-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Exo k mia erotisi,exo tin entiposi oti to elatirio tou abarth einailigo malako, paizei tipota stin agora gia xamiloma isos kai kati pio skliro?
Επίσης μπορει κάποιος να αγοράσει μόνο τα ελατήρια ή πρέπει να πάρει ολο το κιτ?
Υπαρχουν 2 ΚΙΤ. Το ΚΙΤ ASSETTO και το KIT ESSEESSE
Περιλαμβανουν:
KIT ASSETTO
Χαμηλωμένα εμπρός και πίσω ελατήρια -15/20 mm. Διάτρητοι δίσκοι φρένων (εμπρός &πίσω). Τακάκια φρένων εμπρός υψηλής απόδοσης. Βαμμένες ζάντες αλουμινίου σε χρώμα λευκό ή τιτανίου 7,5 X 18” ET 39 και ελαστικά 215/40 ZR 18” Pirelli Pzero
KIT ESSEESSE
Επιπλέον του κιτ Αssetto: Διπλή απόλυξη εξάτμισης. Συμπιεστής τούρμπο τύπου-GARRETT. Ειδικό φίλτρο αέρα “BMC”. Αναβάθμιση κινητήρα “esseesse” Abarth από 150 έως 180hp. Σύμβολα “esseesse” στην πίσω πόρτα και στο κάλυμμα κινητήρα. -
Ο χρήστης kostaras84 έγραψε:
καλημέρα, δεν μου είπατε τελικα τι μπορεί να πειραχτεί στο SS για να πάει τουλαχιστόν τα 210...!Αν τελικα ισχυει αυτο που ξερω οτι δηλαδη δουλευει 1.3 σταθερη και 1.5 overboost τοτε εχεις περιθωριο για προγραμμα με δεδομενο οτι φοραει και σφυρηλατα τοτε ανετα ανεβαινει στο 1.5 σταθερη και 1.8 overboost.
Mην ξεχνας οτι το homologation του SS ειναι με βενζινη 95 RON διοτι με 98 RON αποδιδει 187 ιππους.
Οποτε σιγουρα με προγραμμα που θα δουλευεις ομως μονο με 100σταρα βενζινη εισαι στα 210+ αλογα.
Και κατσε να δουμε τι θα βγαλουν και κατι Ιταλοι βελτιωτες οπως ο ferrari -
Αυτο που λεμε 1.3 σταθερη και 1.5 overboost τι ειναι?Ειναι η πιεση στην εισαγωγη του κινητηρα απο την τουρμπινα?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
καλημέρα, δεν μου είπατε τελικα τι μπορεί να πειραχτεί στο SS για να πάει τουλαχιστόν τα 210...!
Αν τελικα ισχυει αυτο που ξερω οτι δηλαδη δουλευει 1.3 σταθερη και 1.5 overboost τοτε εχεις περιθωριο για προγραμμα με δεδομενο οτι φοραει και σφυρηλατα τοτε ανετα ανεβαινει στο 1.5 σταθερη και 1.8 overboost.
Mην ξεχνας οτι το homologation του SS ειναι με βενζινη 95 RON διοτι με 98 RON αποδιδει 187 ιππους.
Οποτε σιγουρα με προγραμμα που θα δουλευεις ομως μονο με 100σταρα βενζινη εισαι στα 210+ αλογα.
Και κατσε να δουμε τι θα βγαλουν και κατι Ιταλοι βελτιωτες οπως ο ferrariοκ!! για να δούμε τι θα βγάλουν.. ελπιζω να βγούν πακέτα αναβάθμισης, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι το σκέφτομαι να το κάνω επειδή είναι ήδη πιεσμένο! Εγώ σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο να αλλαζα όλη την εξατμιση..οταν το πάρω με το καλό!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Apostates kalo einai na apofeugontai,kai an xrisimopoiountai na exoun patoura gia na thulikonei h zanta, mi steketai ston aera.
Oso gia ti 18ara,sigoura prosferei se omorfia kathos to amaksi exei ogko k i 17 ara fainetai sxetika mikri alla stous ellinikous dromous i 18ara tha exei poli kopanima logo xamilou profil!
Exo k mia erotisi,exo tin entiposi oti to elatirio tou abarth einailigo malako, paizei tipota stin agora gia xamiloma isos kai kati pio skliro?Kαι η 17αρα αλλα και η 18αρα εχουν πελμα 215.
Στην πρωτη το προφιλ ειναι 45αρι ενω στην δευτερη 40αρι.
**Ενα 5% ειναι απειροελαχιστη διαφορα στο προφιλ.**Το κοπανημα θα υφισταται απο τα ελατηρια (-15mm χαμηλοτερα εμπρος και -20mm για τα πισω) αλλα και γενικα απο το χαμηλοπροφιλο ελαστικο ειτε αυτο ειναι σε 17αρα ητε σε 18αρα και σου εξηγησα παραπανω το γιατι.Χωρις να ειμαι σιγουρος καποιες σελιδες πριν ανεφερε οτι χρησιμοποιουνται αποστατες. Δεν το ξερω με βεβαιοτητα να σου απαντησω αν το ΚΙΤ περιλαμβανει αποστατες ή οχι.
Αυτα περιλαμβανει το ΚΙΤ http://www.abarthcars.co.uk/documenti/mat_en/2_3_1.pdf' target='_blankΓια ελατηρια aftermarket κλπ δεν ξερω να σου πω αλλα εγω θα αν θα εκανα κατι σε αυτο το αμαξι θα ηταν να περιμενα οταν θα βγει καμια πληρως ρυθμιζομενη coilover και θα την εβαζα πανω.
το 45αρι σημαίνει κατά 12,5% πιο μεγάλο προφίλ από το 40αρι, ποσοστό που είναι πολύ μεγάλο.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
το 45αρι σημαίνει κατά 12,5% πιο μεγάλο προφίλ από το 40αρι, ποσοστό που είναι πολύ μεγάλο.Αψογος
Απο βιασυνη εκανα 45-40%.
Τελος παντων προσωπικα οτι ειναι κατω 50αρι προφιλ θεωρειται χαμηλοπροφιλο. -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Αυτο που λεμε 1.3 σταθερη και 1.5 overboost τι ειναι?Ειναι η πιεση στην εισαγωγη του κινητηρα απο την τουρμπινα?Θα σου απαντησω με τον πιο κατανοητο τροπο.
Το παραπανω σημαινει οτι το turbo παρεχει πιεση 1.3bar πανω απο την ατμοσφαιρικη σε νορμαλ συνθηκες και κατα το μεγαλυτερο ποσοστο της λειτουργιας του κινητηρα, οταν ομως ζητηθει μεγαλυτερη αποδοση απο τη μηχανη τοτε ανεβαινει η πιεση που παρεχει το turbo για πολυ λιγο στο 1.5bar πανω απο την ατμοσφαιρικη και μετα ξαναπεφτει στο 1.3bar. -
Αυτο που λεμε 1.3 σταθερη και 1.5 overboost τι ειναι?Ειναι η πιεση στην εισαγωγη του κινητηρα απο την τουρμπινα?Η υπερπλήρωση είναι η εισαγωγή συμπιεσμένου αέρα στους κυλίνδρους του κινητήρα.
O στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίου (τουρμπο) αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο, που τοποθετείται στον αγωγό εξαγωγής καυσαερίων, και έναν αεροσυμπιεστή. Ο αεριοστρόβιλος κινείται εκμεταλλευόμενος την ενέργεια των καυσαερίων και παράγει ισχύ με την οποία θέτει σε λειτουργία τον αεροσυμπιεστή. Αυτός διοχετεύει συμπιεσμένο αέρα στους κυλίνδρους και επιτυγχάνει την υπερπλήρωση.
Η πιεση του συμπιεσμενου αερα, μετριεται σε bar. Πχ 1.3bar.
Με τη λειτουργεια overboost, η πιεση ανεβαινει καποια bar (πχ παει στο 1.5bar) για καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα, συνεπως αυξανει και η αποδοση του κινητηρα.(μερος του κειμενου εγινε copy paste απο http://el.wikipedia.org)
Ριξε μια ματια και εδω
-
Δηλαδη με λιγα λογια οταν αλλαζουμε προγραμμα στον κινητηρα αυτο που κανουμε στην ουσια ειναι οτι εξαναγκαζουμε την wastegate (ετσι δεν λεγεται η βαλβιδα που ρυθμιζει την πιεση του τουρμπο?) να καθυστερησει το ανοιγμα της, ωστε η τουρμπινα να σηκωσει μεγαλυτερη πιεση , ετσι ωστε πιο πολυς αερας να μπει μεσα στον θαλαμο καυσης κλπ.Ετσι ειναι?
Εννοειται πως ρυθμιζουμε και τα μπεκ να ψεκασουν περισσοτερο καυσιμο.
-
Ναι, ουσιαστικά η WG ανοίγει σε μεγαλύτερη πίεση. Σε όσες πχ είναι μηχανικές και δεν ελέγχεται ηλεκτρονικά το boost, μια λύση είναι η τοποθέτηση σκληρότερου ελατηρίου στην σκουπιδόπορτα.
-
Ωστε ετσι εξηγειται γιατι στα καινουργια τουρμπο με ενα προγραμματακι μπορεις να παρεις ακομα και 40 αλογα...Βεβαια δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει τι γινεται με την αξιοπιστια της τουρμινας
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
μια λύση είναι η τοποθέτηση σκληρότερου ελατηρίου στην σκουπιδόπορτα.K ακριβως σε αυτη τη λυση κατεφυγαν αμφοτεροι οι ιταλοι βελτιωτες υστερα απο αρκετο ψαξιμο.
Στο SS απ'οσο γνωριζω δεν μπαινουν αποστατες.
Τελος οσον αφορα το δικο μου ειχε κανει οβαλ ο 4ος, εχουν ηδη παραγγειλει κ περιμενουν κομπλε κινητηρα απο ιταλια απ'οτι μου ειπαν. -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Τελος οσον αφορα το δικο μου ειχε κανει οβαλ ο 4οςΤι ακριβως σημαινει αυτο γιατι δεν καταλαβαινω?
-
Ωστε ετσι εξηγειται γιατι στα καινουργια τουρμπο με ενα προγραμματακι μπορεις να παρεις ακομα και 40 αλογα...Βεβαια δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει τι γινεται με την αξιοπιστια της τουρμινας
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αν κοιτάξεις ένα διάγραμμα τουρμπίνας βλέπεις ότι μετά από ένα σημείο, όσο κι αν αυξάνεις την πίεση, η ροή δεν αυξάνεται (choke, υπερηχητική ροή). Χώρια που η απόδοση της τουρμπίνας πέφτει κατακόρυφα.Μετά έχεις και τα 'ευεργετικά' αποτελέσματα που έχει η αυξημένη πίεση στον κινητήρα/μετάδοση. Βλέπεις τα εργοστάσια φτιάχνουν κινητήρες/κιβώτια που αντέχουν 250 άλογα αλλά βάζουν τουρμπίνα που ανεβάζει μόνο μέχρι 180 άλογα 'για να μη φθείρονται γρήγορα τα ελαστικά'.
Τελος οσον αφορα το δικο μου ειχε κανει οβαλ ο 4ος...
Είχα διαβάσει ότι μέτρησαν συμπίεση και ήταν όλα καλά;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αν κοιτάξεις ένα διάγραμμα τουρμπίνας βλέπεις ότι μετά από ένα σημείο, όσο κι αν αυξάνεις την πίεση, η ροή δεν αυξάνεται (choke, υπερηχητική ροή). Χώρια που η απόδοση της τουρμπίνας πέφτει κατακόρυφα.Μετά έχεις και τα 'ευεργετικά' αποτελέσματα που έχει η αυξημένη πίεση στον κινητήρα/μετάδοση. Βλέπεις τα εργοστάσια φτιάχνουν κινητήρες/κιβώτια που αντέχουν 250 άλογα αλλά βάζουν τουρμπίνα που ανεβάζει μόνο μέχρι 180 άλογα 'για να μη φθείρονται γρήγορα τα ελαστικά'.
Ρε γαμωτο δεν ανοιγει η εικονα που εβαλες.Λεει απλως εικονα και τπτ δεν γινεται...
-
Δεν πειράζει, πάρε αυτό. -
Σορρυ επειδη δεν καταλαβαινω , τι μας λεει αυτο το διαγραμμα?Πχ σε pressure Ratio 2 τι καταλαβαινουμε?
-
Για να καταλάβεις γιατί ΔΕΝ πρέπει να αυξάνεις την πίεση του τούρμπο, πολλά εργοστάσια ρυθμίζουν τα τούρμπο τους για 1,5 ατμ. (+1 ατμ = 2,5 απόλυτη) στο επίπεδο της θάλασσας.
Σε βουνά, ΜΕΙΩΝΟΥΝ το 1,5, δηλαδή έχεις πχ. (1,4 πίεση + 0,9 ατμοσφαιρική) = 2,3 απόλυτη.
Το κάνουν για να προστατεύσουν το τούρμπο που θα χρειαζόταν να γυρίζει σε πολύ περισσότερες στροφές για να φτάσει το +1,5 σε υψόμετρο.Ακόμα, οι πανάλαφρες (για ελάχιστο λαγκ) τουρμπίνες είναι πάρα πολύ ευαίσθητες σε διαρροές πίεσης στην εισαγωγή. Μπορεί να είχες παλιές τουρμπίνες να σφυρίζουν όλη μέρα επειδή έχουν μια διαρροή πίεσης σε σωληνώσεις εισαγωγής αλλά οι καινούριες τουρμπίνες επειδή είναι πανάλαφρες ανεβάζουν πάρα πολλές στροφές και καταστρέφονται.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τελος οσον αφορα το δικο μου ειχε κανει οβαλ ο 4ος...
Είχα διαβάσει ότι μέτρησαν συμπίεση και ήταν όλα καλά;
έλα ντε
-
Γιαυτο κ γω ειχα γραψει οτι παραδοξως ειχε βγει σωστη. Αφησαν να εννοηθει οτι ουτε οι ιδιοι το πολυπιστευαν κ γιαυτο προφανως μου το επεστρεψαν λεγοντας μου να το παρακολουθω ανελλιπως κ οχι δεν τρεχει τπτ, παρ'το κ ξεχνα το. Τι να πω, μπαγκ του διαγνωστικου; (γιατι δε νομιζω να το εκαναν με την παραδοσιακη μεθοδο)
Ευγενιε αυτο σημαινει οτι η κατοψη του κυλινδρου (αυτο που βλεπεις πχ βγαζοντας την κυλινδροκεφαλη) αντι να σχηματιζει τελειο κυκλο, εναι οβαλ. Δε φαινεται με το ματι αλλα μετριεται με οργανο ακριβειας.
Fiat Grande Punto ABARTH