-
Ο χρήστης grande jerry έγραψε:
το abarth είναι πιο ψαγμένο,πιο 'αγωνιαρικο'! το mito είναι κυριλάτο και πιο ήπιων τόνων. Είναι ανάλογα τις ηλικίας και του τι θέλει ο καθένας. Πάνω κάτω είναι τα ίδια αμάξια πάντως.ναι,οπως λενε και στο alfisti,το abarth σου προσφερει ωμη οδηγικη απολαυση ,ενω η mito στη μισοψηνει...
ακρη για το χαρακτηρα του καθε αυτοκινητου ως προς το αγωνιαρικο θα βγαλεις μονο μετα απο δοκιμη στην πιστα.
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
το abarth είναι πιο ψαγμένο,πιο 'αγωνιαρικο'! το mito είναι κυριλάτο και πιο ήπιων τόνων. Είναι ανάλογα τις ηλικίας και του τι θέλει ο καθένας. Πάνω κάτω είναι τα ίδια αμάξια πάντως.
ναι,οπως λενε και στο alfisti,το abarth σου προσφερει ωμη οδηγικη απολαυση ,ενω η mito στη μισοψηνει...
ακρη για το χαρακτηρα του καθε αυτοκινητου ως προς το αγωνιαρικο θα βγαλεις μονο μετα απο δοκιμη στην πιστα.
Με θεωρητικη βαση παντα.
Οδηγηστε και κρινετε. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εμπεδωσαμε.... ειπαμε, εχει αλλα κραμματα και ειναι βαμμενη με φυλλα χρυσου... -
http://www.youtube.com/watch?v=N2VQ3hmN ... re=related
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=N2VQ3hmNHG4&feature=related' target='_blankhttp://www.youtube.com/watch?v=HoSNStu1 ... re=related
Της Ragazzon σιγουρα ανωτερη
-
Για όσους ενδιαφέρονται, έχουν φέρει 2 για td στον Σφακιανάκη στην πυλαία.
-
Ελπίζω να έχουν κάνει κάτι με την ποιότητα των πλαστικών στην κεντρική κονσόλα.
Όταν έλεγα πριν μερικούς μήνες, πως με το άγγιγμα του χεριού αυτή υποχωρεί ενώ παράλληλα ακουγόταν όταν την πίεζες ελαφρά με το δάχτυλο ενοχλητικός θόρυβος, δείγμα ότι ενδέχεται να παρουσιάσει τριγμούς, κάποιοι γελούσαν και με θεωρούσαν υπερβολικό. Έτυχε λοιπόν να οδηγήσω G.Punto 1 έτους, και από εκείνο το σημείο έτριζε ασταμάτητα. Έτσι όπως οδηγούσα δε, με είχε εκνευρίσει τόσο πολύ που μου ήρθε να ξυλώσω όλη την κεντρική κονσόλα.
-
Παιδια με αυτους τους κωλοδρομους που εχουμε δεν το θεωρω απιθανο να τριζουν ακομα και Mercedes.Φυσικα ειναι και θεμα πως οδηγαει ο καθενας.Βεβαια οτι τα Punto εχουν κακης ποιοτητας πλαστικα
ισχυει. -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Παιδια με αυτους τους κωλοδρομους που εχουμε δεν το θεωρω απιθανο να τριζουν ακομα και Mercedes.Φυσικα ειναι και θεμα πως οδηγαει ο καθενας.Βεβαια οτι τα Punto εχουν κακης ποιοτητας πλαστικα
ισχυει.ναι βεβαια, εγω πχ, ξερω πολλους που οταν οδηγουν κοπανανε τη κεντρικη κονσολα σε σφυρι ενω ταυτοχρονα βαζουν το συνοδηγο να κλωτσαει με δυναμη!
ειναι δυνατον να μη τριζει μετα? -
Εγώ πάντως έχω το grande punto sporting, 1 χρόνο και 2 μήνες, μάλιστα με σκληρά ελατήρια και δεν έχω ακούσει τον παραμικρό τριγμό ούτε άλλοι γνωστοί μου που έχουν το ίδιο αυτοκίνητο.πιστεύω ότι τυχαίνει και αυτό σε όλα τα αυτοκίνητα.
-
Εγω παλι που εχω το G.Punto 1.4 5d ,αστα να πανε απο τριγμους.Τελικα αμα εισαι γκαντεμης....
-
Καλημερα και απο μενα,
Το αυτοκινητο το οδηγησα προσφατα σε τεστ ντραιβ συν οτι το ψαχνω εδω και 1.5 χρονο τεχνικα μαζευοντας πληροφοριες.
Οι πρωτες εντυπωσεις που μου αφησε:
Μεγαλη δυναμη, ανεβαζει στροφες σχεδον με καθε ταχυτητα. Πχ. ειμουν με 6η και 120 και δεν καταλαβα για ποτε εφτασα 160 συνηθησμενος απο το δικο μου GP Sporting. Γενικα ειχα μια αισθηση σαν να ειμουν στο δικο μου αμαξι και ενω ειχα 5η και 6η ταχυτητα ανεβαζε σαν να ειχα 1η σε κατηφορα!
Κρατημα αρκετα καλυτερο απο το δικο μου (το οποιο εδω και 2 χρονια με εχει αφησει πολυ ευχαριστημενο). Φρενα ομοιως, οπως και πλαισιο.
Το κιβωτιο ειναι αρκετα πιο σαφες απο το 6ρι του σπορτινγκ με παρομοιες διαδρομες.
Εν γενη ο κινητηρας και η ολη αισθηση του αυτοκινητου ηταν σαν να οδηγεις κατι με πολυ μεγαλο κυβισμο και οχι μια μικρη τουρμπινα. Αυτο ισως και να με ξενισε μιας και οι προηγουμενες μου τουρμο-εμπειριες ηταν πιο αγριες (Ουνο τουρμπο και Ντελτονα).
Στα αρνητικα:
Θα το περιμενα ισως πιο αγριο και πιο δυσκολο να το τιθασευσεις (αυτο το τελευταιο βεβαια ειναι ισως και θετικο). Εδω καπου κολαει η essesse που ειναι και η μονη εκδοχη του αυτοκινητου που με ενδιαφερει (και ενδιεφερε) απο την πρωτη στιγμη που ανακοινωθηκε το αυτοκινητο 2 χρονια πριν.
Ο ηχος... μεσα απο την καμπινα. Κατι πρεπει να γινει να αυξηθει.Στα πιθανον αρνητικα
Το κοστος του κιτ essesse. Η Ελληνικη αντιπροσωπια ακομα δεν γνωριζει. Στην Αγγλια εχει 6000ευ μαζι με εργατικα, σε Ιταλια και Γερμανια 4500ευ χωρις εργατικα. Με αρχικη τιμη 18400 στην ελλαδα +4500 παμε στα 22.900. Αν αυτη ειναι και η τελικη τιμη τοτε οκ, αλλα πολυ φοβαμαι οτι παιζει να παει στα 25.000. Αν τελικα βγει στα 25000 τοτε μου μπαινουν πολλες αρνητικες σκεψεις στο κεφαλι... αν και ορκισμενος ιταλοφιλος - σκορπιοφιλος εδω και παρα πολλα χρονια. Mazda 3MPS.... θα μου πειτε καμια σχεση.... αλλα οταν εχεις φτασει στα 25000 και ψαχνεις καλους και πολλους ιππους τοτε τα 28000 δεν ειναι πολυ μακρια.
Ελπιζω παντως να μη μου χαλασουν το παλιο νεανικο μου ονειρο και να το κρατησουν στα 23.000.
Αυτα.
-
To KIT θα κοστιζει 4.800 συμφωνα με δικες μου off the record πληροφοριες.
