-
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@otso said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Basengreen
Χωρις φωτοβολταικα μπορει να αντικαταστησει σε σπιτι μια γεννητρια ;
νομιμα οχι, διοτι νομιζω οτι δεν υπαρχει το πλαισιο χρησης απο τον δεδδηε για μονο μπαταριες χωρις φωτοβολταικο. Πρακτικα ομως δεν μπορω να φανταστω πως θα σε καταλαβουν. Μπορεις κιολας να την χρησιμοποιησεις οπως ειχα αναφερει πριν μερικες εβδομαδες, ωστε να χρησιμοποιεις συνεχεια "νυχτερινο" ρευμα.
Επειδη βλεπω αρχιζουν να φτανουν το κοστος μιας γεννητριας χωρις τον θορυβο . Επειδη ειμαι ασχετος με ρευματα , για ποσες ωρες μπορει να καλυψει ενα σπιτι με μια μεση ημερησια καταναλωση ; . επειδη διακοπη θα γινει σε καυσωνα η κακοκαιρια οπως τωρα στην δυτικη ελλαδα , εξυπακουεται οτι δεν θα βαλεις πλυντηριο η φουρνο , το καλοκαιρι φυσικα αιρ κοντιτιον .
-
Basengreen
Χωρις φωτοβολταικα μπορει να αντικαταστησει σε σπιτι μια γεννητρια ;
νομιμα οχι, διοτι νομιζω οτι δεν υπαρχει το πλαισιο χρησης απο τον δεδδηε για μονο μπαταριες χωρις φωτοβολταικο. Πρακτικα ομως δεν μπορω να φανταστω πως θα σε καταλαβουν. Μπορεις κιολας να την χρησιμοποιησεις οπως ειχα αναφερει πριν μερικες εβδομαδες, ωστε να χρησιμοποιεις συνεχεια "νυχτερινο" ρευμα.
Επειδη βλεπω αρχιζουν να φτανουν το κοστος μιας γεννητριας χωρις τον θορυβο . Επειδη ειμαι ασχετος με ρευματα , για ποσες ωρες μπορει να καλυψει ενα σπιτι με μια μεση ημερησια καταναλωση ; . επειδη διακοπη θα γινει σε καυσωνα η κακοκαιρια οπως τωρα στην δυτικη ελλαδα , εξυπακουεται οτι δεν θα βαλεις πλυντηριο η φουρνο , το καλοκαιρι φυσικα αιρ κοντιτιον .
Αυτο μπορείς να το απαντήσεις μόνο εσύ. Πρέπει να βρεις την baseline κατανάλωση του σπιτιού σου και μετά να προσθέσεις τις συσκευές που θα θέλεις να λειτουργείς.
Να στο πω πολύ χοντρικά πάντως. Νομίζω ότι δεν είναι πάνω από 500w η βασική σου κατανάλωση (όλες σου οι συσκευές στην πρίζα και τα φώτα σβηστά). Από εκεί και πέρα το ac σε μαξ ισχύ (όταν ξεκινάει μέχρι να πιάσει θερμοκρασία) καίει περίπου 1.2-1.3kw. Σταδιακά πέφτει η κατανάλωση του μετάΟι 16kwh είναι πραγματικά πολύ ικανοποιητική χωρητικότητα.
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα