-
Γιαννη μην το παμε τοσο ψηλα , γιατι η επομενη ερωτηση μπορει να ειναι ...οταν ο οδηγος εχει κτυπησει μια φασολαδιτσα και ζοριστει στην Φτερη , η φορμα και τα υποιλοιπα θα εξακολουθουν να ειναι πυριμαχα ?
Ετσι οπως δειχνουν οι αποψεις σας , τα πραγματα οντως ειναι καπου στην μεση .... αλλα αυτη την , προσωπικα την βλεπω εκει που εχει μπει ηδη το χρονικο οριο των ελληνικων τεχνικων κανονισμων !
**Αρα ** δεν βλεπω και τον λογο να αλλαξει κατι , αφου συμφωνειτε ολοι εκτος απ'τον Αλεξανδρο !
-
Περιμενω την μεταφραση του Αλεχ , και εχω ετοιμη την επομενη ερωτηση ...... για εσας !(τα καλυτερα παιδια του αθληματος)
-
Ο χρήστης translate.google.com έγραψε:
6 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
• Ελέγξτε τη ζώνη λουρί προσεκτικά για τυχόν ζημιές πριν από κάθε χρήση.
• Βεβαιωθείτε ότι ο έλεγχος της ζώνης περιλαμβάνεται με τακτικές εξετάσεις του αγωνιστικού αυτοκινήτου και της εξοπλισμού.
• Ελέγχετε τακτικά τη σωστή ροπή στρέψης των μπουλονιών.
• Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης της καλωδίωσης αγωνιστικά, όπως ισχύει και για τη ρύθμιση των κυρώσεων σώμα σας και / ή η FIA, SFI ή NASCAR ετικέτα, πριν από κάθε χρήση.
• Ποτέ μην χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ζώνη που είναι κομμένα, σκισμένα ή κατεστραμμένα με οποιοδήποτε τρόπο Αντικαταστήστε αμέσως, κόψτε το παλιό ιμάντα σε ένα δεύτερο, και απορρίψτε το παλιό ιμάντα έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Οι περικοπές, δάκρυα και άλλη ζημιά στον ιμάντα θα μειώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά της, μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία, και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς ή θάνατο.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
• Για να καθαρίσετε τη ζώνη λουρί, χρησιμοποιείτε μόνο ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό.
• Ποτέ μη χρησιμοποιείτε διαλυτικά ή άλλα διαλύματα καθαρισμού, μπορούν να αποδυναμώσουν το πλέγμα ή μοτίβο βελονιά.
• Ποτέ μη χρησιμοποιείτε χημικά διαλυτικά ή καθαριστικά διαλύματα για να καθαρίσετε το περιστροφικό διακόπτη. Η υψηλή αντοχή των επιπτώσεων πολυανθρακικό [PC] υλικό είναι ευαίσθητο σε κάθε είδους υδρογονανθράκων, επίσης να σπρέι καθαριστικά που περιέχουν υδρογονάνθρακες.
• Μη στεγνώνετε τη ζώνη στον ήλιο ή κοντά σε καλοριφέρ, σε ένα στεγνωτήριο ρούχων ή με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά ή με οποιοδήποτε άλλο μηχανική ή ηλεκτρική συσκευή θέρμανσης. Θέρμανση ιμάντες μπορεί να κάνει το υλικό συρρικνωθεί και η ακρίβεια σχεδιασμένο ποσοστό επιμήκυνσης θα αλλάξει.
• επιτρέπει πάντα ένα καθαρίζονται ζώνη για να στεγνώσουν φυσικά.
• Πάντα να έχετε κατεστραμμένο υποσύνολα της ζώνης καλωδίωσης αντικατασταθεί προτού χρησιμοποιήσετε ξανά τον ιμάντα πρόσδεσης.
• Ποτέ μην τροποποιείτε, αποσυναρμολογείτε ή επισκευάζετε τη ζώνη από τον εαυτό σας. Ποτέ μην καθαρίζετε αγωνιστικά καλωδίωσης σας με χημικά διαλυτικά ή σπρέι καθαρισμού. Ιμάντες ή πόρπη περιβλήματα αποδυναμωθεί από διαλύτες ή χημικές ουσίες μπορεί να αποτύχει κατά τη διάρκεια ατυχήματος και σοβαρή μπορεί να προκύψουν τραυματισμοί ή θάνατος.
• Κάθε ζώνη λουρί που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος είναι ακατάλληλα για περαιτέρω χρήση και πρέπει να αντικατασταθεί.
• Ποτέ μη συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μια ζώνη λουρί το οποίο ήταν σε χρήση κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Αντικαταστήστε αμέσως.
• φορείς FIA και άλλων κυρώσεων απαιτούν οι επιθεωρητές κοπεί το λουρί αγώνες, ή να κόψει τις ετικέτες από το αγωνιστικά καλωδίωσης, μετά από ένα ατύχημα.
• Ελέγχετε πάντα όλες τις αγκυρώσεις των ζημιών, όπως παραμορφώσεις ή ρωγμές, μετά από ένα ατύχημα.
• Να ακολουθείτε πιστά τις συστάσεις του κατασκευαστή του οχήματος ή το roll cage, αν η επισκευή πρέπει να απαραίτητο.
• Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ξανά μια ζώνη λουρί που έχει σε ένα ατύχημα οποιουδήποτε τύπου. Ο ιμάντας μπορεί να αποτύχει σε μια μεταγενέστερη ατυχημάτων που προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς ή θάνατο.Μετά-μετάφραση
ο 'Ζώνη λουρί' = 'Ζώνη ασφαλείας'
ο 'Δάκρυα' = 'Κοψίματα'Το βάζω και στα Αραβικά για να το καταλάβει και ο Εμίρης:
6 الصيانة
التفتيش
• فحص الحزام تسخير تماما عن الضرر قبل كل استخدام.
• تأكد من أن التفتيش على الحزام يتم تضمين مع الفحوصات العادية للسيارة سباق ولها
المعدات.
• تأكد دائما من عزم الدوران الصحيح من المسامير.
• التحقق من تاريخ انتهاء الصلاحية من تسخير السباقات كما ينطبق على تنظيم الهيئة ومعاقبة الخاصة بك
و / أو FIA، SFI أو علامة ناسكار، قبل كل استخدام.
• لا تستعمل أبدا أي الحزام الذي يتم قطع، ممزقة أو تالفة بأي شكل من الأشكال! يحل محله على الفور، وقطع حزام القديم في
النصف، وتجاهل حزام القديم بحيث لا يمكن استخدامها مرة أخرى. التخفيضات، والدموع وغيرها من الأضرار إلى حزام
سوف يقلل كثيرا من فعاليته، قد يؤدي إلى الفشل، ويمكن أن يؤدي إلى إصابات خطيرة أو الوفاة.تنظيف
• لتنظيف حزام تسخير، فقط استخدام الصابون المعتدل والماء الدافئ.
• لا تستخدم المذيبات أو حلول التنظيف الأخرى، فإنها يمكن أن يضعف حزام أو غرزة النمط.
• لا تستخدم المذيبات الكيماوية أو حلول التنظيف لتنظيف مشبك دوارة. تأثير ارتفاع مقاومة
البولي [PC] مادة حساسة إلى أي نوع من أنواع الهيدروكربونات، وأيضا للرش المنظفات التي تحتوي على
الهيدروكربونات.
• لا تجف الحزام في الشمس أو بالقرب من المبرد، في مجفف الملابس أو مع مجفف الشعر أو مع أي دولة أخرى
جهاز التدفئة الكهربائية أو الميكانيكية. حزام التدفئة قد يجعل يتقلص المادي وبالتحديد
سيتم تغيير معدل استطالة تصميم.
• يسمح دائما حزام تنظيف للهواء يجف طبيعيا.
• ودائما تلف المجالس الفرعية لتسخير حزام استبدال قبل استخدام حزام تسخير مرة أخرى.
• تعديل أبدا، تفكيك أو إصلاح حزام من نفسك.
أبدا تنظيف تسخير سباق مع المذيبات الكيميائية أو منظف الرذاذ.
حزام مشبك أو العلب أضعفته المذيبات أو المواد الكيميائية قد تفشل خلال حادث وحدة
قد تحدث إصابات أو الوفاة.
• أي حزام تسخير التي تم استخدامها أثناء وقوع حادث غير صالحة للاستخدام ويجب استبداله.
• مواصلة أبدا لاستخدام حزام تسخير التي كانت قيد الاستخدام أثناء وقوع حادث. استبداله على الفور.
• تتطلب FIA والمعاقبة غيرها من السلطات ان مفتشي قطع تسخير السباقات، أو قطع التسميات قبالة
سباق تسخير، بعد وقوع حادث.
• تفقد دائما كل مراس عن الأضرار مثل التشوهات أو الشقوق، بعد وقوع حادث.
• اتبع بدقة توصيات السيارة أو لفة قفص الشركة المصنعة إذا يجب أن يكون إصلاح
لزم الأمر.
• لا إعادة استخدام حزام تسخير التي كانت في وقوع حادث من أي نوع. حزام يمكن أن تفشل في لاحقة
حادث تسبب إصابات خطيرة أو الوفاة. -
Ο χρήστης APR έγραψε:
:lol: Γιαννη μην το παμε τοσο ψηλα , γιατι η επομενη ερωτηση μπορει να ειναι ...οταν ο οδηγος εχει κτυπησει μια φασολαδιτσα και ζοριστει στην Φτερη , η φορμα και τα υποιλοιπα θα εξακολουθουν να ειναι πυριμαχα ?Ετσι οπως δειχνουν οι αποψεις σας , τα πραγματα οντως ειναι καπου στην μεση .... αλλα αυτη την , προσωπικα την βλεπω εκει που εχει μπει ηδη το χρονικο οριο των ελληνικων τεχνικων κανονισμων !
**Αρα ** δεν βλεπω και τον λογο να αλλαξει κατι , αφου συμφωνειτε ολοι εκτος απ'τον Αλεξανδρο !
Κυριε Χρηστο μας και ο Αλεξανδρος ειπε οτι δεν εχει προβλημα της παρατασης αλλα τον ενοχλει το ποσο απολυτος ειναι καποιος χωρις να εξεταζει ή μαλλον χωρις να ξερει ακριβως τι γινεται.
Γιαννη για να το λεει ο κατασκευαστης κατι θα ξερει παραπανω. Απο την αλλη αν δεν εμπιστευεσαι τον κατασκευαστη διαβασε τον ανεξαρτητο αυστραλεζικο οργανισμο για την ασφαλεια που εκανε την δοκιμη για τις ζωνες και εδωσε 5 χρονια παραταση μετα την ληξη των ζωνων οσο αυτες ειναι σε καλη κατασταση (κοινος ελεγχοντε) για το εθνικο τους πρωταθλημα. Αλλα βεβαια μπορεις να δεις και την αποφαση του SFI της αμερικης που τους βαζει να τις αλλαζουν καθε 2 χρονια (κοινως ουτε καν στην 5αετια που λεει ο κατασκευαστης).
Οπως ειπα πολλες φορες πιο πανω. Εγω και ο scn μπορει να ειμαστε σχολαστικοι και να προσεχουμε τον εξοπλισμο μας. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι το κανουν ολοι. Οποτε αυτο ισως και να ειναι το μεσω χρονικο διαστημα που προτινει ο κατασκευαστης....Nass sukhran για την μεταφραση.
Εσυ σαν τεχνικος εφορος και πιο αρμοδιος τι γνωμη εχεις? -
Η γνώμη μου είναι ότι η διάρκεια ζωής είναι εκεί for a reason που λέτε και στο Ντουμπάι και ναι, τα σύνθετα υλικά όντως γερνάνε και με την επίδραση του ήλιου και του περιβάλλοντος αλλά και λόγω χρήσης, π.χ τάσεις και κραδασμούς (για παράδειγμα το κέβλαρ 'ξεχειλώνει' και το έχω δει πολλάκις με τα μάτια μου σε εφαρμογές ιστιοπλοϊας, όπως πανιά και σχοινιά).
Αν λοιπόν ΜΟΝΑΔΙΚΗ προτεραιότητα είναι η ασφάλεια τότε αναμφίβολα δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουμε τους χρόνους, που ορίζουν οι κατασκευαστές. 'Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο'.
Από την άλλη συμφωνώ ότι πολλές φορές η FIA έχει την τάση να είναι υπερσυντηρητική στα πρότυπά της σε ό,τι αφορά διάρκειες ζωής, είτε λόγω νοοτροπίας-φιλοσοφίας, είτε, θα πουν οι πιο συνωμοσιολόγοι, επειδή τα 'χει κάνει 'πλακάκια' με τους εκάστοτε κατασκευαστές.
