-
Γεια σας παιδια,
Κανω ερευνα αγορας για πολυμορφικο για τετραμελη οικογενεια
(2 μικρα αγορια).
Με γκαζι/ροπη για ταξιδια με ασφαλεια.VW GOLF PLUS 1.4 TSI (122 / 140)
H
SEAT ALTEA / XL 1.4 TFSI 125 HP H 1.8 160HPΤο προβλημα ειναι ποια εκδοση κινητηρα?
Το PLUS παει για ριζικο F/L εντος 2007
και η διαρκεια ζωης του ολοκληρωνεται το 2010.
Δεν προβλεπεται συνεχεια.
Αραγε ειναι καλη επιλογη?
Και αν ναι, τοτε, ποιον κινητηρα τον 122 που ερχεται Σεπτ.
η τον 140 που ηδη υπαρχει???Το ΑLTEA, λοιπον το κανονικο η το XL?? Ποια τα =/-??
Και ποιον κινητηρα τον TFSI 1.4 125HP που ερχεται Σεπτ.
η τον 160HP τωρα?? Κια γιατι??Ξερω σας εχω ζαλισει! Συγνωμη, αλλα βοηθεια!!
Α ξεχασα, πληροφοριες λενε οτι ερχεται καινουργιο
Renault scenic (με κουμπι εκκινησης! )
και καινουργιο VW touran......Ευχαριστω
Νικος
-
Γεια σας παιδια,
(2 μικρα αγορια).
H
SEAT ALTEA / XL 1.4 TFSI 125 HP H 1.8 160HPΤο προβλημα ειναι ποια εκδοση κινητηρα?
η τον 140 που ηδη υπαρχει???Το ΑLTEA, λοιπον το κανονικο η το XL?? Ποια τα =/-??
Νικος
-
Γεια σας παιδια,
(2 μικρα αγορια).
H
Νικος
-
Aν απο αισθητικης πλευρας δεν εχεις προβλημα, altea xl 1.8 tfsi.
Δευτερη επιλογη το plus tsi με τα 140 (σε εκδοση highline με πολυ καλη ποιοτητα κυλισης).
Τo πρωτο εχει 21500 μετρητοις στην πλουσια εκδοση, το δευτερο 21000 (τιμες χωρις τελη, μετ χρωματα, κλπ).
Το plus ειναι πολυ καλη επιλογη, αν σκεφτεσαι να το κρατησεις για αρκετο καιρο το οτι αλλαζει/σταματαει ειναι αδιαφορο.
Scenic οχι απο μενα, touran μονο αν σκεφτεσαι 7θεσιο (αλλα τοτε κοιτα και το S-MAX).
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Aν απο αισθητικης πλευρας δεν εχεις προβλημα, altea xl 1.8 tfsi.Δευτερη επιλογη το plus tsi με τα 140 (σε εκδοση highline με πολυ καλη ποιοτητα κυλισης).
Τo πρωτο εχει 21500 μετρητοις στην πλουσια εκδοση, το δευτερο 21000 (τιμες χωρις τελη, μετ χρωματα, κλπ).
Το plus ειναι πολυ καλη επιλογη, αν σκεφτεσαι να το κρατησεις για αρκετο καιρο το οτι αλλαζει/σταματαει ειναι αδιαφορο.
Scenic οχι απο μενα, touran μονο αν σκεφτεσαι 7θεσιο (αλλα τοτε κοιτα και το S-MAX).
Νομίζω πως καλύτερη επιλογή είναι το GolfPlus με τα 140. Αν και αισθητικά είναι σαφώς κατώτερο από το κανονικό Golf, σίγουρα είναι καλύτερο από τα Seat. Επίσης, αν και γενικά τα πολυμορφικά δεν έχουν και την καλύτερη μεταπώληση, σίγουρα θα έχει καλύτερη από το Seat.
Πάντως σαν αυτοκίνητα δεν έχουν μεγάλες διαφορές, αν θέλεις όμως μεγάλο χώρο αποσκευών, θα πάρεις το XL, αλλά θα χρειάζεσαι και μπόλικο χώρο για να το παρκάρεις... -
Αν θες την επιπλέον ισχύ, πάρε τον 1.8 TFSI με τα 160, άρα altea, κατά τη γνώμη μου το XL και όχι το μικρό. Τα 125 άλογα για αμάξι αυτής της κατηγορίας δεν είναι και πολλά, τα 140 μάλλον είναι καλά.
Αλλιώς πήγαινε δες τα όλα και πάρε όποιο σου αρέσει.
Το Touran έκανε facelift φετος, λογικά δεν αλλάζει πολύ σύντομα. Το Golf Plus υστερεί λίγο σε χώρους και πολυμορφικότητα, αλλά υπερτερεί ως προς το ότι δεν έχει τόσο κιβωτιοειδές σχήμα.Και το S-max είναι πολύ ωραίο, και πολύ μεγάλο. Είναι πιο ακριβό όμως, πιο αργό και 2000cc (αν αυτό είναι πρόβλημα). Το καλοκαίρι θα έρθει και νέο C-max...
Νομίζω και το zafira έχει μια καλή προσφορά αυτό το μήνα.
Κάπου είχαμε κι ένα thread με πολυμορφικά.
-
Eγώ θα έπαιρνα το Altea XL με τα 160άλογα.
Aν βέβαια οι μεγαλύτεροι χώροι δεν σου χρειάζονται τότε Golf Plus. -
Εμφανισιακά : GOLF PLUS (το ALTEA και μάλιστα στην XL εκδοχή δεν το πολυσυμπαθώ) - αλλα περι ορέξεως...
Λειτουργικά: : ALTEA ΧL λόγω χώρων (που αν εχεις 4μελή οικογένεια μετράνε πολύ) και σε σχέση με το απλό ALTEA αν δεν έχεις πρόβλημα παρκαρίσματος (βλ. πιο πάνω Hifi)
Κινητήρες:
- στον 1.8 tfsi λόγω δύναμης + ροπής (θα έχεις το κάτι παραπάνω σε δύναμη-λογικά)
Ο tsi140 θα σε ικανοποιήσει και θα καλύψει τις ανάγκες σου επίσης.
Τον 125 αστον. Οση ροπή και να έχει , δεν θα συγκρίνεται με τους άλλους δύο όσον αφορά τις επιδόσεις (και πίστεψέ με αν είσαι φορτωμένος για ταξίδι θέλεις κάθε χγμ ροπής και κάθε ίππο)
(υγ.: προτείνω ALTEA? δεν με πιστεύω.... Κάτι έχω....πάω να κοιταχτώ)
- στον 1.8 tfsi λόγω δύναμης + ροπής (θα έχεις το κάτι παραπάνω σε δύναμη-λογικά)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Νομίζω πως καλύτερη επιλογή είναι το GolfPlus με τα 140. Αν και αισθητικά είναι σαφώς κατώτερο από το κανονικό Golf, σίγουρα είναι καλύτερο από τα Seat. Επίσης, αν και γενικά τα πολυμορφικά δεν έχουν και την καλύτερη μεταπώληση, σίγουρα θα έχει καλύτερη από το Seat.
Πάντως σαν αυτοκίνητα δεν έχουν μεγάλες διαφορές, αν θέλεις όμως μεγάλο χώρο αποσκευών, θα πάρεις το XL, αλλά θα χρειάζεσαι και μπόλικο χώρο για να το παρκάρεις...Επειδη ο φιλος εχει 2 παιδια του χρειαζονται χωροι (το ξερω απο πρωτο χερι), γι αυτο και εβαλα σαν πρωτη επιλογη το αλτεα. Το αισθητικο κομματι ειναι υποκειμενικο, αρα το βαζω στην ακρη. Το εσωτερικο ειναι πιο ποιοτικο του γκολφ, αλλα σαφως πιο ευχαριστο, μοντερνο και σπορ του αλτεα (τα μπαγκετ παντως δεν θα σε βολεψουν αν εισαι μεγαλοσωμος). Οι χωροι για τους επιβατες ειναι υπεραρκετοι και για τα δυο, αλλα το σεατ εχει αρκετα καλυτερο πορτμπαγκαζ. Το σεατ ειναι λιγακι πιο σκληρο, το γκολφ (sthn highline) πιο ανετο.
