Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εμένα πάλι ένας φίλος μου τις έβγαλε και τις έβαλε στο πορτ-παγκάζ...
Ούτε ο μπάτσος δε μπορεί να σε γράψει.
(βέβαια αν θέλει να ασχοληθεί, φωνάζει και στο παίρνουν... , οπότε πάει πιο μακρυά η βαλίτσα)
ΥΓ:Δεν μπορώ να αρνηθώ πως δε μου έχει περάσει από το μυαλό να το κάνω κάποια στιγμή.
Έεετσι...Το έκανε και ένας δικός μου φίλος όταν πάρκαρε σε πολύ 'επικίνδυνο' σημείο και άστους να ψάξουν να βρουν άκρη...
Ενδιαφέρον αυτό με τη δήλωση απώλειας...
Γενικώς πάντως θεωρώ - ως γενική αρχή - ότι κλήσεις για τις οποίες δεν έχουμε λάβει γνώση, δηλ. είναι αφημένες σε παρμπρίζ ΔΕΝ πρέπει να πληρώνονται...Θεωρώ ότι μπορείς πάντα να αμφισβητήσεις ότι γνώριζες την ύπαρξή της με αποτέλεσμα το χειρότερο σενάριο να είναι η απλή πληρωμή του αρχικού ποσού της κλήσης χωρίς προσαυξήσεις ...Γιατί να βιαστείς λοιπόν να πληρώσεις?...Στην τελική δεν γίνεται να αναλαμβάνεις εσύ τον κίνδυνο απώλειας της ειδοποίησης με 'απλό' ταχυδρομείο...Αν θέλουν ας στέλνουν συστημένα....
Αυτό δεν το έχω τσεκάρει στην πράξη αλλά θεωρώ ότι αν γίνει δικαστήριο δεν στέκουν οι προσαυξήσεις εφόσον διατείνεσαι ότι ποτέ δεν έμαθες για την κλήση...
Στη Γαλλία που δεν πλήρωνα για κάποια χρόνια το 'φόρο' της τηλεόρασης (όταν πήγα στο 3ο μου σπίτι νομίζω σταμάτησα) μου έστελναν για χρόνια το λογαριασμό με συνεχείς προσαυξήσεις...Τους έγραφα στα @@ μου...Στο τέλος το ποσό είχε γίνει πλέον πολύ σεβαστό και μετά από 3-4 χρόνια έστειλα στη γαλλική Διοίκηση μια επιστολή με την οποία εξηγούσα ότι ποτέ δεν έλαβα γνώση ότι όφειλα άρα δεν είναι δυνατόν να χρεωθώ προσαυξήσεις τη στιγμή που δεν είχαν τρόπο να αποδείξουν ότι είχα ειδοποιηθεί....
Μου απάντησαν αμέσως, κατήργησαν ΟΛΕΣ τις προσαυξήσεις και πλήρωσα μετά από 4 χρόνια το αρχικό ποσό...