-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Επειδή δε γνωρίζω τη διασταύρωση, επιφυλάσσομαι για το ότι αναφέρεις ότι κινείσαι σε άλλο στενό από ό,τι όσοι περιμένουν αριστερά.
Ωστόσο τη διαφορά την τόνισα και την ξανατονίζω. Πράγματι και στις δύο περιπτώσεις τυπικά είσαι παράνομος (είτε σταθείς διπλοσειρά, είτε στην ουρά που έχει ξεπεράσει το χώρο της εσοχής). Ωστόσο στην πρώτη περίπτωση δε σέβεσαι ΚΑΝΕΝΑΝ, αλλά στη δεύτερη σέβεσαι τουλάχιστον εκείνους που περίμεναν ΠΡΙΝ από εσένα στη σειρά τους.
Ξανατονίζω, ότι επιφυλάσσομαι για το συγκεκριμένο περιστατικό γιατί δε γνωρίζω τη διαμόρφωση της διασταυρωσης. Μιλάω πάντα γενικά στις περιπτώσεις 'αριστερών φαναριών'.Οχι βεβαια. Αμα η εσοχη εχει γεμισει, ΣΑΦΩΣ και ΔΕΝ εισαι παρανομος να μεινεις στην αριστερη λωριδα πισω απο την ουρα. Παρανομος ειναι ΜΟΝΟ αυτος που κανει διπλοσειρα.
highfidelity,
αμα διπλοσειρα κανεις ΜΟΝΟ οταν στριβεις στο καπακι δεξια, τοτε οκ. παραμενεις παρανομος, αλλα ειναι αυτο που ειπα οτι δεν χρειαζεται να δημιουργουμε κινηση απο το πουθενα.
Παντως, επειδη το ειπες πολλες φορες ως επιχειρημα οτι με διπλοσειρα εκει χωρανε ολοι να περασουν, αυτο δεν ισχυει. Η αριστερη της Αμφιθεας που θελει να προχωρησει ισια, ΔΕΝ χωραει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επειδή δε γνωρίζω τη διασταύρωση, επιφυλάσσομαι για το ότι αναφέρεις ότι κινείσαι σε άλλο στενό από ό,τι όσοι περιμένουν αριστερά.
Ωστόσο τη διαφορά την τόνισα και την ξανατονίζω. Πράγματι και στις δύο περιπτώσεις τυπικά είσαι παράνομος (είτε σταθείς διπλοσειρά, είτε στην ουρά που έχει ξεπεράσει το χώρο της εσοχής). Ωστόσο στην πρώτη περίπτωση δε σέβεσαι ΚΑΝΕΝΑΝ, αλλά στη δεύτερη σέβεσαι τουλάχιστον εκείνους που περίμεναν ΠΡΙΝ από εσένα στη σειρά τους.
Ξανατονίζω, ότι επιφυλάσσομαι για το συγκεκριμένο περιστατικό γιατί δε γνωρίζω τη διαμόρφωση της διασταυρωσης. Μιλάω πάντα γενικά στις περιπτώσεις 'αριστερών φαναριών'.Οχι βεβαια. Αμα η εσοχη εχει γεμισει, ΣΑΦΩΣ και ΔΕΝ εισαι παρανομος να μεινεις στην αριστερη λωριδα πισω απο την ουρα. Παρανομος ειναι ΜΟΝΟ αυτος που κανει διπλοσειρα.
highfidelity,
αμα διπλοσειρα κανεις ΜΟΝΟ οταν στριβεις στο καπακι δεξια, τοτε οκ. παραμενεις παρανομος, αλλα ειναι αυτο που ειπα οτι δεν χρειαζεται να δημιουργουμε κινηση απο το πουθενα.
Παντως, επειδη το ειπες πολλες φορες ως επιχειρημα οτι με διπλοσειρα εκει χωρανε ολοι να περασουν, αυτο δεν ισχυει. Η αριστερη της Αμφιθεας που θελει να προχωρησει ισια, ΔΕΝ χωραει.
Δεν είπα αυτό! Προφανώς και εμποδίζει η διπλοσειρά την Αμφιθέας, αλλά το ίδιο την εμποδίζει κι αυτός που περιμένει πιο πίσω από την εσοχή! Λέω πως αφού θα χαθεί ούτως ή άλλως ένα ρεύμα της Αμφιθέας, η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτείνω!
Την παρανομία την αποδέχομαι, σε κάθε περίπτωση! Απλά θεωρώ πως είναι ας πούμε 'δικαιολογημένη' λόγω συνθηκών...