Η μεταπωληση εχει σχετικη αξια. Αν σκεφτεσαι να παρεις αυτοκινητο για μια δεκαετια, πολυ λιγα αυτοκινητα (και σιγουρα οχι αυτα που μιλαμε) θα εχουν στοιχειωδως καλη μεταπωλητικη αξια.
Οσον αφορα το παρκαρισμα, ψυχολογικο ειναι περισσοτερο. 4,2 το γκολφ, 4,5 το αλτεα. Το αλτεα δηλ. ειναι οσο και ενα τζετα. Το S-MAX παει στα 4,8 και εκει οντως υπαρχει σημαντικη διαφορα.
Και τελος, να εισαι προετοιμασμενος για ακριβα σερβις.
Περι ορεξεως λοιπον... -
Από αυτά τα 2 100% θα επέλεγα το seat. To plus για μενα δεν αξίζει... ούτε εμφανισιακά, ούτε μέσα ούτε σε χώρους (αστείοι) . Είναι καλύτερα να πάρει κανονικό γκολφ.
Οπότε, altea ή touran για μένα
-
Ο χρήστης kobourk έγραψε:
To plus για μενα δεν αξίζει... ούτε εμφανισιακά, ούτε μέσα ούτε σε χώρους (αστείοι) .
Το εμφανισιακα το προσπερνω. Αλλα χωρους εχει εξαιρετικους για την κατηγορια του και το μηκος του (4,2 μ). Ο χωρος για τα πισω γονατα πρεπει να ειναι ο μεγαλυτερος στην κλαση του, το δε πορτμπγκαζ στα 400 λιτ, με την πισω σειρα καθισματων και εχει δυνατοτητα να παει μπροστα 15 ποντους. Εγω με 1.82 θα μπορουσα ανετα να παω μπροστα το πισω καθισμα 6-7 ποντους, οποτε με παιδια βαλε 10 ποντους, και το πορτμπαγκαζ πηγαινει στα 450λιτ -μεχρι την εταζιερα.
Οχι κι ασχημα θα ελεγα.
-
Ο χρήστης kobourk έγραψε:
Από αυτά τα 2 100% θα επέλεγα το seat. To plus για μενα δεν αξίζει... ούτε εμφανισιακά, ούτε μέσα ούτε σε χώρους (αστείοι) . Είναι καλύτερα να πάρει κανονικό γκολφ.Οπότε, altea ή touran για μένα
Αρα προτείνεις XL, γιατί το απλό Altea ίσως είναι και χειρότερο...αστείο, από τους...αστείους χώρους του Plus...
Κι εγώ το κανονικό Golf θα έπαιρνα λόγω εμφάνισης, αλλά το Plus έχει πολύ καλύτερους χώρους.
Από εμφάνιση, αν και το Plus είναι μάλλον αδιάφορο, δεν βλέπω γιατί το Altea είναι καλύτερο! Οσο για το εσωτερικό, ας μην μιλήσουμε καλύτερα, τα Seat έχουν πλέον το πιο άσχημο και φτηνό στην όψη ταμπλό από όλο τον ανταγωνισμό...Ειδικά αν κοιτάξεις το ταμπλό του προηγούμενου Leon που έβαζε τα γυαλιά στα περισσότερα στην κλάση του, το σημερινό ταμπλό είναι μια τεράστια απογοήτευση. -
Εγώ πάντως δε θα έχανα την ευκαιρία να επισκεφτώ και τη Ford για να δω το S-Max...