Υπολογιζε οχι πανω απο 5.000 δηλαδη.ΥΓ: Αφου σκορπιο-φιλος ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ και δεν θα χασεις
-
4800 μαζι με εξοδα τοποθετησης? Αν ειναι ετσι και βγει το αμαζι 23000 με 23500 τελικη τιμη με το κλειδι στο χερι τοτε οκ, να συνεχησουμε την οικογενιακη παραδοση των σκορπιων (112, 127 αμπαρθ κτλ...).
Αλλα αν παει κανα 25ρι το αυτοκινητο ισως και να αλλαξοπιστησω ή να παρω ενα απλο αμπαρθ και να το παω 200hp με αφτερ μαρκετ λυσεις... με λιγοτερα απο 3000.
με 4800 παιρνεις δηλαδη
Turbo,
Petrol, Water pump + hoses
Injection rail
Exhaust system + catalyst
Cross drilled front discs + softer front pads
4x 18R rims (tyres???? ta plironoyme emeis? syn diladi ena 700ri gia mia tetrada 18ria lastixa????)Μια αλλη απορια ειναι... τι κανει κανεις τα (πολλα) καινουρια ανταλλακτικα που θα του βγαλουν απο το καινουριο αμπαρθ που θα παρει εαν το κανει essesse?
-
Στα parts του kit παρελειψες το προγραμμα -προφανως, το φιλτρο BMC, τα ελατηρια που το χαμηλωνουν 2cm κ την παχυτερη αντιστρεπτικη. Μα για τον καταλυτη εισαι σιγουρος; εγω δεν εχω διαβασει τπτ σχετικο πουθενα..
Οσον αφορα το TD που εκανες θα ηθελα να μου πεις πως σου φανηκαν οι ρεπριζ χωρις το sport boost (αν το οδηγησες καθολου ετσι.. ) κ αν προσεξες καθολου καταναλωση με κ χωρις sport boost. -
Το οδηγησα με μπουστ απο την αρχη μεχρι το τελος λογο τιμονιου που το ηθελα σκληροτερο. Η καταναλωση στις ρεπριζ βαραγε 20-25λτ/100 (πατωμα το γκαζι ομως). Σε νορμαλ συνθηκες 120χαω ευθεια εβλεπα 6-8λτ. Το αυτοκινητο ειχε 800χλμ στο οδομετρο με μεση καταναλωση 12λτ το οποιο ισως και να ειναι ενδεικτικο του ποσο θα καιει αν το ζοριζεις μιας και φανταζομαι οτι ολοι οσοι το κανουν τεστ το πατανε.
Οντως ξεχασα αυτα που ανεφερες απο το κιτ και νομιζω οτι σου δινουν και αποστατες για τους τροχους που αυξανουν το μετατροχιο.
Εχω 2 αποριες.
Αν το κιτ εχει και ελαστικα.
Τι γινεται με τα ανταλλακτικα που αφαιρουνται απο το αυτοκινητο.
-
Απο αυτο υποθετω οτι τα λαστιχα περιλαμβανονται.
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Το GPA στην πράξη αποδεικνύεται ταχύτερο.
Στο circuito misto Langhe (μια διαδρομή περίπου 6 -7 χιλιομέτρων με συνεχείς στροφές και υψομετρικές διαφορές,μέσα στις εγκαταστάσεις του Balocco)το GPA έγραψε χρόνο 3:11:1 και η MiTo 155 3:16:8.
Οι συνθήκες ήταν ίδιες και για τα δύο αυτοκίνητα,η MiTo ζύγιζε βάσει εξοπλισμού περίπου 100 κιλά περισσότερο από το GPA,ενώ ο κινητήρας της είχε και ελαφρώς μικρότερες εκπομπές.Βέβαια αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσει διαφορές της τάξης του ενός σχεδόν δευτερολέπτου ανά χιλιόμετρο.Το μυστικό κρύβεται στην μικρότερη παρεμβατικότητα των ηλεκτρονικών του GPA,που αφήνουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό ελευθερίας στον οδηγό πριν επέμβουν στον κινητήρα,ενώ η MiTo μάλλον επιβαρύνεται και από την παρουσία του ηλεκτρονικού διαφορικού Q2,το οποίο συνδέεται με το VDC,αλλά στην οδήγηση 'στο όριο' δεν αφήνει να ξεδιπλωθεί όλη η δυναμική του αυτοκινήτου.
