-
Καλως σας βρηκα!
Θελω να ξερω την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησει καποιος που μενει μονιμα επαρχια, για να μην εχει πια πινακιδα της επαρχιας που μενει αλλα της Αθηνας.
Ξερω σε γενικες γραμμες, οτι αυτο γινεται στη διευθυνση συγκοινωνιων, και ξερω επισης οτι δεν κοστιζει πολυ(30-40 ευρω, καπου εκει).
Ομως δεν ξερω γενικοτερα τι παιζει με την ολη διαδικασια.
Χρειαζεται ενημερωση της ασφαλιστικής?
Θα γινει αλλαγή άδειας κυκλοφορίας?
Έχει κάποια σύνδεση η όλη διαδικασία με θέματα εφορίας (πχ περιοχή-ΔΟΥ που κάνει κανείς την δήλωσή του)?
Χρειάζεται να δηλωθεί κάποια ταχυδρομική διεύθυνση Αθήνας και αν ναι γιατι? -
Καλως σας βρηκα!
Θελω να ξερω την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησει καποιος που μενει μονιμα επαρχια, για να μην εχει πια πινακιδα της επαρχιας που μενει αλλα της Αθηνας.
Ξερω σε γενικες γραμμες, οτι αυτο γινεται στη διευθυνση συγκοινωνιων, και ξερω επισης οτι δεν κοστιζει πολυ(30-40 ευρω, καπου εκει).
Έχει κάποια σύνδεση η όλη διαδικασία με θέματα εφορίας (πχ περιοχή-ΔΟΥ που κάνει κανείς την δήλωσή του)?
Καλως σας βρηκα!
κατεβα αθηνα κλεψε δυο πινακιδες που σ αρεσουν και τελειωσες
-
Ο χρήστης Bam έγραψε:
κατεβα αθηνα κλεψε δυο πινακιδες που σ αρεσουν και τελειωσεςΚάτι λιγότερο ακραίο έχεις υπ΄όψιν σου;
-
οχι
-
Αναμενόμενο. Εξάλλου η διαδικτυακή μαγκιά δε χρειάζεται εναλλακτικές λύσεις.
cooler συγνώμη που ξεστρατίζω το θέμα σου αλλά ... .
Μήπως αν δηλώσεις καταστροφή πινακίδας (στράβωσε μόνος σου τη μια) μπορείς μετά να κάνεις την αλλαγή που θέλεις.
-
Ναι, το ξερω οτι γινεται. Βεβαια δεν τον ειχα σκεφτει αυτο τον τροπο.
Απλα ηθελα να ξερω τις παραλειπομενες διαδικασιες, γιατι ο χρονος ειναι λιγοστος και αν ειναι να υπαρχει πολυ γραφειοκρατικο μπλεξιμο... -
Η αλλαγή του αριθμού κυκλοφορίας γίνεται στις παρακάτω περιπτώσεις:
- Κλοπή, Απώλεια, φθορά.
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις απαιτείται εκτός των άλλων και βεβαίωση από αστυνομικό τμήμα, όπου δηλώθηκε η απώλεια ή η κλοπή. Στη περίπτωση φθοράς πρέπει να κατατεθεί ότι απέμεινε από τις πινακίδες.
Ο παλιός αριθμός αναγράφεται στην νέα άδεια κυκλοφορίας, επίσης πρέπει να ενημερωθεί η ασφαλιστική εταιρεία.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν στην υπηρεσία συγκοινωνιών, της κατοικίας του ενδιαφέρομένου: - αίτηση
-υπεύθυνη δήλωση
-εξουσιοδότηση, εάν δεν παραστεί ο κάτοχος του αυτοκινήτου - παράβολο αξίας 30€
-Βεβαίωση Αστυνομικής Αρχής (απώλεια, κλοπή).
- Κλοπή, Απώλεια, φθορά.
-
λοιπον για να απαντησω σοβαρα.
με καταστροφη πινακιδας δεν γινεται.
μονο αν δηλωσεις στην αστυνομια κλοπη πινακιδων γινεται.
παιρνεις τη βεβαιωση της καταγγελιας απο την αστυνομια και μετα πας στην αρμοδια υπηρεσια για εκδοση καινουριων πινακιδων. -
Ο χρήστης Bam έγραψε:
λοιπον για να απαντησω σοβαρα.με καταστροφη πινακιδας δεν γινεται.
μονο αν δηλωσεις στην αστυνομια κλοπη πινακιδων γινεται.
παιρνεις τη βεβαιωση της καταγγελιας απο την αστυνομια και μετα πας στην αρμοδια υπηρεσια για εκδοση καινουριων πινακιδων.Μια χαρά γίνεται και με καταστροφή πινακίδας. Το έχει κάνει γνωστός μου του οποίου του καταστράφηκε η μπροστινή πινακίδα σε τρακάρισμα και αντί να περιμένει ένα μήνα για να πάρει νέα πινακίδα, έχοντας μάλιστα αφαιρεθεί και η άλλη πινακίδα γι' αυτό το διάστημα, άλλαξε εντελώς αριθμό κυκλοφορίας και του δόθηκαν αυθημερόν νέες πινακίδες ευρωπαϊκού τύπου, με ταυτόχρονη αλλαγή της άδειας του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης Bam έγραψε:
λοιπον για να απαντησω σοβαρα.με καταστροφη πινακιδας δεν γινεται.
Κάνεις λάθος, γίνεται και με καταστροφή.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μια χαρά γίνεται και με καταστροφή πινακίδας. Το έχει κάνει γνωστός μου του οποίου του καταστράφηκε η μπροστινή πινακίδα σε τρακάρισμα και αντί να περιμένει ένα μήνα για να πάρει νέα πινακίδα, έχοντας μάλιστα αφαιρεθεί και η άλλη πινακίδα γι' αυτό το διάστημα, άλλαξε εντελώς αριθμό κυκλοφορίας και του δόθηκαν αυθημερόν νέες πινακίδες ευρωπαϊκού τύπου, με ταυτόχρονη αλλαγή της άδειας του αυτοκινήτου.Αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένο?
Δεν θυμάμαι αν δήλωσα καταστροφή ή απώλεια.Και στις 2 περιπτώσεις πάντως για μένα είναι ένα και το αυτό.
Παρέδωσα τις παλιές μου πινακίδες και το απόγευμα πήγα και παρέλαβα τις καινούριες σαν κύριος...Βέβαια ανκαι δεν ήταν και πολύ εύκολο να δεχτούν να στις αλλάξουν, καθώς πρέπει να αλλάξεις και άδεια κυκλοφορίας.Προσοχή.Στο χαρτί αναγράφεται και η παλιά σου πινακίδα.Αν έχει καταστραφεί μόνο η μπροστινή (δηλαδή όχι η επίσημη πινακίδα που κάθε αμάξι είναι υποχρεωμένο να έχει), μπορείς να πας σε μαγαζί να σου κόψουν μια καινούρια με τον δικό σου αριθμό.Βέβαια δεν θα έχει την σφραγίδα του κράτους αλλά από τη στιγμή που θα έχεις την πίσω ΟΚ, κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα.ΥΓ:Αν αλλάξεις αριθμό κυκλοφορίας φρόντισε μόνο να ενημερώσεις και την ασφαλιστική σου.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δεν θυμάμαι αν δήλωσα καταστροφή ή απώλεια.Και στις 2 περιπτώσεις πάντως για μένα είναι ένα και το αυτό.
Παρέδωσα τις παλιές μου πινακίδες και το απόγευμα πήγα και παρέλαβα τις καινούριες σαν κύριος...Χμμμμμ, λες να δήλωσες απώλεια και να παρέδωσες τις παλιές πινακίδες;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Παρέδωσα τις παλιές μου πινακίδες και το απόγευμα πήγα και παρέλαβα τις καινούριες σαν κύριος...Χμμμμμ, λες να δήλωσες απώλεια και να παρέδωσες τις παλιές πινακίδες;
Δεν θυμάμαι αν δήλωσα απώλεια για την μπροστινή και παραδίδοντας μόνο την πίσω ή αν έδωσα και τις 2...
Δυστυχώς την παράδοση δεν την έκανα εγώ προσωπικά (αν θυμάσαι Αντρέα) αλλά η μάνα μου, μιας και ήταν στο δικό της όνομα το αμάξι και άρα και η άδεια κυκλοφορίας.Εγώ όταν πήγαμε περίμενα απ'έξω και το απόγευμα μπήκα, πήγα σε ένα γραφείο και παρέλαβα τις νέες πινακίδες.ΥΓ:Οι καινούριες είναι ευρωπιακές και γεμίζουν πλέον όλο το πλαίσιο που έχει υπολογιστεί για πινακίδες, με αποτέλεσμα να είναι πιο όμορφο οπτικά.Στην αρχή, δεν θα το αρνηθώ, δεν μου άρεσαν καθόλου...
-
Α... ωραιες εποχες που ηταν πιο μικρη η μπροστινη πινακιδα... τωρα ειναι σαν δισκος σερβιρισματος!
Αν δώσω πισω την καινουρια μπροστινη πινακιδα (εστω κατεστραμμενη)θα μου δωσουν μια με το ιδιο νουμερο με τις παλιες διαστασεις? χλωμο ε? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μια χαρά γίνεται και με καταστροφή πινακίδας. Το έχει κάνει γνωστός μου του οποίου του καταστράφηκε η μπροστινή πινακίδα σε τρακάρισμα και αντί να περιμένει ένα μήνα για να πάρει νέα πινακίδα, έχοντας μάλιστα αφαιρεθεί και η άλλη πινακίδα γι' αυτό το διάστημα, άλλαξε εντελώς αριθμό κυκλοφορίας και του δόθηκαν αυθημερόν νέες πινακίδες ευρωπαϊκού τύπου, με ταυτόχρονη αλλαγή της άδειας του αυτοκινήτου.
Αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένο?
Παρέδωσα τις παλιές μου πινακίδες και το απόγευμα πήγα και παρέλαβα τις καινούριες σαν κύριος...Βέβαια ανκαι δεν ήταν και πολύ εύκολο να δεχτούν να στις αλλάξουν, καθώς πρέπει να αλλάξεις και άδεια κυκλοφορίας.Προσοχή.Στο χαρτί αναγράφεται και η παλιά σου πινακίδα.Αν έχει καταστραφεί μόνο η μπροστινή (δηλαδή όχι η επίσημη πινακίδα που κάθε αμάξι είναι υποχρεωμένο να έχει), μπορείς να πας σε μαγαζί να σου κόψουν μια καινούρια με τον δικό σου αριθμό.Βέβαια δεν θα έχει την σφραγίδα του κράτους αλλά από τη στιγμή που θα έχεις την πίσω ΟΚ, κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα.ΥΓ:Αν αλλάξεις αριθμό κυκλοφορίας φρόντισε μόνο να ενημερώσεις και την ασφαλιστική σου.
Αν έχεις σφραγίδα μόνο σε μια από τις 2 πινακίδες ... πχ στην πίσω και όχι στην μπροστά .... δεν μπορείς να περάσεις ΚΤΕΟ
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Μια χαρά γίνεται και με καταστροφή πινακίδας. Το έχει κάνει γνωστός μου του οποίου του καταστράφηκε η μπροστινή πινακίδα σε τρακάρισμα και αντί να περιμένει ένα μήνα για να πάρει νέα πινακίδα, έχοντας μάλιστα αφαιρεθεί και η άλλη πινακίδα γι' αυτό το διάστημα, άλλαξε εντελώς αριθμό κυκλοφορίας και του δόθηκαν αυθημερόν νέες πινακίδες ευρωπαϊκού τύπου, με ταυτόχρονη αλλαγή της άδειας του αυτοκινήτου.
Αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένο?
Αν έχεις σφραγίδα μόνο σε μια από τις 2 πινακίδες ... πχ στην πίσω και όχι στην μπροστά .... δεν μπορείς να περάσεις ΚΤΕΟ
Όντως αν η μια από τις 2 πινακίδες δεν είναι του υπουργείου με το εθνόσημο, τότε έχεις πρόβλημα στο ΚΤΕΟ και σε υποχρεώνουν να βγάλεις νέες πινακίδες.
Αλλαγή πινακίδας