-
δεν με ενδιαφέρει και δεν ασχολούμαι με το κάθε Σιροκοειδές που θέλει να λέγεται κουπέ
Νομίζω ότι η μάχη του καλού με το κακό βρίσκεται ακριβώς εδώ.
Και ο Γερμαναράς είπε ότι το θεωρεί ντροπή να τον περνάει ένα Golf diesel.Ζμπούτσαμ προφανώς... για μένα τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Λοιπόν εγώ που δεν είμαι χεράς:- κονόμησα φράγκα ή κληρονόμησα το γέρο που τα φτιαξε με τον Αλτσχάιμερ και θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο που να το φχαριστιέμαι
- θέλω να έχω πρώτη επαφή με την πίσω κίνηση (με την καλή έννοια ) και δε θέλω να με τρομάζει, δε θέλω κτήνος με 300 άλογα
- είμαι ένα κακομαθημένο κωλόπαιδο και το πουλί μου σηκώνεται όταν αντί για αμάξι 300 ίππων θέλω ένα με λιγότερα και έπειτα να το κάνω μόνος μου να αποδίδει 750 υποτιθέμενα, με δεκάδες χιλιάρικα σε μοντίφες της κακιάς ώρας και αναμονή για εξώφυλλο του Μαξ Φάουλερ
- έχω μάθει οτι η γλύκα στην οδήγηση δεν είναι η ταχύτητα, αλλά ο τρόπος. Και αυτό το ρημάδι το γιαπωνεζάκι διαβάζω οτι είναι εξαιρετικά στημένο
- δεν με ενδιαφέρει και δεν ασχολούμαι με το κάθε Σιροκοειδές που θέλει να λέγεται κουπέ, δε με ενδιαφέρει το φανάρι-με-φανάρι, είμαι χοντρός και χαλάω τα κιλά ανά ίππο, οπότε άκυρο το σπορ
- δεν είμαι τίποτα απ όλα αυτά τα παραπάνω, είμαι ένας ρομαντικός που μεγάλωσα με μυρωδιές από λάστιχο, καρμπυρατέρ, Άλφα gtv και 3άρες με λίγα άλογα και ακόμη λιγότερα κιλά. Και νοσταλγώντας αυτά τα πισωκίνητα καθημερινά υπέροχα αυτοκίνητα, θέλω ένα Αυτοκίνητο που να με κάνει να ξαναερωτευτώ την αυτοκίνηση, να με κάνει να χαμογελώ στην παραμικρή βόλτα σε έρημους φιδίσιους δρόμους, αγνοώντας για χρόνους, απόλυτα νούμερα κτλ, αφού στη μέση της διαδρομής μπορεί και να σταματήσω να απολαύσω τη θέα.
Για όλους αυτούς και για κάμποσους ακόμη, το GT86 δείχνει (το τονίζω, γιατί προφανώς δεν το έχω οδηγήσει) να είναι μια πολύ σοβαρή υποψήφια επιλογή. Και εδώ που τα λέμε και για μένα θα ήταν.
Η μεγάλη μαγκιά της Τογιότα είναι οτι έφτιαξε ένα διαφορετικό αυτοκίνητο, που κανείς άλλος δεν τόλμησε να βγάλει. Στ αρχίδια μου αν έχει μειονεκτήματα. Όλα έχουν. Η μαγκιά της είναι οτι πρόκειται για μια απ τις συντηρητικότερες φίρμες κι όμως όλοι εμείς οι ιταλο-γαλλο-γερμανό-φιλοι θα θέλαμε η δική μας αγαπημένη φίρμα να χει βγάλει ένα τέτοιο διαμαντάκι, με απλή συνταγή: χαμηλό κέντρο βάρους, ιδανική κατανομή μαζών, ζωντανό τιμόνι, πίσω κίνηση. Έτσι απλά...
Kαι γιατί να περιμένεις το gt86 για να κάνεις όλα αυτά τα ρομαντικά και να μην πάρεις ένα mx-5, rx8, mr2, s2000, μεταχειρισμένη m3
-
Γιατί το λέει πάνω πάνω
κονόμησα φράγκα ή κληρονόμησα το γέρο που τα φτιαξε με τον Αλτσχάιμερ
Μετάχειρο θα πάρει?
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Λοιπόν εγώ που δεν είμαι χεράς:
-
κονόμησα φράγκα ή κληρονόμησα το γέρο που τα φτιαξε με τον Αλτσχάιμερ και θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο που να το φχαριστιέμαι
-
θέλω να έχω πρώτη επαφή με την πίσω κίνηση (με την καλή έννοια ) και δε θέλω να με τρομάζει, δε θέλω κτήνος με 300 άλογα
-
είμαι ένα κακομαθημένο κωλόπαιδο και το πουλί μου σηκώνεται όταν αντί για αμάξι 300 ίππων θέλω ένα με λιγότερα και έπειτα να το κάνω μόνος μου να αποδίδει 750 υποτιθέμενα, με δεκάδες χιλιάρικα σε μοντίφες της κακιάς ώρας και αναμονή για εξώφυλλο του Μαξ Φάουλερ
-
έχω μάθει οτι η γλύκα στην οδήγηση δεν είναι η ταχύτητα, αλλά ο τρόπος. Και αυτό το ρημάδι το γιαπωνεζάκι διαβάζω οτι είναι εξαιρετικά στημένο
-
δεν με ενδιαφέρει και δεν ασχολούμαι με το κάθε Σιροκοειδές που θέλει να λέγεται κουπέ, δε με ενδιαφέρει το φανάρι-με-φανάρι, είμαι χοντρός και χαλάω τα κιλά ανά ίππο, οπότε άκυρο το σπορ
-
δεν είμαι τίποτα απ όλα αυτά τα παραπάνω, είμαι ένας ρομαντικός που μεγάλωσα με μυρωδιές από λάστιχο, καρμπυρατέρ, Άλφα gtv και 3άρες με λίγα άλογα και ακόμη λιγότερα κιλά. Και νοσταλγώντας αυτά τα πισωκίνητα καθημερινά υπέροχα αυτοκίνητα, θέλω ένα Αυτοκίνητο που να με κάνει να ξαναερωτευτώ την αυτοκίνηση, να με κάνει να χαμογελώ στην παραμικρή βόλτα σε έρημους φιδίσιους δρόμους, αγνοώντας για χρόνους, απόλυτα νούμερα κτλ, αφού στη μέση της διαδρομής μπορεί και να σταματήσω να απολαύσω τη θέα.
Για όλους αυτούς και για κάμποσους ακόμη, το GT86 δείχνει (το τονίζω, γιατί προφανώς δεν το έχω οδηγήσει) να είναι μια πολύ σοβαρή υποψήφια επιλογή. Και εδώ που τα λέμε και για μένα θα ήταν.
Η μεγάλη μαγκιά της Τογιότα είναι οτι έφτιαξε ένα διαφορετικό αυτοκίνητο, που κανείς άλλος δεν τόλμησε να βγάλει. Στ αρχίδια μου αν έχει μειονεκτήματα. Όλα έχουν. Η μαγκιά της είναι οτι πρόκειται για μια απ τις συντηρητικότερες φίρμες κι όμως όλοι εμείς οι ιταλο-γαλλο-γερμανό-φιλοι θα θέλαμε η δική μας αγαπημένη φίρμα να χει βγάλει ένα τέτοιο διαμαντάκι, με απλή συνταγή: χαμηλό κέντρο βάρους, ιδανική κατανομή μαζών, ζωντανό τιμόνι, πίσω κίνηση. Έτσι απλά...
Kαι γιατί να περιμένεις το gt86 για να κάνεις όλα αυτά τα ρομαντικά και να μην πάρεις ένα mx-5, rx8, mr2, s2000, μεταχειρισμένη m3
Λογική η σκέψη σου...
Αλλά έτσι δεν υπάρχει καν λόγος να μιλάμε για νέα αυτοκίνητα... μια φορά και με αυτά πο λες η διασκέδαση είναι δεδομένη! -
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Και να φλικάρει μπορεί και να το γυρίσει μπορεί και να το ελέγξει με χειρόφρενο μπορεί, τουλάχιστον σε ότι αφορά το αυτοκίνητο του.εκεί ακριβώς ειναι που την πατάει ο κοινός καγκουράκος που νομιζει ότι κατέχει την οδηγικήν...
πλιζ μέιτ, μην το αναφέρεις ποτέ ξανά αυτο σαν παράδειγμα..
-
Kαι γιατί να περιμένεις το gt86 για να κάνεις όλα αυτά τα ρομαντικά και να μην πάρεις ένα mx-5
Γιατί δεν είσαι κομμώτρια.
, rx8,
Καίει
mr2,
Gaybrio
s2000,
Gaybrio
μεταχειρισμένη m3
Γιατί δεν είσαι βλαχοκάνγουρας επαρχιώτης.
-
Λοιπόν εγώ που δεν είμαι χεράς:
- κονόμησα φράγκα ή κληρονόμησα το γέρο που τα φτιαξε με τον Αλτσχάιμερ και θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο που να το φχαριστιέμαι
- θέλω να έχω πρώτη επαφή με την πίσω κίνηση (με την καλή έννοια ) και δε θέλω να με τρομάζει, δε θέλω κτήνος με 300 άλογα
- είμαι ένα κακομαθημένο κωλόπαιδο και το πουλί μου σηκώνεται όταν αντί για αμάξι 300 ίππων θέλω ένα με λιγότερα και έπειτα να το κάνω μόνος μου να αποδίδει 750 υποτιθέμενα, με δεκάδες χιλιάρικα σε μοντίφες της κακιάς ώρας και αναμονή για εξώφυλλο του Μαξ Φάουλερ
- έχω μάθει οτι η γλύκα στην οδήγηση δεν είναι η ταχύτητα, αλλά ο τρόπος. Και αυτό το ρημάδι το γιαπωνεζάκι διαβάζω οτι είναι εξαιρετικά στημένο
- δεν με ενδιαφέρει και δεν ασχολούμαι με το κάθε Σιροκοειδές που θέλει να λέγεται κουπέ, δε με ενδιαφέρει το φανάρι-με-φανάρι, είμαι χοντρός και χαλάω τα κιλά ανά ίππο, οπότε άκυρο το σπορ
- δεν είμαι τίποτα απ όλα αυτά τα παραπάνω, είμαι ένας ρομαντικός που μεγάλωσα με μυρωδιές από λάστιχο, καρμπυρατέρ, Άλφα gtv και 3άρες με λίγα άλογα και ακόμη λιγότερα κιλά. Και νοσταλγώντας αυτά τα πισωκίνητα καθημερινά υπέροχα αυτοκίνητα, θέλω ένα Αυτοκίνητο που να με κάνει να ξαναερωτευτώ την αυτοκίνηση, να με κάνει να χαμογελώ στην παραμικρή βόλτα σε έρημους φιδίσιους δρόμους, αγνοώντας για χρόνους, απόλυτα νούμερα κτλ, αφού στη μέση της διαδρομής μπορεί και να σταματήσω να απολαύσω τη θέα.
+00
Oταν ψαχνεις 100% απολαυση, με τις τιμες που παιζουν συγκριτικα, αυτο θα κανεις...Τα υπολοιπα ειναι για 'καταναλωση'...
Οι δικαιολογιες δε του 'ειναι μτχ' ειναι αστειες οταν υπαρχουν πολλα παραδειγματα, με απιστευτα καλοσυντηρημενα και αρκετα με λιγα χλμ μτχ πισωκινητα οπως τα παραπανω... -
Τόση ανάλυση, τόσα βίντεο, τόσες σελίδες, τόσα ποστ για να καταλήξουμε ότι καλύτερα να αγοραστεί μεταχειρισμένο αντί για GT-86.
Μπορεί να κλειδωθεί.
-
**Εnough #2.[mod] **
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
4ον, ολα αυτα τα 'ωραια' που μπορει να κανει το GT86, και στον βαθμο που μπορει να τα εκμεταλλευτει καποιος χωρις να ρισκαρει την ζωη του, και χωρις να πρεπει να ειναι drftmeister, καλλιστα μπορει να τα κανει ακομα και με ενα ΜΧ-5 1.8, 126ιππων. Τα +10κ ευρω που ζηταει (στην χωρα μας, και στο κρατος που 'φταιει' κυριως για αυτη την τιμη...) εγω απλως, με αυτα που εχω δει/πληροφορηθει μεχρι στιγμης απο ΠΟΛΛΕΣ πηγες και κυριως εγκυρες, θεωρω οτι ΔΕΝ αντιστοιχουν σε μια αναλογη, παραπανισια ευχαριστηση, απο αυτη που μπορει να προσδωσει ενα 1800αρι Mx-5.Δεν πάει 'με το ζύγι' η ευχαρίστηση.
Παράδειγμα: 26Κ το ΜΧ5, 108Κ η Μ3. Προσφέρει η Μ3 4.15 φορές την ευχαρίστηση του ΜΧ5 ή και αυτή δεν αξίζει τα λεφτά της ?
Ακόμα και αν πάρεις τιμές Γερμανίας και έχει (λέω στην τύχη) 24Κ το ΜΧ5 και 72Κ η Μ3 και πάλι προσφέρει η Μ3 3 φορές την ευχαρίστηση του ΜΧ5 ?Οπως αντιλαμβάνεσαι πρέπει να βάζεις τη σχέση κόστους/ωφέλειας στο πλαίσιο κάθε υποψήφιου αγοραστή. Ε αμφιβάλλω πολύ ότι ο υποψήφιος αγοραστής GT86 έχει ως ανταγωνιστικό μοντέλο το ΜΧ5 (για να μην πω ότι κατά 90% είχε ΜΧ5 στο παρελθόν) όπως και ο υποψήφιος αγοραστής Μ3 δεν έχει ως ανταγωνιστικό μοντέλο το GT86, από το οποίο, είμαι σίγουρος, η Μ3 δεν προσφέρει 3 φορές μεγαλύτερη ευχαρίστηση.
-
Το θέμα ξεκλειδώνεται με την παράκληση να είμαστε όλοι σοφότεροι και να μην επαναλαμβάνουμε χιλιοειπωμένα πράγματα (αν κάποιος δεν έχει πειστεί στις 1000 φορές δεν πρόκειται να πειστεί ούτε στην 1001η -και γιατί άλλωστε έχει σημασία να πειστεί ? ) διότι καταντά thread hijacking [Mod]
-
Φλώρικο σχόλιο: μιλώντας για ΜΧ5 έχω την εντύπωση ότι το Μazda έχει σημαντικά πιο ποιοτικό εσωτερικό από το Toyota.
Ιδέα μου; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Φλώρικο σχόλιο: μιλώντας για ΜΧ5 έχω την εντύπωση ότι το Μazda έχει σημαντικά πιο ποιοτικό εσωτερικό από το Toyota.
Ιδέα μου;Όχι δεν είναι ιδέα σου. Είναι όντως φλώρικο σχόλιο.
-
Μη με προκαλείς γιατί θα πάω στην αντιπροσωπεία και θα βαράω τις πόρτες να μετρήσω το γκντουπ.
Γενικά ρε γαμώτο η Toyota δεν μπορεί να ξεφύγει από το ταριφοπλαστικό.
Απλά δεν ξέρω αν το GT86 είναι μια από τα ίδια με Auris κλπ. -
Εχει σαφως πιο ποιοτικο εσωτερικο απ'τα περισσοτερα μοντελα της γκαμας και το ειχα γραψει και στο 'review'. Δεν ξερω τι κανει σε σχεση με αλλους κατασκευαστες, αλλα σε σχεση με τα υπολοιπα toyota ειναι σε αρκετα καλη κατασταση.
Να σημειωσουμε οτι ηδη το 86αρι (βελτιωμενο) εσπασε το λεπτο στην Tsukuba με οδηγο τον Orido, ο οποιος δηλωσε οτι εχει πολυ ακομα.
-
Βέβαια μην μπερδεύουμε την απτή ποιότητα με την πραγματική ποιότητα... Τα περισσότερα toyota έχουν πλαστικά που στη αφή είναι σαν το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας, ξέρεις όμως οτι δε θα τρίξει στον αιώνα τον άπαντα. Πρώτα θα τρίξουν τα κόκαλά σου και μετά αυτό.
Σε αντίθεση με κάτι πρίμιουμ εταιρείες που σου πουλάνε πχοιότητα και μαλακωσιά στα πλαστικά και σε 2 χρόνια ακούς τα φαντασματάκια να βγαίνουν απο τους αρμούς. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βέβαια μην μπερδεύουμε την απτή ποιότητα με την πραγματική ποιότητα... Τα περισσότερα toyota έχουν πλαστικά που στη αφή είναι σαν το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας, ξέρεις όμως οτι δε θα τρίξει στον αιώνα τον άπαντα. Πρώτα θα τρίξουν τα κόκαλά σου και μετά αυτό.
Σε αντίθεση με κάτι πρίμιουμ εταιρείες που σου πουλάνε πχοιότητα και μαλακωσιά στα πλαστικά και σε 2 χρόνια ακούς τα φαντασματάκια να βγαίνουν απο τους αρμούς.Συμφωνώ με Ταυράκο, αν και ομολογώ ότι η εμπειρία από 2 'ημιπρίμιουμ' (αναλογικά με την κατηγορία πάντα), δεν μάς δικαιώνει, και εξηγούμαι:
- To Polo της γυναίκας μου μετά από 12 χρόνια και 156000 χλμ, μόλις και άρχισε να τρίζει
- Το Volvo το δικό μου, 8 ετών και 70000 χλμ, είναι ντουβάρι κυριολεκτικά, και δεν ακούγεται τίποτα..
Για το εσωτερικό του GT86, εγώ θα ψιλοδιαφωνήσω με το φίλο Καμπά στο θέμα της αίσθησης και μόνο. Δεν αποπνέει 'πριμιουμοσύνη' , αλλά από την άλλη δεν ακούγεται τσικ, και δεν πιστεύω ότι θα ακουστεί , θα ξηλωθεί ή θα χαλάσει κάτι, ακόμη και μετά από πολλές δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων, το οποίο είναι και η ουσία της πραγματικής ποιότητος κατασκευής
-
Για να μη με περάσετε τελείως για ντιντή να πω ότι δεν έχω θέμα με το πλαστικό αυτό καθαυτό αλλά με το σχεδιασμό.
Δηλαδή το ΜΧ που δεν είναι και τίποτα φοβερό από πλευράς ποιότητας φαίνεται μερσεντέ μπροστά στα αντίστοιχα της Toyota γενικά.Αδιάφορο αν πάρεις Yaris.
Σπαστικό αν πάρεις κάτι ακριβότερο από Yaris.ΥΓ: Σε μαύρο απείρως καλύτερο από κόκκινο;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για να μη με περάσετε τελείως για ντιντή να πω ότι δεν έχω θέμα με το πλαστικό αυτό καθαυτό αλλά με το σχεδιασμό.:Το ζουλάς το πλαστικό στο ταμπλό ωρε EDDIE
-
Έχω μπει σε καινούριο corolla και μύριζε ταξίλα.
Toyota GT-86 / Subaru BRZ