-
Καλησπέρα!
Παιδιά που μπορώ να βρω πληροφορίες για το δακτύλιο? Ποια είναι η περιοχή που ισχύει? Πότε ισχύει? Πότε μπορώ να κυκλοφορώ με ένα μόνο και πότε με ζυγό αυτοκίνητο? Παίζει ρόλο και το παρκαρισμένο αυτοκίνητο ή μπορεί να παραμένει εκεί? Ποια η διαφορά μικρού και μεγάλου δακτυλίου και ποια περιοχή περικλείει ο κάθε ένας? Τι ισχύει στους δρόμους που είναι όριο δακτυλίου? Θεωρούνται μέσα ή έξω κλπ...
Επίσης τι παίζει με τα πρόστιμα κάθε παράβασης.
Βοηθήστε guys σε ότι μπορείτε!
Θερμά ευχαριστώ! -
Καλησπέρα!
Παιδιά που μπορώ να βρω πληροφορίες για το δακτύλιο? Ποια είναι η περιοχή που ισχύει? Πότε ισχύει? Πότε μπορώ να κυκλοφορώ με ένα μόνο και πότε με ζυγό αυτοκίνητο? Παίζει ρόλο και το παρκαρισμένο αυτοκίνητο ή μπορεί να παραμένει εκεί? Ποια η διαφορά μικρού και μεγάλου δακτυλίου και ποια περιοχή περικλείει ο κάθε ένας? Τι ισχύει στους δρόμους που είναι όριο δακτυλίου? Θεωρούνται μέσα ή έξω κλπ...
Θερμά ευχαριστώ! -
wtf?
ειναι δυνατον?
wtf -
Σωστό το βρίσκω το μέτρο, στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων (ορισμένες με διόδια για το κέντρο).
-
Σε επόμενο δημοσίευμα το μάζεψαν και διάβασα «ναι στα ηλεκτρικά, και γενικά θα δοθεί βάση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».
Από ότι έχω διαβάσει το μέτρο των μονών ζυγών απλά οδήγησε να πάρει ο κόσμος και ένα δεύτερο σαπάκι για να μπορεί να πηγαίνει κάθε μέρα.
Αν θέλουνε «καθαρό δακτυλιο» και πετάνε έξω υβριδικά αλλά αφήνουν ταξί ασυντήρητα να πετάνε μαυρίλα πάσο.
Και εγώ συμφωνώ με μέτρα και διόδια αλλά επειδή μένω κέντρο και πήρα υβριδικό επειδή κυκλοφορεί άνετα ξενέρωσα παρά πολύ. Δεν έχω αντίρρηση να πληρώνω για ένα πάσο όμως.
-
Στις ειδήσεις έλεγαν και υβριδικά
-
@orestis82 said in Δακτύλιος:
...Και εγώ συμφωνώ με μέτρα και διόδια αλλά επειδή μένω κέντρο και πήρα υβριδικό επειδή κυκλοφορεί άνετα ξενέρωσα παρά πολύ. Δεν έχω αντίρρηση να πληρώνω για ένα πάσο όμως.
Τα αυτοκίνητα μονίμων κατοίκων της περιοχής, που περικλείεται από τα όρια του δακτυλίου κυκλοφορούν, αλλά οι δικαιούχοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου, που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.
δεν ισχύει;
-
Δηλαδή αυτοκίνητα με καρμπυρατέρ δεν θα μπορούν να εισέρχονται στον δακτύλιο;
-
@bassstarlet said in Δακτύλιος:
Δηλαδή αυτοκίνητα με καρμπυρατέρ δεν θα μπορούν να εισέρχονται στον δακτύλιο;
Θα μπορούν,αλλά όχι κάθε μέρα. Όπως ίσχυε και πριν με τα μονά-ζυγά.
-
Αρκετά παλιά είχαν πει πως θα απέκλειαν εντελώς την πρόσβαση.
-
-
@aquaforte said in Δακτύλιος:
Καλησπέρα!
Θερμά ευχαριστώ! -
@aquaforte said in Δακτύλιος:
Καλησπέρα!
Θερμά ευχαριστώ!Cirus νομίζω ότι μετά από 14χρόνια βρήκε λύση ο άνθρωπος χαχαχαχχα
-
Ακούγονται διάφορα τις τελευταίες μέρες....
Μεταξύ άλλων έχω ακούσει ότι για οχήματα που έχουν πρώτη άδεια μέχρι 31-12-2005 ή μέχρι το 2010(άλλος λέει μέχρι 31-10-2010 άλλος 31-12-2010)ότι δεν θα μπορούν να μπαίνουν πια στο Δήμο Αθηναίων,δεδομένου ότι θα μεγαλώσει κι άλλο ο δακτύλιος και θα δωθεί ένα περιθώριο μέχρι 20 Δεκέμβρη νομίζω για να αντικατασταθούν με καινούρια ή να αποσυρθούν εντελώς.
Στη καλύτερη θα μπαίνουν,αλλά με διόδια.
Συν ότι αυτά τα οχήματα(με άδεια μέχρι το 2005 ή το 2010)από Νοέμβρη θα πληρώνουν παραπάνω τέλη κυκλοφορίας και από Γενάρη νομίζω θα ελέγχονται από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο και όχι κάθε 2 χρόνια που είναι τώρα...
Θα γίνει κάτι από αυτά ή είναι λόγια του αέρα; -
Τώρα στον Αντ1 είπαν πως υπάρχουν σκέψεις για βενζινοκινητήρες euro 5-6
-
-
Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.
Μόνο αυτό χρειάζεται , διπλοπαρκαρισμένα , παρκαρισμένα σε γωνίες - στροφές λεωφορείων , πάκια - βΡομά με καρότσια στην δεξιά λωρίδα και με τρίκυκλα με φορτίο 1000κ στα 5 χαω - εξυπνάκηδες που μας περνάνε όλους και πρώτοι μπροστά απο το φανάρι ΚΑΙ πάνω απ' όλα τροφοδοσίες και μεταφορικές ΜΌΝΟ μέχρι τις 07:00 αλλιώς άδικος κόπος... -
@christosvvs said in Δακτύλιος:
Τα 120gr σε NEDC ή WLTP;
Μιλάμε βεβαια για ελάχιστα αμαξια κυριώς μικρά και καποια πετρέλαια -
Πρέπει να δημοσιευθεί η απόφαση για να δούμε τι γίνεται.
Υβριδικά τι εννοεί; Μονο full hybrid και plug-in ή και τα mild hybrid;
120gr CO2 για euro6 με ποια μέτρηση; Κατά wltp ή ΝΕDC; Μήπως θα ισχύει για τα ταξινομημένα απο 1-1-21 wltp και για τα παλαιότερα ΝΕDC (όπως και γα τα Τ.Κ.);
Και είμαι περίεργος αν είναι έτσι,αν θα μπορούν να το αντιλαμβάνονται η δημοτική αστυνομία ή η τροχαία... -
τα ηλεκτρικά οχήματα,
τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου οχήματα
τα εκ κατασκευής υγραερίου οχήματα
τα υβριδικά οχήματα
και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.Εμένα που εκ κατασκευής είναι υγραέριο αλλά λόγο διπλού καυσίμου η μέτρηση (NDEC) είναι με καύσιμο την βενζίνα στα 121-122γρμ δικαιούμαι να μπω ? Σκασίλα μου βέβαια σχεδόν ποτέ δεν πάω κέντρο με το αμάξι καλά να είναι το μετρό.
Δακτύλιος