-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά έχετε να προτείνετε τπτ;
Γιατί όποτε (όχι πολύ συχνά, είναι αλήθεια ) διαβάζω αντίστοιχες ενότητες βλέπω όλα όσα δεν κάνει καλά η διοργάνωση, αλλά δεν έχω δει και καμιά πρόταση - ιδέα για το τι θα έπρεπε να γίνει, ώστε να έλθει κόσμος στους αγώνες.Αν, βέβαια, είναι αυτό το ζητούμενο.
**Κι αν, εννοείται, δεν έχουν γραφτεί προτάσεις που εγώ δεν έχω δει. **:oops:
Οχι απαραιτητα εδω(που και εδω θα υπαρχουν),αλλα γενικα κατα καιρους εχουν γινει προτασεις(και εχουν παραμεινει τετοιες )
Σκεψου κατι αντιστοιχο(το προβλημα των αγωνων ειναι πολυ μικροτερο,απλα οταν σε αφορα κατι το βλεπεις μπροστα 'σου' βουνο)
με την εθνικη κορινθου-πατρων ,προτασεις σιγουρα θα εχουν γινει,αλλα η μονη που εχει πραγματοποιηθει ειναι αυτη των διοδιων του κιατου με παραβολο αττικης οδου!Ναις του σι γιου χιρ μεσιε πολυτεκνε συνφορουμιστα!
-
Ευχαριστώ.
Ναι, μου αρέσουν οι αγώνες αυτοκινήτου και σέβομαι και τιμώ τους εμπλεκόμενους, μάλλον τους ζηλεύω και λίγο, μάλιστα.
Και πολύ θα ήθελα να δω τα παιδιά μου μέσα σε αγωνιστικά.
Περνάω λοιπόν καμιά βόλτα από εδώ, όσο και να το κάνεις (και παρά τη γκρίνια) μυρίζει λίγο λαδίλα και καμένο λάστιχο. -
Ημαρτον ρε παιδια!
Ποσες συμμετοχες εχει ο αγωνας σε ολες τις κατηγοριες; 82. Τοσο ασχημα ειναι; Πατε και συγκρινετε Track Days και κανονικους αγωνες. Επειδη τα εχω κανει και τα 2 (και μαλιστα εχω βοηθησει επιτελικα σε ουκ ολιγα στο παρελθον) δεν υπαρχει συγκριση. Απλα γινονται στον ιδιο χωρο. ΤΕΛΟΣ. Μιλατε για περιουσιες ολη την ωρα. ΟΚ, αλλα δεν ειναι και τοσα τα λεφτα, εκτος αν θες να βγεις πρωτος με το στανιο. Στις φωτο που βλεπω στις Σερρες πχ, εχουμε εναν σκασμο αμαξαρες που κανουν 2 σκασμους λεφτα (και ακομα και τα 106 θα ειναι πολυ καλυτερα απο το αγωνιστικο μου) ειδικα αν σκεφτουμε οτι ειναι μελη των (απολυτα) καλυτερων στο ειδος 'αδελφων' clubs 106portclub και Τrackday-special. Ειδικα σε αυτο το επιπεδο λοιπον, το Track Day ειναι επιλογη και ειναι απολυτα σεβαστη και δεν θα πρεπει να ειναι συγκρισιμη με τους αγωνες. Σε πολλες 'προχω' χωρες οι 2 σκηνες συνυπαρχουν και εξελισσονται αναλογως.
Αλλο πραγμα το ενα, αλλο το αλλο. Ο μεσος clubman θελει να ευχαριστηθει εντος πιστας το αυτοκινητο (και να βελτιωθει ο ιδιος βεβαια) και μεχρι εκει. Ουτε κατα διανοια δεν θα ρισκαρει σε ενα προσπερασμα ή θα μπει στην ψυχολογια/διαδικασια μιας εμπλοκης σε μια πληρη αγωνιστικη σεζον.
Τωρα το GTCC (παλι ειχα καποια εμπειρια παρακολουθωντας τις συναντησεις των οργανωτων) ειναι μια αριστη ιδεα, που πεφτει ομως θυμα των περιορισμων που επιβαλλονται στην M.Ω.Τ. που σε συνδιασμο με την ελλειψη χρονου δεν επιτρεπουν ουτε εναν ικανο αριθμο γυρων, ουτε καν την χρηση ολης της πιστας (Μεγαρα). Οποτε παλι ενας φιλοδοξος οδηγος δεν μπορει ουτε να 'ικανοποιηθει' πληρως οδηγικα. Μπορει απλα να βιωσει ενα υποκαταστατο της αγωνιστικης διαδικασιας και that's it.
Το να πρωταγωνιστει κανεις στο GTCC (κατα την γνωμη μου και παντα σε κατηγοριες απο 1600cc και πανω) ειναι ακριβοτερο απο μια πολυ χαλαρη εμπλοκη με τους αγωνες ταχυτητας με ενα Sport 2 οπως εκανα επιτελους φετος. Μπορει να τρωω 2 γεωγραφικες ζωνες ωρας αλλα...αλλη φαση.
Οσο για τη Ροδο, οδηγηστε την πρωτα (ειπαμε σαν χαραξη εχει πλακα) και μετα βλεπουμε. Για τον θεατη ειναι ψιλοαπαραδεκτη καμια αντιρρηση.Αλλου ειναι το θεμα. Καποτε υπηρχε μονο μια Τριπολη και πηγαιναν 130 αυτοκινητα καθε φορα. Τα Ν/1 εκαναν το δικο τους αγωνα και ολα αυτα τα βλεπαμε στην κρατικη τηλεοραση αν θυμαστε. Απλα οι πρωτοκλασσατοι οδηγοι στραφηκαν στα rally/αναβασεις και μοιραια μετακινηθηκε εκει το ενδιαφερον. Εγιναν οι πιστες, αυτες εχουμε και αυτες θα χρησιμοποιουμε. Οποιος θελει ας ακολουθησει γιατι μονο με συμμετοχες (και την αντιστοιχη ποιοτητα) θα αλλαξει η κατασταση.
Πριν με χιλιοκραξετε, να σας πω οτι δεν εχω καμια φωτογραφια του Μανιατοπουλου πανω απο το κρεβατι μου, ουτε κανενα τατουαζ της ΕΘΕΑ στο κωλομερι. Θελω να τρεχω στην πιστα, θελω να μην απαξιωνονται a priori οι θυσιες οι δικες μου αλλα και των υπολοιπων γιατι εμεις ξερουμε ποσο μας κοστιζει σε ολα τα επιπεδα το να βλεπουμε το φαναρι της εκκινησης καθε φορα...
-
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά έχετε να προτείνετε τπτ;
Γιατί όποτε (όχι πολύ συχνά, είναι αλήθεια ) διαβάζω αντίστοιχες ενότητες βλέπω όλα όσα δεν κάνει καλά η διοργάνωση, αλλά δεν έχω δει και καμιά πρόταση - ιδέα για το τι θα έπρεπε να γίνει, ώστε να έλθει κόσμος στους αγώνες.Αν, βέβαια, είναι αυτό το ζητούμενο.
Κι αν, εννοείται, δεν έχουν γραφτεί προτάσεις που εγώ δεν έχω δει.
ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ililias EN ΜΕΡΗ , ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠ'ΤΟ , ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΕ ΧΑΛΙΑ , ΑΛΛΑ ΣΥΝΓΧΡΟΝΩΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ , ΓΕΝΙΚΑ .
ΞΕΡΕΤΕ ..... ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ...ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΛΑΔΙΛΑ , ΛΑΣΤΙΧΙΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ (θα προσθεσω) , ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ , ΚΑΙ ΖΗΛΕΨΑΤΕ (με την καλη εννοια), ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ , ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ , ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ , (ΜΕΧΡΙ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .
ΤΟ ΑΠΛΟ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ...ΜΑ ΚΑΛΑ , ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝΕ-ΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ , ΠΑΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ?
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ , ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΡ , ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ-ΣΥΝΟΔΗΓΟΥΣ , ΜΕ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ **ΥΠΟΤΥΘΕΜΕΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ **ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡ .
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (με κινδυνο να χαθει η πιτα ,που μπορει να γινει τεραστια ) , ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΗΝ **ΥΠΟΤ. ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ **ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΑ α) ΣΤΗΝ ΑΦΕΛΙΑ-ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ , β) ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΡΚΕΤΩΝ , γ) ΣΤΟΝ ΟΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ δ) ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ (ΤΟΥΣ).ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ , ΕΧΟΥΝ-ΕΧΟΥΜΑΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΙΣ , ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ? ΓΡΑΦΙΚΟΙ ? ΚΡΕΤΙΝΟΙ ? ΟΠΩΣ ΘΕΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΒΗΜΑ , ΟΧΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΠΟΡ , ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ....ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΡΑΥΓΑΛΑΙΕΣ ΓΚΑΦΕΣ ΥΠΕΥΘΗΝΩΝ , ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ........
Ευχαριστω για την υπομονη Χ.Α.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ημαρτον ρε παιδια! Ποσες συμμετοχες εχει ο αγωνας σε ολες τις κατηγοριες; 82. Τοσο ασχημα ειναι;Α ναι, εχει 82 συμμετοχες. Υπεροχα. Απο αυτες τις συμμετοχες λοιπον τι ακριβως θα δει ο θεατης; Το πολυ, πολυ μια μαχη στα 106 και μια στα Note (αν και προσωπικα πιστευω οτι θα καθαρισει ευκολα ο Βασιλης). Χαιρομαι που εσυ και αλλοι κανουν το χομπι τους και δεν εχω καμια διαθεση να απαξιωσω τις θυσιες σου οπως λες (που βεβαια σα θεατης να με συμπαθας αλλα ελαχιστα με ενδιαφερουν). Ομως απο την αλλη μην περιμενετε κοσμο στην κερκιδα γιατι το σκηνικο των '2μιση_ωρων_πριν_αρχισει_το_GTCC' εχει αντικειμενικα ελαχιστο αγωνιστικο ενδιαφερον.
Οσο για τη Ροδο, οδηγηστε την πρωτα (ειπαμε σαν χαραξη εχει πλακα) και μετα βλεπουμε. Για τον θεατη ειναι ψιλοαπαραδεκτη καμια αντιρρηση.
Α ναι, ο θεατης. Πρωτη προτεραιοτητα ε; Αγαπητε το θεμα της διασκεδαστικης Ροδου ηταν απαραδεκτο απο πολλες αποψεις αλλα ας μεινουμε σε μια. Το φετινο πρωταθλημα ταχυτητας κατα το 1/3 του εγινε αναμεσα σε αχυρομπαλες στο πουθενα με κανενα παροντα. Αν βαλεις και τις Σερρες που με τον τροπο που στηθηκε το σκηνικο απο την ιδια την ΕΘΕΑ ηταν σιγουρο οτι θα ηταν μια παροδια φτανουμε στο μισο πρωταθλημα. Μπραβο ΕΘΕΑ. Σπουδαια δουλεια, σπουδαιο πρωταθλημα.
Σε πολλες 'προχω' χωρες οι 2 σκηνες συνυπαρχουν και εξελισσονται αναλογως. Αλλο πραγμα το ενα, αλλο το αλλο. Ο μεσος clubman θελει να ευχαριστηθει εντος πιστας το αυτοκινητο (και να βελτιωθει ο ιδιος βεβαια) και μεχρι εκει. Ουτε κατα διανοια δεν θα ρισκαρει σε ενα προσπερασμα ή θα μπει στην ψυχολογια/διαδικασια μιας εμπλοκης σε μια πληρη αγωνιστικη σεζον.
Στις προχω χωρες συνηθως η εμπλοκη αρχιζει στα track days αλλα για μια μεριδα αυτων των ανθρωπων ουτε τελειωνει εκει, ουτε συνεχιζεται σε πατεντες τυπου GTCC. Στις προχω χωρες υπαρχουν ενα σωρο κατηγοριες για οσους απο αυτους τους χομπιστες το θελουν να παρουν απλα το κρανος τους και να κανουν ενα αγωνα. Και θα υπηρχαν και εδω αναλογες κατηγοριες αν καποιος που θα αναλαμβανε το ρισκο να στησει ενα τετοιο μαγαζι ηταν...
α) πεπεισμενος οτι καμια πιστα δε θα βρισκοταν στο μεσο της σεζον χωρις αδεια
β) σιγουρος οτι θα βρισκονταν εγκαιρα σωστη λυση σε ενα τετοιο ή αναλογο προβλημαΕπειδη ουτε αυτα ειναι σε θεση να εξασφαλισει η 'πετυχημενη' ΕΘΕΑ μας ειναι λογικο τα δυο αυτα εξ' ορισμου συγκινονουντα δοχεια να μενουν χιλιομετρα μακρια στην χωρα μας. Αλλα αυτο ειναι Ελληνικη στρεβλωση, οχι παγκοσμια πραγματικοτητα.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Αλλου ειναι το θεμα. Καποτε υπηρχε μονο μια Τριπολη και πηγαιναν 130 αυτοκινητα καθε φορα. Τα Ν/1 εκαναν το δικο τους αγωνα και ολα αυτα τα βλεπαμε στην κρατικη τηλεοραση αν θυμαστε. Απλα οι πρωτοκλασσατοι οδηγοι στραφηκαν στα rally/αναβασεις και μοιραια μετακινηθηκε εκει το ενδιαφερον. Εγιναν οι πιστες, αυτες εχουμε και αυτες θα χρησιμοποιουμε. Οποιος θελει ας ακολουθησει γιατι μονο με συμμετοχες (και την αντιστοιχη ποιοτητα) θα αλλαξει η κατασταση.Εχει μια σχετικη ειρωνια αυτο για τις πιστες: 'αυτες εχουμε και αυτες θα χρησιμοποιουμε'. Εχουμε δυο ειναι η αληθεια αλλα την μια (την καλυτερη) δεν τη χρησιμοποιουμε (μερικοι ισως σκεφτουν οτι τη σαμποταρουμε) γιατι ειναι μακρια και στηνουμε στη θεση της μια αλλη με αχυρομπαλες καπου σε ενα νησι. Εξαισια! Επισης αυτη που χρησιμοποιουμε τη 'βελτιωνουμε' πλαισιωνοντας τη με μουσειο και πιστα καρτ τη στιγμη που εχει, δεν εχει αδεια και σιγουρα εχει ελλειψεις στις υποδομες. Οι αλλοι, οι ασχετοι χτιζουν πιτς ομως τι ξερουν; Δεν εχουν μουσειο ουτε και αχυρομπαλες αρα δεν εχουν αγωνα. Απλο ε;
Ομως εχεις δικιο, αλλου ειναι το θεμα. Το θεμα ειναι οτι ετσι οπως εχει στηθει το σκηνικο στους αγωνες πιστας δεν παμε πουθενα. Ουτε τα ταλεντα μας προωθουνται, ουτε οι χομπιστες κανουν το κεφι τους οπως ολοι στην Ευρωπη, ουτε οι επαγγελματιες μας ζουν σε ενα πολιτισμενο και σιγουρο σκηνικο οπως θα επρεπε.
Βεβαια, μας λενε, ειναι λογικο να ειμαστε στο μειον σε σχεση με τον πολιτισμο γιατι αυτοι εχουν ισχυρες οικομιες, σπουδαιες υποδομες, κουλτουρα κλπ. Ομως δεν μας εξηγουν αυτοι οι αναλυτες-απολογιτες μιας καταστασης πως διαολο αυτη η ρημαδα Πορτογαλια με τον ιδιο πλυθησμο, τη χειροτερη οικονομια και την 1,5 πιστα (μεχρι το 2012 γιατι τοτε το Εστοριλ θα γινει πολυκατοικιες και θα μεινει με μιση) καταφερε φετος να:
- εχει οδηγο (Parente) που προσθεσε το πρωταθλημα Renault World Series (μετα απο αυτο της Βρετανικης F3) στο βιογραφικο του και παει καρφι για F1.
- εχει οδηγο (Albuquerque) που ανηκει στην ακαδημια της Red Bull, εχει ηδη τον Ευρωπαϊκο τιτλο της FR2000 στο τσεπακι του και φετος προσθεσε τον τιτλο του καλυτερου ρουκι στο Renault World Series και ενα εντυπωσιακο ντεμπουτο στο GP2.
- εχει οδηγο (Lamy) που πηρε τον τιτλο στο LeMans Series με την εργοστασιακη ομαδα της Peugeot.
- εχει δυο οδηγους στο WTCC, ο ενας εργοστασιακος (Monteiro) και ο αλλος απο τους καλους ιδιωτες (Freitas).
- εχει οδηγο (Ramos) που παιζει για νικες στο FIA GT.
στ) εχει οδηγο (Petiz) που πηρε τιτλο στο Megane Trophy. - εστησε αγωνα του WTCC στους δρομους του Πορτο.
- εστησε αγωνα στο Renault World Series
8 ) αναβιωσε με επιτυχια ενα ιστορικο σιρκουι στους δρομους της Villa Real. - εχει αξιοπρεπες πρωταθλημα ταχυτητας με αυτοκινητα s2000 και διαφορα αλλα ενδιαφεροντα.
- στηνει πρωταθλημα μονοθεσιων για να δωσει στους καρτιστες της εμπειρια πριν βγουν εξω.
- εχει ομαδα στο Α1GP.
- εχει ομαδα στο Le Mans.
Εμεις βεβαια εχουμε 82 συμμετοχες στα Μεγαρα. Γιουπι.
-
APR
Εγώ ευχαριστώ.Νομίζω ότι έχω μια ιδέα γιατί η Πορτογαλία μπορεί κι εμείς όχι.
Γιατί οι Πορτογάλοι απαιτούν, ενώ εμείς όχι.
Θα προσπαθήσω να το πω με παράδειγμα: Σλοβενία, χώρα 2.000.000 κατοίκων οι οποίοι μιλάνε Γερμανικά σχεδόν σαν 2η μητρική γλώσσα. Κι όμως, όλα τα πισι που πωλούνται εκεί, όλα τα τα προγράμματα, όλα τα ναβιγκέισον των αυτοκινήτων είναι στα Σλοβένικα!
Γιατί;
Απλούστατον: Αν δεν είναι, δεν τα αγοράζουν. Εμείς, ό, τι μας δώσουνε.Υπάρχουν Λαοί που απαιτούν, και λαουτζίκοι εσωστρεφείς καρπαζοεισπράκτορες. Δυστυχώς σ' εμάς έλαχε να είμαστε από τους δεύτερους κι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να φτύσουμε αίμα, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Go_For_Pole
82 αγωνιζόμενοι ενωμένοι, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα ταρακουνούσαν όλα τα Υπουργεία. -
Νομίζω ότι έχω μια ιδέα γιατί η Πορτογαλία μπορεί κι εμείς όχι. Γιατί οι Πορτογάλοι απαιτούν, ενώ εμείς όχι.Κοντα εισαι, απλα αντικατεστησε το απαιτουν με το δουλευουν.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
...
9) εχει αξιοπρεπες πρωταθλημα ταχυτητας **με αυτοκινητα s2000 **και διαφορα αλλα ενδιαφεροντα.
