συμαντικη απο την ζωη μου και τη σωματικη μου ακαιρεοτιτα;;;;Αν ομως εχεις καλεσει εσυ το ασθενοφορο....?
Αμα εχω καλεσει εγω το ασθενοφορο, αποκλειεται να πεσει πανω μου σε διασταυρωση...
-
Ωραια...
Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με ποια λογικη θεωρουν οτι η αναγκη στην οποια παει το ασθενοφωρο ειναι ποιο συμαντικη απο την ζωη μου και τη σωματικη μου ακαιρεοτιτα;;;;Αν ομως εχεις καλεσει εσυ το ασθενοφορο....?
Αμα εχω καλεσει εγω το ασθενοφορο, αποκλειεται να πεσει πανω μου σε διασταυρωση...
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
**εχεις δει,ακουσει πολλα ατυχηματα με ασθενοφορα που τρεχουν για να προλαβουν εναν τραυματια ;
εγω ποτε.**με την λογικη αυτην το ασθενοφορο να πηγαινει οπως ολα τα αμαξια,να περιμενει στα φαναρια,και να φτασει στον τραυματια καμμια ωρα μετα.
μονο που τοτε θα εχει πεθανει.
για αυτο αναβουν φαρους και σειρηνες,για να προειδοποιησουν
καθομαστε μεσα στη νυχτα και λεμε τα αυτονοητα.πραγματα τα οποια ειναι απολυτως λογικα και εφαρμοζωνται σε ολο το κοσμο.
να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε.Βρηκα το παρακατω και ταιριαζει 'γαντι' σ αυτο που συζηταμε....
Τροχαίο δυστύχημα με ασθενοφόρο στην Αθήνα-Ενας νεκρός.
27/04/2002
*Τραγική κατάληξη είχε δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι, όταν ασθενοφόρο συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο, στην Αθήνα. Απο τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 23χρονος παραπληγικός ασθενής Αντώνης Καραΐσκος, ο οποίος εξέπνευσε αργότερα κατά τη μεταφορά του στον Ευθρό Σταυρό. Ο άτυχος νέος μεταφερόταν διασωληνωμένος απο κλινική του Παλαιού Φαλήρου. Το δυστύχημα έγινε όταν το ασθενοφόρο, με αναμένο το φάρο και τη σειρήνα, πέρασε με κόκκινο φανάρι την οδό Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο το οποίο είχε ξεκινήσει απο το φανάρι της οδού Μεσογείων. Μετά τη σύγκρουση το ασθενοφόρο ανατράπηκε και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανασυρθεί απο τα συντρίμμια ο 23χρονος ασθενής. Ελαφρότερα τραυματίστηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου καθώς και η αδελφή του Καραΐσκου, που τον συνόδευε. * -
Ωραια...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Ωραια...
Οτι να ναι
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Ωραια...
έχει δίκιο αφού θα είναι κρεβατωμένος!!!!
Επί του θέματος τώρα, παντού και πάντα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στα οχήματα άμεσης ανάγκης. Τώρα για τα μπατσικά χωρίς σήματα που πιθανότατα θα τρέχουν να φυλάξουν τον κύριο ταδόπουλο να πάρουν σουβλάκια (δεν είναι δημοφιλή εδώ τα ντόνατ) ή να τραβήξουν κανένα χειρόφρενάκι για να γουστάρουμε (το έχουν δει και αυτό τα ματάκια μου) όντως και εγώ θα λίγο πιο καχύποπτος...
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
πραγματικα εχεις πλακα.εχεις πιει τιποτα μηπως;
ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ.
οταν λες γιατι να ριψoκινδυνεψει το ασθενοφορο 1,2,3 και 5 ζωες για να σωσει καποιον,
και σου λεω οτι για να μην ριψοκινδυνεψει αναβει φαρους και βαραει τερμα τις σειρηνες,και σε διασταυρωσεις και φαναρια κοβει ταχυτητα και τις περναει ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ και ΟΧΙ αερα πατερα,
τοτε τι να υποθεσει ο αλλος;
δηλαδη τι πρεπει να κανει στη συγκεκριμενη περιπτωση το ασθενοφορο;
και που εγραψα οτι φταιει ενας κακομοιρος επειδη δεν ακουσε την σειρηνα. φυσικα και δεν φταιει.
ΑΛΛΑ εφοσων οδηγας οφειλεις να ελεγχεις τι γινεται γυρω σου.
εκτος αν πας με παρωπιδες και μαρμελαδα στα αυτια.Αν απλά θες να μου σπάσεις τα νευρα και παριστανεις τον edit [Krus] (αρχιζεις και μπενεις στα ορια του edit [Krus]) πες το μου, δεν θα παρεξηγηθώ. Αν απο την άλλη είσαι edit [Krus], παλι πες το μου να σου φερθώ αναλογα, ολοι κρυβουμε ένα edit [Krus] μεσα μας....θα τον βγαλω στην επιφανεις να μιλαμε στο ιδιο μηκος κυματος!
Ο μπάρμπας λοιπόν έχει κάποια αντικειμενικά στοιχεία (τα οποία δηλ δεν είναι η γνώμη σου και η γνώμη μου) για το ατύχημα : αυτά είναι οι σειρήνες, το επείγον περιστατικό και το γεγονός ότι ο ίδιος νόμος, ο ΚΟΚ, δίνει το δικαίωμα στο ασθενοφόρο να μη σεβαστεί τις διατάξεις του, πράγμα που σημαίνει ότι 'μεταφέρει' το βάρος της προσοχής στα άλλα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.
Συγνωμη αλλα εδω κανεις λαθος, δεν ειναι ο αρχοντας του φρόμου το ασθενοφορο και ολοι οι υπολοιποι κανουμε το σταυρο μας μην πετυχουμε κανα τετοιο να παραβιαζει κοκκινο. Ολοι βοηθαμε ανοιγουμε δρομο κλπ στα ασθενοφορα, αλλα και αυτα με την σειρα τους ωφειλουν να σεβοντε τους γυρω τους, με την ιδια λογικη αν δεν χωραει να περασει απο ενα ανοιγμα και φαει 2 καθρεφτες, φτιανει τα αυτοκινητα που δεν εκαναν αρκετα στην ακρη?
Μηπως οι οδηγοι των Ασθενοφορων σε Αθηνα και θεσσαλονικη θα επρεπε να εχουν καποιες ιδιαιτερες ικανοτητες και οχι απλα διπλωμα ταδε κατηγοριας?
Το να προσπαθω να αποδειξω λοιπον οτι ΔΕΝ εφταιγα για το τρακαρισμα με το ασθενοφωρο για εμενα θα ειναι μεγαλη χαρα....αν σκεφτεις οτι αντι για αυτο το μονο πραγμα που θα ειχα να κανω θα ηταν να βολευτο καλα σε ενα ξυλινο κουτι ενα μετρο κατω απο τη γη!
ΥΓ. Ξαναλέω, την επομενη φορα μεσα σε κινηση (ειδικα Λ.Βουλιαγμενης με λεωφορεια κλπ) προσπαθηστε να δειτε ποσα μετρα πριν ακουσατε την σειρηνα του. Ειδικα αυτα που δεν εινα ικιτρινα (ΕΚΑΒ?) αλλα ασπρα, μαλλον διαφορων κλινηκων ειναι αυτα, συνηθως παλια, ΔΕΝ ακουγονται! Αντε λοιπον να οδηγης μηχανη και να φορας και την κραναρα σου, και να ξεκιναει και ενα λεωφορειο δεινοσαυρος διπλα σου....ε τα @@ μου θα ακουσεις!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Συγνωμη αλλα εδω κανεις λαθος, δεν ειναι ο αρχοντας του φρόμου το ασθενοφορο και ολοι οι υπολοιποι κανουμε το σταυρο μας μην πετυχουμε κανα τετοιο να παραβιαζει κοκκινο. Ολοι βοηθαμε ανοιγουμε δρομο κλπ στα ασθενοφορα, αλλα και αυτα με την σειρα τους ωφειλουν να σεβοντε τους γυρω τους, με την ιδια λογικη αν δεν χωραει να περασει απο ενα ανοιγμα και φαει 2 καθρεφτες, φτιανει τα αυτοκινητα που δεν εκαναν αρκετα στην ακρη?
Μηπως οι οδηγοι των Ασθενοφορων σε Αθηνα και θεσσαλονικη θα επρεπε να εχουν καποιες ιδιαιτερες ικανοτητες και οχι απλα διπλωμα ταδε κατηγοριας?
Το να προσπαθω να αποδειξω λοιπον οτι ΔΕΝ εφταιγα για το τρακαρισμα με το ασθενοφωρο για εμενα θα ειναι μεγαλη χαρα....αν σκεφτεις οτι αντι για αυτο το μονο πραγμα που θα ειχα να κανω θα ηταν να βολευτο καλα σε ενα ξυλινο κουτι ενα μετρο κατω απο τη γη!
ΥΓ. Ξαναλέω, την επομενη φορα μεσα σε κινηση (ειδικα Λ.Βουλιαγμενης με λεωφορεια κλπ) προσπαθηστε να δειτε ποσα μετρα πριν ακουσατε την σειρηνα του. Ειδικα αυτα που δεν εινα ικιτρινα (ΕΚΑΒ?) αλλα ασπρα, μαλλον διαφορων κλινηκων ειναι αυτα, συνηθως παλια, ΔΕΝ ακουγονται! Αντε λοιπον να οδηγης μηχανη και να φορας και την κραναρα σου, και να ξεκιναει και ενα λεωφορειο δεινοσαυρος διπλα σου....ε τα @@ μου θα ακουσεις!
Λάθος δεν κάνω γιατί απλά:
Εγώ σου είπα τι λέει ο νόμος και πως τον ερμηνεύουν τα ελληνικά δικαστήρια...Επίσης σε ενημέρωσα ότι αν συγκρουστείς με ασθενοφόρο στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα πληρώσεις ...Αυτό λέγεται εκτίμηση γενικών-συνολικών πιθανοτήτων, χωρίς να έχω ενώπιόν μου συγκεκριμένη υπόθεση. Εδώ τελειώνει και ό,τι μπορώ να κάνω γι αυτό το ζήτημα...
Αν εσύ έχεις διαφορετική άποψη δεν μπορώ να σου αλλάξω γνώμη, αν επίσης πιστεύεις ότι η γνώμη σου είναι σωστή και ότι ο τρόπος που κρίνουν τα δικαστήρια είναι λάθος πάλι δεν μπορώ να κάνω κάτι...
Τα πράγματα έχουν όπως σου τα λέω, η διαφωνία σου είναι απλά για να γίνεται κουβέντα και αν τη βάλεις σε 'δράση - ενέργεια' μάλλον θα πληρώσεις τα 'δίδακτρα' και θα λήξει η υπόθεση... -
Για το τι λεει ο νομος προφανος και εχεις δικιο, αυτο που λεω ειναι οτι ειναι λαθος να μην φταιει ποτε το ασθενοφωρο και να φταινε οι αλλοι.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Για το τι λεει ο νομος προφανος και εχεις δικιο, αυτο που λεω ειναι οτι ειναι λαθος να μην φταιει ποτε το ασθενοφωρο και να φταινε οι αλλοι.Η αλήθεια του δικαστηρίου είναι αυτή που μπορεί να αποδειχτεί ενώπιόν του, όχι η πραγματική...
Αν σκεφτείς λίγο θα δεις ότι συνήθως θα έχεις πολύ πενιχρά και μη αποδείξιμα επιχειρήματα μπροστά σε ένα ήδη καλοφτιαγμένο και προ-αποδεδειγμένο οπλοστάσιο επιχειρημάτων του ασθενοφόρου... -
Μα ουτε σε αυτο αντιλεγω, ειναι η κατασταση που πρεπει να αποδηξεις ότι δεν εισαι ελεφαντας!
Απλα το θεωρω αδικο, σιγουρα ο δικαστης δεν μπορει να ακουει την @@ του καθενος αλλα καποια γεγονοτα οπως ειπες πιο πριν, τελος παντων, απλα ευχομαι να μην αγκαλιασω ποτε κανα ασθενοφωρο
-
kasel
προσπαθησε να καταλαβεις τα εξης:
α) το τι σου φαινεται εσενα και εμενα λογικο, πολλες φορες δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το τι ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΙΚΑ.
β) οτιδηποτε δεν οριζεται ΡΗΤΩΣ στον νομο, ΔΕΝ ισχυει επειδη εσενα και εμενα μου φαινεται λογικο. Σε οποιονδηποτε νομο. Για αυτο πχ στον ΚΟΚ οριζεται ρητως οτι τα οχηματα πρεπει να κινουνται με οδηγο. Οσο γελοιο και αν σου φαινεται, αμα ΔΕΝ ΤΟ ΟΡΙΖΕ ΡΗΤΩΣ ο κοκ, τοτε δεν θα ηταν απαραιτητο.
γ) στο θεμα μας, ο νομος οριζει ρητα οτι ΚΑΝΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Επισης ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εξαιρει της απαγορευσης τα ασθενοφορα. Οποτε δεν χρειαζεται να πει 'δεν απαγορευεται' για τα ασθενοφορα συγκεκριμενα.
-
ραταπλαν,
μπορεις να μην βριζεις;σου ειναι τοσο δυσκολο;
εγω δεν σε βριζω.
εχετε μια συνηθεια μερικοι να καθεστε πισω απο μια οθονη και ενα πληκτρολογιο και να βριζετε επειδη δεν συμφωνειτε η επειδη δεν εχετε επιχειρηματα να αποδειξετε αυτο που λετε.
οι mods κατα τα αλλα διαγραφουν υβριστικα μηνυματα.
τελος παντων.
εγω ας ειμαι ο edit [Krus] πασα μου.δεν βαριεσαι.
τελικα ακομα δεν μου ειπες κατι που να εγραψα και να μην στεκει.
χαλαρωσε ρε φιλε.
φορουμ ειναι.εδω μεσα πας να περασεις το τσαμπουκα σου;
ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ.
ενταξει αγορινα;αντε μπραβο. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
kaselπροσπαθησε να καταλαβεις τα εξης:
α) το τι σου φαινεται εσενα και εμενα λογικο, πολλες φορες δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το τι ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΙΚΑ.
β) οτιδηποτε δεν οριζεται ΡΗΤΩΣ στον νομο, ΔΕΝ ισχυει επειδη εσενα και εμενα μου φαινεται λογικο. Σε οποιονδηποτε νομο. Για αυτο πχ στον ΚΟΚ οριζεται ρητως οτι τα οχηματα πρεπει να κινουνται με οδηγο. Οσο γελοιο και αν σου φαινεται, αμα ΔΕΝ ΤΟ ΟΡΙΖΕ ΡΗΤΩΣ ο κοκ, τοτε δεν θα ηταν απαραιτητο.
γ) στο θεμα μας, ο νομος οριζει ρητα οτι ΚΑΝΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Επισης ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εξαιρει της απαγορευσης τα ασθενοφορα. Οποτε δεν χρειαζεται να πει 'δεν απαγορευεται' για τα ασθενοφορα συγκεκριμενα.
ναι βρε κεισυ,
απολυτως λογικο και σωστο αυτο που λες.
αλλα οταν σε ολο το κοσμο το ασθενοφορο μπορει να περασει το κοκκινο σε εκτακτη αναγκη,και δεν τιμωρειται απο καμια τροχαια αυτου του πλανητη,
ακομα και στο ατυχημα που περιεγραψε ο βαγκνερ πιο πανω,και τετοια ατυχηματα πραγματικα ειναι απειροελαχιστα σε ολο το χρονο,ο οδηγος του ασθενοφορου δεν θα τιμωρηθει,
τοτε ειναι ενας αγραφος νομος.εφοσων απαγορευεται απο το νομο,τοτε γιατι δεν τιμωρουνται οι αντιστοιχοι οδηγοι;καθημερινα συμβαινει αυτο.μηπως τελικα οντως ισχυει αλλα επειδη ειναι αυτονοητο δεν γραφεται;
ισως θα επρεπε να γινει πιο συγκεκριμενο το αντιστοιχο αρθρο του ΚΟΚ.
ο γερμανικος ΚΟΚ π.χ. που τον ειδα σημερα,λεει ρητα οτι απαγορευονται τα οχηματα να περνουνε με κοκκινο,ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ τα οχηματα εκτακτης αναγκης εφοσων εχουν λαβει τα απαραιτητα μετρα προειδοποιησης των οδηγων.
τελος παντων,αρκετα τραβηξε αυτο το θεμα.
δεν το τελειωνουμε καλυτερα; -
E o ελληνικος ΚΟΚ για τον οποιο συζηταμε, λεει ακριβως το αντιθετο. Δεν συζηταμε για το αν ειναι σωστο ή λογικο, τι λεει ο ΚΟΚ συζηταμε.
-
στην ουσια το ιδιο λεμε,και την ιδια αποψη εχουμε,
απλα η απορια μου οτι εφοσων απαγορευεται απο το νομο,
για ποιο λογο δεν εχει ΠΟΤΕ τιμωρηθει ενας οδηγος ασθενοφορου η ενος πυροσβεστικου που περασε με κοκκινο ενω ηταν καθοδον σε τοπο δυστηχηματος.δεν λεω σε περιπτωση που προκαλεσει ατυχημα,γιατι αυτο ειναι εντελως σπανιο,
αλλα για αυτο που βλεπουμε καθημερινα στους δρομους.
για ολες τις παραβασεις υπαρχει τιμωρια,αλλες φορες πιο συχνα αλλες φορες σπανια,αλλα υπαρχει τιμωρια.
για αυτην την παραβαση γιατι δεν τιμωρειται ποτε ο αντιστοιχος οδηγος;
τελικα θεωρητικα απαγορευεται αλλα πρακτικα επιτρεπεται.
τουλαχιστον ειμαστε συμφωνοι οτι ολοι θα παραχωρησουμε προτεραιοτητα σε μια τετοια στιγμη,ασχετως αν εχουμε πρασινο.
ο νομος εχει πολλα παραθυρακια που δεν τα γνωριζουμε.
θα ρωτησω το ξαδερφακι μου που ειναι δικηγορος. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
οι mods κατα τα αλλα διαγραφουν υβριστικα μηνυματα.Αν περιμένεις οι mods να είναι μέσα Σαββατιάτικα 24/24 περιμένοντας ΠΟΤΕ θα βριστείτε (γιατί το ότι θα βριστείτε είναι δεδομένο ), κάνεις μεγάλο λάθος. Τώρα μπήκα, τώρα τα είδα, τώρα τα έσβησα. Θα μπορούσα να είχα μπει και αύριο το πρωί.
Σκύλε, ας είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας.
[mod]
-
Σχετικά με το πόσο σοβαρό είναι ένα χ περιστατικό που μεταφέρεται με το ΕΚΑΒ, και αν αυτό μπορεί να αποδειχθεί, ναι μπορεί, πέραν οπιασδήποτε αμφιβολίας, διότι τα πάντα καταγράφονται(από την στιγμή της ειδοποίησης, άφιξης, αξιολόγησης του περιστατικού και συννενοήσης με το Κέντρο και οδηγιών από τους γιατρούς εκεί, αναχώρησης ).
Φυσικά και μπορεί να αποδειχθεί πόσο επείγον ήταν ένα περιστατικό και αν δικαιολογούσε την χρήση φάρου και σειρήνας, ώστε να κάνουν χρήση ειδικών διατάξεων του Κ.Ο.Κ(πέρα από όλα τα άλλα πάντως, ο ΚΟΚ απαγορεύει καθαρά την ανάποδη είσοδο σε μονόδρομο και αγνόηση σημάτων τροχονόμου από οχήματα εκτάκτου ανάγκης).
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
στην ουσια το ιδιο λεμε,και την ιδια αποψη εχουμε,
απλα η απορια μου οτι εφοσων απαγορευεται απο το νομο,
για ποιο λογο δεν εχει ΠΟΤΕ τιμωρηθει ενας οδηγος ασθενοφορου η ενος πυροσβεστικου που περασε με κοκκινο ενω ηταν καθοδον σε τοπο δυστηχηματος.δεν λεω σε περιπτωση που προκαλεσει ατυχημα,γιατι αυτο ειναι εντελως σπανιο,
αλλα για αυτο που βλεπουμε καθημερινα στους δρομους.
για ολες τις παραβασεις υπαρχει τιμωρια,αλλες φορες πιο συχνα αλλες φορες σπανια,αλλα υπαρχει τιμωρια.
για αυτην την παραβαση γιατι δεν τιμωρειται ποτε ο αντιστοιχος οδηγος;
τελικα θεωρητικα απαγορευεται αλλα πρακτικα επιτρεπεται.
τουλαχιστον ειμαστε συμφωνοι οτι ολοι θα παραχωρησουμε προτεραιοτητα σε μια τετοια στιγμη,ασχετως αν εχουμε πρασινο.
ο νομος εχει πολλα παραθυρακια που δεν τα γνωριζουμε.
θα ρωτησω το ξαδερφακι μου που ειναι δικηγορος.για τον ιδιο λογο που σχεδον ποτε δεν τιμωρειται μπατσος που περασε με κοκκινο και ΣΚΟΤΩΣΕ κοσμο, ενω δεν ηταν ΚΑΝ σε καταδιωξη ή αλλο εκτακτο περιστατικο. Γιατι THIS IS ELLADAAAAAAAA...
-
Ιδιώτης έβγαλε φωτό με Αλμέρα Δημοτικής Αστυνομίας να κλείνει διάβαση και να προσπαθεί να περάσει από εκεί γυναίκα με καροτσάκι. Με ένα κείμενο μούρλια και επώνυμο, το κόλλησε το χαρτί σε κάθε σταντ για αυτές τις δωρεάν εφημερίδες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]