Kαι θα είχα στις επιλογές μου αντί του Plus το Touran...
_
-
Opel Zafira
-
Επειδή με ενδιέφερε η κατηγορία κι εμένα και είχα δει σχεδόν όλα τα πολυμορφικά, μικρά και μεγάλα, το plus μου φάνηκε «λίγο» σε όλα. Απογοητεύτηκα πλήρως. Πραγματικά οι θεωρητικές τιμές μου είναι αδιάφορες...Στην πράξη τι γίνεται. Εγώ θυμάμαι ότι είχε τους χειρότερους χώρους μπροστά, και μέτριους για τους πίσω. Άλλωστε συγκρίνεται με τα μικρά πολυμορφικά έχοντας τιμή μεγάλου. Ήταν το πρώτο που απέρριψα. Βέβαια, τότε, δεν υπήρχε ο TSI. Επαναλαμβάνω, το touran είναι καλύτερη επιλογή κατ΄ εμέ και μάλιστα σε αυτά τα λεφτά. Το altea το 1,8 tfsi, το είδα στην έκθεση και δεν ήταν άσχημο.
-
Το S-Max παίζει σε άλλη κλάση από πλευράς κρατήματος, επιδόσεων και χώρων, αλλά παράλληλα είναι και πολύ μεγαλύτερο σε μήκος και έχει 2λιτρο κινητήρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κατανάλωση, τέλη και ασφάλιστρα. Αν δεν σκέφτεσαι για 3ο παιδάκι , θα πρότεινα να μείνεις στα μικρομεσαία πολυμορφικά.
Επίσης, θα συνιστούσα να αποφύγεις το VAG Group αυτή την περίοδο, γιατί απ' ό,τι φαίνεται πειραματίζονται με τους κινητήρες (σε λίγο θα παραγγέλνεις και την επιθυμητή ιπποδύναμη : 'Ένα 1400άρι με τουρμπο, χωρίς κομπρέσσορα αλλά με ρύθμιση για 129,5 άλογα, παρακαλώ'). Πιστεύω ότι πράγματι δείχνουν το μέλλον των κινητήρων, αλλά περίμενε λιγάκι αν μπορείς.
Αν πάλι βιάζεσαι, κοίτα το Zafira που έχει καλές προσφορές αυτή την περίοδο. Είναι standard επταθέσιο (χρήσιμο όταν το μεσαίο κάθισμα είναι πλήρως κατειλλημένο με τα δύο καρεκλάκια) και έχει καλό πορτ-μπαγκαζ. Αν φτάνει ο προϋπολογισμός, 'χτύπα' το 1800άρι αλλιώς και το 1600άρι καλό είναι. Άλλη καλή περίπτωση είναι το C-Max, με μικρότερο πορτ-μπαγκάζ από το Zafira. Ο 1600άρης VTi είναι η πρώτη επιλογή εδώ. Αν, δε, το πάρεις σε λίγες μέρες από τώρα, χωρίς να περιμένεις το facelift, εκτιμώ ότι μπορείς να το 'χτυπήσεις' σε καλή τιμή όταν αρχίσουν τις προσφορές.
-
Το zafira είναι πολύ καλό σε όλα ΕΚΤΟΣ από τους κινητήρες. Ακόμα και ο 1.8 τα βρίσκει σκούρα με το αμάξωμα, αφού αποδίσει ψηλά. Αμα μπει ο 1,6 Τ τότε να το ξαναδούμε. Το απλό 1,6 ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ... Επίσης, έιναι ΠΟΛΥΣ ο όγκος...
-
o 1,8 δεν είναι άσχημος στα 140 άλογα
απο την άλλη ένας 1,6Τ θα ήταν ιδανικός -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Το S-Max παίζει σε άλλη κλάση από πλευράς κρατήματος, επιδόσεων και χώρων, αλλά παράλληλα είναι και πολύ μεγαλύτερο σε μήκος και έχει 2λιτρο κινητήρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κατανάλωση, τέλη και ασφάλιστρα. Αν δεν σκέφτεσαι για 3ο παιδάκι , θα πρότεινα να μείνεις στα μικρομεσαία πολυμορφικά.Επίσης, θα συνιστούσα να αποφύγεις το VAG Group αυτή την περίοδο, γιατί απ' ό,τι φαίνεται πειραματίζονται με τους κινητήρες (σε λίγο θα παραγγέλνεις και την επιθυμητή ιπποδύναμη : 'Ένα 1400άρι με τουρμπο, χωρίς κομπρέσσορα αλλά με ρύθμιση για 129,5 άλογα, παρακαλώ'). Πιστεύω ότι πράγματι δείχνουν το μέλλον των κινητήρων, αλλά περίμενε λιγάκι αν μπορείς.
Αν πάλι βιάζεσαι, κοίτα το Zafira που έχει καλές προσφορές αυτή την περίοδο. Είναι standard επταθέσιο (χρήσιμο όταν το μεσαίο κάθισμα είναι πλήρως κατειλλημένο με τα δύο καρεκλάκια) και έχει καλό πορτ-μπαγκαζ. Αν φτάνει ο προϋπολογισμός, 'χτύπα' το 1800άρι αλλιώς και το 1600άρι καλό είναι. Άλλη καλή περίπτωση είναι το C-Max, με μικρότερο πορτ-μπαγκάζ από το Zafira. Ο 1600άρης VTi είναι η πρώτη επιλογή εδώ. Αν, δε, το πάρεις σε λίγες μέρες από τώρα, χωρίς να περιμένεις το facelift, εκτιμώ ότι μπορείς να το 'χτυπήσεις' σε καλή τιμή όταν αρχίσουν τις προσφορές.
Θα συμφωνήσω ότι το S-MAX είναι τεράστιο...
Από την άλλη θα προτείνω το Touran λόγω κινητήρα.
Αν έβαζε/βάλει τον 1,6Τ στο Zafira θα ήταν/είναι μέσα στις προτάσεις μου, μέχρι τότε όμως..._
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Το S-Max παίζει σε άλλη κλάση από πλευράς κρατήματος, επιδόσεων και χώρων, αλλά παράλληλα είναι και πολύ μεγαλύτερο σε μήκος και έχει 2λιτρο κινητήρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κατανάλωση, τέλη και ασφάλιστρα. Αν δεν σκέφτεσαι για 3ο παιδάκι , θα πρότεινα να μείνεις στα μικρομεσαία πολυμορφικά.
Επίσης, θα συνιστούσα να αποφύγεις το VAG Group αυτή την περίοδο, γιατί απ' ό,τι φαίνεται πειραματίζονται με τους κινητήρες (σε λίγο θα παραγγέλνεις και την επιθυμητή ιπποδύναμη : 'Ένα 1400άρι με τουρμπο, χωρίς κομπρέσσορα αλλά με ρύθμιση για 129,5 άλογα, παρακαλώ'). Πιστεύω ότι πράγματι δείχνουν το μέλλον των κινητήρων, αλλά περίμενε λιγάκι αν μπορείς.
Θα συμφωνήσω ότι το S-MAX είναι τεράστιο...
Από την άλλη θα προτείνω το Touran λόγω κινητήρα.
Αν έβαζε/βάλει τον 1,6Τ στο Zafira θα ήταν/είναι μέσα στις προτάσεις μου, μέχρι τότε όμως..._
To S-Max το καλόβλεπα αλλά είναι ΠΕΛΩΡΙΟ (όχι για πόλη), ακριβό (αν βάλεις 2-3 σοβαρά extra όπως ESP πάς κόντα στα 30.000
VW GOLF PLUS TSI H SEAT ALTEA/XL TFSI ????????