Αναμενόμενα τα αποτελέσματα σε συνθήκες πίστας (που θα επιβεβαιώνονται προφανώς και σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στα σφαγεία των δρόμων),καθώς το GPA απευθύνεται σε ένα πιο extreme αγοραστικό κοινό των 4000-5000 ατόμων ετησίως.
Παρεμπιπτόντως το GPA γυρνάει στο Balocco 1,5 δεύτερο αργότερα στο γύρο από την Brera 3200. -
δηλαδη το πιο εξελιγμενο ειναι πιο αργο?
μαλιστα
-
Σε μια διαδρομή όπως οι Langhe (που προσομοιάζει σε πραγματικές συνθήκες κίνησης σε ορεινό δίκτυο)είναι αναμενόμενο αυτό που διαπιστώθηκε.
Πιο εξελιγμένη δεν σημαίνει κατ'ανάγκη και πιο γρήγορη σε μια 'κλειστή' διαδρομή,με υψομετρικές διαφορές και γεμάτη στροφές (circuito misto).Εξάλλου άλλος ο χαρακτήρας του ενός αυτοκινήτου (που απευθύνεται σε 4000 αγοραστές) και άλλος του άλλου, που απευθυνόμενο σε 70.000 αγοραστές δεν μπορεί παρά να προκρίνει την ασφάλεια και τη φιλικότητα έναντι της πιο 'απόλυτης' συμπεριφοράς.Αναλόγως πάντως της χάραξης που έχει η διαδρομή που θα επιλεγεί στις εγκαταστάσεις του Balocco,διαφέρουν και τα αποτελέσματα (και έτσι μπορούν να μαγειρευτούν από κάποιον που θέλει να περάσει την εικόνα που τον συμφέρει).Έτσι σε διαφορετικής χάραξης διαδρομή μέσα στο Balocco,η MiTo 155 εμφανίζεται 1 δεύτερο ταχύτερη στο γύρο από το GPA και 3 δεύτερα αργότερη από το esseesse.Ενώ επίσης υπάρχουν διαδρομές που ενώ η MiTo συνολικά υστερεί σε χρόνο έναντι του Cooper S,σε επιμέρους 'κλειστά' κομμάτια της ίδιας διαδρομής υπερέχει (test του Quattroruote στην πίστα του Vairano).
Γενικά σε επίπεδα τελικής ταχύτητας,η ΜiTo υπερέχει σε σχέση με το GPA,ενώ στον τομέα των επιταχύνσεων (ενδιάμεσων ή από στάση)δεν υστερεί.
Το πακέτο αναβάθμισης esseesse δεν αποκλείεται να εμφανιστεί (υπό άλλη ονομασία και με ελαφρώς υψηλότερες αποδόσεις)και στη MiTo.
Aπό εκεί και πέρα, αρέσει ή όχι, το πάτωμα της MiTo είναι μια βελτιωμένη και με μεγαλύτερη ακαμψία έκδοση του πατώματος small του GP,στο οποίο κοινό είναι μόνο το εμπρόσθιο μέρος και το πίσω εντελώς αλλαγμένο.Διαφορετική είναι και η ανάρτηση.
Ενώ η κορυφαία έκδοση του ενός θα είναι τα 180 άλογα από ένα κινητήρα 1,4 λίτρων,το άλλο θα κληθεί να βγάλει στο δρόμο τα 230 άλογα του 1,8TJet.
Fiat Grande Punto ABARTH