Και φυσικά, δυστυχώς η ασφάλεια μπορεί να είναι κορυφαία προτεραιότητα αλλά δεν είναι μοναδική, για να έχουμε ασφαλείς αγώνες πρέπει να έχουμε αγώνες. Και με τις τιμές των ειδών ασφαλείας η σε εθνικό επίπεδο επέκταση της διάρκειας ζωής (με απαραίτητη προϋπόθεση το σοβαρό έλεγχο από τεχνικούς εφόρους, το οποίο βέβαια ισχύει ανεξαρτήτως ηλικίας) είναι ένας αναγκαίος συμβιβασμός, τον οποίο όμως κάνουμε κάπως σε wishful thinking mode, χωρίς να έχουμε τον 'μη καταστροφικό' τρόπο (να πάρουμε (πολλές) ζώνες και (πολλά) καθίσματα 5ετίας και 10ετίας και να πάμε σε ένα εργαστήριο όπως το MIRA και να βαράμε dummies σε τοίχους... ΟΚ ) να διαπιστώσουμε ότι δεν κάνουμε υπερβολικά σοβαρές υποχωρήσεις στον τομέα της ασφάλειας, προκειμένου να έχουμε αγώνες.
Οπότε η γνώμη μου είναι 'ναι στην παράταση' αλλά σε προσωπικό επίπεδο με ένα 'σφίξιμο στην καρδιά' και πάντα με την προϋπόθεση ότι γίνεται σοβαρή δουλειά σε επίπεδο ελέγχων (έχω κόψει ετικέττες από ζώνες αλλά νομίζω πρέπει να είμαι από τους λίγους...)
-
Thanks nass.
-
Mμμμμμ τετοιες μεταφρασεις να σου κανω κι εγω ....迪克蓝色红色方框!
-
Αλεξ ελπιζω να μην εχεις βαλει οδηγιες τοποθέτησης ΖU-23 σε καροτσα Hilux...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Αλεξ ελπιζω να μην εχεις βαλει οδηγιες τοποθέτησης ΖU-23 σε καροτσα Hilux...Με καταλαβες ρε Johann....
Παντως ειναι βαση FIA για τα επομενα 5 χρονια. -
- Σύμφωνα με το βιβλίο Mechanics of Composite Materials (Μηχανική συνθετικών υλικών) του M. M. Martirosyan, έκδοση 1985, ισχύει το εξής συμπέρασμα που προέκυψε από δοκιμές σε υλικά φάιμπεργκλας:
The age strength coefficient of fiberglass plastics is the ratio of the current strength of the material to the initial strength, and this ratio did not have any values below 1 over 20 years. The strength increases during the first 3 years, then decreases, but only decreases to the initial value at the end of aging for 20 years.
Μετάφραση: Ο συντελεστής αντοχής σε γήρανση των πλαστικών φάιμπεργκλας είναι η αναλογία της τρέχουσας αντοχής του υλικού προς την αρχική αντοχή και αυτή η αναλογία δεν είχε τιμές κάτω από 1 επί 20 χρόνια. Η αντοχή αυξάνεται τα πρώτα 3 χρόνια (σημ. μεταφραστή: αν και το γνώριζα από εκείνον το χημικό μηχανικό, αρχικά δεν ήθελα να το γράψω γιατί θα με βρίζατε όλοι εδώ μέσα, αλλά τελικά με αναγκάζετε), μετά μειώνεται, αλλά μειώνεται μόνο στην αρχική τιμή στο τέλος της γήρασνης των 20 ετών.
Νομίζω ότι μετά απ' αυτό πρέπει να τελειώσει κάθε κουβέντα περί 5ετίας καθισμάτων, εκτός αν θέλετε να παραθέσω και τα διαγράμματα γήρανσης για το σίδερο και να γίνουμε ακόμα πιο γελοίοι που το συζητάμε.
Αν τα κεβλάρινα καθίσματα (για τα οποία δεν έχω γνώση) γερνάνε, τότε αυτοί που πληρώνουν χιλιάρικα για αυτά ας υποστούν τις ανάλογες ημερομηνίες λήξεις. Αλλά στα fiberglass και τα σιδερένια που αγοράζουν σχεδόν όλοι οι ερασιτέχνες πλην των πολύ ματσωμένων, το θέμα ξεπερνά τα όρια του παραλόγου.-
Δεν πήρα απάντηση σε κανένα από τα 4 ερωτήματα που έθεσα.