...Αυτό είναι λίγο παράδοξο. Δεν πειράζει,ας έχουν και κανα στραβό
-
Φαντάζομαι εννοεί 'για πίστες' (όπως του WTCC), όχι αυτά των ράλι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φαντάζομαι εννοεί 'για πίστες' (όπως του WTCC), όχι αυτά των ράλι.ετσι ακριβως.
-
Φαντάζομαι εννοεί 'για πίστες' (όπως του WTCC), όχι αυτά των ράλι.
ετσι ακριβως.
Προφανώς. Σιγά μην μιλούσε για 'ράλλυ' ο Υδροβιος!
-
[Εχει μια σχετικη ειρωνια αυτο για τις πιστες: 'αυτες εχουμε και αυτες θα χρησιμοποιουμε'. Εχουμε δυο ειναι η αληθεια αλλα την μια (την καλυτερη) δεν τη χρησιμοποιουμε (μερικοι ισως σκεφτουν οτι τη σαμποταρουμε) γιατι ειναι μακρια και στηνουμε στη θεση της μια αλλη με αχυρομπαλες καπου σε ενα νησι. Εξαισια! Επισης αυτη που χρησιμοποιουμε τη 'βελτιωνουμε' πλαισιωνοντας τη με μουσειο και πιστα καρτ τη στιγμη που εχει, δεν εχει αδεια και σιγουρα εχει ελλειψεις στις υποδομες.** Οι αλλοι, οι ασχετοι χτιζουν πιτς ομως τι ξερουν; Δεν εχουν μουσειο ουτε και αχυρομπαλες αρα δεν εχουν αγωνα. Απλο ε**;.
Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΣΗΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΑΒΑΛΟΙ ΒΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ..........
ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΠΑΤΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙ , ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΤΩ , ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ .........
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΙΤΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ , ΑΛΛΑ .... ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ , ΦΤΑΝΟΥΝ .
ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ .
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΡ ?ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ? ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ........ ΜΠΟΡΕΙ .... ΑΛΛΑ , ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ .
-
kai στο PWRC οι πορτογαλοι εχουν τον ΑRAUJO που ακολουθει πρωταθλημα
οντως σε πιανει απελπισια εαν συγκρινεις τις δυο φαινομενικα ''ισοδυναμες'' χωρες
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΣΗΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΑΒΑΛΟΙ ΒΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ..........ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΠΑΤΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙ , ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΤΩ , ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ .........
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΡ ?ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ? ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ........ ΜΠΟΡΕΙ .... ΑΛΛΑ , ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ.
Καλα, δεν ειναι ετσι και το ξερεις. Ποτε μια πιστα δε δινει κινητρα για να αυξησει τις συμμετοχες, δεν ειναι αυτη η δουλεια της. Δηλαδη σε ποια χωρα ζητανε οι ομαδες διευκολυνσεις για να πανε απο την μια ακρη στην αλλη; Ναι ξερω θα μου πεις αλλα τα μεταξωτα βρακια των εξω και αλλα τα δικα μας αλλα καλως ή κακως υποτιθεται οτι διοργανωνεται ενα πανελληνιο πρωταθλημα και οποιος συμμετεχει θα πρεπει εξ' ορισμου να δεχεται οτι υπαρχουν εξοδα μετακινησης. Ετσι το σκεφτηκε και το καταφερε ο Γιωργος για το φετινο αγωνα των 1600, ετσι το σκεφτονται οι μοτοσυκλετες που κανουν 3 αγωνες πανω και 3 κατω. Αλλιως ας ονομαστει η ΕΘΕΑ το ολο πανηγυρι κυπελο Μεγαρων για να μπει στην πραγματικη του διασταση. Θα ηταν και πιο τιμιο απο το να προκυρησει κατι που σε ΚΣ θα ακυρωνονταν λογω ελειψης συμμετοχων.
Και κατι ακομη για να δεις οτι τελικα ολα ειναι σχετικα. Οι Ρουμανοι του χρονου θα κανουν το πρωτο τους πρωταθλημα ταχυτητας. Επειδη δεν εχουν πιστα θα κανουν τους αγωνες κατα κυριο λογο στις Σερρες. Ποσο ειναι η αποσταση Βουκουρεστι - Σερρες; 600+ χιλιομετρα, οσο και το Αθηνα - Σερρες. Βοηθεια μας
-
Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΣΗΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΑΒΑΛΟΙ ΒΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ..........
ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΠΑΤΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙ , ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΤΩ , ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ .........
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΡ ?ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ? ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ........ ΜΠΟΡΕΙ .... ΑΛΛΑ , ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ.
Καλα, δεν ειναι ετσι και το ξερεις. Ποτε μια πιστα δε δινει κινητρα για να αυξησει τις συμμετοχες, δεν ειναι αυτη η δουλεια της. Δηλαδη σε ποια χωρα ζητανε οι ομαδες διευκολυνσεις για να πανε απο την μια ακρη στην αλλη; Ναι ξερω θα μου πεις αλλα τα μεταξωτα βρακια των εξω και αλλα τα δικα μας αλλα καλως ή κακως υποτιθεται οτι διοργανωνεται ενα πανελληνιο πρωταθλημα και οποιος συμμετεχει θα πρεπει εξ' ορισμου να δεχεται οτι υπαρχουν εξοδα μετακινησης. Ετσι το σκεφτηκε και το καταφερε ο Γιωργος για το φετινο αγωνα των 1600, ετσι το σκεφτονται οι μοτοσυκλετες που κανουν 3 αγωνες πανω και 3 κατω. Αλλιως ας ονομαστει η ΕΘΕΑ το ολο πανηγυρι κυπελο Μεγαρων για να μπει στην πραγματικη του διασταση. Θα ηταν και πιο τιμιο απο το να προκυρησει κατι που σε ΚΣ θα ακυρωνονταν λογω ελειψης συμμετοχων.
Και κατι ακομη για να δεις οτι τελικα ολα ειναι σχετικα. Οι Ρουμανοι του χρονου θα κανουν το πρωτο τους πρωταθλημα ταχυτητας. Επειδη δεν εχουν πιστα θα κανουν τους αγωνες κατα κυριο λογο στις Σερρες. Ποσο ειναι η αποσταση Βουκουρεστι - Σερρες; 600+ χιλιομετρα, οσο και το Αθηνα - Σερρες. Βοηθεια μας
Μονο που στους Ρουμανους επιτρεπεται π.χ η ρυμουλκηση των τρειλερ!
Εμεις ουτε αυτοκινηταμαξα εως τις Σερρες δεν μπορουμε να βαλουμε!Μεγαλειο ( Μονο βιβλιαρακι αυτ/του εχουμε κι αυτο μονο στα Ελληνικα!)
Μπαμπης Κολιγιαννης
-
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
Μεγαλειο ( Μονο βιβλιαρακι αυτ/του εχουμε κι αυτο μονο στα Ελληνικα!)
Μπαμπης Κολιγιαννης
....ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ !!!!
ΦΙΛΙΚΑ
Μ.Τ -
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
Εμεις ουτε αυτοκινηταμαξα εως τις Σερρες δεν μπορουμε να βαλουμε!Δε νομίζω οτι εντός των συνόρων μας θα επιτρέπεται.Οι νόμοι εφαρμόζονται στο κράτος που βρίσκεσαι,και όχι απο ποιό κρατος προέρχεσαι.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εμεις ουτε αυτοκινηταμαξα εως τις Σερρες δεν μπορουμε να βαλουμε!Δε νομίζω οτι εντός των συνόρων μας θα επιτρέπεται.Οι νόμοι εφαρμόζονται στο κράτος που βρίσκεσαι,και όχι απο ποιό κρατος προέρχεσαι.
...ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ....**ΖΩΝΙΑΝΑ ** ΜΕΡΙΑ !!!!!
ΦΙΛΙΚΑ
Μ.Τ -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΕΙΣΑΙ?
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΑ ΤΡΕΙΛΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ?
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
(νυν ΠΑΡΩΔΙΑ) Πανελληνίο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2007