Wagner, δεν αρνήθηκα την παρανομία, είπα απλώς πως η παρανομία είναι καλύτερη από την νομιμότητα σ' αυτό το σημείο και είναι καλύτερα (ή έστω το ίδιο καλά ή άσχημα...) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Mad-Max καλά κάνεις κι άλλαζεις δρόμο, λόγω του καπνού, εγώ αλλάζω λόγω της...μυρωδιάς (μπλιάχ...) των ούρων σου, οπότε, έχουμε αποτρεπτικά μέτρα και οι δύο, κανένα πρόβλημα...
Rantanplan , αν και άργησες να πάρεις θέση (παραδοσιακά, δεν φημίζεται ο...εν λόγω σκύλος για τα...αντανακλαστικά του! ), thanx man! Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω... -
Να υπενθυμισω ότι σε αυτό το τόπικ γράφουν ΓΙΑ τα ζώα και όχι τα ΙΔΙΑ τα ζώα...
Αυτό ως προς τη συμπεριφορά και τον πολιτισμό της όλης κουβέντας
-
Εγω δλδ δεν επιτρεπεται να γράφω?
-
Εσύ είσαι κατοικίδιο τετράποδο...
Είσαι ο φίλος του ανθρώπου. Σε αφήνω λοιπόν
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
highfidelity,
Δεν είπα αυτό! Προφανώς και εμποδίζει η διπλοσειρά την Αμφιθέας, αλλά το ίδιο την εμποδίζει κι αυτός που περιμένει πιο πίσω από την εσοχή! Λέω πως αφού θα χαθεί ούτως ή άλλως ένα ρεύμα της Αμφιθέας, η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτείνω!
Την παρανομία την αποδέχομαι, σε κάθε περίπτωση! Απλά θεωρώ πως είναι ας πούμε 'δικαιολογημένη' λόγω συνθηκών...
Wagner, δεν αρνήθηκα την παρανομία, είπα απλώς πως η παρανομία είναι καλύτερη από την νομιμότητα σ' αυτό το σημείο και είναι καλύτερα (ή έστω το ίδιο καλά ή άσχημα...) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Mad-Max καλά κάνεις κι άλλαζεις δρόμο, λόγω του καπνού, εγώ αλλάζω λόγω της...μυρωδιάς (μπλιάχ...) των ούρων σου, οπότε, έχουμε αποτρεπτικά μέτρα και οι δύο, κανένα πρόβλημα...
Rantanplan , αν και άργησες να πάρεις θέση (παραδοσιακά, δεν φημίζεται ο...εν λόγω σκύλος για τα...αντανακλαστικά του! ), thanx man! Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω...Και όμως δεν έχεις δίκιο ίσως γιατί δεν αναγκάζεσαι να πας ευθεία και να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα από την άλλη πλευρά.
Κάποιος που κινείται στην αριστερή της Αμφιθέας στο σημείο εκείνο, συνήθως: 1) χρειάζεται να φρενάρει και να μπει λίγο στη δεξιά λωρίδα για να αποφύγει αυτούς που περιμένουν κανονικά και νόμιμα τη σειρά τους στο φανάρι και 2) πάνω που ανοίγει μετά από αυτό η λωρίδα και ξεμπλοκάρει μόλις φτάνει κανείς στο φανάρι θα συναντήσει 1 ή 2 οχήματα που καταλαμβάνουν πάλι τη λωρίδα του για τον ίδιο λόγο με διαφορά λίγων μέτρων!
Ε σόρρυ αλλά εκεί σου ανάβουν όλα τα λαμπάκια! Και ναι έχω βρίσει πολύ κόσμο εκεί για αυτό το λόγο. Εγώ που θέλω να συνεχίσω ευθεία και να βγω παραλιακή τι φταίω να μποτιλιαριστώ με όλους εσάς που θέλετε να στρίψετε και μάλιστα 2 φορές μέσα σε λίγα μέτρα?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
highfidelity,
Rantanplan , αν και άργησες να πάρεις θέση (παραδοσιακά, δεν φημίζεται ο...εν λόγω σκύλος για τα...αντανακλαστικά του! ), thanx man! Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω...Και όμως δεν έχεις δίκιο ίσως γιατί δεν αναγκάζεσαι να πας ευθεία και να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα από την άλλη πλευρά.
Κάποιος που κινείται στην αριστερή της Αμφιθέας στο σημείο εκείνο, συνήθως: 1) χρειάζεται να φρενάρει και να μπει λίγο στη δεξιά λωρίδα για να αποφύγει αυτούς που περιμένουν κανονικά και νόμιμα τη σειρά τους στο φανάρι και 2) πάνω που ανοίγει μετά από αυτό η λωρίδα και ξεμπλοκάρει μόλις φτάνει κανείς στο φανάρι θα συναντήσει 1 ή 2 οχήματα που καταλαμβάνουν πάλι τη λωρίδα του για τον ίδιο λόγο με διαφορά λίγων μέτρων!
Ε σόρρυ αλλά εκεί σου ανάβουν όλα τα λαμπάκια! Και ναι έχω βρίσει πολύ κόσμο εκεί για αυτό το λόγο. Εγώ που θέλω να συνεχίσω ευθεία και να βγω παραλιακή τι φταίω να μποτιλιαριστώ με όλους εσάς που θέλετε να στρίψετε και μάλιστα 2 φορές μέσα σε λίγα μέτρα?
Αφού έχεις βγει μία φορά αριστερά λόγω αυτών που περιμένουν στο αριστερό μέρος, γιατί μετά ξαναμπαίνεις αριστερά για να κάνεις 20 μέτρα και να πρέπει να ξαναβγείς δεξιά;
Σόρυ, απλά από τη στιγμή που όπως λες, το αριστερό ρεύμα είναι κλειστό ΑΠΟ ΠΡΙΝ, γιατί ξαναμπαίνεις αριστερά; Αφού έχεις αναγκαστεί να πας δεξιά, συνέχισε δεξιά!
Η απόσταση είναι λίγα μέτρα!Φιλικά ρωτάω και προσπαθώ να καταλάβω, ίσως κάνω λάθος και δεν είναι τελικά το ίδιο για όσους συνεχίζουν ευθεία! Από τη δική μου εμπειρία (γιατί παλαιότερα πήγαινα κάποιες φορές από την Ταξιαρχών πιο κάτω...) είναι το ίδιο.
-
Γιατί εκμεταλλεύομαι το κενό να προσπεράσω στην άδεια μπροστά λωρίδα τους υπόλοιπους αργόσχολους της δεξιάς λωρίδας. Και διανύοντας όλη τη κατηφόρα στην άδεια αριστερή πλέον λωρίδα, φθάνω στο φανάρι όπου φράζει πάλι για τον ίδιο λόγο. Είναι ή δεν είναι βλακεία αυτό? Από τη στιγμή που δεν έχει και διαγράμμιση κάτω για να στρίψεις είσαι λάθος. Όπως και αν το δεις.
-
ΖΩΟ O παππούς που πετάχτηκε στο δρόμο χωρίς να ελεγξει αν έρχεται αυτοκίνητο για να προλάβει το ταξι... Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να τον αποφύγω και αντί να ακούσω και ευχαριστώ που δε τον έστειλα στο νοσοκομείο άρχισε να μου λέει ότι βγήκα στο δρόμο να θερίσω κόσμο...
Νομίζω μετά τα 80 πρέπει να μας απαγορεύεται να κυκλοφορούμε έστω και πεζοί...
-
Φονιάς και όχι απλά ζώο ο μπάρμπας με το Pick up 4x4 (Nissan νομίζω) και πινακίδα ΧΚΗ 8333 ο οποίος έκανε σήμερα το μεσημέρι το απίστευτο. Στην έξοδο από Σίνδο για εθνική (ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και έχει γέφυρα πάνω από την εθνική που καταλήγει σε ανοιχτή αριστερή κατηφορική για να βγεις στην εθνική), σταμάτησε αρχικά στα δεξιά, και εν συνεχεία έκοψε κάθετα τον δρόμο ανέβηκε σιγά σιγά πάνω στο διάζωμα για να μη χαλάσει το αμάξι, κλείνοντας την αριστερή λωρίδα και βγήκε στο αντίθετο ρεύμα!!!
Εκείνη την ώρα ερχόμασταν 3 αυτοκίνητα με καμιά 90Kmh και φυσικά αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε τελείως για να μην τον εμβολίσουμε! Τι να πεις... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Γιατί εκμεταλλεύομαι το κενό να προσπεράσω στην άδεια μπροστά λωρίδα τους υπόλοιπους αργόσχολους της δεξιάς λωρίδας. Και διανύοντας όλη τη κατηφόρα στην άδεια αριστερή πλέον λωρίδα, φθάνω στο φανάρι όπου φράζει πάλι για τον ίδιο λόγο. Είναι ή δεν είναι βλακεία αυτό? Από τη στιγμή που δεν έχει και διαγράμμιση κάτω για να στρίψεις είσαι λάθος. Όπως και αν το δεις.ΟΚ, είμαι λάθος! Αλλά εσύ δεν μπορείς να κάνεις υπομονή κάποια μέτρα για να προσπεράσεις και σε ενοχλούν όσοι περιμένουν τόσο πολύ; Δεν περιμένω μόνον εγώ ξέρεις...
Αν βάζαν διαγράμμιση, θα έκανες υπομονή;
Ποια λύση βολεύει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ; Εχεις αναρωτηθεί;
Εγώ είμαι ο καρα-παράνομος, κανένα πρόβλημα! Αν ερχόταν κάποιος και άλλαζε την χάραξη, το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ;
Αν θέλεις μου απαντάς... Πάντως προς το παρόν, εγώ είμαι ο παράνομος και θα...μου βρωμάνε και τα...ούρα του άλλου με τον προστάτη ! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γιατί εκμεταλλεύομαι το κενό να προσπεράσω στην άδεια μπροστά λωρίδα τους υπόλοιπους αργόσχολους της δεξιάς λωρίδας. Και διανύοντας όλη τη κατηφόρα στην άδεια αριστερή πλέον λωρίδα, φθάνω στο φανάρι όπου φράζει πάλι για τον ίδιο λόγο. Είναι ή δεν είναι βλακεία αυτό? Από τη στιγμή που δεν έχει και διαγράμμιση κάτω για να στρίψεις είσαι λάθος. Όπως και αν το δεις.
ΟΚ, είμαι λάθος! Αλλά εσύ δεν μπορείς να κάνεις υπομονή κάποια μέτρα για να προσπεράσεις και σε ενοχλούν όσοι περιμένουν τόσο πολύ; Δεν περιμένω μόνον εγώ ξέρεις...
Εγώ είμαι ο καρα-παράνομος, κανένα πρόβλημα! Αν ερχόταν κάποιος και άλλαζε την χάραξη, το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ;
Αν θέλεις μου απαντάς... Πάντως προς το παρόν, εγώ είμαι ο παράνομος και θα...μου βρωμάνε και τα...ούρα του άλλου με τον προστάτη !Να σου πω και το λόγο που πρώτη φορά πριν 6-7 χρόνια χρειάστηκε να στρίψω εκεί? Είχα δικαστήριο στο πταισματοδικείο (κλήση που είχα 'κονομήσει στη παραλιακή-παλιές καλές εποχές ). Είχα αργήσει (κατέβαινα από ΒΠ) αλλά περίμενα υπομονετικά στη σειρά μου. Δεν έκανα καμία μαγκιά να χωθώ μπροστά από όλους, όσο και να βιαζόμουν και ήμουν με το άγχος.
Για να υπάρχει διαγράμμιση κάτω, προϋποθέτει το να μην καταργηθεί κάποια από τις 2 λωρίδες τις Αμφιθέας και να δημιουργηθεί μια νέα λωρίδα για αριστερά (από μια να γίνουν 2). Κάτι που μόνο με διαπλάτυνση του δρόμου μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Το τι σε βολεύει εσένα ή κάποιον άλλον είναι και λίγο εγωιστικός ο τρόπος που το σκέφτεσαι. Γιατί το σκέφτεσαι μόνο από τη μεριά σου. Και εμένα με βολεύει να είμαι πάντα πρώτος στα φανάρια να φεύγω σφαίρα δίχως να με καθυστερεί κανένας αλλά δεν πάω να χωθώ μπροστά από όλους. Δεν ξέρω αν πιάνεις το σκεπτικό μου...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
ΟΚ, είμαι λάθος! Αλλά εσύ δεν μπορείς να κάνεις υπομονή κάποια μέτρα για να προσπεράσεις και σε ενοχλούν όσοι περιμένουν τόσο πολύ; Δεν περιμένω μόνον εγώ ξέρεις...
Αν θέλεις μου απαντάς... Πάντως προς το παρόν, εγώ είμαι ο παράνομος και θα...μου βρωμάνε και τα...ούρα του άλλου με τον προστάτη !Να σου πω και το λόγο που πρώτη φορά πριν 6-7 χρόνια χρειάστηκε να στρίψω εκεί? Είχα δικαστήριο στο πταισματοδικείο (κλήση που είχα 'κονομήσει στη παραλιακή-παλιές καλές εποχές ). Είχα αργήσει (κατέβαινα από ΒΠ) αλλά περίμενα υπομονετικά στη σειρά μου. Δεν έκανα καμία μαγκιά να χωθώ μπροστά από όλους, όσο και να βιαζόμουν και ήμουν με το άγχος.
Για να υπάρχει διαγράμμιση κάτω, προϋποθέτει το να μην καταργηθεί κάποια από τις 2 λωρίδες τις Αμφιθέας και να δημιουργηθεί μια νέα λωρίδα για αριστερά (από μια να γίνουν 2). Κάτι που μόνο με διαπλάτυνση του δρόμου μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Το τι σε βολεύει εσένα ή κάποιον άλλον είναι και λίγο εγωιστικός ο τρόπος που το σκέφτεσαι. Γιατί το σκέφτεσαι μόνο από τη μεριά σου. Και εμένα με βολεύει να είμαι πάντα πρώτος στα φανάρια να φεύγω σφαίρα δίχως να με καθυστερεί κανένας αλλά δεν πάω να χωθώ μπροστά από όλους. Δεν ξέρω αν πιάνεις το σκεπτικό μου...
Δεν λέω πως βολεύει εμένα μόνον, αλλα ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ! Τονίζω τους περισσότερους!
Και ναι, θα μπορούσε να γίνει εκεί διαπλάτυνση (έχει χώρο δεξιά, απλά θα σκεπασουν λίγο το ρέμα με κάτι σαν γέφυρα και θα δημιουργήσουν χώρο), αλλά μέχρι να γίνει, γιατί να μην 'στενεύει' εκεί η Αμφιθέας; Ούτως ή άλλως στενεύει 'νομίμως' πιο πίσω! Θ'αρκούσε μια διαγράμμιση, με διπλό βέλος, αριστερά ΚΑΙ ευθεία και ...γίνομαι νόμιμος!Αλλά δεν θα παίξω το ίδιο παιχνίδι νομιμότητας - παρανομίας: λέω απλώς πως ένας άλλος τρόπος ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ από τον τωρινό! Εστω κι αν σημαίνει πως κάποιος θα ζωγραφίσει ένα διπλό βέλος...
Η σωστή λύση πάντως θα ήταν μια διαπλάτυνση... -
διπλη σειρα σε λωριδα με φαναρι για δεξια η αριστερα .
βαση ΚΟΚ ειναι παρανομη,
αλλα καμμια φορα διευκολυνει την κυκλοφορια,
ΕΦΟΣΩΝ δεν ενοχλεις το αλλο ρευμα,
και ΕΦΟΣΩΝ οταν στριψεις υπαρχουν 2 λωριδες η και περισσοτερες,ωστε να μην μπλοκαρεις τον αλλον που περιμενε υπομονετικα στην λωριδα του. -
Καλά, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Υπάρχει περίπτωση ο πρώτος που θα κάνει διπλή σειρά να κάτσει στην αριστερή λωρίδα που πηγαίνει ευθεία και να περιμένει το φανάρι; Αυτό που συμβαίνει πάντα είναι ότι παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη και κλείνει τον πρώτο της λωρίδας που στρίβει κλέβοντας μια θέση από αυτούς που περίμεναν κανονικά την σειρά τους. Επειδή αυτός μπήκε από το πλάι, κάποιος πιο πίσω στην ουρά θα περιμένει ένα φανάρι παραπάνω.
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα λοιπόν, προτιμώ να κλείσω την αριστερή λωρίδα περιμένοντας την σειρά μου για το φανάρι, παρά να 'δημιουργώ' λωρίδες για στρίψιμο εκεί που δεν υπάρχουν. Αν μη τι άλλο, από σεβασμό στους άλλους οδηγούς που έφτασαν εκεί πριν από εμένα.
-
χρηστο εχω δει μερικες περιπτωσεις σε γερμανικους δρομους,οπου η λωριδα για να στριψεις ειναι αρκετα μεγαλη και φαρδεια και μετα ακολουθουν 2 λωριδες,
ωστε η διπλη σειρα διευκολυνει τη κυκλοφορια,δηλαδη δεν κοβεις το αλλο ρευμα.
σπανιο εως πολυ σπανιο μεν αλλα υπαρχει.
ΜΟΝΟ τοτε υπαρχει κατανοηση για διπλη σειρα.
ελλαδα δεν το εχω συναντησει παντως.
και γερμανια το κανω μονο σε δρομους που ξερω,και γνωριζω οτι δεν δημιουργειται προβλημα.
ελλαδα ποτε. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Καλά, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Υπάρχει περίπτωση ο πρώτος που θα κάνει διπλή σειρά να κάτσει στην αριστερή λωρίδα που πηγαίνει ευθεία και να περιμένει το φανάρι; Αυτό που συμβαίνει πάντα είναι ότι παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη και κλείνει τον πρώτο της λωρίδας που στρίβει κλέβοντας μια θέση από αυτούς που περίμεναν κανονικά την σειρά τους. Επειδή αυτός μπήκε από το πλάι, κάποιος πιο πίσω στην ουρά θα περιμένει ένα φανάρι παραπάνω.Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα λοιπόν, προτιμώ να κλείσω την αριστερή λωρίδα περιμένοντας την σειρά μου για το φανάρι, παρά να 'δημιουργώ' λωρίδες για στρίψιμο εκεί που δεν υπάρχουν. Αν μη τι άλλο, από σεβασμό στους άλλους οδηγούς που έφτασαν εκεί πριν από εμένα.
Ρωτάω: γνωρίζεις το σημείο που περιγράφω; Εγώ μιλάω για διπλή σειρά, όχι προσπέραση του φαναριού και στρίψιμο μετά ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ! Αν γνωρίζεις το σημείο, θα καταλάβεις. Αν δεν το γνωρίζεις, καταλαβαίνω την αντίδρασή σου, γιατί πραγματικά κι εγώ στην Αθήνα δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο τόσο καιρό.
Η διαφορά στο συγκεκριμένο, είναι πως μετά το φανάρι προς τα αριστερά ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. Γι' αυτό και δεν κλέβεις κάποιου τη σειρά. Κανείς από αυτούς που είναι τέρμα αριστερά δεν θα περιμένει παραπάνω λοιπόν. Ούτε θέμα σεβασμού τίθεται, αφού αυτοί θα πάνε στο δρόμο τους κι εσύ στο δικό σου χωρίς κάποια καθυστέρηση. -
Όχι δεν γνωρίζω το σημείο.
Απορία: Αποκλείεται ο πρώτος της κανονικής σειράς που στρίβει να θέλει να πάει στον ίδιο δρόμο με εσένα;
-
Όχι δεν γνωρίζω το σημείο.Απορία: Αποκλείεται ο πρώτος της κανονικής σειράς που στρίβει να θέλει να πάει στον ίδιο δρόμο με εσένα;
αυτο ακριβως.
οταν μετα ακολουθουν λωριδες με διαφορετικες κατευθυνσεις,
ειναι για κρασπεδα αυτοι που πανε σε διπλη σειρα.
οπως και οταν υπαρχει μονο 1 λωριδα κατευθυνσης. -
Όχι δεν γνωρίζω το σημείο.Απορία: Αποκλείεται ο πρώτος της κανονικής σειράς που στρίβει να θέλει να πάει στον ίδιο δρόμο με εσένα;
Οχι, δεν αποκλείεται, συμβαίνει κάποιες φορές. Γι' αυτό και πριν στρίψω στον δρόμο αυτό, ελέγχω αριστερά μου μήπως θέλει κάποιος από την αριστερή σειρά να πάει στην ίδια κατεύθυνση. Αν ναι, τότε σταματάω να περάσει αυτός. Ούτως η άλλως η δεξιά σειρά είναι αρκετά μικρότερη (συνήθως 4-5 αυτοκίνητα, η άλλη έχει 3πλάσιο μήκος, οι πιο πολλοί πάνε προς Αγ. Βαρβάρας) και στο χρόνο που το φανάρι είναι πράσινο, προλαβαίνεις άνετα να περάσεις.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σημείο δεν είναι η διπλή σειρά. Είναι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν από σειρές, προσπερνάνε και τις δυο και το φανάρι και κάθονται διαγώνια μπροστά και δεν ξέρεις που θα πάνε. Επίσης, πρέπει να τους κορνάρεις να ξεκινήσουν γιατί δεν βλέπουν το φανάρι. Η διπλή σειρά δεν εμποδίζει παραπάνω από όσο εμποδίζει η αριστερή.
Σκέψου κάτι αντίστοιχο με την Πειραιώς πάντως... Το αριστερό ρεύμα σε κάποια σημεία θα κλείσει επειδή κάποιοι θέλουν να πάνε αριστερά. Στο σημείο που λέω, γενικά λόγω φάρδους είναι πιο ανώδυνα τα πράγματα. Ιδανικά , όλοι θα μπορούσα να βολευτούν, ειδικά με διαφορετική διαγράμμιση.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]