-
Ειδικά για το Snell επιμένω στο ερώτημα που αφορά την ουσία. Και αναφέρω το δικό μου προσωπικό παράδειγμα όπου το 2010 αγόρασα ένα κράνος Snell2005 και λίγους μήνες αργότερα έμαθα ότι αυτό θα πάψει να χρησιμοποιείται στο τέλος του 2018 μόνο και μόνο επειδή βγήκαν νέα κράνη με 'νέα' προδιαγραφή στην οποία η μόνη αλλαγή είναι ότι το εσωτερικό ύφασμα είναι μεγαλύτερης αντοχής στη φωτιά. Η άποψή μου είναι ότι για τόσο γελοίο λόγο θα έπρεπε να υπάρχει κανονισμός που να επιτρέπει το Snell2005 πολύ περισσότερο από το χρόνο που δίνει αυτός ο οργανισμός τυποποίησης.
-
Το κείμενο που αναφέρει ο Hannibal πιο πάνω δίνει οδηγίες χρήσης, αλλά πουθενά από αυτές τις οδηγίες δεν προκύπτει κάτι που να περιορίζει το χρόνο ζωής των ζωνών στα 5 χρόνια. Δέχομαι την αναφορά του Hannibal στις δοκιμές που γίνανε. Αν, όμως, είναι έτσι, δηλαδή κόβονται ζώνες 2 ετών, τότε το πρόβλημα είναι με τις ίδιες της ζώνες και το κέβλαρ. Οι παλιότεροι ιμάντες ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ μετά από 5 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, αναμένω να μου αναφερθεί έστω και μια περίπτωση ατυχήματος όπου κόπηκαν οι ζώνες. Γνωρίζω 2 ατυχήματα όπου υπήρξε σωματική βλάβη λόγω ζημιάς στις βάσεις των καθισμάτων (το πιο ευπαθές σημείο βάσει στατιστικής, στο οποίο μόλις πρόσφατα δόθηκε κάποια προσοχή καθώς εκεί δεν έχει 'κονόμα' από μεγάλες εταιρίες), αλλά ατυχήματα όπου έσπασαν οι ζώνες όχι.
-
Συμφωνώ απόλυτα να αφαιρούνται τα ταμπελάκια από τις ζώνες και τα καθίσματα μετά από σοβαρά ατυχήματα (όχι, βέβαια, σε εξόδους όπου απλώς στράβωσε ένα ακρόμπαρο). Για μένα αυτό επιβάλλεται να εφαρμοστεί χθες.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
- Σύμφωνα με το βιβλίο Mechanics of Composite Materials (Μηχανική συνθετικών υλικών) του M. M. Martirosyan, έκδοση 1985, ισχύει το εξής συμπέρασμα που προέκυψε από δοκιμές σε υλικά φάιμπεργκλας:
The age strength coefficient of fiberglass plastics is the ratio of the current strength of the material to the initial strength, and this ratio did not have any values below 1 over 20 years. The strength increases during the first 3 years, then decreases, but only decreases to the initial value at the end of aging for 20 years.
Μετάφραση: Ο συντελεστής αντοχής σε γήρανση των πλαστικών φάιμπεργκλας είναι η αναλογία της τρέχουσας αντοχής του υλικού προς την αρχική αντοχή και αυτή η αναλογία δεν είχε τιμές κάτω από 1 επί 20 χρόνια. Η αντοχή αυξάνεται τα πρώτα 3 χρόνια (σημ. μεταφραστή: αν και το γνώριζα από εκείνον το χημικό μηχανικό, αρχικά δεν ήθελα να το γράψω γιατί θα με βρίζατε όλοι εδώ μέσα, αλλά τελικά με αναγκάζετε), μετά μειώνεται, αλλά μειώνεται μόνο στην αρχική τιμή στο τέλος της γήρασνης των 20 ετών.
Νομίζω ότι μετά απ' αυτό πρέπει να τελειώσει κάθε κουβέντα περί 5ετίας καθισμάτων, εκτός αν θέλετε να παραθέσω και τα διαγράμματα γήρανσης για το σίδερο και να γίνουμε ακόμα πιο γελοίοι που το συζητάμε.
Αν τα κεβλάρινα καθίσματα (για τα οποία δεν έχω γνώση) γερνάνε, τότε αυτοί που πληρώνουν χιλιάρικα για αυτά ας υποστούν τις ανάλογες ημερομηνίες λήξεις. Αλλά στα fiberglass και τα σιδερένια που αγοράζουν σχεδόν όλοι οι ερασιτέχνες πλην των πολύ ματσωμένων, το θέμα ξεπερνά τα όρια του παραλόγου.-
Δεν πήρα απάντηση σε κανένα από τα 4 ερωτήματα που έθεσα.
