-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Με γράψανε στο Δήμο Αθηναίων όχι για παράβαση του ΚΟΚ αλλά για παρκάρισμα σε παρκόμετρο... Έκανα ένσταση βασιζόμενος
*στην απόφαση 288 του 11ου πρωτομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε αντισυνταγματικά τα παρκόμετραΑυτη δεν αφορουσε τα παρκομετρα των ιδιωτικων εταιριων;
*στο Σύνταγμα που καθορίζει το 'κοινόχρηστο' σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας που περιλαμβάνουν την κίνηση στους δρόμους και κατ'επέκταση την άκρη του δρόμου όπου και παρκάρει ο κόσμος.
Κινηση στους δρομους != Σταθμευση στους δρομους
*στο γεγονός ότι οι δρόμοι δεν ανήκουν στον εκάστοτε Δήμο
Σωστα. Οι δρομοι ανηκουν σε ολους τους πολιτες. Γι'αυτο σε παρακαλω να μου στειλεις 0.000003
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Είσαι χιουμορίστας;;Το παλεύω...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Μπορείτε να με κατευθύνετε πώς να ξανααπαντήσω στα ζώα του Δήμου (που δεν δέχτηκαν την ένστασή μου);
Οριστε ενα template:
'Αααα, μολις ειδα οτι σε ολες τις πολεις της Ευρωπης, στην Αμερικη, στην Ιαπωνια κ.λπ., που εχουν πολυ μεγαλη πυκνοτητα κατοικων και χιλιαδες αυτοκινητα, υπαρχουν εδω και χρονια παρκομετρα για να ρυθμιζεται η σταθμευση. Καλα τοτε, ερχομαι να την πληρωσω.'
Σε καποιες χωρες τρώνε τηγανιτες κατσαρίδες....να το φέρουμε και εδω αυτο το ωραίο πιατο?
Τα παρκομετρα ειναι μεγαλη απατη! Αλλα αν περιμενεις απο τον κυριο λιαπη που αμφιβάλω αν αντιμετώπισε απο μικρος προβλημα επιβιωσης, να σου λυσει τα προβληματα με τα ΜΜΜ κλπ το έχεις χάσει το παιχνιδι!
-
Γκρινιάζουμε για κάρτες και παρκόμετρα?
Εξυπηρετούν (εκτός από την φοροείσπραξη) ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ των θέσεων,
ειδάλλως ο παππούλης δίπλα θα έπιανε την θέση ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ όπως έχει ΠΟΛΛΑΚΙΣ
αποδειχθεί. To ίδιο κάνουν και οι 'μαγαζάτορες' αλλάζοντας αυτοκίνητα για να
δεσμεύσουν θέσεις.Χωρίς κάρτες ή παρκομετρα) ΤΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ τείνουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ
(όπως τα αέρια) να καταλάβουν όλο τον διαθέσιμο χώρο.Το ζήτημα είναι πού βάζεις τα παρκόμετρα?
Τα βάζεις ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ σε κεντρικά σημεία της αγοράς/πολυσύχναστους δρόμους
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.Δυστυχώς όμως, επειδή ο σαλίγκαρος έλληνας χτίζει το μαγαζί για τον γιό/κόρη
του κάτω από το σπίτι του, έχουμε τέτοιο κέντρο τουλάχιστον εδώ στη θεσσαλονίκη. -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Γκρινιάζουμε για κάρτες και παρκόμετρα?Εξυπηρετούν (εκτός από την φοροείσπραξη) ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ των θέσεων,
ειδάλλως ο παππούλης δίπλα θα έπιανε την θέση ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ όπως έχει ΠΟΛΛΑΚΙΣ
αποδειχθεί. To ίδιο κάνουν και οι 'μαγαζάτορες' αλλάζοντας αυτοκίνητα για να
δεσμεύσουν θέσεις.Χωρίς κάρτες ή παρκομετρα) ΤΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ τείνουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ
(όπως τα αέρια) να καταλάβουν όλο τον διαθέσιμο χώρο.Το ζήτημα είναι πού βάζεις τα παρκόμετρα?
Τα βάζεις ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ σε κεντρικά σημεία της αγοράς/πολυσύχναστους δρόμους
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.Δυστυχώς όμως, επειδή ο σαλίγκαρος έλληνας χτίζει το μαγαζί για τον γιό/κόρη
του κάτω από το σπίτι του, έχουμε τέτοιο κέντρο τουλάχιστον εδώ στη θεσσαλονίκη.Προσωπικα συμφωνώ 100%,αλλα ο καθεις εχει το δικαιωμα να ζητησει δικαίωση απο τον νόμο, εφόσον υπάρχει τέτοιο θέμα.
Το λάθος ειναι που το κρατος πριν απο μερικα χρόνια δεν είπε:Θες να χτίσεις;Ωραία, φτιάξε και Χ θεσεις για parking αλλιως τον μπούλο!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σε καποιες χωρες τρώνε τηγανιτες κατσαρίδες....να το φέρουμε και εδω αυτο το ωραίο πιατο?
Τα παρκομετρα ειναι μεγαλη απατη! Αλλα αν περιμενεις απο τον κυριο λιαπη που αμφιβάλω αν αντιμετώπισε απο μικρος προβλημα επιβιωσης, να σου λυσει τα προβληματα με τα ΜΜΜ κλπ το έχεις χάσει το παιχνιδι!
Μια χαρά προωθούνται τα ΜΜΜ. Όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου δηλαδή. Αν ο Λονδρέζος, ο Παριζιάνος, ο Νεοϋορκέζος ήθελε να πάρει το αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά στο κέντρο της πόλης του, η κατάσταση θα ήταν όμοια με αυτή του Καΐρου ή της Δαμασκού. Επειδή όμως οι πρώτοι έχουν σοβαρή νοοτροπία, διαφέρουν από τους δεύτερους ως προς την ποιότητα ζωής και την κατάσταση του κυκλοφοριακού τους δικτύου.
-
Στη θεωρια καλα τα λες, εγώ απο τη βούλα για να κατεβω κεντρο πρέπει να πάω με το αμαξι μου μέχρι το μετρο να ψάξω σαν πουστης να παρκαρω πανω απο 20 λεπτα, και μετα να παρω το μετρο. Ο λονδρεζος φιλε μου είναι ανετος.
Μη μου πει κανεις για τραμ (καλητρερα να παω με τα ποδια) ή να παρω λεωφορειο και μετα μετρο.....1,5 ώρα υπόθεση ειναι αυτο...και περιπου αλλη τοση γυρνα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Στη θεωρια καλα τα λες, εγώ απο τη βούλα για να κατεβω κεντρο πρέπει να πάω με το αμαξι μου μέχρι το μετρο να ψάξω σαν πουστης να παρκαρω πανω απο 20 λεπτα, και μετα να παρω το μετρο. Ο λονδρεζος φιλε μου είναι ανετος.Μη μου πει κανεις για τραμ (καλητρερα να παω με τα ποδια) ή να παρω λεωφορειο και μετα μετρο.....1,5 ώρα υπόθεση ειναι αυτο...και περιπου αλλη τοση γυρνα!
Παίζει ρόλο και η ώρα που κάνεις τη διαδρομή. Αν την κάνεις σε ώρα αιχμής με το τραμ μέχρι το Σύνταγμα θα κάνεις περίπου 45 λεπτά και θα πληρώσεις μερικά λεπτά του ευρώ. Άσε που το τέρμα θα πάει απάναντι από το νοσοκομείο. Με το αυτοκίνητο μέχρι να περάσεις Αμφιθέας κλπ θα έχεις φάει 20 λεπτά για να βγείς Συγγρού και ενά σωρό λεφτά σε βενζίνη. Άσε που θα πρέπει και εκεί να ψάξεις θέση για παρκάρισμα.
-
Το τραμ ειναι 4 λεπτα απο το σπιτι μου (τερμα γλυφαδας) και εχει ανετο παρκιν.....δεν βολευει καθολου ομως...θα φτασουν το μετρο γλυφαδα....αντε να δω που θα παρκαρουμε (το μονο μετρο που εξιζει εινα ιτο φιξ με το παρκιν απο κατω) τεσπα, εδω τοσοι συγκοινονιολογοι δνε μπορεσαν να λυσουν το προβλημα εμεις θα το λύσουμε?
-
Bρήκα στο mail μου αυτό και σας το παρουσιάζω αυτούσιο.
Περιμένω σχόλια...
Ότι σας γράφω ισχύει νομικά. Και εγώ σε δημοτική αστυνομία είμαι (άλλα ΘΕΩΡΩ
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ δημοτικό υπάλληλο και όχι μπάτσο).
ΟΙ κλήσεις της δημοτικής δεν πάνε πουθενά.... η εφορία δεν τις δέχεται γιατί
δεν υπάρχουν στοιχεία του οδηγού (άρα όταν κάποιος κάνει μια παράβαση και το
όχημα είναι για παράδειγμα κάποιου συγγενή του ποιος θα τιμωρηθεί ο
ιδιοκτήτης? η ο οδηγός?
Ακόμα αν μπορούσε ο δήμος να τα πάρει μέσω εφορίας νομίζετε θα έστελνε
επιστολές στα σπίτια για οφειλή και ότι θα πάνε εφορία?
Μην τσιμπάτε.....Γι αυτό παίρνουν πινακίδες για να αναγκάζεται ο κόσμος να
πληρώσει.....
Οι μόνες κλήσεις που πρέπει να πληρώνονται (η να πηγαίνεις στο δικαστήριο)
είναι αυτές της αστυνομίας που στο τέλος γράφουν δικάσιμη την... μέρα Η
Δημοτική αστυνομία δημιουργήθηκε από τους δημάρχους για να κονομάμε οι
δήμοι......(δεν κοιτάνε πρώτα να φτιάξουν γκαράζ ενώ αφήνουν να χτιζονται
μεγάλες πολυκατοικίες με λίγες θέσεις για γκαράζ!!
Η ελεγχόμενη στάθμευση έχει βγει παράνομη από Δικαστήρια αφού πληρώνεις για
το λόγο αυτό τέλη κυκλοφορίας Λύσεις: πιο απλοί δεν πληρώνεται τις κλήσεις
(εμένα μου έστειλαν 2η ειδοποίηση μετά από 12 χρόνια!!!)
Στα IX βάζετε τα νούμερα μέσα από το παρμπρίζ ώστε να φαίνονται αλλά να μην
μπορούν να τα πάρουν Αν σας πάρουν τις πινακίδες πηγαίνετε και δηλώστε
κλοπή πινακίδων στην αστυνομία πάρτε χαρτί και βγάλτε καινούργιες στο
υπουργείο. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ παρακαλώ
διαδώστε αυτό το post.Ας βρουν τα λαμόγια δήμαρχοι άλλο τρόπο να γεμίσουν
τα ταμεία τους -
(No further comments. Πραγματικα γελασα...)
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
...............Αν σας πάρουν τις πινακίδες πηγαίνετε και δηλώστε
υπουργείο............Αυτό ισχύει, το έχει κάνει φίλος μου, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Μόνο που δε δήλωσε κλοπή αλλά απώλεια.
Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και αστυνομίας τροχαίας είναι σχεδόν ανύπαρκτη και δεν ενημερώνει η Δ.Α. τη τροχαία - αστυνομία, για τις πινακίδες που έχει πάρει. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
...............Αν σας πάρουν τις πινακίδες πηγαίνετε και δηλώστε
υπουργείο............Αυτό ισχύει, το έχει κάνει φίλος μου, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Μόνο που δε δήλωσε κλοπή αλλά απώλεια.
Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και αστυνομίας τροχαίας είναι σχεδόν ανύπαρκτη και δεν ενημερώνει η Δ.Α. τη τροχαία - αστυνομία, για τις πινακίδες που έχει πάρει.Εμένα πάλι ένας φίλος μου τις έβγαλε και τις έβαλε στο πορτ-παγκάζ...
Ούτε ο μπάτσος δε μπορεί να σε γράψει.
(βέβαια αν θέλει να ασχοληθεί, φωνάζει και στο παίρνουν... , οπότε πάει πιο μακρυά η βαλίτσα)ΥΓ:Δεν μπορώ να αρνηθώ πως δε μου έχει περάσει από το μυαλό να το κάνω κάποια στιγμή.
-
Σε γνωστό μου εδώ στον Πύργο του έστειλαν κλήση από τη δημοτική αστυνομία Πατρών για παράνομο παρκάρισμα.Πήγε στην Πάτρα και ακολούθησε ο εξής περίπου διάλογος:
''Καλημέρα,μου στείλατε μια κλήση για παράνομο παρκάρισμα στην οδό Βορείου Ηπείρου''.
Ο υπάλληλος πήρε την κλήση,άρχισε να ψάχνει και του λέει:
''Μάλιστα,εδώ βλέπω ότι είχατε παρκάρει παράνομα το ΑΧΖ **** SEAT IBIZA και πρέπει να πληρώσετε''
Οπότε του λέει και ο γνωστός μου:
''Να πληρώσω,δεν είπα το αντίθετο,αλλά να εγώ έχω NISSAN CHERRY!''.
Τελικά του είπαν ότι είχε γίνει λάθος και του ζήτησαν συγγνώμη. -
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Σε γνωστό μου εδώ στον Πύργο του έστειλαν κλήση από τη δημοτική αστυνομία Πατρών για παράνομο παρκάρισμα.Πήγε στην Πάτρα και ακολούθησε ο εξής περίπου διάλογος:
''Καλημέρα,μου στείλατε μια κλήση για παράνομο παρκάρισμα στην οδό Βορείου Ηπείρου''.
Ο υπάλληλος πήρε την κλήση,άρχισε να ψάχνει και του λέει:
''Μάλιστα,εδώ βλέπω ότι είχατε παρκάρει παράνομα το ΑΧΖ **** SEAT IBIZA και πρέπει να πληρώσετε''
Οπότε του λέει και ο γνωστός μου:
''Να πληρώσω,δεν είπα το αντίθετο,αλλά να εγώ έχω NISSAN CHERRY!''.
Τελικά του είπαν ότι είχε γίνει λάθος και του ζήτησαν συγγνώμη.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ IBIZA!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εμένα πάλι ένας φίλος μου τις έβγαλε και τις έβαλε στο πορτ-παγκάζ...
Ούτε ο μπάτσος δε μπορεί να σε γράψει.
(βέβαια αν θέλει να ασχοληθεί, φωνάζει και στο παίρνουν... , οπότε πάει πιο μακρυά η βαλίτσα)ΥΓ:Δεν μπορώ να αρνηθώ πως δε μου έχει περάσει από το μυαλό να το κάνω κάποια στιγμή.
Έεετσι...Το έκανε και ένας δικός μου φίλος όταν πάρκαρε σε πολύ 'επικίνδυνο' σημείο και άστους να ψάξουν να βρουν άκρη...
Ενδιαφέρον αυτό με τη δήλωση απώλειας...Γενικώς πάντως θεωρώ - ως γενική αρχή - ότι κλήσεις για τις οποίες δεν έχουμε λάβει γνώση, δηλ. είναι αφημένες σε παρμπρίζ ΔΕΝ πρέπει να πληρώνονται...Θεωρώ ότι μπορείς πάντα να αμφισβητήσεις ότι γνώριζες την ύπαρξή της με αποτέλεσμα το χειρότερο σενάριο να είναι η απλή πληρωμή του αρχικού ποσού της κλήσης χωρίς προσαυξήσεις ...Γιατί να βιαστείς λοιπόν να πληρώσεις?...Στην τελική δεν γίνεται να αναλαμβάνεις εσύ τον κίνδυνο απώλειας της ειδοποίησης με 'απλό' ταχυδρομείο...Αν θέλουν ας στέλνουν συστημένα....
Αυτό δεν το έχω τσεκάρει στην πράξη αλλά θεωρώ ότι αν γίνει δικαστήριο δεν στέκουν οι προσαυξήσεις εφόσον διατείνεσαι ότι ποτέ δεν έμαθες για την κλήση...
Στη Γαλλία που δεν πλήρωνα για κάποια χρόνια το 'φόρο' της τηλεόρασης (όταν πήγα στο 3ο μου σπίτι νομίζω σταμάτησα) μου έστελναν για χρόνια το λογαριασμό με συνεχείς προσαυξήσεις...Τους έγραφα στα @@ μου...Στο τέλος το ποσό είχε γίνει πλέον πολύ σεβαστό και μετά από 3-4 χρόνια έστειλα στη γαλλική Διοίκηση μια επιστολή με την οποία εξηγούσα ότι ποτέ δεν έλαβα γνώση ότι όφειλα άρα δεν είναι δυνατόν να χρεωθώ προσαυξήσεις τη στιγμή που δεν είχαν τρόπο να αποδείξουν ότι είχα ειδοποιηθεί....
Μου απάντησαν αμέσως, κατήργησαν ΟΛΕΣ τις προσαυξήσεις και πλήρωσα μετά από 4 χρόνια το αρχικό ποσό... -
Αυτά να τα πεις στην εφορία που πληρώσαμε πρόστιμο επειδή με τα κωλοταχυδρομεία μας η ειδοποίηση ήρθε μετά 3 μέρες από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτά να τα πεις στην εφορία που πληρώσαμε πρόστιμο επειδή με τα κωλοταχυδρομεία μας η ειδοποίηση ήρθε μετά 3 μέρες από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής.Εσύ πρέπει να τα πεις, όχι εγώ και αν δεν πειστούν να το αμφισβητήσεις δικαστικά (αν σε ενδιαφέρει...)...Αλλά υποθέτω ότι θα ήταν μικρό το ποσό οπότε δεν το πολυέψαξες...
Βέβαια έτσι μας γ@μ@νε και οι τράπεζες : 5 ευρουδάκια εδώ 5 εκεί και (σχεδόν) κανείς δεν τους πάει στα δικαστήρια για καταχρηστικές χρεώσεις... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτά να τα πεις στην εφορία που πληρώσαμε πρόστιμο επειδή με τα κωλοταχυδρομεία μας η ειδοποίηση ήρθε μετά 3 μέρες από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής.
Εσύ πρέπει να τα πεις, όχι εγώ και αν δεν πειστούν να το αμφισβητήσεις δικαστικά (αν σε ενδιαφέρει...)...Αλλά υποθέτω ότι θα ήταν μικρό το ποσό οπότε δεν το πολυέψαξες...
Βέβαια έτσι μας γ@μ@νε και οι τράπεζες 5 ευρουδάκια εδώ 5 εκεί και (σχεδόν) κανείς δεν τους πάει στα δικαστήρια για καταχρηστικές χρεώσεις...Τρόπος του λέγειν το 'πες το'.
Τους το είπαμε, πως εφόσον δεν είναι συστημένη η επιστολή δεν μπορούν να 'υποθέτουν' πως εμείς καθυστερήσαμε την πληρωμή.
Αν ήξερα ότι μπορεί να υπάρξει δικαίωση δικαστικά, θα το κυνηγούσα. Το ποσό δεν ήταν τίποτα, αλλά ήταν κερατιάτικο.
-
Κάτι δεν καταλαβαίνω. Για το νόμο, εφόσον σε ψάχνουν να σε βρουν και δεν σε βρίσκουν, αρκεί στο φινάλε μια τοιχοκόληση στον οικείο δήμο/κοινότητα ή, αν δεν ξέρουν καν που μπορεί να βρίσκεσαι, σε κάποια κεντρική δημόσια υπηρεσία. Κόψε το λαιμό σου μετά, αφού δεν ενημερώνεις τις αρχές για τα whereabouts σου.
Επίσης για το νόμο αρκεί, αφού δεν είναι δυνατόν να σε ψάχνουν να σε βρουν στα παρακείμενα φαγάδια - ξενυχτάδικα ή στη φίλη-σου-τη-Σούλα για να σου επιδώσουν την κλήση, να σου την αφήσουν στο παρμπρίζ. Στο κάτω-κάτω ας μην είχες παρκάρει παράνομα.
Όταν λοιπόν για την επίδοση μιας πολύ σοβαρότερης ειδοποίησης, πχ του ορισμού μιας δικασίμου ποινικής υπόθεσης, ο νόμος αρκείται, εφόσον δεν σε βρίσκουν τα αρμόδια όργανα, σε μια απλή τοιχοκόληση, πολύ περισσότερο καλώς αρκείται στο ν' αφεθεί στο αντικείμενο-μέσο διάπραξης ενός παραπτώματος η κλήση. Τέτοιες λογικές σαν τις παραπάνω μου φαίνονται αστείες, τουλάχιστον για το δικό μας νομικό σύστημα.
Επίσης μου φαίνεται προκλητικό το να επικαλείται κάποιος το νόμο όταν τον παραβιάζει.
Δημοτική Αστυνομία - κλήσεις και αρμοδιότητες