-
εγω δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι ειμαστε η πρωτη χωρα που αναλογικα με το μεγεθος μας εχουμε τα πιο πολλα ηφαιστεια και hotspots αλλα κανεις δεν εκανε μια προσπαθεια για γεωθερμια....
και θα ειχε διπλο καλο μειωμενη πιεση στα ηφαιστεια και πεντακαθαροι 'ρυποι' αλλα τι λεω εδω για πυρηνικα ειπαμε και εκαναν λες και ειχε μπει μεσα τους ο σατανας.. -
Εχει γινει προσπαθεια για Γεωθερμια και μαλιστα πολλα χρονια πριν, αλλα εγινε τοσο αγαρμπα που παραλιγο να θρηνησουμε θυματα.
-
Εχει hotspots η Ελλαδα; Ποια; Ξερουμε τι ειναι hotspots αραγε ή ετσι το λεμε;
Τα πιο πολλα ηφαιστεια σε σχεση με ποιον; Ειναι αλλη μια πρωτια της Ελλαδας και μαγκια της φυλης κι αυτο; Ελεος ναουμ.
-
Βες παιδιά, ξέρουμε χοντρικά, πόσο μπορεί να κοστίζουν 300τμ φωτοβολταικά πανελς ;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Βες παιδιά, ξέρουμε χοντρικά, πόσο μπορεί να κοστίζουν 300τμ φωτοβολταικά πανελς ;Tι ακριβως ψαχνεις πες μας
Συνηθως καποιος ψαχνει ποσο στοιχιζουν συγκεκριμένα Kw και οχι τμ -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εχει hotspots η Ελλαδα; Ποια; Ξερουμε τι ειναι hotspots αραγε ή ετσι το λεμε;Τα πιο πολλα ηφαιστεια σε σχεση με ποιον; Ειναι αλλη μια πρωτια της Ελλαδας και μαγκια της φυλης κι αυτο; Ελεος ναουμ.
δεν το βλεπω σαν μαγκια να εχεις τοσα πολλα ηφαιστεια σε εναν τοσο μικρο χωρο αλλα τεσπα
εχουμε ενα δυτικα των αντικυθηρων αλλα δεν εχει δυναμικη
βασικα εκανα λαθος για τα hotspring επρεπε να πω οχι για τα hotspot
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βες παιδιά, ξέρουμε χοντρικά, πόσο μπορεί να κοστίζουν 300τμ φωτοβολταικά πανελς ;
Tι ακριβως ψαχνεις πες μας
Συνηθως καποιος ψαχνει ποσο στοιχιζουν συγκεκριμένα Kw και οχι τμΑπλά υπάρχουν αυτά τα τετραγωνικά στέγης και κοιτάμε να δούμε αν τα γεμίσουμε φωτοβολταϊκά, τι κέρδος θα υπάρχει.
Γνωρίζω οτι είναι ακόμα ακρετά ακριβά, αλλα το πόσο δεν έχω μάθει ακόμα. -
Δε κοιτάτε καλύτερα να βρείτε τι χασούρα θα υπάρχει, γιατί μου φαίνεται κοιτάτε σε λάθος πλευρά.
-
Εγώ ο ενδιάμεσος είμαι δεν με ενδιαφέρει η χασούρα.
Πώς υπολογίζουμε πόσο ρεύμα καταναλώνει ένα σπίτι;
πχ ψυγείο τόσα watts/ώρα, τηλεόραση τόσα, κτλ;Και έπειτα κοιτάμε πόσο μπορεί να δώσει ένας συλλέκτης ανα τμ και έτσι βγάζουμε πόσα τμ χρειαζόμαστε;
-
Συνηθως καποιος ψαχνει ποσο στοιχιζουν συγκεκριμένα Kw και οχι τμΑπλά υπάρχουν αυτά τα τετραγωνικά στέγης και κοιτάμε να δούμε αν τα γεμίσουμε φωτοβολταϊκά, τι κέρδος θα υπάρχει.
Γνωρίζω οτι είναι ακόμα ακρετά ακριβά, αλλα το πόσο δεν έχω μάθει ακόμα.Νομίζω ότι το πρόγραμμα 'φ/β στη στέγη' [τα οποία είναι τα μόνα απ' όσο ξέρω που να αδειοδοτούνται αυτή την εποχή] έχουν περιορισμό για 10kW, και το κόστος εγκατάστασης [πάνελς, βάσεις, inverters, συνδέσεις κ.ο.κ., δλδ 'με το κλειδί στο χέρι'] είναι γύρω στα 15.000.
Νομίζω ετησίως αυτό σημαίνει κέρδος γύρω στα 7-8.000€, με την τιμή 15ετίας για το άδειες 'φ/β στη στέγη'.Σε τ.μ. νομίζω πως αυτό αντιστοιχεί σε 100-120, αναλόγως φυσικά και των panels που θα χρησιμοποιηθούν.
Αν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να σου στείλω με pm στοιχεία μιας εταιρείας φίλου μου που ασχολείται με τέτοια. -
Αν μπορείς θα μου έκανες μεγάλη χάρη!
Σε ευχαριστώ!
-
Εγώ ο ενδιάμεσος είμαι δεν με ενδιαφέρει η χασούρα.Πώς υπολογίζουμε πόσο ρεύμα καταναλώνει ένα σπίτι;
πχ ψυγείο τόσα watts/ώρα, τηλεόραση τόσα, κτλ;Και έπειτα κοιτάμε πόσο μπορεί να δώσει ένας συλλέκτης ανα τμ και έτσι βγάζουμε πόσα τμ χρειαζόμαστε;
Κατ' ουσίαν δεν σε συμφέρει να ηλεκτροδοτείς το σπίτι σου με φ/β.
Αυτό που σε συμφέρει είναι να πουλάς όλο το ρεύμα των φ/β στη ΔΕΗ [εξ αιτίας τις τερατωδώς προνομιακής τιμής και την μη-απαίτησης ιδιαίτερης σύνδεσης με το σπίτι] και στο σπίτι σου να καταναλώνεις κανονικά από ΔΕΗ. Καλύτερα να πουλάς το ρεύμα στη ΔΕΗ και αυτό που καταναλώνεις να το αγοράζεις από τη ΔΕΗ. Αλλιώς, χάνεις χρήματα -
Εντελώς επιγραμματικά, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες) που απαιτούνται για να κάνεις κάτι τέτοιο έχουν τόσο κόστος και όγκο, που δεν αξίζει τον κόπο στις περισσότερες περιπτώσεις.
Για τον υπολογισμό τα πράγματα δεν είναι απλά. Δεν είναι μόνο πόσο ρεύμα σε Α ή ισχύς σε Βαττ θέλεις, αλλά επιπλέον τι ταυτοχρονισμό κατανάλωσης έχεις, και τι είδους φορτία (φωτισμός ή κίνηση). Στη δεύτερη περίπτωση που συμβαίνει κυρίως σε κλιματιστικά και ανελκυστήρες τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί στην εκκίνηση 'γονατίζουν' οι μπαταρίες.
Το κόστος γενικά είναι στα ύψη σε σχέση με την παροχή της ΔΕΗ και οι συμβιβασμοί που πρέπει να κάνεις στην χρήση είναι πολλοί. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Γνωρίζω οτι είναι ακόμα ακρετά ακριβά, αλλα το πόσο δεν έχω μάθει ακόμα.Νομίζω ότι το πρόγραμμα 'φ/β στη στέγη' [τα οποία είναι τα μόνα απ' όσο ξέρω που να αδειοδοτούνται αυτή την εποχή] έχουν περιορισμό για 10kW, και το κόστος εγκατάστασης [πάνελς, βάσεις, inverters, συνδέσεις κ.ο.κ., δλδ 'με το κλειδί στο χέρι'] είναι γύρω στα 15.000.
Νομίζω ετησίως αυτό σημαίνει κέρδος γύρω στα 7-8.000€, με την τιμή 15ετίας για το άδειες 'φ/β στη στέγη'.Σε τ.μ. νομίζω πως αυτό αντιστοιχεί σε 100-120, αναλόγως φυσικά και των panels που θα χρησιμοποιηθούν.
Αν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να σου στείλω με pm στοιχεία μιας εταιρείας φίλου μου που ασχολείται με τέτοια.Με ποιοτικά panles το 10ρι είναι γύρω στα 35 με 40κ (με το ΦΠΑ μέσα), το έσοδο περίπου 600-650€ κατά μέσο όρο το μήνα και για ταράτσα απαιτούντια 150τμ ενώ για κεραμοσκεπή 70-80 καλό θα είναι με νότιο προσανατολισμό.
-
Από το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα...
Δείτε το νούμερο στο τέλος, που δείχνει τη συνολική εξοικονόμιση χρόνου στην αδειοδοτική διαδικασία.Κοντινός συνεργάτης μου ακόμα ελπίζει σε απάντηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο γιατί η άδεια για ένα μικρό υδροηλεκτρικό έχει κολλήσει εκεί από τις 8/8/2008 και κανείς δεν ξέρει να του πει...
-
Σε ένα ιδανικό μέρος μπορεί και να....
εδώ τραβάμε τα απίστευτα με τα 10αρια
άλλο η μια πολεοδομία, άλλο η άλλη, άλλος ζητάει ΕΠΑΕ άλλος όχι, το νομοσχέδιο το τραβήξανε πίσω,
γενικά χαμός -
Η Μπιρμπίλη έχει χάσει αυγά και καλάθια κύριοι.
Θεωρεί τώρα τα μεγάλα υδροηλεκτρικά ως ΜΗ Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... st_1663536'Πράσινη ανάπτυξη α λα καρτ φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, όπως φαίνεται από τις διαμαρτυρίες φορέων που δραστηριοποιούνται στην αγορά. Μετά τις έντονες αντιδράσεις των επενδυτών για τα υπεράκτια αιολικά, μια ακόμη υπαναχώρηση και ανατροπή στις αρχικές προβλέψεις, φέρνει τα πάνω κάτω τινάζοντας στον αέρα τα σχέδια όχι μόνο των ιδιωτών αλλά ακόμη και της ΔΕΗ. '
-
Τα μεγαλα υδροηλεκτρικα παγκοσμιως ΔΕΝ θεωρουνται ΑΠΕ,το ιδιο θεωρει και η ΕΕ.
Μαλλον αλλος εχει χασει τα αυγα και τα καλαθια. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τα μεγαλα υδροηλεκτρικα παγκοσμιως ΔΕΝ θεωρουνται ΑΠΕ,το ιδιο θεωρει και η ΕΕ.
Μαλλον αλλος εχει χασει τα αυγα και τα καλαθια.Μάλλον σφάλεις.
Προφανώς δεν άνοιξες το λινκ. Εκεί έχει και επιστολή της ΕΕ και στοιχεία αρκετά.
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... st_1663805
Άνοιξε να δεις ολόκληρο το κείμενοΕκτός αν θεωρείς και εσύ το πετ κοκ Ανανεώσιμη πηγή.
Που είπε η Μπιρμπίλη πως θα το καταργήσει και εδωσε ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ παράταση (Ο Σουφλιάς έδινε κρυφές ) -
Tι σχεση εχει το πετ-κοκ,δεν μπορεις απλα να δεχτεις οτι εχεις κανει λαθος αντι να πετας την μπαλα στην εξέδρα;
Αν πραγματικα σε ενδιαφερει το θεμα , διαβασε τα παρακατω για να εχεις σωστη αποψη:
http://www.brettonwoodsproject.org/art-565938
http://ec.europa.eu/research/energy/eu/ ... dex_en.htm
http://www.co2-handel.de/article160_13811.htmllarge scale hydropower projects can be controversial because they affect water availability down stream, inundate valuable ecosystems and may require the relocations of populations.
Αν παλι δεν σε ενδιαφερει και θες απλως να βριζεις την Μπιρμπιλη,θα σου βρω εγω πολλους σωστους λογους.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Το πρόβλημα της Σέριφου