-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Να αρχίσουμε να μαζεύουμε υπογραφές από τώρα μήπως και δεν έρθει Ευρώπη?ba δεν νομίζω, στο autocar μάλιστα διάβασα ότι πιθανόν θα το ονομάσουν celica για την ευρωπαϊκή αγορά
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Στην τελική, δείτε σήμερα πόσο όμορφο είναι σήμερα ένα 106R που έχει καταφέρει να κρατηθεί εργοστασιακόΥπάρχουν ακόμα εργοστασιακά;
Είχα μια συζήτηση με φίλους ότι η toyota δεν χρειάζεται σπορ αμάξι στην γκάμα της και ότι μια χαρά καταφέρνει πωλήσεις με τα υπάρχοντα 'πολιτικά' αμάξια. Εγώ είμαι κάθετος και πιστεύω και πως corolla να ονομαστεί πάλι μια χαρά πωλήσεις θα κάνει.
Παίζει να είναι ρατσιστικό σαν το miata όμως travelman
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Είχα μια συζήτηση με φίλους ότι **η toyota δεν χρειάζεται σπορ αμάξι στην γκάμα της **και ότι μια χαρά καταφέρνει πωλήσεις με τα υπάρχοντα 'πολιτικά' αμάξια. Εγώ είμαι κάθετος και πιστεύω και πως corolla να ονομαστεί πάλι μια χαρά πωλήσεις θα κάνει.
Φτύσατε τον κόρφο σας μετά αγαπητέ; Εδώ κάναμε αμάν να απαλλαγεί η εταιρεία στα υψηλά κλιμάκια από τόσους λογιστές και τώρα που ανέλαβε ο γκαζιάρης Toyoda san πάτε να τον ματιάσετε;
Σοβαρά τώρα. Σαφώς και χρειάζεται σπορ μοντέλα η Toyota. Όχι ένα, ούτε πάρα, πάρα πολλά με τρακόσιες εικοσιοκτώ παραλλαγές το καθένα.
Και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ρατσιστικό όσον αφορά τους σωματότυπους.
Απλώς από την ώρα που θα κυκλοφορήσει, τα τρακόσια αλογάκια θα είναι ψωμοτύρι.
Πολλά σοβαρά μαγαζιά στην Ιαπωνία, τρίβαν τα χέρια τους καιρό με δαύτην.
Το γέλιο βέβαια το μεγάλο θα πέσει εδώ, με τους πάσης φύσεως 'αισθητικούς' και μηχανολογικούς βελτιωτατζήδες.
Θέλει γνώσεις ο boxer για να τον σκαλίσεις και υπομονή, αγάπη και φράγκα για να τον συντηρήσειςΠράγματα ολωσδιόλου σε ανεπάρκεια σε αυτήν την χώρα.
-
Όχι εμένα, των άλλων να βιάσεις το χρυσόψαρο. Εγώ είμαι υπέρ ενός τέτοιου αυτοκινήτου στην γκάμα. Άντε μπας και δούμε καμία σοβαρή οδική συμπεριφορά πάνω από 90 χιλιόμετρα σε αμάξι των συγκεκριμένων σχιστομάτηδων γιατί μέχρι τώρα τραγουδάμε το 'Βαρκουυύλα στο γιαλοοοό...'
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
.... Άντε μπας και δούμε καμία σοβαρή οδική συμπεριφορά πάνω από 90 χιλιόμετρα σε αμάξι των συγκεκριμένων σχιστομάτηδων γιατί μέχρι τώρα τραγουδάμε το 'Βαρκουυύλα στο γιαλοοοό...'Δεν έχεις μπει τότε στην κατάλληλη Toyota, με σωστές επιλογές στην ανάρτηση της και ακόμα καλύτερα.. με τους κατάλληλους κινητήρες κάτω από το καπώ της.
Δηλαδή θα είχες πρόβλημα πλεύσης σε κανένα από αυτά; -
Δεν αντιλέγω αλλά κάτι της τωρινής χιλιετίας υπάρχει;
Το celica t230 έχει σταματήσει να παράγεται 4 χρόνια ενώ το mr2, 3. Είναι αρκετός χρόνος χωρίς να έχει καλύψει αυτό το κενό πιστεύω. Γι' αυτό και πιστεύω είναι ωραία είδηση το ft86 -
Ε, εντάξει. Θέλει αρκετή υπομονή με τους Ιάπωνες.
Θα την ξαναφτιάξουμε πάντως την γκάμα. -
μια κουβέντα είπε το παιδί,παρασύρθηκε,μην τον αποπαίρνεις
Έχει πάντως δίκιο οτι τα τελευταία χρόνια η Toyota έχει αμελήσει το σπορ
κομμάτι,πολύ περισσότερο Europe μεριά (JDM όλο και κάτι γίνεται).Θα μπορούσες να συμπληρώσεις και με κάποιο Altezza 3sge ( ) , Crown Athlete
ή και Mark X (το vertiga με supercharger θα είναι ). -
Καλημέρα φίλε Γιώργο. Όχι, δεν τον αποπήρα..αλίμονο
Πολλά μοντέλα μπορείς να συμπληρώσεις αλλά κολλάς σε κάποια εμπόδια.Η παγκόσμια πολιτική της εταιρείας μέχρι σήμερα και από τη στιγμή που αποφάσισε να αποσύρει το ΜR και την Celica.
Θέλεις λοιπόν σαν εταιρεία, να αλλάξεις σελίδα στην ιστορία σου και να ψαχτείς με υβριδικά συστήματα και εναλλακτικά καύσιμα. Μάλιστα και μπράβο θα έλεγα, που έχεις το θάρρος να το κάνεις. Υπ'όψιν και το ξέρεις εσύ τουλάχιστον πάρα πολύ καλά, πως σαν κατασκευαστής, έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ότι του κατέβει στο μυαλό και το κυριότερο, να μην απευθυνθεί σε κανέναν εξωτερικό προμηθευτή ούτε καν για τουρμπίνες και κομπρέσσορες.
Απόδειξη τρανή το LF-A, που όσο το μελετάω και διαβάζω για αυτό, τόσο περισσότερο εκτιμώ την προσπάθεια και εκείνο το ήρεμο πείσμα, που με έκαναν να αγαπήσω την Ιαπωνία γενικότερα και την Toyota ειδικότεραΈλα όμως που αυτή σου η πολιτική όπως βγήκε προς τα έξω, ήταν ακατανόητη σε πάρα πολύ κόσμο του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου.
Και ήταν ακατανόητη, γιατί προσπάθησε να την εφαρμόσει ταχύτατα χωρίς να είναι ο κόσμος σε θέση να την καταλάβει και κυρίως να πληρώσει το τίμημα της γρήγορης μετάβασης από τη μια τεχνολογία στην άλλη.Tου δείχνεις βέβαια τις δυνατότητες των υβριδικών (GS 450h, RX 400h, LS 600h) αλλά από την άλλη του λες την τιμή και παθαίνει εγκεφαλικό
Σε τέτοιες περιπτώσεις, γνώμη μου είναι πως πηγαίνεις σιγά σιγά και εξελίσεις κάποια πράγματα παράλληλα.
Προχωράς τα υβριδικά και τα εναλλακτικά καύσιμα (με όρους αυξάνω ιπποδύναμη, μειώνω τιμή, περνάω σε όλες τις καρότσες την τεχνολογία αυτή) αλλά συνεχίζεις να καλύπτεις και όλους αυτούς που παγκοσμίως σε έμαθαν και σε τίμησαν διαχρονικά για την LEVIN, για την Celica, για το MR, για το Altezza, για τη Supra και άλλα πολλά.
Δεν σβήνεις μονοκοντυλιά όλα αυτά τα μοντέλα, ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνεις αυτό και μάλιστα, μπορείς να έχεις ζεστό πάρα πολύ χρήμα στα ταμεία σου για να εξελίξεις αυτά που νομίζεις σαν εταιρεία.
Επικουρικά σε αυτά που λέω, έρχεται μια είδηση που διάβασα προχθές, στην οποία μίλαγε ο υπεύθυνος του R@D της Αμερικής και έλεγε πως σε ορίζοντα εικοσαετίας από σήμερα τα υβριδικά θα κατέχουν το 10% της αγοράς.
Και τότε ρε μαστόρια γιατί ξεβρακωθήκατε πριν δείτε τη θάλασσα;
Για αυτό το 10% παρατάς μια πορεία 40 χρόνων, και αφήνεις δικούς σου πελάτες να ψάχνονται τι θα πάρουν από άλλους κατασκευαστές;
Και καπάκι, πας και μπλέκεις στην περιπέτεια του κόσμου των λαμόγιων (aka F-1), χάνεις τρεις θάλασσες λεφτά, τσαλακώνεις και την εικόνα σου.Εδώ βέβαια μπορείς να μου πεις, πως ακριβώς στην δεκαετία που έγιναν αυτά κερδήθηκε και η πρωτιά στις παγκόσμιες πωλήσεις. Αν δεν με δέσμευαν οι κανόνες του φόρουμ, θα σου έλεγα που την γράφω την πρωτιά στις παγκόσμιες πωλήσεις ειδικά με τον τρόπο που ήρθε.
Να θυμίσω αν το ξέχασες;Πλακωθήκανε και χτίζανε εργοστάσια όπου βρίσκανε, γκάζωσαν τρελλά την παραγωγή με κόσμο ο οποίος δεν είχε εκπαιδευτεί επαρκώς στο σύστημα που δουλεύουν οι ιάπωνες στα ιαπωνικά εργοστάσια και αναγκαστικά, εμπιστεύθηκαν προμηθευτές υποσυστημάτων άλλους από αυτούς που χρησιμοποιούσαν μέχρι χθες γιατί απλώς οι χθεσινοί δεν προλάβαιναν.
Αποτέλεσμα; Πρωτιά μεν, προβλήματα ανήκουστα μέχρι χθες για Toyota, τα οποία κάπως καλύφθηκαν κάτω από τις μακροχρόνιες εγγυήσεις. Η ζημιά είχε γίνει όμως και το παραδέχθηκαν και οι ίδιοι. Έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ας ερχόταν η πρωτιά 5 χρόνια αργότερα. Δεν χάθηκε δα ο κόσμος.
Επίσης, όλα αυτά τα χαρωπά έγιναν με bean counters σε πολύ κρίσιμες θέσεις και έτσι έδεσε το γλυκό μια χαρά.Τέλος πάντων κεντρικά δείχνει κάτι να αλλάζει και μπορώ να σου πω πως τους εμπιστεύομαι απόλυτα όταν αποτυγχάνουν, διότι μετά ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να πετύχουν.
Άλλωστε, η μελέτη της αποτυχίας στην Ιαπωνία είναι επιστήμη. Κυριολεκτώ σε αυτό.Παιδί του πρώτου εμποδίου είναι το 2ο
Τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες, στις κατά τόπους κεντρικές αντιπροσωπείες.
Εξηγούμαι.Ζεις στην Ελλάδα και μαθαίνεις πως υπάρχει και κάποια TRD, η οποία βγάζει ενδιαφέροντα πραγματάκια για το αυτοκίνητό σου.Βγάζει μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ολόκληρα μοτέρ.
Πας λοιπόν σε μια αντιπροσωπεία, βρίσκεις τον κωδικό και παραγγέλνεις αυτό που θέλεις.
Από την ώρα λοιπόν που θα έρθει, βρες και άνθρωπο να στο βάλει απάνω και να στο ρυθμίσει γιατί αυτοί στην Toyota Hellas ούτε ξέρουν, ούτε ασχολήθηκαν ποτέ, ούτε και γουστάρουν να ασχοληθούν.
Είναι βέβαια εύκολο να το καταλάβει κανείς αυτό.Πιο εύκολα χειρίζεσαι τον σαραντάρη -πενηντάρη, που θέλει απλώς ένα καλό αυτοκίνητο να κάνει την δουλειά του, θα αλλάξεις λάδια- φίλτρα, θα πάει ταμείο και να μας ξανάρθεται, από τον 'παλαβό', τον απαιτητικό που έχει φράγκα να ρίξει στο αυτοκίνητο του αλλά προηγουμένως θα στα κάνει τσουρέκια με την καλή έννοια, ψάχνοντας την παραμικρή λεπτομέρεια σε ζητήματα ανάρτησης ή ζητήματα κινητήρα.
Στην Ελλάδα της ευκολίας βέβαια, αυτό επίσης είναι απολύτως κατανοητό.Σε χώρες που έχουν όρεξη για δουλειά, αυτά δεν υπάρχουν. Στο εξωτερικό, ιδίως Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Αγγλία, μαζί με την κεντρική αντιπροσωπεία υπάρχει και αυτή της TRD.
Εδώ, μόνο τους κωδικούς έχουμε και τα φράγκα σου θέλουμε. Πέραν τούτου, ουδένΕδώ ήθελα την μαμά Toyota να τους αναγκάσει, από τη στιγμή που παραγγέλνουν racing κωδικούς να έχουν και οργανωμένο τμήμα TRD.
Δεν έχεις κυρία Toyota Hellas όρεξη για τέτοια πράγματα; Κανένα πρόβλημα. Πούλα ελεύθερα Avensis, Auris, RAV και σια, αλλά από TRD δεν βλέπεις ούτε τάπα λαδιών. Αλλιώς, ρίξε φράγκα να εξυπηρετήσεις όλους αυτούς που θέλουν να μας τα ακουμπήσουν.Αυτό βέβαια απαιτεί επένδυση σε χρόνο, σε χρήμα, σε ανθρώπους, σε μισθούς. Πραγματάκια δηλαδή, που προκαλούν αλλεργία στους έλληνες πρώην μαντράδες που την είδαν ξαφνικά αντιπρόσωποι, αλλά και στην ευρισκόμενη χρόνια σε κατάσταση νιρβάνας κεντρική αντιπροσωπεία. Βλέπεις οι συνεχείς πρωτιές εδώ, συνδυάζονται με άραγμα και έλα μωρέ τώρα που θα ασχοληθούμε με το τι βγάζει η TRD. Άσε που θέλει και έξτρα γνώσεις και έξτρα αγάπη για αυτά τα πράγματα.
Ήθελα να γράψω και άλλα, αλλά από την μια είναι Κυριακή και λέω να πάω καμιά βόλτα, από την άλλη φτιάχνεται αρνάκι στο φούρνο και μου έχει σπάσει τη μύτη και τέλος, έχω βαρεθεί να τονίζω τα αυτονόητα ειδικά σε κάποιους από τους εν Ελλάδι εμπλεκόμενους με την Τoyota.
Kλείνω λοιπόν, με ένα μοντελάκι που μου άρεσε πολύ όταν το είδα και θα μου κάλυπτε απόλυτα τις μεταφορικές μου ανάγκες -μέχρι να βγουν τα υβριδικά που θέλω- ως άνθρωπος με οικογένεια και ανησυχίες οδηγικές ακόμα , αλλά βάσκανος μοίρα με αναγκάζει να μην το δω ποτέ στα μέρη μας ή και αν το έβλεπα, θα με κυνήγαγε η Μπιρμπίλη και τα τέλη της .
To μοτεράκι που φορεί είναι το 2GR-FZE με 323 αλογατάκια V6 3.5.
Καλό απόγευμα φίλε Γιώργο.
-
Επικουρικά σε αυτά που λέω, έρχεται μια είδηση που διάβασα προχθές, στην οποία μίλαγε ο υπεύθυνος του R@D της Αμερικής και έλεγε πως σε ορίζοντα εικοσαετίας από σήμερα τα υβριδικά θα κατέχουν το 10% της αγοράς.
Και τότε ρε μαστόρια γιατί ξεβρακωθήκατε πριν δείτε τη θάλασσα;
Για αυτό το 10% παρατάς μια πορεία 40 χρόνων, και αφήνεις δικούς σου πελάτες να ψάχνονται τι θα πάρουν από άλλους κατασκευαστές;
Και καπάκι, πας και μπλέκεις στην περιπέτεια του κόσμου των λαμόγιων (aka F-1), χάνεις τρεις θάλασσες λεφτά, τσαλακώνεις και την εικόνα σου.Για το πρώτο.
Ορθώς πράττει η εταιρεία. Το 10% της αγοράς, που μπορεί ειδικά για την Τουότα να είναι και 15 και 20 και 25% , είναι ΠΟΛΥ περισσότερο από το ποσοστό των σπορ μοντέλων που πούλησε διαχρονικώς η φίρμα ή που μπορεί να πουλήσει στο άμεσο μέλλον.
Άρα ορθώς επενδύει και προβάλλει τα υβριδικά στα οποία είναι μακράν ηγέτης.
Και κάτι για τους τυχόν ημιμαθείς που νομίζουν ότι 'η εταιρεία εξέλιξε τα υβριδικά επειδή είναι πίσω στα ντίζελ'. Το ποσοστό των ντίζελ στην Τουότα, στις ευρωπαικές πωλήσεις του segment C, είναι 50% , όσο ακριβώς και ο ευρωπαικός μέσος όρος, ενώ στο D είναι ακόμη μεγαλύτερος . Άρα τα υβριδικά τα εξέλιξε για να βγάλει όβολα και το πέτυχε, ούτε γιατί είναι πίσω στα πετρέλαια, ούτε γιατί σέβεται το περιβάλλον.Τα λάθη που έκανε είναι ότι έκοψε με το μαχαίρι αυτά τα λίγα σπορτίφ μοντέλα που έβγαζε, ή για να μιλήσουμε σωστότερα κράτησε/προσανατόλισε/διαφήμισε τα όποια σπορ έβγαλε για τις αγορές της Βορείου Αμερικής και της Ιαπωνίας ΜΟΝΟ.
Δεν μπορεί π.χ. να βγάζεις 225 άλογα (το 2004!) με κομπρεσσεράτο 1.800 Κορόλα TRD για την χώρα σου μόνο, και να δίνεις στην ευρώπη τον ίδιο κινητήρα στη Λότους, λες και αν εξήγαγες και το αυτοκίνητο δεν θα βρίσκονταν μερικές χιλιάδες να το αγοράσουν. Ή να καθυστερείς την προώθηση των Λέξους στην ευρώπη τόσο προκλητικά.Για το δεύτερο.
Ορθόν. Έχω ξαναγράψει ότι δεν κατάλαβα ποτέ τι γύρευε η εταιρεία στο θίασο της Φόρμουλα 1.Εδώ βέβαια μπορείς να μου πεις, πως ακριβώς στην δεκαετία που έγιναν αυτά κερδήθηκε και η πρωτιά στις παγκόσμιες πωλήσεις
Αυτό που ενδιαφέρει την Τουότα (όπως και την κάθε εταιρεία που λειτουργεί με κριτήρια αγοράς) είναι τα κέρδη, όχι η πρωτιά στις πωλήσεις , αυτό είναι πολύ δευτερεύον.
Και τα κέρδη που έχει βγάλει στο παρελθόν, ιστορικά δεν τα έχει βγάλει κανείς, ούτε σαν απόλυτο νούμερο ούτε σαν ποσοστό επί του κύκλου εργασιών.
Όταν π.χ. η εταιρεία πριν από 10 χρόνια κέρδιζε 1.500 δολλάρια (με αρχική ισοτιμία δολλαρίου ευρώ 1 προς 1 ) ανά τεμάχιο, όλοι πλην ενός (βρείτε ποιός ) ήταν πολύ χαμηλότερα από τα μισά.
Μερικοί είναι χαμηλότερα ακόμη και τώρα. -
Ερώτηση ενός...συγχισμένου:
Εν τέλει η Τογιότα θα βγάλει δύο ανεξάρτητα σπορ μοντέλα, ένα το FT-86 κι ένα σε συνεργασία με την Σουμπαρού ή μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο και στις 2 περιπτώσεις? -
το ιδιο αυτοκινητο ειναι
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
...φίλτατε,
αστειευόμουν όταν έλεγα οτι τον αποπήρες.Απλά ήταν λίγο ξαφνικό,3 δεκαετίες σπορ αυτοκινήτων
μαζικά τοποθετημένες,καταλαβαίνειςΔεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω με αυτά που έγραψες.
Για το 1ο που έγραψες,σε κάποια στιγμή ανέφερες περι bean counters.
Λογικό είναι οι άνθρωποι να κάνουν οτι μπορούν για να καταστήσουν την εταιρία κερδοφόρα.
Υπερ του δέοντος μάλιστα,καθώς το R&D πήρε φωτιά,μελέτες cost saving ξεσκονίστηκαν και άλλα τέτοια
γλαφυρά.
Με λίγα λόγια,ορθώς υπάρχουν και οι bean counters,αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσοι πολλοί ή
να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό sport projects. Είναι θεμιτό να κερδίζεις νέους πελάτες,είναι απευχθές όμως να χάνεις τους παλιούς,σχεδόν διαγράφοντας τους απο το target group της εταιρίας.Άποψη μου είναι όμως,οτι καθώς το αυτοκίνητο είναι προϊόν μεν αλλά ιδιαίτερα όταν απευθύνεται στο enthusiast κομμάτι αποκτά και μια συναισθηματική έκφανση, δεν θα έπρεπε σε καμμιά περίπτωση να αγνοηθεί το sport κομμάτι.
Συμφωνώ με τον dstou που έδωσε το παράδειγμα με την Lotus. Αφου μπορείς,έστω και τα πιο απλά (έστω μια TSport βρε αδερφέ),φέρτα τα ρημάδια!
Αλλά εκεί είναι που κολλά το 2ο κομμάτι που είπες περι δικτύου TRD (κ TTE,G's,Modellista κλπα) και σοβαρής οργάνωσης εδώ,δυστυχώς.
Επιμένω οτι Ιαπωνία δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα,αλλά και πάλι καμία σχέση με παλιά.Σαν επιστέγασμα των παραπάνω, πιστεύω οτι οι ίδιοι έχουν πάρει τα μηνύματα. Κάτι αλλάζει στην Ιαπωνία (σκέψου λίγο, νέα AE86, νέο RX-7, διάδοχος CRX, GTR στις δόξες του) και θυμίζει παλιές εποχές.
Κρατώ τα λόγια του Akio Toyoda : Back to basics...ΥΓ Είδα το Aurion TRD που έβαλες.Όταν το είxα δει πριν απο 2 χρόνια που βγήκε μου είχε κάνει εντύπωση
η επιλογή compressor για αύξηση της ιπποδύναμης στα επίπεδα του 2GR-FSE.Μετά είδα τη ροπή βέβαια
και κατάλαβα
Παρόλο που μου αρέσει όμως, θα με προβλημάτιζε για το σενάριο χρήσης που το θες.
Δεν θα επιθυμούσες κάποιο πισωκίνητο,π.χ Mark X ή κάποιο IS350 F Sport?ΥΓ αρνάκι έμεινε για το βράδυ ή η ανάλυση ανοίγει την όρεξη,υπέρμετρα όμως?
-
Kαλησπέρα σε όλους.
Φίλε dstou, στο πρώτο μέρος της απάντησής σου φαίνεται να διαφωνούμε, αλλά σε διαβεβαιώ πως δεν είναι έτσι τελικά. Αν τα έγραφα αναλυτικότερα, λίγο πολύ τα ίδια θα λέγαμε Φταίει όμως το αρνάκι που έγραψα παρακάτω και η διάθεσή μου να χώσω λίγα γκάζια.
Κατά τα άλλα, είσαι ακριβέστατος όπως πάντα.Γιώργο, αρνάκι περίσσεψε για το βράδυ, αλλά μετά την δεύτερη 'ειδική' την βραδυνή, κάτι σαν το Col de Turini της κουζίνας κοίταξα το ταψί και ήταν άδειο
Για το Aurion που λες, το γουστάρω γιατί αφ'ενός δεν είναι πουσαρισμένο (τα άλογα είναι λίγα σε σχέση με αυτά που μπορεί να φτάσει το μοτέρ, αφ'ετέρου η ροπή είναι τέτοια που επιτρέπει να πας γρήγορα χωρίς να γκρινιάζει κανείς από τους αγαπημένους μου επιβάτες .
Αν ήμουν μόνος δεν το συζητώ, θα προτιμούσα κάτι άλλο. Αλλά αυτό βέβαια το ξέρεις
Αkio Toyoda, back to basics.... Αμήν θα έλεγα.
Κοίτα που αυτός τελικά, πρέπει να μας παρακολουθείΠρίν λίγο διάβασα αυτόhttp://www.nitrobahn.com/news/toyota-unveils-mr2-sports-hybrid-concept/ και αν θυμάσαι στο μεγάλο ποστ πριν, έγραψα σαφώς 'μέχρι να βγουν τα υβριδικά που εγώ θέλω'
Για δες το, γιατί παραείναι καλό και μετά συζητάμε αν θες στο Toyota forum.
Ας αφήσουμε το άρθρο εδώ και την FT στην ησυχία της μέχρι να φτάσει στις γραμμές παραγωγής. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Στην τελική, δείτε σήμερα πόσο όμορφο είναι σήμερα ένα 106R που έχει καταφέρει να κρατηθεί εργοστασιακό
Υπάρχουν ακόμα εργοστασιακά;
Είχα μια συζήτηση με φίλους ότι η toyota δεν χρειάζεται σπορ αμάξι στην γκάμα της και ότι μια χαρά καταφέρνει πωλήσεις με τα υπάρχοντα 'πολιτικά' αμάξια. Εγώ είμαι κάθετος και πιστεύω και πως corolla να ονομαστεί πάλι μια χαρά πωλήσεις θα κάνει.
1. Υπάρχουν ακόμη μερικά
2. Χρειάζεται να έχει σπορ αυτοκίνητα στην γκάμα τους όπως και άλλες εταιρείες όπως η Nissan για παράδειγμα. Χρειάζεται όμως να είναι προσιτά σε τιμή και όχι τύπου 370Ζ μονάχα. Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα είναι σε θέση να δημιουργήσει κοινό αντίστοιχο με αυτό της ΑΕ86 αλλά ελάχιστα με ενδιαφέρει αυτό. Ευχαριστιέμαι και μόνο που βλέπω πως υπάρχει στροφή στα προσιτά σπορ μοντέλα από μια τόσο μεγάλη εταιρεία(ελπίζω δηλαδή πως θα ακολουθήσουν και άλλοι). -
το 'προσιτο' σε τι τιμη περιπου αναφερεται?
-
Eρώτηση-παγίδα είναι αυτή;
-
οχι βεβαια.
προσιτο ειναι και το 25000 & το 105000, αναλογα ποιον ρωτας.
-
OK, ξώβεργα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το 'προσιτο' σε τι τιμη περιπου αναφερεται?Προσιτό στο κυρίως καταναλωτικό κοινό. Κάπου μεταξύ των 20 και 25k ευρώ.
Toyota GT-86 / Subaru BRZ