-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
St Devote με τι τιμή εγκατάστασης και ευρώ ανα κιλοβατώρα;
Στην ταράτσα του σπιτιού με έξοδα εγκατάστασης 20.000 και 0,495 την κιλοβατώρα έχει γράψει σε ένα χρόνο 7.000 ευρώ.
Do the math.Τόσο καλά !!! .... ( νομίζω πρέπει να το δω πιο ζεστά )
Hello!
This is greece!
Η κιλοβατωρα πωλειται κατω απο 20 λεπτα του ευρο αυτη τι στιγμη. Δεν θυμαμαι ποσο... Τα 7000/ετος, εχουν παψει απο καιρο να τπαρχουν σε νεα συμβολαια. -
12μισο νομίζω άκουσα την τελευταία ενημέρωση
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
.... τα χρήματα τα έχω ( και ελπίζω να μην τα χρειαστώ για τα επόμενα 5 χρόνια .... λέμε τώρα )
Στέγη έχω ( θα μου την δώσει δωρεάν ένας φίλος .... με συμβόλαιο το 'δωρεάν' )
.... σε αυλή χωριού είναι άρα σκίαση δεν θα έχω
.... στην Κοζάνη θα είναι ... δεν έχουμε και 12 μήνες ηλιοφάνεια ...άμα θες έλα να δεις το δικό μου στη Λευκόβρυση και να στα πω και από κοντά
-
Σημερα κλείσαμε ακριβώς ενα χρονο λειτουργίας (12:00 ακριβως το αναψαμε 1/11/12 κ φυγαμε κατευθείαν με αυτοκινητο γερμανια, οπου φτάσαμε 9 ωρα της επομενης περίπου Φρανκφούρτη)
Εβγαλε περιπου 6χιλ χωρις να ειναι πολυ καλη χρονια λογου του οτι καμια φορα το Μπελες κανει το κομματι του κ τα συννεφα στη περιοχη ειναι αυξημενα!
Αλλο ενα χρονο να μην αλλαξουν κατι θα εχει βγει ενα ακετα καλο ποσο απο την αρχικη επενδυση! Βεβαια προσωπικά σαν αρχικο στοχο εχουμε βαλει να βγαλουμε τουλαχιστον τα λεφτα συν τους τοκους που θα βγαζαν κλειστα! Απο εκει κ περα μετα οτι κερδος επιπλεον ερθει ειναι καλοδεχουμενο!
-
ΜΑΚΡΙΑΑΑΑ!!!!! ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ Κο ΜΠΙΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Παραθέτω και επιστολή που έστειλα στον “Κύριο” Μπίμπα και βέβαια ΜΑΚΡΙΑ απο τις εταιρείες του αν κάποιος σκέφτεται να επενδύσει σε αυτόν....
Η ασυνέπειά της εταιρείας σας έχει ξεφύγει παντός ορίου και αυτό είναι ανεπίτρεπτο και ασυγχώρητο. Λυπάμαι ειλικρινά για την απαράδεκτη συμπεριφορά σας. Σας είχα μετρήσει αλλιώς και δεν το περίμενα. Καταλαβαίνετε πως εφεξής δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσω στο ελάχιστο από την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μου, σαφώς δε επ’ ουδενί πρόκειται να δεχθώ υποδείξεις – νουθεσίες για τα σχόλια που θα αναρτήσω σε βάρος Σας στο διαδίκτυο. Είστε αντάξιός τους σε ποσοστό 100/%. Καταχρηστικά μάλιστα την προηγούμενη φορά, αξιώσατε να αποσύρω σχετικά σχόλια, απειλώντας μάλιστα πως άλλως δε θα εκπληρώσετε τη δική Σας συμβατική υποχρέωση απέναντί μου… Αρκετά πια κε Μπίμπα με την κοροϊδία Σας. Σας τη χαρίζω… -
Μπήκε για διαβούλευση το σχέδιο νόμου!
Ξεσπαθώστε -
Δεν ανήκει 100% στο παρόν θέμα αλλά δεν βρήκα κάποιο άλλο σχετικό.
Ένας πολύ ενδιαφέρον τύπος σχετικά με ΑΠΕ:Κι εδώ μια περιγραφή των επιτευγμάτων του.
-
-
εγινε της Ποπης εχθες στη Μεσογειων.... και φρακαραν ολα τα συγκοινωνιακα ακομα και στο ΕΜΠ ο κοσμος εκανε 2 ωρες να φτασει.... και δεν ηξεραν και τι συμβαινει ωστε να πανε απο αλλου... τα καναλια ομως δεν ειπαν τιποτα απο ο,τι ακουσα..
-
Στις ειδήσεις το βράδυ είχαν εκτενή ρεπορτάζ.
-
Ρε σεις κοπέλια ρωτώ μια που είμαι άσχετος. Αυτή τη περίοδο αξίζει κανείς να βάλει φωτοβολταικά; Εχω μια νταράτσα καμιά 90αριά τετραγωνικά. Δε μιλάω να εκμεταλλεύομαι ο ίδιος αλλά σε πώληση στη δεή.
-
Νομιζω οτι θεωρητικα συμφερει ακομα, αλλα το risk εχει μεγαλωσει και το reward εχει μικρυνει
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Ρε σεις κοπέλια ρωτώ μια που είμαι άσχετος. Αυτή τη περίοδο αξίζει κανείς να βάλει φωτοβολταικά; Εχω μια νταράτσα καμιά 90αριά τετραγωνικά. Δε μιλάω να εκμεταλλεύομαι ο ίδιος αλλά σε πώληση στη δεή.Αν σου περισσευουν τα φραγκα και το δεις ως επενδυση, μαλλον συμφερει αλλα υπο ορους οπωςανεφερε ο απο πανω. Αλλιως βαλε μια ομπρελα στη νταρατσα, τραπεζι με καρεκλες και μια ψησταρια και ξερεις τι να κανεις!
-
Χαλαρά συμφέρει και το ρίσκο είναι μικρό. Τα χρήματά σου τα παίρνεις πίσω ακόμη και αν κοπούν όλες οι επιδοτήσεις και πουλάς στην οριακή τιμή συστήματος. Μιλάμε για κατασκευή με κόστος κοντά στο 1 ευρώ το βατ (το πολύ 1,5 ευρώ το βατ).
Θα χάσεις αν κοπούν οι επιδοτήσεις (όχι απίθανο) και επιπλέον καταρρεύσει η αγορά ενέργειας (ψιλοαπίθανο εφόσον έχουμε ανάκαμψη).
Επιπλέον θα χάσεις αν επεκταθούν τόσο οι ΑΠΕ και χάσουν το δικαίωμα προτίμησης (η αγορά του ρεύματός τους είναι υποχρεωτική από το σύστημα) ή αν ακόμα χειρότερα βάλουν ποινές για παραγωγή ενέργειας όταν δεν την χρειάζεται το σύστημα όπως στη Γερμανία.Οι παραπάνω κίνδυνοι είναι πιθανοί σε βάθος χρόνου αλλά μάλλον έως τότε θα έχεις αποπληρώσει την επένδυσή σου.
-
τον συνεταιρο τον εμπιστεύεσαι? (=ελληνικο κρατος)
γιατι δεν εχει και το καλυτερο ονομα.... -
Μακριά, η τιμή που έχει η κιλοβατώρα αυτή την στιγμή είναι απαγορευτική, δεν καλύπτεις ούτε το ρεύμα του σπιτιού σου.
Επίσης καλό είναι να αποφεύγεις κάθε συνεργασία και συνδιαλλαγή με το ελληνικό κράτος (εκτός αν είσαι μεγαλολαμόγιο), είναι αναξιόπιστο.
Εγώ την πάτησα, ακόμη έχω ώφελος, αλλά ποιος μου λέει ότι στο μέλλον δεν θα δεχτώ και άλλο τσεκούρι;Από το LG-E975 Tapatalk
-
Ο χρήστης nikos333 έγραψε:
Μακριά, η τιμή που έχει η κιλοβατώρα αυτή την στιγμή είναι απαγορευτική, δεν καλύπτεις ούτε το ρεύμα του σπιτιού σου.
Επίσης καλό είναι να αποφεύγεις κάθε συνεργασία και συνδιαλλαγή με το ελληνικό κράτος (εκτός αν είσαι μεγαλολαμόγιο), είναι αναξιόπιστο.
Εγώ την πάτησα, ακόμη έχω ώφελος, αλλά ποιος μου λέει ότι στο μέλλον δεν θα δεχτώ και άλλο τσεκούρι;Από το LG-E975 Tapatalk
+πολλά..........ο ορισμός του ρίσκου τα πάρε δώσε με το κράτος!!!
την προηγούμενη εβδομάδα αναβάθμησα την αυτονομία μου.......έβαλα 2η μπαταρία και μετατροπή σε 24v,καθώς και ακόμη 2 πάνελ,φτάνοντας τα 3 συνολικά.Το ινβέρτερ το άλλαξα με 2000w και πλέον είμαι σε αναζήτηση ψυγείου Α++ -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
την προηγούμενη εβδομάδα αναβάθμησα την αυτονομία μου.......έβαλα 2η μπαταρία και μετατροπή σε 24v,καθώς και ακόμη 2 πάνελ,φτάνοντας τα 3 συνολικά.Το ινβέρτερ το άλλαξα με 2000w και πλέον είμαι σε αναζήτηση ψυγείου Α++Το έχω τσεκάρει και εγώ, το θέμα είναι, μήπως επενδύοντας σε όλο αυτό τον εξοπλισμό, τελικά συμφέρει περισσότερο να πληρώνεις την ΔΕΗ?
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
την προηγούμενη εβδομάδα αναβάθμησα την αυτονομία μου.......έβαλα 2η μπαταρία και μετατροπή σε 24v,καθώς και ακόμη 2 πάνελ,φτάνοντας τα 3 συνολικά.Το ινβέρτερ το άλλαξα με 2000w και πλέον είμαι σε αναζήτηση ψυγείου Α++Το έχω τσεκάρει και εγώ, το θέμα είναι, μήπως επενδύοντας σε όλο αυτό τον εξοπλισμό, τελικά συμφέρει περισσότερο να πληρώνεις την ΔΕΗ?
δεν ξέρω.......μάλλον ξέρω οτι δεν έχω πάγια,χαράτσια και αυξήσεις στην kwh όποτε γουστάρουν......
αναφέρομαι σε εξοχική κατοικία -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν ξέρω.......μάλλον ξέρω οτι δεν έχω πάγια,χαράτσια και αυξήσεις στην kwh όποτε γουστάρουν......
αναφέρομαι σε εξοχική κατοικίαΒασικά, έχεις όμως το κόστος αγοράς -συντήρησης μπαταριών, το οποίο δεν είναι μικρό. Επίσης, παλιά είχες απαλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗ, τώρα με τον ΕΝΦΑ, απλά πληρώνεις 30% λιγότερο από το αντίστοιχο ηλεκτροδοτούμενο κτίριο, δεν απαλάσεσαι όμως... νομίζω αν τα βάλεις όλα κάτω, συν το ρίσκο να μείνέις χωρίς ρεύμα στις διακοπές σου, δεν συμφέρει!!!
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα