-
Όταν υπάρχουν Οριογραμμές, οι ΛΕΑ και τα Ερείσματα είναι επαρκώς καθορισμένα και απαγορεύεται η κυκλοφορία σε αυτά,
όταν δεν υπάρχουν τότε τα όρια των Ερεισμάτων είναι ασαφή αλλά στην ουσία είναι
η νοητή κατα μήκος λωρίδα-επιφάνεια εκατέρωθεν της γραμμής που τελειώνει η άσφαλτος ή στο ακρο αυτής,
όπου είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς και για αυτό απαγορεύεται.
Υπάρχουν μάλιστα και σήματα οπού δηλώνουν όταν υπάρχει επιπλέων ανάγκη την επικινδυνότητα των ερεισμάτων,
η Κ-38α και η Κ-38δ, επικίνδυνο έρεισμα αριστερά ή δεξιάΗ χρήση αυτών (κατάχρηση) όταν γίνεται, γίνεται με αποκλειστική ευθύνη
αυτού που το κάνει και κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να το κάνει. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εμενα οταν μου λενε 'το πλησιεστερο δυνατο στο ΑΚΡΟ τους οδοστρωματος', καταλαβαινω εκει που τελειωνει η ασφαλτος.
εγώ πάλι καταλαβαίνω παγωτό χωνάκι αλλά δε νομίζω να έχει σημασία...
Ούτε εγώ
Για να μπερδέψω περισσότερο τα πράγματα, νομίζω ότι το κατάστρωμα της οδού είναι η άσφαλτος ενώ το οδόστρωμα καλύπτει και τα πεζοδρόμια
Κάποιος καλός στην οδοποιία;
Άρθρο 2
Οδός: Ολόκληρη η επιφάνεια που προορίζεται για τη δημόσια κυκλοφορία.
Δημόσια κυκλοφορία: Η αόριστη και απροσδιόριστη εκ των πρωτέρων κυκλοφορία σε δημόσιες ή ιδιωτικές οδούς ή χώρους πεζών, οχημάτων ή ζώων.
Οδόστρωμα: Το τμήμα της οδού που προορίζεται για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Πεζοδρόμιο: Το υπερυψωμένο ή άλλως διαχωριζόμενο τμήμα της οδού που προορίζεται για τους πεζούς.
Ποδηλατόδρομος: Οδός ή **τμήμα οδού **αποκλειστικής κυκλοφορίας ποδηλάτων.Το οδόστρωμα δεν αναφέρεται πουθενά πως αποτελείται μόνο από άσφαλτο. Υπάρχει και οδόστρωμα από χώμα (χωματόδρομος) ή πλακόστρωτο.
-
Από τα παράδοξα του νέου ΚΟΚ:
Η κίνηση οχήματος** χωρίς οδηγό **(Αρθρο 13, παρ. 1) τιμωρείται με 100 ευρώ πρόστιμο και **30 ημέρες αφαίρεση άδειας οδήγησης **!!!! (Άρθρο 13, παρ. 6)
Από ποιόν αφαιρούν την άδεια οδήγησης; από τον οδηγό που δεν υπήρχε;
-
Παίζουμε με τις λέξεις. Ποιος είπε ότι το οδόστρωμα (Οδός-Στρώμα) αποτελείται από άσφαλτο ?
Στην συντριπτική πλειοψηφία των δρόμων το Οδόστρωμα αποτελείται από ένα στρώμα με στρώσεις χαλικιού (α3 νομίζω λέγεται), άμμου και ασφάλτου. Σε κάποιες περιπτώσεις η άσφαλτος αντικαθίσταται από άλλο υλικό όπως αυτό στους πεζόδρομους με πλάκες κλπ. Υπάρχουν βέβαια και οι χωματόδρομοι όπου απουσιάζει το οδόστρωμα και στην καλύτερη περίπτωση έχουν αμμοχάλικο αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως για οικονομικούς λόγους και για λόγους ήπιας κυκλοφορίας. -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Από τα παράδοξα του νέου ΚΟΚ:Η κίνηση οχήματος** χωρίς οδηγό **(Αρθρο 13, παρ. 1) τιμωρείται με 100 ευρώ πρόστιμο και **30 ημέρες αφαίρεση άδειας οδήγησης **!!!! (Άρθρο 13, παρ. 6)
Άμα ο οδηγός κατέβει για να σπρώξει το όχημα τότε έχουμε κίνηση οχήματος χωρίς οδηγό.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Η κίνηση οχήματος** χωρίς οδηγό **(Αρθρο 13, παρ. 1) τιμωρείται με 100 ευρώ πρόστιμο και **30 ημέρες αφαίρεση άδειας οδήγησης **!!!! (Άρθρο 13, παρ. 6)
Άμα ο οδηγός κατέβει για να σπρώξει το όχημα τότε έχουμε κίνηση οχήματος χωρίς οδηγό.
Κι αν τσουλάει μόνο του στον κατήφορο;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Κι αν τσουλάει μόνο του στον κατήφορο;
Άρα που είναι το παράδοξο του Κ.Ο.Κ ?
-
Ουφ τώρα κι εσύ! Τιμωρεί κάποιον χωρίς να γνωρίζει τον υπαίτιο του παραπτώματος! Το ίδιο βέβαια ισχύει και στην περίπτωση της παράνομης στάθμευσης, και ο νόμος ορίζει ότι οι ποινές αφορούν τον ιδιοκτήτη του οχήματος εκτός αν ο ίδιος αποδείξει κάτι διαφορετικό. Παρόλα αυτά μου φαίνεται οξύμωρο να θέλεις να τιμωρήσεις τον οδηγό οχήματος που κινείται όταν δεν υπάρχει οδηγός!
Αντιγράφω το άρθρο 13:
- Kάθε κινoύμενo όχημα ή συνδυασμός oχημάτων επιβάλλεται να έχει oδηγό.
- Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1 έως και 3 του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο εκατό (100,00) ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες !!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ουφ τώρα κι εσύ! Τιμωρεί κάποιον χωρίς να γνωρίζει τον υπαίτιο του παραπτώματος! Το ίδιο βέβαια ισχύει και στην περίπτωση της παράνομης στάθμευσης, και ο νόμος ορίζει ότι οι ποινές αφορούν τον ιδιοκτήτη του οχήματος εκτός αν ο ίδιος αποδείξει κάτι διαφορετικό. Παρόλα αυτά μου φαίνεται οξύμωρο να θέλεις να τιμωρήσεις τον οδηγό οχήματος που κινείται όταν δεν υπάρχει οδηγός!Πιθανότατα να εννοεί ότι θα τιμωρηθεί ο οδηγός/ιδιοκτήτης ο οποίος δεν φρόντισε να ασφαλίσει το όχημα του κατά τέτοιον τρόπο ώστε αυτό να μην κινηθεί από μόνο του.
Τώρα για τα περί οδηγός αλλά όχι ιδιοκτήτης κλπ δεν μπορώ να εμβαθύνω. (είμαι σε διακοπές mode ) -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πιθανότατα να εννοεί ότι θα τιμωρηθεί ο οδηγός/ιδιοκτήτης ο οποίος δεν φρόντισε να ασφαλίσει το όχημα του κατά τέτοιον τρόπο ώστε αυτό να μην κινηθεί από μόνο του.
Τώρα για τα περί οδηγός αλλά όχι ιδιοκτήτης κλπ δεν μπορώ να εμβαθύνω. (είμαι σε διακοπές mode )Πάντα όταν ο παραβάτης είναι άγνωστος η παράβαση βαρύνει τον ιδιοκτήτη, αλλά αν δεν υπάρχει κανείς πώς προβλέπει επιτόπια αφαίρεση άδειας οδήγησης;
-
Τα αμάξι έχει ιδιοκτήτη. Άμα δεν ακινητοποίησε το όχημα ως όφειλε τότε φταίει.
Άμα το έδωσε σε κάποιον άλλον τότε φταίει ο άλλος, αλλά ο ιδιοκτήτης γνωρίζει σε ποιον το έδωσε.
Αν δώσεις το αμάξι σε κάποιον άλλον και αρχίσει τις παραβάσεις τότε τιμωρείτε αυτός που οδηγεί όχι ο ιδιοκτήτης αλλά αν η παράβαση έχει και αφαίρεση πινακίδων τότε κακός του εμπιστεύτηκες το αμάξι, έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης. -
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Αν δώσεις το αμάξι σε κάποιον άλλον και αρχίσει τις παραβάσεις τότε τιμωρείτε αυτός που οδηγεί όχι ο ιδιοκτήτης αλλά αν η παράβαση έχει και αφαίρεση πινακίδων τότε κακός του εμπιστεύτηκες το αμάξι, έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης.Εμ βέβαια. Δεν έχεις ακούσει για την πασίγνωστη μέθοδο του μυρίσματος των νυχιών που προβλέπει με μεγάλη ακρίβεια μεταξύ άλλων αν κάποιος θα κάνει παράβαση και αν θα τον πιάσουν;
-
Άσε που δεν εξυπακούεται ότι ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος έχει και άδεια οδήγησης!!! Παλιά ήξερα κόσμο που αγόραζε αυτοκίνητα στο όνομα της γιαγιάς του για να αποφύγει τα τεκμήρια!!!
Ή μπορεί να έχεις αυτοκίνητο με οδηγό!!!!!
-
Από ρεπορτάζ:
έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με πέρσι οι παραβάσεις του ΚΟΚ, μετά τη θέση σε ισχύ των νέων προστίμων. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από ρεπορτάζ:
έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με πέρσι οι παραβάσεις του ΚΟΚ, μετά τη θέση σε ισχύ των νέων προστίμων.Με τα ατυχήματα και τους νεκρούς είπανε τίποτα ;;;;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από ρεπορτάζ:
έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με πέρσι οι παραβάσεις του ΚΟΚ, μετά τη θέση σε ισχύ των νέων προστίμων.Οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες ερμηνεύουν τα στοιχεία τελείως διαφορετικά!!! : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... bid=125397
-
Θα ήθελα να μου πει κάποιος που έχει διαβάσει τον Κ.Ο.Κ αν τα ασθενοφόρα μπορούν να παραβλέψουν το κόκκινο φανάρι. Εγώ δεν οδηγώ, αλλά σε μια συζήτηση με έναν φίλο μου είχαμε διαφωνία επ'αυτού. Αυτός έλεγε ότι τα ασθενοφόρα επιτρέπεται να περνούν με κόκκινο αλλά εμένα δεν μου φαινόταν λογικό και διαφωνούσα. Κατέβασα και τον Κ.Ο.Κ και δεν βρήκα σε κάποιο άρθρο να με διαψεύδει εκτός και αν δεν τον διάβασα σχολαστικά και μου διέφυγε κάτι...
-
Νομίζω ότι επιτρέπεται να παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη σε σοβαρό περιστατικό και με αναμένες σειρήνες,φάρους...
-
τωρα τωρα να μπει ο kacey....
-
άμα έχουν σειρήνες και φώτα-φάρους αναμμένα περνάν απο παντού
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.