-
Δεν νομιζω οτι αν αγορασεις χυμα κρασι απ τον παραγωγο η απο μαγαζια που πουλανε κρασι θα ειναι κακης ποιοτητας. Κακης ποιοτητας χυμα κυκλοφορει σε εστιατορια, μεζεδοπωλεια που αυτο που σερβιρουν ειναι το χειροτερο κρασι που υπαρχει.
Ο παραγωγος που ειχα αναφερει πριν καποιες σελιδες δινει το κρασι του και σε πλαστικο μπουκαλι και σε χαρτινο 'βαρελακι' σε σουπερ μαρκετ και σε εστιατορια - ταβερνες. Το δινει με την επωνυμια του και με την ιδια ετικετα που πουλαει το εμφιαλωμενο σε γυαλινο μπουκαλι. Το αρθρο νομιζω ακολουθει τη γενικη αντιληψη του Ελληνα που θελει να τα ισοπεδωσει ολα.
-
Στο #8 Αυτα δεν λέει το άρθρο;
-
Ναι αλλο το γενικοτερο στυλ του αρθρου περναει μια γραμμη (αυτο τουλαχιστον καταλαβα εγω) οτι αυτα αποτελουν εξαιρεση.
Και να πω πιο ειναι το σοβαροτερο προβλημα του κρασιου. Οτι το εμφιαλωμενο κρασι στην ταβερνα, στο εστιατοριο, στα wine bars αποτελει ειδος πολυτελειας. Αν το προσφεραν σε μια πολυ λογικη τιμη τοτε η αναγκη για καλο εμφιαλωμενο κρασι θα αυξανοταν και ο παραγωγος θα ειχε καλυτερη παραγωγη. Δεν μπορει να πουλαει ο οινοποιος 4 ευρω τη φιαλη και να μου την βαζει ο εστιατορας 16 ευρω πχ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μπουρδολογίας το ανάγνωσμα για το χύμα και το εμφιαλωμένο κρασί.καλά δεν καταλάβατε οτι το άρθρο είναι 'πληρωμένο'??? Γιατί δεν μας λέει για το εμφιαλωμένο οπαπ,που μόνο οπαπ δεν έχει μέσα,απο κάποιους μεγάλους οινοποιούς???
-
Αφου ξέρεις γιατί δεν πάς να κάνεις μια καταγγελία
-
καταγγελία!!! που και σε ποιόν?? Αν ψάξεις λίγο τις προηγούμενες σελίδες, θα πάρεις μια ιδέα για το τι επικρατεί σε αυτο που λέγεται, κρασί στην Ελλάδα.Εδώ υπάρχουν επώνυμες καταγγελείες και δεν ασχολούνται καθόλου,εμένα θα ακούσουν??
-
Στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης προφανώς. Αμα έκανες και σε γράψανε οκ να το δεχτώ αλλα 'έκανε ο άλλος επώνυμα και δεν εγινε τίποτα', 'δεν τους πιάνει κανείς', 'είναι και αυτοί στο κόλπο', 'άκουσα απο γνωστό γνωστού' μου ακούγονται μαλακίες ολκής.
-
To άρθρο είναι του ποδαριού παρά τις κάμποσες αλήθειες που αναφέρει, και μόνο που ξεκινάει με τον αφορισμό που τσουβαλιάζει όλα τα χύμα κρασιά στην κατηγορία των ανάξιων κριτικής ενώ τα εμφιαλωμένα είναι γαμάουα αρκεί.
Το πρώτο και το τρίτο σχόλιο των αναγνωστών είναι πολύ πετυχημένα, αν και όχι τα μόνα. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης προφανώς. Αμα έκανες και σε γράψανε οκ να το δεχτώ αλλα 'έκανε ο άλλος επώνυμα και δεν εγινε τίποτα', 'δεν τους πιάνει κανείς', 'είναι και αυτοί στο κόλπο', 'άκουσα απο γνωστό γνωστού' μου ακούγονται μαλακίες ολκής.Σε ποιο υπουργείο είπες?? Οχι μόνο στο υπουργείο αλλα επώνυμη σε σδοε,διευθυνση γεωργείας,περιφέρεια και παει λέγοντας.Τους ίδρωσε το αυτί και τους δάκρυσε το μάτι,κοινώς,απο λόγια άλλο τίποτα,απο πράξεις 0. Συμπέρασμα,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Γιαυτό και οι παραγωγοί έχουν πλέον αρχίσει και εγκαταλείπουν-παραμελούν τα κτηματα.Και αν έχει κρατηθεί λίγο οι κατάσταση στην περιοχή μας,είναι που υπάρχει και ο συνετερισμός,αλιώς θα μας είχαν ισοπεδώσει οι μεγάλοι.