-
Ειδικά για το Snell επιμένω στο ερώτημα που αφορά την ουσία. Και αναφέρω το δικό μου προσωπικό παράδειγμα όπου το 2010 αγόρασα ένα κράνος Snell2005 και λίγους μήνες αργότερα έμαθα ότι αυτό θα πάψει να χρησιμοποιείται στο τέλος του 2018 μόνο και μόνο επειδή βγήκαν νέα κράνη με 'νέα' προδιαγραφή στην οποία η μόνη αλλαγή είναι ότι το εσωτερικό ύφασμα είναι μεγαλύτερης αντοχής στη φωτιά. Η άποψή μου είναι ότι για τόσο γελοίο λόγο θα έπρεπε να υπάρχει κανονισμός που να επιτρέπει το Snell2005 πολύ περισσότερο από το χρόνο που δίνει αυτός ο οργανισμός τυποποίησης.
-
Το κείμενο που αναφέρει ο Hannibal πιο πάνω δίνει οδηγίες χρήσης, αλλά πουθενά από αυτές τις οδηγίες δεν προκύπτει κάτι που να περιορίζει το χρόνο ζωής των ζωνών στα 5 χρόνια. Δέχομαι την αναφορά του Hannibal στις δοκιμές που γίνανε. Αν, όμως, είναι έτσι, δηλαδή κόβονται ζώνες 2 ετών, τότε το πρόβλημα είναι με τις ίδιες της ζώνες και το κέβλαρ. Οι παλιότεροι ιμάντες ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ μετά από 5 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, αναμένω να μου αναφερθεί έστω και μια περίπτωση ατυχήματος όπου κόπηκαν οι ζώνες. Γνωρίζω 2 ατυχήματα όπου υπήρξε σωματική βλάβη λόγω ζημιάς στις βάσεις των καθισμάτων (το πιο ευπαθές σημείο βάσει στατιστικής, στο οποίο μόλις πρόσφατα δόθηκε κάποια προσοχή καθώς εκεί δεν έχει 'κονόμα' από μεγάλες εταιρίες), αλλά ατυχήματα όπου έσπασαν οι ζώνες όχι.
-
Συμφωνώ απόλυτα να αφαιρούνται τα ταμπελάκια από τις ζώνες και τα καθίσματα μετά από σοβαρά ατυχήματα (όχι, βέβαια, σε εξόδους όπου απλώς στράβωσε ένα ακρόμπαρο). Για μένα αυτό επιβάλλεται να εφαρμοστεί χθες.
Με πολλη προσοχη παρακολουθω την συζητηση σας και θελω να προσθεσω στην τελευταια σου προταση, οτι σε περιπτωση μεγαλου ατυχηματος, δεν πρεπει να αφαιρουνται τα ταμπελακια αλλα να κοβονται οι ζωνες επι τοπου. Οσο αφορα τα καθισματα, θα πρεπει με καποιο τροπο να μαρκάρονται ωστε να μην ξαναχρησιμοποιηθουν. Εγω εχω αλλαξει κρανος του Αρη, επειδη απο τα νευρα του μετα απο μια αδικη εγκαταλειψη το εριξε στο πισω παρμπριζ και το εσπασε (το παρμπριζ) και μην ξεροντας εαν εχει χτυπησει και στο cage, πηρα την αποφαση να το αλλαξω.
Μετά το σοβαροτατο ατυχημα μας με το Punto S2000 στο Παλαδιο του 2008, παρ'ολο που το αυτοκινητο δεν ηταν δικο μας και σιγουρα δεν θα ξανατρεχαμε με αυτο, στο νοσοκομειο ζητησα την δεσμευση των Ιταλων που ηρθαν να μας δουν, οτι θα αλλαξουν ζωνες και καθισματα !!!Φιλικα,
'el-em'
-
Το (3) το εχω πει κι εγω, με μια ακομα διαδικασια.
Αυτη της αποστολης μαιλ η φαξ στην ομαε ΚΑΙ οταν παει στο συνεργειο - για οσα δε θελουν ντε και καλα τρειλερ (αλλος 'πονος' αυτος) και οποιος συληφθει παρανομων μια προυδοποιηση στη δευτερη απωλεια δικαιοματος αγ. πινακιδων εφορου ζωης οδηγου και συγκαινων αλλα ΚΑΙ του σασι -
Όλα πλέον κύριε Χρήστο είναι πληροφορική και δεν αναφέρομαι στα φατσομπούκια τουίτερ κλπ.
δεν συμφωνείτε ότι μπορεί να πάει μπροστά και το άθλημα με την χρήση της στο γραφειοκρατικό και διαδικαστικό επίπεδο? Στο επίπεδο προετοιμασίας και αγωνιστικού μια χαρα παίζει (εγκέφαλοι τηλεμετρίες, data loggers).ΓΙα τις ποδιές safari δεν ξέρω, μπορεί να τα χώνει και η Dupont και σίγουρα το carbon δεν κάνει για να τρώει κροκάλα (απο το κοπάνημα αρχίζει η αποστροματοποίηση του) Για τα υλικά εγώ κάπου εδώ εγκαταλείπω γιατί η γνώσεις μου είναι και περιορισμένες και αυτά που θυμάμαι όπως έγραψα παραπάνω μπορεί και να έχουν καταριφθεί. Προσωπικά δεν θα πλήρωνα το premium του carbon, ωραίο είνια για πουλμουρ σε ταμπλο πόρτες κλπ αλλά καλύτερα να τα κάνουμε αγώνες
Πάντως ότι και να γίνει θα πρέπει να γίνει και μια μελέτη το πως το οποιοδήποτε σύστημα θα μπορούσε να διαβληθεί ώστε να προβλευθούν απο την αρχή τα αντίστοιχα μέτρα και να κλείνουν οι πίσω πόρτες.
Και μόνο το ότι το συζητάμε και υπάρχει προοπτική είναι ωραίο
-
Ο χρήστης john skandalis έγραψε:
Όλα πλέον κύριε Χρήστο είναι πληροφορική και δεν αναφέρομαι στα φατσομπούκια τουίτερ κλπ.
δεν συμφωνείτε ότι μπορεί να πάει μπροστά και το άθλημα με την χρήση της στο γραφειοκρατικό και διαδικαστικό επίπεδο? Στο επίπεδο προετοιμασίας και αγωνιστικού μια χαρα παίζει (εγκέφαλοι τηλεμετρίες, data loggers).
...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................Και μόνο το ότι το συζητάμε και υπάρχει προοπτική είναι ωραίο
Ολα πλεον ειναι πληροφορικη ...... αγαπητε μου 'john skandalis' που δυστυχως δεν υπαρχουν και παααααρα πολλοι ωστε να ικανοποιουν τακτικες που θα μπορουσε ο Nass π.χ. να εφαρμοσει στο σπορ μας ωστε να απλουστευτουν τα περισσοτερα θεματα του .
Δεν βλεπω ομως να εδω , ενω ξερω οτι εχετε τα φοντα και την ορεξη να φτιαχτει κατι καλο για το μελλον .
Σας ειπα , οτι υπαρχει ορεξη στην νεα ηγεσια , και περιμενουν εξυπνες , απλες μεταρυθμιστικες αλλαγες σε ολα τα επιπεδα του αθληματος που θα μπορουσαν να γινουν . -
Γιατι δεν βλεπουμε και τετοια αγωνιστικα να τρεχουν συχνα εως ποτε στον τοπο μας ?
Γιατι πρωτα απ'ολα με τα γνησια ομολογκε ανταλλακτικα τους ηταν ονειρο απατηλο ακομα και προ κρισης !
Με ποσα ευρωπουλα αγοραζεις σημερα ενα τετοιο στην απλη ιχ μορφη του ? σχεδον τσαμπα .
Αυτα , ακομα και στην πλουσια Γαλλια ετρεχαν και τρεχουν στην κατηγορια F2000 και ειχαν οτι ανταλλακτικα θα μπορουσαν να βρουν φτηνα η να φιαξουν στον φιλο τους τορναδορο και στον !
συνεχιζεται ...............................................
-
Δεν ......βλεπω να το πιασατε το υπονοουμενο !
-
Και τα ' μαϊμού ' νόμιμα δηλαδή ;
Νομιμοποίηση αυθαιρέτων ή ανάπτυξη του χορού άνοιγμα νέων οριζόντων ; -
Ο χρήστης alemitsakos έγραψε:
Και τα ' μαϊμού ' νόμιμα δηλαδή ;
Νομιμοποίηση αυθαιρέτων ή ανάπτυξη του χορού άνοιγμα νέων οριζόντων ;Μαλλον για το τελευταιο προκειται !
Ετσι κι αλλοιως , κυκλοφορουν δεκαδες με οτι του εχει κατσει στο μυαλο του καθε γκαζοφονια , και παει στα τρακντεις μονο και μονο (οπως λεει) , γιατι δεν κατατασεται πουθενα το του , στους κανονισμους μας !
Ουσιαστικα , δεν ηταν ουτε γκρουπ Ν ουτε Α ,ουτε Α με vk , και δεν μπορει να παει στο Ε για καποια χρονια ...........ωστε να χρησιμοποιησει τις ελευθεριες του ,και να μπορει να τρεχει οπως ειναι !
Θα επρεπε να μπορει ?
-
Θα έπρεπε, στην ΕΕ ώστε με την ΕΑ & ΕΝ να συνεχίσει να ζει η Α και Ν.
-
Ωπως ειναι γνωστον , στους αγωνιζομενους κυριως , ενας τυπος αυτοκινητου που ενα εργοστασιο , διατηρει την ισχυ του 11 χρονια ! Φυσικα εχει το δικαιωμα να συνεχισει - ανανεωσει την ομολογκασιον αν το εργοστασιο ενδιαφερεται για το μοντελο αυτο .
Πριν καποια χρονια , για την μετα την ληξη της ομολ/σιον κατατασονταν τα αγωνιστικα μας στην κατηγορια Ε , στην οποια δεν επιτρεποταν σοβαρες αλλαγες περαν των κανονισμων της ομαδας Α , δηλαδη αν δεν διεθετες χρηματα οταν ετρεχες στην Ν (στην εποχη του) ηταν εντελως παραλογο να διαθεσεις αυτα τα χρηματα για ενα αγωνιστικο , που λιγες φορες θα ειχε την ικανοποιηση αναλογα με τα χρηματα που θα εδινες για τα ομολογκε ανταλλακτικα του .Εμπαιναν λοιπον στις αποθηκες τα περισσοτερα η γινονταν ιχ και εξαφανιζονταν .
Αργοτερα ,για να διορθωθει η φραπεδια , ειδαμε και παθαμε να πειστουν οι υπευθυνοι οτι πρεπει να φτιαχτει μια κατηγορια με τα ληγμενα τουλαχιστον ,( γιατι καποιοι επεμεναν απο τοτε για μια αντιστοιχη f2000 των κουτοφραγκων που ειχε γεμισει τα Γαλλικα πρωταθλημαατα) που να μπορουν με φτηνες λησεις να φτιαχτουν και να ειναι αξιομαχα πολλα μοντελα .Εγινε λοιπον η ΕΕ ! μπορειτε εσεις να πητε αν αξιζε η οχι αυτη η κατηγορια , που παραλιγο ο Αλεξανδρος ο μεγας να την ειχε εξαφανισει γιατι οπως πιστευε οτι ολοι οι Ελληνες θα μπορουσαν η επρεπε να εχουν ενα αγωνιστκο σαν τα δικα του να τρεχουν (πολυ θα θελαμε ολοι , αλλα ...... ).
Κι αυτη η κατηγορια ομως ειχε τα μειονεκτηματα της , και πρωτα απ'ολα οτι δεν μπορουσε να εχει τις ελευθεριες οποιοδηποτε αυτοκινητο εληγε η ομολογκασιν του παρα μονον απο καποια ημερομηνια ...........
Εφθασε το 2014 για να πρεπει επι τελους να μπει μια λογικη ταξη σε ολες αυτες τις ..... και σε λιγες ημερες θα μπορειτε να διαβαζετε με **την μεγαλυτερη απλουστευση ** που εχει γινει μεχρι τωρα , τους νεους (οχι σε νεοτερισμους για εκπληξεις ) κανονισμους που βασιζοντε ΚΥΡΙΩΣ πανω στην λογικη και στις απαιτησεις των των Ελληνων αγωνιζομενων .
Ερχοντε στην ωρα τους ....................
Υ'Γ. Προσωπικα με πειραζει που δεν εχουν ενδιαφερθει και δυο τρια ατομα απ'τον χωρο των Ιστορικων , ωστε να μπει μια ταξη για τα επομενα 5 τουλαχιστον χρονια κι εκει .
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON