Ο χρήστης After έγραψε:
Σίγουρα δεν είναι σωστό να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι. Μια βόλτα όμως μάλλον θα σε πείσει ότι στο 90+% των περιπτώσεων επαφής αυτοκινήτου - μοτοσυκλέτας η ευθύνη ανήκει στο δεύτερο.
Ωραια λοιπον
Απο αυριο θα μου πεις που μενεις και που δουλευεις
Θα ερχομαι να σε παιρνω καθε μερα με την μοτοσυκλετα μου και σε πηγαινω εγω
Ετοιμασου να αλλαξεις γνωμη σε......5' λεπτα
Πολύ ευχαρίστως. Αλλά υπό όρους.
Ο βασικότερος. Θα αφήσεις τον εγωισμό σου στο σπίτι.
Δε θα πηγαίνεις ανάμεσα στους στοίχους των αυτοκινήτων. Κι αν το κάνεις και κτυπήσεις κανένα καθρέφτη θα σταματήσεις να του δώσεις τα στοιχεία σου και δε θα του πεις 'άσε ρε φίλε σπασμένος ήταν'.
Όταν θες να στρίψεις αριστερά π.χ. δε θα προσπερνάς πρώτα από δεξιά το αυτοκίνητο που στρίβει. Και να θεωρείς δεδομένο ότι πρέπει να σε αφήσει να το κάνεις και να σου ζητήσει και συγνώμη που τον ανάγκασες να φρενάρει.
Δε θα φτάνεις στο στοπ ή στο σηματοδότη με κόκκινο και θα 'γλύφεις' το πεζοδρόμια για να περάσεις χωρίς να σταματήσεις στην ένδειξη του σήματος. Και να τη λες στο αυτοκίνητο που σε είδε και σου έκανε σινιάλο ή σου κορνάρισε για να μη τον στείλεις φυλακή.
Όταν κτυπήσει το κινητό σου, δε θα αρχίσεις να το ψάχνεις στη τσέπη οδηγώντας και η μοτοσυκλέτα να κάνει επίδειξη πορείας 'μακαρένα'. Και να κάνεις με ύφος στους άλλους που σε ακολουθούν νόημα με το χέρι 'πέρνα από πάνω'.
Όταν περιμένει κάποιο αυτοκίνητο σε στοπ και κοιτά για να δει αν έρχεται κάποιο άλλο όχημα για να περάσει, δε θα πηγαίνεις να βάζεις τη μοτοσυκλέτα μπροστά στο οπτικό του πεδίο.
Με λίγα λόγια θα πηγαίνεις με βάση τον κώδικα. Τότε πολύ ευχαρίστως θα πάμε όχι μια αλλά πολλές βόλτες. Κι αν τύχει οτιδήποτε, μαζί θα τον κοπανάμε τον 'ΙΧ' τον μαλάκα.
Όσο για τα 5 λεπτά που αναφέρεις ότι θα με κάνουν να αλλάξω γνώμη, άστα καλύτερα. Δύσκολα τρομάζω με ανωριμότητες πλέον.
(Έχω σπάσει αυτοκίνητο για να προστατέψω μοτοσικλετιστή. Έχω κάνει δεκάδες φορές το κορόιδο σε μονόδρομο για να περάσει μοτοσικλετιστής που πήγαινε ανάποδα. Έχω φρενάρει δεκάδες φορές για να σώσω τον πονηρό που 'αφού χωράω ρε φίλε άσε να περάσω ανάμεσα'. Αυτά και πολλά άλλα. Έπαψα όμως να τα κάνω όταν άρχισαν οι μοτοσυκλετιστές να θεωρούν ότι είμαι υποχρεωμένος να το κάνω και να υποχωρώ γιατί 'έτσι θέλω' )