-
Μεταβλητής γεωμετρίας είναι η τουρμπίνα των Diesel (1,9 150ΗΡ και νομίζω ο νέος 1,6 105ΗΡ), ενώ των βενζινοκινητήρων (120,150 ΗΡ) σταθερής γεωμετρίας.
-
διπλο ποστ
-
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Μεταβλητής γεωμετρίας είναι η τουρμπίνα των Diesel (1,9 150ΗΡ και νομίζω ο νέος 1,6 105ΗΡ), ενώ των βενζινοκινητήρων (120,150 ΗΡ) σταθερής γεωμετρίας.+1 Αλλωστε η υλοποιηση της τουρμπινας μεταβλητης γεωμετριας στους diesel ειναι φθηνοτερη και ευκολοτερη.. (μεταβλητης γεωμετριας σε βενζινοκινητηρα εχει μονο η GT 2 νομιζω.. )
Ως προς την προτιμηση μου μεταξυ των 2 της ψηφοφοριας...
-
Ο χρήστης ntamp έγραψε:
δεν ξερω ακριβως ποια φοραει αλλα ειναι σιγουρα σταθερης γεωμετριας
Απο λαθος ειχε ακουστει μεταβλητης.Οπου κ να το δειτε γραμμενο ειναι λαθος.Πάντως στο site της Abarth αναφέρει:
geometria fissa στα specs της τουρμπίνας...Συγνωμη αλλα θα με τρελανεις....τι σημαινει geometria fissa???Ξερεις?
fissa=σταθερη απο κει βγηκε κ το ομοριζο αγγλικο fix fixed geometry
Φιλικα -
αυτο παλι για το 150hp απλο πουντο που το ακουσες??
Το 120hp ειναι στις 16000 ευρω το abarth στα 17800.Που θα χωρεσει το απλο?? -
ftskamins
Cool down mate Δεν ξερουν ολοι ιταλικα
@ntamp
Απλο Τ-Jet με 150 αλογα δεν εχει.. Αbarth 155 και esseesse 180 -
Sorry ειμαι στο γραφειο κ ειμαι τσιτα...Παρασκευη βλεπεις
-
ftskamins,
non posso parlare italiano il mio amicoο Grande Punto διεύρυνε την γκάμα εκδόσεών του με την προσθήκη της νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων της Fiat, που η ίδια ονομάζει T-Jet. Στην Ελλάδα, διατίθεται σε πρώτη φάση στο Grande Punto ο T-Jet κινητήρας με τους 120 ίππους, ενώ αργότερα θα προστεθεί και ο ισχυρότερος ίδιας τεχνολογίας των 150 ίππων. Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα φέρει το όνομα και τις “επεμβάσεις” της Abarth.
http://www.automotopress.gr/showdokimes.asp?ID=628&DID=12
Farmakopoios,
Ακόμα δεν υπάρχει, πάντως άκουσα-διάβασα, πως είναι στα 'σκαριά'.- Εκτός και αν εννοούνε το Abarth, αν και νομίζω θα βγει 150GP(5άρι σασμάν) και 150/155 GPA (180GPA SS)
-
Μαλλον το Abarth θα εννοουνε..
-
Να διορθώσω ότι μεταβλητής γεωμετρίας είναι ο 1.6 Diesel με τα 120ΗΡ, αλλά όχι αυτός με τα 105ΗΡ. Οι κινητήρες αυτοί είναι διαθέσιμοι στο Bravo.
-
Ο χρήστης ntamp έγραψε:
ftskamins,
non posso parlare italiano il mio amicoο Grande Punto διεύρυνε την γκάμα εκδόσεών του με την προσθήκη της νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων της Fiat, που η ίδια ονομάζει T-Jet. Στην Ελλάδα, διατίθεται σε πρώτη φάση στο Grande Punto ο T-Jet κινητήρας με τους 120 ίππους, ενώ αργότερα θα προστεθεί και ο ισχυρότερος ίδιας τεχνολογίας των 150 ίππων. Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα φέρει το όνομα και τις “επεμβάσεις” της Abarth.
http://www.automotopress.gr/showdokimes.asp?ID=628&DID=12
Farmakopoios,
Ακόμα δεν υπάρχει, πάντως άκουσα-διάβασα, πως είναι στα 'σκαριά'.- Εκτός και αν εννοούνε το Abarth, αν και νομίζω θα βγει 150GP(5άρι σασμάν) και 150/155 GPA (180GPA SS)
Ζητησα συγνωμη
Αυτα ηταν ραδιο αρβυλα πριν ξεκαθαρισει το τοπιο.Απο στομα εκπροσωπου της FIAT τα ειχα ακουσει κ γω αλλα οπως αποδειχτηκε ελεγε μπαρουφες.
Μου ειχε πει οτι 18000 ευρω θα κανει το απλο με τα 150 αλογα και 20000+ το abarth.Βλακειες δηλαδη!!!
Ευτυχως ειχε αδικο -
Απο εμφανιση το fiat!! Το οπελ το ειδα απο κοντα και παραειναι υπερβολικο και φορτωμενο (δοξα το θεο δεν το πηρα!)
Απο επιδοσεις ισως το opel να ειναι πιο γρηγορο, στην ευθεια τουλαχιστον οπως ολα τα opc!!!! -
Από εμφάνιση το Corsa. :bad: :verybad: :extrabad: :ultrabad:
Από στήσιμο, δεν γνωρίζω. -
Κανα νεο απο την μεταξυ τους συγκριση μετα το τεστ των 4ΤΡΟΧΩΝ?Γιατι δεν αγορασα ακομα το τελευταιο τευχος
-
Συνολικα βγαζουν καλυτερο το Abarth απο αποψη αισθησης, φρενων, κρατηματος και ρεμπριζ.Αλλα το Corsa ειναι καλυτερο στην ευθεια.Γενικα και τα δυο αυτοκινητα ειναι πολυ καλα ,με το Abarth να ειναι πιο ξεχωριστο και το Corsa πιο extreme.
-
Aπλά να αναφέρω χωρίς να το έχω διαβάσει το άρθρο ότι η σύγκριση αναφέρεται στο SS και στο ΟPC! Λογικό είναι αφού το Abarth είναι στην κλάση του GSi!
-
καλά δε νομίζω να αλλάζουνε και πολύ τα πράγματα και με το απλό abarth. ειδικά με το opc!
-
Μετά απο test drive και των δύο έχω να πώ πως το abarth είναι συνολικά καλύτερο. Καλύτερες ρεπρίζ (τουλάχιστον σε αίσθηση, τα νουμερα στα περιοδικά θα δείξουν), καλύτερο πατημα και αίσθηση τιμονιού στο δρόμο, φρένα τουλάχιστον μια κατηγορία επάνω και καθισματα (αν και υποκειμενικό) αγκαλιάζουν το σώμα πιο σωστά. Στα σύν η τιμή του που δίνει περισσότερα πραγματα με χαμηλότερο κόστος.
Οσο για την ευθεία...το GPA χαντακώνεται απο στάση, καθαρα λόγο της κοντής 1ης του, και το οτι ακόμα και η 2α με το ζόρι βρίσκει πρόσφυση. Σε ρεπρίζ απο 2α σίγουρα θα είναι μαζί με το Corsa. Για το SS δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθώς ούτε που το έχω δει σταματημένο. Επίσης οι φήμες λένε οτι εχει βγάλει 150+ ρόδα και περίπου 170+ μοτέρ σε γνωστό αυστηρο δυναμόμετρο της ΑΘήνα. Αν κρίνω απο το Bravo που βγάζει συνήθως απο 160 εώς 165 μοτέρ στα περισσότερα δυναμόμετρα τότε μάλλον το GPA τα βγάζει όντως. Επίσης τα δύο αυτοκίνητα έχουν και μια διαφορά ~100κιλών ύπερ του Punto.
ps. εγώ πάντως τη Δευτέρα πάω με την προκαταβολή στο χέρι για να το παραγγείλω
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Συνολικα βγαζουν καλυτερο το Abarth απο αποψη αισθησης, φρενων, κρατηματος και ρεμπριζ.Αλλα το Corsa ειναι καλυτερο στην ευθεια.Γενικα και τα δυο αυτοκινητα ειναι πολυ καλα ,με το Abarth να ειναι πιο ξεχωριστο και το Corsa πιο extreme.Οταν λεω Abarth εννοω το SS.Ετσι κι αλλιως αυτο εννοειται σε ολο το αρθρο απλως αυτος που το εγραψε ξεχασε να βαλει ενα SS.Αν γινεται οι Mods να το διορθωσουν για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις.Το απλο Abarth φυσικα και δεν εχει καμια ελπιδα μπροστα στο OPC...
-
Ενδιαφέρον πάντως, το OPC έχει και ψυχή και ουσία από ό,τι φαίνεται έναντι τόσο σημαντικού αντιπάλου...
Bravo στην Opel που κατασκευάζει τέτοια αυτοκίνητα...
(για τη Fiat δεν το συζητάμε, τα Abarth/Abarth SS ήταν αδιανόητο να είναι κάτι λιγότερο από κορυφαία)..._
Fiat grande punto abarth VS Opel Corsa OPC