-
Η ερώτηση είναι. Εχει ο ΕΛιμπάν τη γευστική παλέτα για να αξιολογήσει ενα κρασί
Και τι ποιοτικούς έλεγχους έχει περάσει το κρασι που πατούσε ο ξάδερφος με τα 5 εκ νύχια στο πόδι στην υπόγα στου χουριό
Το πρώτο και τρίτο σχόλιο στο site είναι ΓΝΩΣΤΕΣ μπσαγμένοι χαλαρά. Θα μπορούσε να είναι 'εχω οδηγήσει το σαξο του Κατουρημένου και πατάει και φεράρι εντζο να ουμε' σε κανγκουροσιτε.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Η ερώτηση είναι. Εχει ο ΕΛιμπάν τη γευστική παλέτα για να αξιολογήσει ενα κρασίΚαι τι ποιοτικούς έλεγχους έχει περάσει το κρασι που πατούσε ο ξάδερφος με τα 5 εκ νύχια στο πόδι στην υπόγα στου χουριό
Το πρώτο και τρίτο σχόλιο στο site είναι ΓΝΩΣΤΕΣ μπσαγμένοι χαλαρά. Θα μπορούσε να είναι 'εχω οδηγήσει το σαξο του Κατουρημένου και πατάει και φεράρι εντζο να ουμε' σε κανγκουροσιτε.
Τι αηδιες ειναι αυτες που γραφεις,ελεος.
Το καλο κρασι ειναι καλο κρασι ανεξαρτητα απο το να ειναι εμφιαλωμενο ή χυμα.
Προσωπικα τα περισσοτερα χυμα που εχω αγορασει απο ψιλικαντζιδικα και καβες ,ειναι μαπα .
Επισης πολλα εμφιαλωμενα ,τα γυαλινα με τον φελο,ειναι αδιαφορα εως και μαπες.Θα πρεπει να πληρωσεις αρκετα για να πιεις καλο κρασι εμφιαλωμενο.
Εαν θελουμε να μιλαμε για καλο,γνησιο κρασι και οχι χημεια, τοτε μονο απο ανθρωπους που φτιαχνουν κρασι για προσωπικη χρηση και οχι για εμποριο.
Οχι οτι εκει θα βρεις παντα καλο γευστικο κρασι,απλα θα ξερεις οτι ειναι καθαρο και αν τυχει και πετυχει,τοτε θα νιωσεις την καρδια σου να παλλεται.Και τελος για να ξερεις ,τα παλια χρονια που πατουσαν το κρασι με τα ποδια ,τα επλενα πριν .
Δεν ηταν τοσο βρωμιαρηδες οσο νομιζεις και τα κρασια τους ηταν πολυ πιο αγνα απτα σημερινα,που εχουν ενα σωρο σκατα μεσα ,που μονο σταφυλι δεν μυριζουν. -
Και μιας και το εφερε η κουβεντα.
Το κρασι που μαρεσει περισσοτερο ειναι το μπρουσκο κοκκινο,αλλα δυστυχως δεν το βρισκω πλεον.
Περιοριζομαι σε ροζε που μου δινει ενας γνωστος μου(πολυ ωραιο κρασι φτιαχνει και περιμενω πως και πως να ανοιξει το βαρελι σε λιγες μερες)και ρετσινα που ειναι γλυκοπιοτη .
Ολα σπιτικα . -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Τι αηδιες ειναι αυτες που γραφεις,ελεος.
Το καλο κρασι ειναι καλο κρασι ανεξαρτητα απο το να ειναι εμφιαλωμενο ή χυμα.
Προσωπικα τα περισσοτερα χυμα που εχω αγορασει απο ψιλικαντζιδικα και καβες ,ειναι μαπα .
Επισης πολλα εμφιαλωμενα ,τα γυαλινα με τον φελο,ειναι αδιαφορα εως και μαπες.Θα πρεπει να πληρωσεις αρκετα για να πιεις καλο κρασι εμφιαλωμενο.
Εαν θελουμε να μιλαμε για καλο,γνησιο κρασι και οχι χημεια, τοτε μονο απο ανθρωπους που φτιαχνουν κρασι για προσωπικη χρηση και οχι για εμποριο.
Οχι οτι εκει θα βρεις παντα καλο γευστικο κρασι,απλα θα ξερεις οτι ειναι καθαρο και αν τυχει και πετυχει,τοτε θα νιωσεις την καρδια σου να παλλεται.Και τελος για να ξερεις ,τα παλια χρονια που πατουσαν το κρασι με τα ποδια ,τα επλενα πριν .
Δεν ηταν τοσο βρωμιαρηδες οσο νομιζεις και τα κρασια τους ηταν πολυ πιο αγνα απτα σημερινα,που εχουν ενα σωρο σκατα μεσα ,που μονο σταφυλι δεν μυριζουν.Και μιας και το εφερε η κουβεντα.
Το κρασι που μαρεσει περισσοτερο ειναι το μπρουσκο κοκκινο,αλλα δυστυχως δεν το βρισκω πλεον.
Περιοριζομαι σε ροζε που μου δινει ενας γνωστος μου(πολυ ωραιο κρασι φτιαχνει και περιμενω πως και πως να ανοιξει το βαρελι σε λιγες μερες)και ρετσινα που ειναι γλυκοπιοτη .
Ολα σπιτικα .Φαίνεται ο connoisseur.
-
Πολύ ωραία κρασάκια και τα δυο της ΙΝΟ, και εξαιρετικά συμφέροντα, στην προσφορά 1+1:
Cabernet Sauvignon
Σαββατιανό -
Είπαμε να τηρήσουμε το έθιμο και φέτος. Αγοράστηκε λοίπον μια φιάλη Beaujolais nouveau στα 5 ευρώ χτές από τον παρακάτω ανεξάρτητο παραγωγό θα ανοιχτεί το επόμενο ΣΚ. Δεν ήταν το φτηνότερο αλλά παραμένει σε λογικά επίπεδα η τιμή του + την χαρά να μιλήσεις με ανθρώπους που εργάζονται στον συγκεκριμένο παραγωγό και για το τι ακριβώς παράγει και πώς το παράγει.
http://www.chateaudubluizard.fr/
Πρέπει να σκεφτώ με τι θα το συνοδέψω και να κανονίσω και μια βόλτα στην περιοχή κάποια στιγμή
@Sinanai
Τα INO δεν τα έχω και πολλή σε υπόληψη έχω ακούσει και ιστορίες για δράκους για την εν λόγω εταιρεία. -
Beaupsole nouveau est arrive
-
Νομίζω ότι σιγά σιγά θα μου κολλήσει κρασομικρόβιο....
Να κάνω μια αφελή ερώτηση; Όταν γράφει το μπουκάλι π.χ Grande Reserve Naoussa '03 - το 03 σε τι αναφέρεται; Στη χρονιά που τρυγήθηκαν τα σταφύλια ή στη χρονια που έγινε η εμφιάλωση;
-
Τρυγος
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Συνεπώς π.χ ένα λευκό του 2011 πρέπει να καταναλωθεί οπωσδήποτε φέτος μιας και δεν παλιώνει.
Ένα κόκκινο εσοδείας π.χ 2006 είναι οκ να καταναλωθεί τώρα; 2006 τρύγος + ωρίμανση στο βαρέλι + μπουκάλι
Τα γράφω σωστά;
-
Τις τελευταιες μερες εχω δοκιμασει Μαλαγουζια & Chateau Porto Karras που ειχα παρει απο τον Απριλιο που ανεβηκα Χαλκιδικη.
Μου αρεσαν πολυ και τα δυο!Τα συστηνω.
Κρασιά